|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy Jestem Głodna ...;/
Dziewczyny poradźcie mi co mogę jeść między posiłkami,by nie mieć wyrzutów sumienia?
To dopiero początek mojej dietki,a już mnie ssie w żołądku,że nie mogę na niczym się skupić...Eh ![]() Odrzuciłam słodycze,napoje gazowane białe pieczywo,ogólnie wszystko co złe musi zostać z dala ode mnie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy Jestem Głodna ...;/
Jeżeli jesz porządne posiłki to niemożliwe jest, że jesteś na prawdę głodna. Zajmij się czymś pożytecznym i nie myśl ciągle o jedzeniu.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To ma być dieta, nie głodówka. Skoro odczuwasz aż taki głód, to znaczy, że coś jest nie tak i dieta nie jest racjonalna.
W każdym razie popijaj dużo wody między posiłkami, zielone herbatki może. Albo podziel się swoim jadłospisem, bo podejrzewam, że po prostu jesz ZA MAŁO. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455202 I tak jak napisała koleżanka wyżej- nie myśli tyle o tym.
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
może jakieś suszone owoce?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
pewnie jesteś na jakiejś głodówkowej diecie, skoro Cię ssie. (głodówkowa nie oznacza, że nic nie jesz tylko, że jesz stanowczo za mało).
a owoce nie są najlepszym pomysłem, jeśli już, to podjadać między posiłkami można warzywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
O nie,nie na pewno nie stosuje żadnej głodówki,o to się nie martwcie
![]() Jem 3 główne posiłki i 2 przekąski,np.jakieś warzywo. Problem w tym,że przed dietą w moim jadłospisie były przeważnie same przekąski i to te bardzo niezdrowe,jadłam wszystko co popadło-słodycze,fast foody itp. Potrafiłam obejść się bez śniadania czy obiadu,ale zamiast tego jadłam jakieś pączki,drożdżówy i kurczę teraz strasznie mnie do tego ciągnie... Mój żołądek mimo,że pełny,domaga się tego paskudztwa co doprowadza mnie do szału ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
musi minąć trochę czasu, zanim organizm się odzwyczai
![]() a same warzywa, to nie posiłek, dodaj do tego jakieś chude białko, żeby było 5 posiłków, 3 większe i 2 mniejsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A może po prostu ta dieta jest dla Ciebie póki co zbyt rygorystyczna? Bo jednak ciężko jest tak z dnia na dzień coś kompletnie odstawić, o czym sama się przekonałaś widząc jak Twój organizm się "buntuje" i domaga tych wszystkich rzeczy z których zrezygnowałaś... ja bym radziła Ci powoli ograniczyć słodycze itd. Coś w stylu, że np co dwa dni możesz zjeść coś zakazanego, a jak już się do tej zasady przyzwyczaisz, to zmienić ją na 'co trzy dni' i tak stopniowo, stopniowo aż do całkowitego wyeliminowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To, że jesteś głodna mimo iż jesz może oznaczać, że jesteś owodniona. Pij dużo wody, zielonej i czerwonej herbaty (jesli możesz) a problem powinnien zniknąć.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dużo pij płynów, polecam otręby pszenne z mlekiem lub jogurtem naturalnym potrafią skutecznie zapchać żołądek
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Ci na wilczy głód, szczególnie ten wieczorny - apptrim. Pomógł mi bardzo, ale z tego co wiem - nie wszystkim moim znajomym pomógł tak jak mi, ale.... możesz spróbować.
Łykałam go jednak nie tak jak wskazuje ulotka, bo bym po prostu z torbami poszła, bo tanio nie wychodzi stosując wg ulotki. Łykałam go przeważnie wtedy kiedy miałam wielkie ssanie w żołądku wieczorem (możesz spróbować i w innej porze dnia ;-) ). Wystarczyła jedna tabletka popita wodą (ewentualnie dwie jak już głód był mega wilczy, ale zdarzało mi się to rzadko) i po ok. 15-20 min ssanie mijało ![]() Spróbuj, może i Tobie pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.