|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
prosze o rade
Witam..
Mam taki dylemat. Otoz we wrzesniu mam rekrutacje na studia . Ale nie wiem jakie mam tam szanse, wydaje mi sie ze male. Moj facet studiuje w miescie do ktorego startuje, teraz zylismy w zwiazku na odleglosc ( jakies 2 lata). i to moja jedyna nadzieja zeby byc blisko siebie. Jak sie nie dostane zostaje u siebie w miescie - niestety. Tyle ze ja mam juz dosc zwaizku na odleglosc. Mam w glowie mysli typu 'zerwania jesli sie nie dostane'. Wytrzymalam tyle czasu na odleglosc, ale wiem ze kolejne 2 lata nie dam raady.. przerasta mnie to juz. Boje sie tego co bedize we wrzesniu. Teraz czekam, ale z dnia na dzien coraz bardzeij zastanawiam sie nad tym co zrobie. Jestem z facetem 3 lata, bardzo go kocham, ale wiem ze juz nie dam rady czekac na niego i widywac sie 2 razy w miesiacu. Jak czlowiek w wakcje spotyka sie czesto to potem jest jeszcze gorzej od poczatku zaczynac takie rzadkie widywanie sie. Co o tym myslicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: prosze o rade
Sama musisz podjąć decyzję, ale przyznam, że mi szkoda byłoby kończyć 3-letni związek z facetem, którego kocham tylko z powodu odległości. Wiem, że jest ciężko bo sama w podobnym związku jestem, ale jeśli naprawdę jesteście razem szczęśliwi i oprócz odległości nie macie innych problemów to pomyśl jeszcze poważnie nad rozwiązaniem.
Zresztą czekaj najpierw na wrzesień i wiadomość czy się dostałaś. A w razie niedostania nie mogłabyś znaleźć pracy tam gdzie on studiuje ? Przemyśl wszystko, bo potem możesz takiej decyzji żałować. I zrób tak żebyś była mimo wszystko szczęśliwa.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
moze nie bedzie tak zle a jak sie nie dostaniesz do tego miasta na konkretna uczelnie to moze idz na inna i sie przenies po prostu? to proba czasu dla Waszego zwiazku.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Wcalę się Tobie nie dziwie, nie wytrzymałabym w związku na odległość, tęsknota by mnie zabiła.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Niedostanie sie na uczelnie to chyba nie jest powód aby z nim zrywać ? Jak sobie samej to później wytłumaczysz ? Zerwałam z nim bo nie dostałam sie do szkoły ? to sa 2 różne tematy i nie powinnaś ich łączyć ze sobą ? Albo go kochasz albo mówisz sobie bzdurę typu "Przestane go kochać jak sie nie dostane do szkoły".
Nie ważne jaki będzie wynik tego czy sie dostaniesz czy nie , ale to nie powinno wpływać na żadne relacje z Nim. Powiesz sobie , trudno, mogło być lepiej jak bym się nie dostała, teraz trzeba cos pokombinować może żeby być z nim bliżej, bliżej niego itd . Nie wolno iść na taką łatwiznę i tak łatwo się poddawać w życiu, bo takim poddawaniem się nic nie osiągniesz. Życzę powodzenia
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy ne zorzumiem takiego myślenia-kocham ale zerwę bo nei wytrzymam..Ok Twoje życie ale fakt-ak potem sobei to wytłumaczysz? Przed Wami całe życie a Ty sie chcesz poddać. Jak radziła jedna z dziewczyn-jak sie nei dostaniesz na tą uczelnię, przenieś się na inną w tym mieście. A jak nie to jedź i szukaj racy, zamieszkacie razem to będzie wam łatwiej, a na studia pójdziesz za rok. Ja bym w życiu nie zostawiła faceta z takiego powodu...
|
|
|
|
|
#7 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co możesz zrobić? A myślałaś o przeprowadzce do jego miasta,zacząć prace,zbierać na utrzymanie i studia i powtórzyć maturę w przyszłym toku? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Moze ja bym sie tak łatwo nie poddawała, ale jesli ktos czytal wczesniejsze moja watki, to facet mnie na tych studiach, w tymi miescie zdradzil. JEstemy ze soba ,budujemy wszystko jeszcze raz.
Ale taki zwiazek na odleglosc kojarzy mi sie teraz z zastanawianiem sie z mojej strony, jak on pojdize na impreze 'co robi,z kim, gdzie'. Juz ostatnie miesiace przed wakacjami ciezko bylo mi wytrzymac. Wiem ze nie dam rady swojemu charakterowi i bede myslec o tym ze 'cos jest nie tak', i kazda jego impreza samemu skonczy sie klotnia. Bo jeszcez mu tak nie ufam. A co do uczelni, to jest ost uczelnia na ktora skladam, bo w tym miescie malo jest uczelni stacjonarnych. A nie mam kasy zeby isc na zaoczne i przeprowadzic sie tam i pracowac. Troche jest to smutne, bo niby powinnam nie przekreslac tego wszystkiego. ale nikt nie wie co ja czuje na sama mysl o tym ze to znow ma byc zwaizek na odleglosc, kojarzy mi sie to tylko z jednym. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Może się uda dostać, poczekaj i nie panikuj.
Jak się nie dostaniesz - przeprowadź się tam i znajdź pracę. Startuj na studia w przyszłym roku jeszcze raz. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
we wrześniu to jest rekrutacja na studia zaoczne a nie dzienne, na dzienne już dawno była. A na zaoczne się każdy dostaje więc będzie ok
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Na dzienne, tylko ze na magisterskie, wiec rekrutacja na tej uczelni trwa dluzej
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
a nie da się na magisterskie iść na zaoczne ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
trochę optymizmu.
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
A tam szystko można przeżyć ... A prawdziwa miłośc przetrwa wszystko ... Moim zdaniem lepiej być w związku na odległośc niż obudzić się po jakimś czasie z przeświadczeniem, że straciło się kogoś kogo się naprawdę kocha ...
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Też mi coś nie pasuje z tą rekrutacją. Na zaoczne na niektórych uczelniach wtedy jest, ale na dzienne raczej się skończyła. Jak Cię zdradził i mu wybaczyłaś, to strasznie Cię podziwiam! Gdyby mój facet wykręciłby mi taki numer, to naplułabym mu w twarz.. ale są różne charaktery i jeżeli mu ufasz, to ok. A on nigdy nie skarżył się na tą odległość? Nie mógłby przenieść się na zaoczne ? Wtedy bylibyscie razem, gdybys sie nie dostała,ale nie badz taka krytyczna, złóż na kilka kierunkow, zeby miec rezerwe i na pewno Cie przyjmą
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorka pisała, że chodzi o rekrutację na studia magisterskie. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Ale na magisterskie rekrutacja też się już zakończyła.. No nie wiem, może się nie znam :P Ale nie słyszałam o takim czymś.
W życiu mogą wydarzyć się tylko dwie tragedie. Jedna z nich to utrata pragnień serca. Druga to ich przyrost. Edytowane przez cheeky_angel Czas edycji: 2010-08-07 o 15:27 |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyno, czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?
![]() Przecież napisałam (i autorka też), że chodzi o rekrutację na studia MAGISTERSKIE. Która przebiega inaczej niż na studia pierwszego stopnia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

13.03.2008