|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co kosmetyczka z nami robi ;)
chodzę do kosmetyczki ( w sumie byłam u niej ostatni raz) i zawsze się zastawiam co ona mi robi, jakie urządzenia używa. gdy się pytałam to albo mówiła że na naczynka albo coś nigdy konkrety. ostatnio kazała mi trzymać takie coś w ręce a ona miała taki przyrząd i "jeździła" mi po buzi tym i stwierdziła, że to na leczenie naczynek. z tego co wiem to tylko laser może je zamknąć. później karze mi siadać do tai lamp i głową kręcić. byłam bym wdzięczna gdyby ktoś mi powiedział na co to i czy dobrze ona to robi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co kosmetyczka z nami robi ;)
to pierwsze mi sie wydaje, ze mikroderambrazja, albo peeling kawitacyjny... to co trzymasz w rece jest uziemienie
![]() ![]() jezdzila? takim malym urzadzeniem ze szpatulka? ![]() ![]() ja tylko moge powiedziec, ze bylam u swojej na oczyszczaniu mechanicznym twarzy... dodam, ze to bylo baaaardzo daaaawno temu :P wygladalam jak potwor, nie chodzilam do szkoly przez 3 dni, aby sie troche podkurowac :/ i nigdy wiecej! Edytowane przez Fisiasia Czas edycji: 2010-07-28 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się że to jonoforeza była bardzo dobra na naczynka z odpowiednią ampułką
a laser działa na innej zasadzie niż te co tu napisane ![]() ale to z lampą nie wiem o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Obojętnie od ceny zabiegów i ich skuteczności nie poszlabym więcej do takiej kosmetyczki.
Co to, czarna magia czy voodoo? że nie może mi zdradzić magicznych trików ![]() Idę z jakimis oczekiwaniami i nawet nie wiem co się dzieję z własną twarzą? ![]() ![]() jeśli chcesz nadal wybrać się do niej ponownie zapytaj wprost, co to za zabieg, maseczka itp... i jakie ma dzialanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o lampę to przypuszczam, że została użyta lampa solux z niebieskim filtrem, która dział kojąco, łagodząco i zmniejsza przekrwienie czynne więc jest jak najbardziej wskazana w zabiegach dla cer naczynkowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym trzymaniem w ręce to nie wiem o co chodzi, być może rzeczywiście uziemienie ![]() ![]() ![]() Tak naprawdę wciąż słyszę, że brak komunikacji z klientem to najczęstszy problem po braku odpowiedzialności i nawet jeśli ta kosmetyczka jest świetna w tym co robi to nie daje sobie szans właśnie tym brakiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dziękuję wam wszystkim za odp
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
dobra decyzja, pomagajac innym kobitkom, nie polecaj jej im
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast zgadzam się z tym że przed zabiegiem powinna być dobrze poinformowana czym, na co i dlaczego ![]() Cytat:
![]() ale rzeczywiście idzie się dogadać co do tego, być może ta osoba jest niekompetentna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mnie zawsze powtarzano: kosmetyczka nie moze mieć nigdy gorszych dni i przy kliencie musi być zawsze usmiechnięta, pomocna i pozytywnie nastawiona do życia, coś w tym musi być bo z tego co zauważyłam to i kosmetyczkom lepiej wykonuje sie zabiegi, kiedy atmosfera nie jest taka napięta i mozna sobie pogadać na rózne tematy a i klient jest zadowolony bardziej z efektów i czas mu szybciej leci
![]() a co do pytań, które zadawają klientki to uważam, ze kosmetyczka powinna na nie odpowiadac jeśli ma to uspokoić klientkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.