|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
związek z hindusem???
Dziewczyny ważna sprawa, poznałam kilka dni temu hindusa, który bardzo mi się spodobał od tzw pierwszego wejrzenia,mieszka w indiach,ale często bywa w polsce bo taką ma pracę,wygląda jak europejczyk tzn chodzi mi o ubiór,świetnie mówi po angielsku i ma dobre wykształcenie,jednak coś mnie do niego zraziło a może wystraszyło sama niewiem a mianowicie po 3 dniach znajomości zapytał poprzez maila czy jestem gotowa na nowy związek- małżeństwo ?!intryguje mnie to bardzo a jednocześnie się boje,on chce sie spotkac i ja tez ale sie boje i nie potrafie mimo że nie mogę w nocy spać a w dzień pracować,doradźcie coś,jeśli któraś była w podobnej sytuacji!!![/b]
Dodam,że on za kilka dni wraca do siebie do Indii i naprawde niewiem co począć a baaardzo mi na nim zależy,ale tyle rzeczy sie nasłuchałam o obcokrajowcach,że już nie wiem czy mam słuchac serca czy rozsądku??!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: związek z hindusem???
Uważaj na jedno - Ci, którzy pracują np. w Polsce najczęściej mają żony w Indiach, a tutaj są w związku z Polkami.
Ja bym się z nim spotkała i pogadała, nic nie tracisz
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz on jest reprterem i managerem w pewnej firmie,nie przyjechał tu na jakąś harówkę a poznaliśmy sie właśnie w pracy,mówiże sam wychowuje w indiach córkę i że tam mieszka z rodzicami,wydaje sie prawdomówny ale wiesz jak to bywa,inna kultura..hmmm ale niesamowicie mnie fascynuje
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Spędziłam w Indiach pół roku i spotykałam hindusów bardzo różnych. Na pewno jest to inna kultura niż nasza i przez wiele lat możesz odkrywać różnice. Dla wielu Hindusów Europa, a w szczególności Wielka Brytania to miejsca do których zmierzają, bardzo wielu chce emigrować, ale pozostaja w ścisłym związku ze swoją tradycją i kulturą. Wielu młodych hindusów jest bardzo otwartych i napewno bym się nie obawiała, osobiście znam dziewczynę, która w listopadzie wyjdzie za Hidusa, mieszkają razem w Anglii, więc wszystko jest możliwe jeśli jest miłość. Spotkać się zawsze możesz, dużo rozmawiajcie o zwyczajach, poglądach itp. Nie wiem jak on, ale dla moich koleżanek pracy (hindusek) fakt że mieszkałam z moim chłopakiem bez ślubu był praktycznie nie do przyjęcia - czasami mają bardzo konserwatywne podejście, ale jest to kraj tak różny, że nie ma reguły i część młodych chce być bardzo "europejska" jesli chodiz o pogląd na związki. Bez rozmowy się nie dowiesz co on myśli
powodzenia!!!
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielce prawdopodobne!!
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
zapraszam na wątek dziewczyn, które są w związkach z obcokrajowcami. Z tego co pamiętam. było tam też kilka dziewczyn w związkach z hindusami.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148129
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Jestem na nie,mało to detektyw Rutkowski odbijał naiwne Polki,które poleciałay na ich bogactwo i nie wiem co jeszcze,naiwnie zakochane w hindusach,arabach jeden czort,którzy więzią swoje panie.
Bałabym się z takim związać.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez zaraz do slubu nie pojdziecie to raz ,dwa dajesz mu mozliwosc pozostania w polsce na legalu jako zona.trzy u siebie czesto gesto maja zony,dzieci i mieszkaja wszysyc razem na kupie pomimo dobrej pracy .
mam 2 znajome zwiazane z hindusami -jedna w anglii- zwiazek jak z ksiazki-ona polska blonynka on -w anglii hindus.ale slubu nie maja, druga poznal hindusa w usa,wyszla za maz i mieszka z nim ,jego rodzina,nie lata do indii z nim z powodow jakis pszportowo emigracyjnych ,on leci tam z matka np. na pol roku .czy ma tam jakas zone? nikt tego nie wie. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Yhy no toście mnie pocieszyły
ale ogólnie czytałam troche o nich i wiele artykułów jst o tym,że żenią sie z Polkami dla papierów i tego się boję napiszcie coś więcej dobrego,hihi
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
minimini30 - faktycznie, jest duzo przypadkow takich osob oszukujacych kobiety, czy probujacych pozbawic kobiet praw, gdy wyjada do ich kraju... oczywiscie, nie kazdy jest taki... ale lepiej wziac na to poprawke; podobnie jak by brac poprawke na swiezo poznana osobe, jesli sa jakies dziwne zachowania...
Druga sprawa, wazniejsza - to jest zupelnie inna kultura i zupelnie inna mentalnosc, o roznicach z tego wynikajacych nie mozna zapominac. Oczywiscie, o niczym to z gory nie przesadza, ale te roznice zdecydowanie istnieja.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, bez przesady, nie szerzcie krzywdzących, rasistowskich stereotypów. Rozumiem, że to z niewiedzy, czy 'dla żartu', ale aż przykro się to czyta. minimini30 - spotkaj się, pogadaj, wtedy się zastanów ). Co do pytania - może on szuka stałego związku, a nie przelotnej znajomości - dlatego zapytał.
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Po co zakładasz dwa identyczne wątki w dwóch różnych działach?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=275709 |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#14 |
|
Mrs Mrau
|
Mój mąż pochodzi z Indii.
Kwestia małżeństwa jest tam inaczej rozpatrywana/postrzegana niż w Polsce. Nie ma powodu aby od razu dorabiać do tego wszystkiego niewiadomo jak dalekoidącej ideologii..Najlepiej pogadać szczerze i...konkretnie.A mianowicie zapytac się prosto z mostu co mu w głowie siedzi.Kto wie... Ale ostrożności nigdy nie za wiele ( sprawy papierowych związków itp zdarzają sie nie tylko w Polsce obcokrajowcom,ale również w Polakami w roli głównej, którzy żyja w innych krajach) .Pogadaj z chłopakiem szczerze, po prostu.Apropo wyworzenia z kraju i spraw ala'a dla Rutkowskiego.... No tak,Najłatwiej Azjatów wrzucic do jednego wora...eh,żal. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 |
|
Mrs Mrau
|
W Polsce.
Ja ci powiem tak,ogólnie,Polak czy Hindus,wszystkie szybkie wyznania miłości powinno się cedzić przez dwa albo i trzy oraz przede wszystkim na początku poza miłosnym amokiem realistycznie spróbować spojrzeć na sprawę i po prostu poszukać jaki ten ktoś może mieć "interes" w tej "ekspresowej miłości". Mi mąż szybko wyznał uczucia,ale nie tak szybko jak Tobie.To reczej kwestia miesięcy była. Ps.No i kwestia córki pozostaje.Czy on jest rozwiedziony? Hmm Indie ze wszystkich krajów świata mają najniższy procent rozwodów.To kwestia kulturowa.Wolą żyć w nieszczęściu niż się rozwieść.To społeczeństwo które żyje dla "opinii społecznej",jeśli wiesz o co mi chodzi.Więc zastanawiam się co z jego żoną. Bądź po prostu ostrożna i zbadaj sprawę. |
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#18 |
|
Mrs Mrau
|
Nie chce mi się wierzyć,że odeszła...szczerze,nawet 1 % w to nie wierzę.
Hinduska kobieta zostawiająca meża i córkę(!).Totalnie wbrew ich kulturze (sic!). Ja ogólnie jestem nieufna i w tej sprawie coś mi mocno śmierdzi (odnośnie tej żony).No ale to może to tylko mója wrodozna nieufność tak podpowiada ![]() Zresztą...nawet jakby chciałby się z Tobą ożenić to najpierw musiały dostać z Indii dokument,potwierdzający,ż e nie ma żony i że według prawa Indii może wziąż ślub w Polsce A to wcale a wcale nie jest takie proste,bo aby dostac taki dokument musi dać ogłoszenie w gazecie a raczej notkę,że nie jest żonaty i ewentualne zażalenia zgłoszenia z zewnątrz muszą być rozpatrzone.Potem musiałby przysięgać przed polskim sądem,że w Indiach nikogo nie ma. Więc jeśli uda mu sie te dokumenty wszystki załatwić,to faktycznie jest ok. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
coś czuję,że tylko zdjęcia mi po nim zostały
|
|
|
#21 |
|
Mrs Mrau
|
Nie posiadanie żony w Indiach to też nie grzech przecież
.To sprawa indywidualna,aż taka rystrykcyjna kultura hinduska nie jest ![]() Może facet chce poszukać miłości poza granicami ojczyzny i tyle. Ale jak ma córkę...to wiesz... A ślub z obcokrajowcem to największy biurowo-dokumentowo-zezwoleniowy koszmar.Uwierz mi.Nerwów można natracic. Ja jedynie radzę aby być ostrożnym i w razie czego wyrabiać umiejętność szybkiego łączenia faktów.Ale to nie tylko odnośnie ślubu z Hindusem czy jakiegokolwiek ślubu,a ogólnie...życia ![]() Miłość miłością,skrzydeł dodaje,ale rzewczywistość też czasem kopa w A więc i Miłość czasem klapkami na oczach. Powodzenia.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Cattt dobrze napisala... Szczegolnie z tym, ze wyznania milosci od niemal nieznajomych warto podzielic na 2...
Nie wyobrazam sobie kobiety z Indii, ktora by zostawila meza i jeszcze dziecko do tego. Mialbym prosbe do moderatorek - polaczcie to z takim samym tematem w intymnym. Dzieki z gory
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
To ze ma tam dobra prace mysle nie swiadczy o tym ze nie chcialby miec mozliwosci zamieszkania gdzie indziej.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
minimini30, wydaje mi sie, ze nie chodzi tutaj tylko o narodowosc. facet, ktory zaproponowal by mi malzenstwo po 3 dniach znajomosci, bylby juz podejrzany. Teraz dochodza sprawy kulturowe: podpisuje sie pod wszystkim, co napisala cattt. po pierwsze niejasna sprawa z zona. po drugie, nie wiadomo, czy jest rozwiedziony (to, ze zona odeszla, to nie znaczy, ze sa formalnie rozwedzeni). Po trzecie, sama mam dosc stwierdzen: on, Azjata, chce sie ozenic z Polka, zeby uciec z kraju, ale sama mieszkam w Indiach i dobrze wiem, ze zycie tu to nie bajka i jest bardzo trudno, wiec nie zdziwilabym sie, jaby ten facet stwierdzil, ze sie ozeni z Polka, ktora czuje cos do niego i rozpocznie zycie w Europie. Przykro mi to mowic, ale tez musisz to wziac pod uwage. Co bym ci radzila, spotkaj sie z nim, ale nic absolutnie mu nie obiecuj! Czekam na dalsze wiadomosci z twojej strony Pozdrawiam!
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Historii mojej ciąg dalszy..."mój "hindus poleciał wczoraj do Portugalii,niestety nie spotkałam się z nim
mimo,że byłam na to gotowa w ostatnich dniach.Jednak tuż przed moim wyjazdem na spotkanie z nim zasłabłam i wylądowałam u lekarza,diagnoza nieciekawa.Widocznie tak miało. być skoro nie dane mi było go zobaczyć,jak sądzę po raz ostatni.Piszemy maile,ale on juz pisze w sposób bardziej zdystansowany niż wcześniej,poza tym ostatnio od "jednej pani"dowiedziałam się,że jak współpracował z nią tutaj też do niej mówił,że chce się ożenić w w Polsce (tylko teraz niewiem czy z byle kim,aby tylko w Polsce czy ja mu sie naprawdę spodobałam).Tak żałuję,że nie miałam okazji poznać go bliżej,z drugiej strony wiem,że gdyby tak się stało,złamałabym serce jemu i sobie.Zawsze jest nadzieja,że zobaczę go za rok(bo tak bywa u nas),nie wiem nie mam zielonego pojęcia czy podtrzymywać tą znajomość poprzez maile czy dać sobie luzu...pozdrawiam
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Hej, ja wlasciwie na tej stronie znalazlam sie przypadkiem szukalam jakiegos prezentu na wizyte u przyszle tesciowej ktora jest hinduska.Takze moin zdaniem powinnas zaryzykowac i dac szanse jemu i sobie na znajomosc. Ja poznalam sie z moim partnerem w rosjii on byl na konferencji medycznej ja pracowalam jako tlumacz ,mieszkalismy w tym samym hotelu. No coz troche czasu i poswiecenia bylo w tym zwiazku (nie zawsz jest latwo) ,aczkolwiek za pare miesiecy planujemy slub . takze powodzenia
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez evelka88x Czas edycji: 2012-04-17 o 19:44 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
hej,to szybki ten twoj hindus i odwazny..... Troche ci zazdroszcze i,aczkolwiek poczekam na rezultaty tych slubnych planow u ciebie.... Rozumiem ze znasz jego rodzicow i oczywiscie ceremonia zareczyn byla???Napisz z jakiego regionu/kasty pochodzi bo to tez duzo zmienia no i czy katolik,hinduizm czy muzlumanin? ja tez jestem z hindusem i powiem Ci ze dluga droga jest (bynajmniej u mnie) do slubow itd , jestem 3 ,5 roku w zwiazku i dopiero teraz planjemy zareczyny i slub w przyszlym roku-oczywiscie po akceptacjii jego rodzicow ..... zycze ci szybkiego slubu i szczescia ,poniewaz oczekiwanie i zwiazek z osobo o radykalnie innym podejsciu kulturowym jest bardzo ciezka przeprawa czasami i wymaga wiele poswiecenia.Tu nie chodzi tylko o twojego partnera tu wchodzi w gre cala jego rodzina....
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Ja po 3 miesiacach nikomu bym malzenstwa nie proponowala bo po takim okresie ciezko cokolwiek wywnioskowac o drugiej osobie. Nie wiem czy ty zdajesz sobie sprawe z roznic kulturowych??? znasz jego rodzicow ,rodzenstwo ,ciotki i wujkow? napisz cos wiecej o nim i sobie .....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

powodzenia!!!

). Co do pytania - może on szuka stałego związku, a nie przelotnej znajomości - dlatego zapytał.