prosze o rade - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 09:05   #1
sunia18
Raczkowanie

prosze o rade

Witam..

Mam taki dylemat. Otoz we wrzesniu mam rekrutacje na studia . Ale nie wiem jakie mam tam szanse, wydaje mi sie ze male. Moj facet studiuje w miescie do ktorego startuje, teraz zylismy w zwiazku na odleglosc ( jakies 2 lata). i to moja jedyna nadzieja zeby byc blisko siebie. Jak sie nie dostane zostaje u siebie w miescie - niestety.

Tyle ze ja mam juz dosc zwaizku na odleglosc. Mam w glowie mysli typu 'zerwania jesli sie nie dostane'. Wytrzymalam tyle czasu na odleglosc, ale wiem ze kolejne 2 lata nie dam raady.. przerasta mnie to juz. Boje sie tego co bedize we wrzesniu.

Teraz czekam, ale z dnia na dzien coraz bardzeij zastanawiam sie nad tym co zrobie. Jestem z facetem 3 lata, bardzo go kocham, ale wiem ze juz nie dam rady czekac na niego i widywac sie 2 razy w miesiacu. Jak czlowiek w wakcje spotyka sie czesto to potem jest jeszcze gorzej od poczatku zaczynac takie rzadkie widywanie sie.

Co o tym myslicie?
sunia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 10:13   #2
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19
Dot.: prosze o rade

Sama musisz podjąć decyzję, ale przyznam, że mi szkoda byłoby kończyć 3-letni związek z facetem, którego kocham tylko z powodu odległości. Wiem, że jest ciężko bo sama w podobnym związku jestem, ale jeśli naprawdę jesteście razem szczęśliwi i oprócz odległości nie macie innych problemów to pomyśl jeszcze poważnie nad rozwiązaniem.

Zresztą czekaj najpierw na wrzesień i wiadomość czy się dostałaś. A w razie niedostania nie mogłabyś znaleźć pracy tam gdzie on studiuje ?

Przemyśl wszystko, bo potem możesz takiej decyzji żałować. I zrób tak żebyś była mimo wszystko szczęśliwa.
Stary 2010-08-07, 10:14   #3
gringolada
Zadomowienie

moze nie bedzie tak zle a jak sie nie dostaniesz do tego miasta na konkretna uczelnie to moze idz na inna i sie przenies po prostu? to proba czasu dla Waszego zwiazku.
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 10:20   #4
Ivy123
Zadomowienie

Wcalę się Tobie nie dziwie, nie wytrzymałabym w związku na odległość, tęsknota by mnie zabiła.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 10:23   #5
sabinkaa1
Rozeznanie

Niedostanie sie na uczelnie to chyba nie jest powód aby z nim zrywać ? Jak sobie samej to później wytłumaczysz ? Zerwałam z nim bo nie dostałam sie do szkoły ? to sa 2 różne tematy i nie powinnaś ich łączyć ze sobą ? Albo go kochasz albo mówisz sobie bzdurę typu "Przestane go kochać jak sie nie dostane do szkoły".

Nie ważne jaki będzie wynik tego czy sie dostaniesz czy nie , ale to nie powinno wpływać na żadne relacje z Nim. Powiesz sobie , trudno, mogło być lepiej jak bym się nie dostała, teraz trzeba cos pokombinować może żeby być z nim bliżej, bliżej niego itd .

Nie wolno iść na taką łatwiznę i tak łatwo się poddawać w życiu, bo takim poddawaniem się nic nie osiągniesz.

Życzę powodzenia

Powrót za ocean 08.Sep.2012

If you loan someone money and never see them again it was probably worth it.

sabinkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 10:35   #6
paczek1990
Wtajemniczenie

Nigdy ne zorzumiem takiego myślenia-kocham ale zerwę bo nei wytrzymam..Ok Twoje życie ale fakt-ak potem sobei to wytłumaczysz? Przed Wami całe życie a Ty sie chcesz poddać. Jak radziła jedna z dziewczyn-jak sie nei dostaniesz na tą uczelnię, przenieś się na inną w tym mieście. A jak nie to jedź i szukaj racy, zamieszkacie razem to będzie wam łatwiej, a na studia pójdziesz za rok. Ja bym w życiu nie zostawiła faceta z takiego powodu...
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 10:38   #7
aga696
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
Wcalę się Tobie nie dziwie, nie wytrzymałabym w związku na odległość, tęsknota by mnie zabiła.
Ja żyłam tak, że widziałam tż co miesiąc,gdy były egzaminy co dwa,a wakacje razem. Ale to była maskara,nie polecam nikomu....tyle ile ja się wtedy wypłakałam...no,ale cóż jest moim mężem co zmienia postać rzeczy.

Co możesz zrobić? A myślałaś o przeprowadzce do jego miasta,zacząć prace,zbierać na utrzymanie i studia i powtórzyć maturę w przyszłym toku?
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 11:03   #8
sunia18
Raczkowanie

Moze ja bym sie tak łatwo nie poddawała, ale jesli ktos czytal wczesniejsze moja watki, to facet mnie na tych studiach, w tymi miescie zdradzil. JEstemy ze soba ,budujemy wszystko jeszcze raz.

Ale taki zwiazek na odleglosc kojarzy mi sie teraz z zastanawianiem sie z mojej strony, jak on pojdize na impreze 'co robi,z kim, gdzie'. Juz ostatnie miesiace przed wakacjami ciezko bylo mi wytrzymac. Wiem ze nie dam rady swojemu charakterowi i bede myslec o tym ze 'cos jest nie tak', i kazda jego impreza samemu skonczy sie klotnia. Bo jeszcez mu tak nie ufam.

A co do uczelni, to jest ost uczelnia na ktora skladam, bo w tym miescie malo jest uczelni stacjonarnych. A nie mam kasy zeby isc na zaoczne i przeprowadzic sie tam i pracowac.

Troche jest to smutne, bo niby powinnam nie przekreslac tego wszystkiego. ale nikt nie wie co ja czuje na sama mysl o tym ze to znow ma byc zwaizek na odleglosc, kojarzy mi sie to tylko z jednym.
Stary 2010-08-07, 12:24   #9
Dotka90
Zakorzenienie

Może się uda dostać, poczekaj i nie panikuj.
Jak się nie dostaniesz - przeprowadź się tam i znajdź pracę. Startuj na studia w przyszłym roku jeszcze raz.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 13:10   #10
Ilsa Lund
Zakorzenienie

we wrześniu to jest rekrutacja na studia zaoczne a nie dzienne, na dzienne już dawno była. A na zaoczne się każdy dostaje więc będzie ok

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 13:22   #11
sunia18
Raczkowanie

Na dzienne, tylko ze na magisterskie, wiec rekrutacja na tej uczelni trwa dluzej
Stary 2010-08-07, 14:13   #12
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunia18 Pokaż wiadomość
Na dzienne, tylko ze na magisterskie, wiec rekrutacja na tej uczelni trwa dluzej
a nie da się na magisterskie iść na zaoczne ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 15:01   #13
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

trochę optymizmu.
Stary 2010-08-07, 15:06   #14
madelaine701
Raczkowanie

GG do madelaine701

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
A tam szystko można przeżyć ... A prawdziwa miłośc przetrwa wszystko ... Moim zdaniem lepiej być w związku na odległośc niż obudzić się po jakimś czasie z przeświadczeniem, że straciło się kogoś kogo się naprawdę kocha ...
Czas załagodzi tamten żal, to pewne już to znam...
madelaine701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 15:16   #15
cheeky_angel
Raczkowanie

GG do cheeky_angel

Też mi coś nie pasuje z tą rekrutacją. Na zaoczne na niektórych uczelniach wtedy jest, ale na dzienne raczej się skończyła. Jak Cię zdradził i mu wybaczyłaś, to strasznie Cię podziwiam! Gdyby mój facet wykręciłby mi taki numer, to naplułabym mu w twarz.. ale są różne charaktery i jeżeli mu ufasz, to ok. A on nigdy nie skarżył się na tą odległość? Nie mógłby przenieść się na zaoczne ? Wtedy bylibyscie razem, gdybys sie nie dostała,ale nie badz taka krytyczna, złóż na kilka kierunkow, zeby miec rezerwe i na pewno Cie przyjmą
Stary 2010-08-07, 15:22   #16
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheeky_angel Pokaż wiadomość
Też mi coś nie pasuje z tą rekrutacją. Na zaoczne na niektórych uczelniach wtedy jest, ale na dzienne raczej się skończyła. Jak Cię zdradził i mu wybaczyłaś, to strasznie Cię podziwiam! Gdyby mój facet wykręciłby mi taki numer, to naplułabym mu w twarz.. ale są różne charaktery i jeżeli mu ufasz, to ok. A on nigdy nie skarżył się na tą odległość? Nie mógłby przenieść się na zaoczne ? Wtedy bylibyscie razem, gdybys sie nie dostała,ale nie badz taka krytyczna, złóż na kilka kierunkow, zeby miec rezerwe i na pewno Cie przyjmą
Halo, czytamy dokładnie
Autorka pisała, że chodzi o rekrutację na studia magisterskie.
Stary 2010-08-07, 15:26   #17
cheeky_angel
Raczkowanie

GG do cheeky_angel

Ale na magisterskie rekrutacja też się już zakończyła.. No nie wiem, może się nie znam :P Ale nie słyszałam o takim czymś.

Edytowane przez cheeky_angel
Czas edycji: 2010-08-07 o 15:27
cheeky_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 15:42   #18
Dotka90
Zakorzenienie

Jezu dziewczyno, czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?
Przecież napisałam (i autorka też), że chodzi o rekrutację na studia MAGISTERSKIE. Która przebiega inaczej niż na studia pierwszego stopnia.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości