|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Szukam pomocy prawnej - dot. polisy posagowej PZU
Nie wiem czy wybrałam odpowiednie podforum, ale na plotkowym przewija się chyba najwięcej ludzi więc może akurat ktoś mi pomoże
![]() Pomyślałam że może któraś z Wizażanek będzie mogła mi kogoś polecić - potrzebuję namiarów na dobrego (tzn. takiego który mi pomoże a nie zedrze nie wiadomo jakiej kasy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam pomocy prawnej - dot. polisy posagowej PZU
Ale nie wypłacili Ci wogóle pieniędzy, czy wypłacili śmieszne pieniądze?
Ja dostałam za polisę z 1986r Pzu, 6 lat temu jakieś grosze, bodajże 3 tyś zł, a rodziców podpisując polisę,zapewniano, że gdy uzyskam pełnoletność, to pieniądze starczą na zakup małego "M" (wolne żarty).
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na razie to ja od nich żadnych pieniędzy nie wzięłam - zaproponowali mi ok 670 zł, napisałam odwołanie i czekam na odpowiedź, podejrzewam że zaproponują mi ok 1300 zł (tyle zaproponowali koleżance, która miała taką samą polisę). Ale to wciąż jest za mało. Z informacji znalezionych w internecie wyliczyłam, że powinnam dostać ok 9000 zł. Wszędzie piszą, żeby iść z tym do sądu bo sprawa jest wygrana praktycznie od razu i jestem na to zdecydowana, tylko kompletnie nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc prawną. Zostały mi na to niecałe dwa miesiące bo podobno po trzech latach od wygaśnięcia polisy nie ma już za bardzo o co walczyć (moja wygasła w 2007 r). A że ja o polisie dowiedziałam się na początku tego roku, to już inna sprawa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Co do porady prawnej, to niestety Ci nie pomogę, nie jestem z twoich okolic. Jesteś pewna, że zakładając im sprawę ją wygrasz? Nie szukałam po internecie informacji czy ludzie to robili, ale przecież gdyby jedna osoba wygrała, to momentalnie napłynęłaby lawina wniosków i PZU musiałoby każdemu wypłacać więcej kasy. Prawnik też weźmie jakieś % od tego.
Ale zobacz co znalazłam, może dasz radę bez prawnika. http://www.eporady24.pl/polisa_posag...4,60,1894.html Napewno prawnik powinien być specjlistą od prawa cywilnego. Jeśli nie chcesz placić, to w niektórych miastach działają biura doradcze, finansowane bodajże przez miasto. Poszukaj na necie w swoim mieście.
Nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. ![]() ![]() Edytowane przez Gregorynka Czas edycji: 2010-08-16 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czekaj na decyzję, zobacz ile Ci zaproponują po odwołaniu. Ja z czterech polis po odwołaniach dostałam prawie 17tys. PLN. Jedna z polis miałam podobnie do Twojej (zaproponowali około 700zł dostałam nie całe 2 tys.) Po dalszych negocjacjach dostałam z tejże polisy coś w granicach 3tys.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.