Pomocy-ogromny problem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 15:40   #1
lager
BAN stały

Pomocy-ogromny problem

Cześć, jestem facetem i mam koszmarny problem z włosami jest to zmora mojego życia...
Może od razu pokaże zdjęcia żeby było wiadomo jakie mam te włosy.
http://www.imagebam.com/image/aa83f591250940
http://www.imagebam.com/image/c2676991250950

Jak widać na jednym ze zdjęć jest evan mcgregor, a na drugim jakiś koleś i mają po prostu identyczne włosy jak ja... Mój problem polega na tym, że ja chcę mieć krótsze włosy i mam problem bo one mi cały czas odstają jak widać na zdjęciach one nie przylegają do głowy tylko lecą w górę i na boki.
Mam pytanie czy istnieje jakakolwiek możliwość żeby te włosy opadły? Stosowałem już dziesiątki kremów, past, wosków, żeli, odżywek i szamponów, ale to wszystko na nic... Fakt, jest jeden preparat a konkretnie żel/klej do włosów got2be ale co z tego że ja je przyklepie np. boki do głowy jak są one posklejane i okropnie to wygląda.
Ktoś może jeszcze powiedzieć żebym zapuścił to wtedy same opadną. Wiem, ale musiałbym je mieć mega, mega długie a takich nie chce. Poza tym wystarczy spojrzeć na inne foty evana mcgregora, gdzie ma dłuższe włosy i widać w jakim momencie same mu opadają, a u mnie taka długość nie wchodzi w grę...

Proszę strasznie o pomoc i z góry dziki.
lager jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 20:35   #2
Milejdi7
Przyczajenie

Dot.: Pomocy-ogromny problem

jak dla mnie masz całkiem fajne włosy, nie wiem, co ty od nich chcesz^^
Za dużo to Ci raczej nie pomogę...może jakaś taka naprawdę mocna guma...? Chociaż, wiesz co, włosy o takiej długości raczej nie będą opadać płasko na boki...no nie wiem, spróbuj z tą gumą^^
Milejdi7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 21:01   #3
natalina001
Raczkowanie

Raczej nie da się z tym nic zrobić, ale nie przejmuj się tym, bo fajnie to wygląda
natalina001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 21:41   #4
owieczkaa
Zakorzenienie

Masz po prostu bardzo mocne i sztywne włosy - jedyny sposób to albo zapuścić, ale mówisz że nie chcesz - chociaż wg mnie faceci w długich włosach w kucyku wyglądają fajnie Drugi sposób to jakoś osłabić twoje włosy żeby tak nie sterczały - poprzeglądaj forum masz tutaj duuużo pomysłów jak osłabić włosy - np. wielokrotne utlenianie, farbowanie, chemiczne zabiegi fryzjerskie, traktowanie temperaturą - ale musisz wiedzieć, że włosy staną się matowe, łamliwe i po prostu słabe.
Stary 2010-08-03, 15:28   #5
lager
BAN stały

No właśnie one nie są moce i sztywne tylko raczej miękkie, ale i tak odstają i to jest ten problem, bo po prostu to jest taki puch...
Co do farbowanie i tego typu rzeczy to nie wiem, bo mam dość krótkie te włosy i odrosty by było widać po tygodniu bo mi w dodatku włosy odrastają w zawrotnym tempie, a farbować się nie będę przecież co tydzień.
lager jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 19:47   #6
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

moim zdaniem powinieneś stosować produkty do stylizacji włosów, najlepiej kremy profesjonale - które za bardzo ich nie usztywnią, nakładaj krem najlepiej na wilgotne włosy, możesz też za eksperymentowac z oliwką która je rozmiękczy i opadną - ale z umiarem jeśli to nie pomoże spróbuj je ugnieść na krem lub wosk do włosów - tak aby powstały małe loczki

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 22:49   #7
paulina_c
Przyczajenie

lager jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Jako fryzjer powiem Ci że nie ma raczej opcji żeby Twoje włosy "opadły".
One po prostu pod takim kątem rosną w skórze i tyle.
Jedyne wyjście to dobre strzyżenie + fajny kosmetyk do stylizacji
Dziś miałam klienta z takimi właśnie włosami
paulina_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 09:53   #8
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

Cytat:
Napisane przez lager Pokaż wiadomość
Cześć, jestem facetem i mam koszmarny problem z włosami jest to zmora mojego życia...
Może od razu pokaże zdjęcia żeby było wiadomo jakie mam te włosy.
http://www.imagebam.com/image/aa83f591250940
http://www.imagebam.com/image/c2676991250950

Jak widać na jednym ze zdjęć jest evan mcgregor, a na drugim jakiś koleś i mają po prostu identyczne włosy jak ja... Mój problem polega na tym, że ja chcę mieć krótsze włosy i mam problem bo one mi cały czas odstają jak widać na zdjęciach one nie przylegają do głowy tylko lecą w górę i na boki.
Mam pytanie czy istnieje jakakolwiek możliwość żeby te włosy opadły? Stosowałem już dziesiątki kremów, past, wosków, żeli, odżywek i szamponów, ale to wszystko na nic... Fakt, jest jeden preparat a konkretnie żel/klej do włosów got2be ale co z tego że ja je przyklepie np. boki do głowy jak są one posklejane i okropnie to wygląda.
Ktoś może jeszcze powiedzieć żebym zapuścił to wtedy same opadną. Wiem, ale musiałbym je mieć mega, mega długie a takich nie chce. Poza tym wystarczy spojrzeć na inne foty evana mcgregora, gdzie ma dłuższe włosy i widać w jakim momencie same mu opadają, a u mnie taka długość nie wchodzi w grę...

Proszę strasznie o pomoc i z góry dziki.
Masz super włosy nie wiem co ty od nich chcesz
k_asia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 23:12   #9
Beauty35
Przyczajenie

A irokeza bys nie chcial??
Hmmm... Pewnie nie. Ale fajniue by to wygladalo.
Beauty35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 15:53   #10
gosia021192
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beauty35 Pokaż wiadomość
A irokeza bys nie chcial??
Hmmm... Pewnie nie. Ale fajniue by to wygladalo.
też o tym pomyślałam szkoda,że mój TŻ nie ma takich kłaczków... było by co poczochrać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości