![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moje (nie)udane próby* (*niepotrzebne skreślić ;))
Witam gorąco na moim wątku
![]() Chcąc pokazać Wam swoje prace, muszę wprowadzić odrobinkę chronologii. Najpierwsze były jajeczka "męczone" w marcu tego roku. Następnie przyszedł maj... i pudełeczka - w gruncie rzeczy raczej mało udane, ale są, więc też je pokazuję. No i chlebaczek dla mojej Mamusi na urodzinki ![]() A od czerwca tak sobie Was podglądam, obserwuję i od dwóch tygodni próbuję. A co z tego będzie to się jeszcze okaże. Każdą krytykę przyjmę konstruktywnie, wszak to od Was teraz się uczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje (nie)udane próby* (*niepotrzebne skreślić ;))
Jestem pierwsza?
Bardzo,bardzo sie cieszę ![]() Ja tez tu jestem nowicjuszką-wiec obydwie uczymy sie od dziewczyn.Zycze Ci córeczko wielkich sukcesów na tym poletku ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Teraz kolej na pudełeczko po kawusi - makowe
Następnie czerwone na beżowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Buzi Mamuś
![]() Teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam. Mam tylko nadzieję, że słowa tu wypisywane zmotywują mnie do dalszego działania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj już nie jestem taka odważna jak wczoraj wieczorem i z wielką rezerwą podchodzę do swoich prac. Widzę na przykład że za mało popracowałam papierem ścierny na makowym pudełku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
To pierwsze makowe pudełko bardzo mi się podoba, bo lubię prostotę. Choć chyba zacznę szaleć z większą paletą barw aby nie być monotematycznym.
![]() Co do drugiego makowego pudełka, taka łączka. Mi się podoba ze względu na chropowatość. Wyglada jak robione na glinianym naczyniu. A i motyw jakby był ręcznie malowany. Świetne wrażenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osiołek z zakątka :)
|
No to witaj wśród pozytywnie zarażonych
![]() ![]() ![]() Osobiście kraka jednoskładnikowego nie lubię, więc na temat pokrakanych prac się nie wypowiadam. Ale bardzo podoba mi się czerwono-czarne pudełeczko, fajny pomysł i jak na początek bardzo staranne wykonanie ![]() Chlebak dla Eli też starannie wykonany, troszkę poprawiłabym cieniowania dookoła słoneczników - według mnie zrobiłaś je zbyt regularnie, są jakby w okrągłej aureoli, a cieniowanie powinno być nieregularne ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam na następne prace ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Bardzo podoba mi się Twój tytuł wątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo może tym (chociaż na początek) nadrobię brak umiejętności cieniowania ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
A mnie strasznie podobają się jajeczka wielkanocne i makowy wazon! Podziwiam za odwagę ,też jestem nowa w tej dziedzinie i niestety nie mogę się pochwalić tak ładnymi pracami. Życzę nowych ciekawych pomysłów i chęci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Za pierwsze prace
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Witaj wśród nas.
W sumie Ewa powiedziała wszystko co chciałam powiedzieć ![]() I również czekam na więcej, bo na pewno decoupage Cię wciągnie na maksa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Majsterkowicz
|
nie ma co, opanowałaś jednoskładnikowiec do perfekcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Aga,
Pod uwagami Ewy dotyczącymi cienoiowań również sie podpisuję, a jeśli chodzi o krak jednoskładnikowy to ciekawiej wychodzi jak nie dajemy go równomiernie tylko gdzieniegdzie , tak jak na ostatniej pracy która mi się bardzo podoba , choć nie przepadam za jednoskładnikowcem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do chęci to mam ich duuuuużo, gorzej z czasem. Jak na razie wygląda to tak: jedno popołudnie lub wieczór to jedna warstwa lakieru na buteleczkach, bo teraz nad tym pracuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pati ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do cieniowań - to właśnie moja zmora. Oglądam, podglądam i próbuję, no i kurcze nic mi z tego nie wychodzi. Ale się nie poddaję. Bo trzeba twardym być a nie miętkim ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cieniowań się nie bój, ćwicz i patrz na nie krytycznie a zobaczysz, że Ci będą wychodzić coraz lepiej. ![]() Prace, jak na początkującą decoupażyskę, są bardzo ładne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Kolejne moje wypociny
![]() Tym razem pojemniczki na przyprawy - makowe, oraz kolejna przygoda z jednoskładnikowcem. Tylko proszę nie krytykujcie tego kawowego różanego bo wiem że jeszcze za mało warstw lakieru, ale tak jakoś nie mogłam się powstrzymać aby nie pokazać co robię. A i jeszcze moja porażka. Butelka na którą niedokładnie wyrwałam motyw, a raczej wcale się nie starałam go dobrze wyrwać, bo tło jest (tak mi się zdawało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Majsterkowicz
|
:brawo: bardzo ładne, staranne prace
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Rożany pojemniczek bardzo fajny i super pomysł z umieszczeniem kraka na obrzeżach
![]() ![]() Butelkę musisz chyba trochę jednak pociapać ![]() Piękne kropeczki Ci wyszły, brawo ![]() Pociapiesz i butla będzie ekstra ![]()
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pati dziękuję za wizytę u mnie ![]() Ćwiczę , ćwiczę i jeszcze raz ćwiczę i zmywam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
A ja,Twoja mamuś moge oglądać pracki mojej córy w tylko komputrze?
Zorganizujemy sobie sabacik ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Oj Mamuś Mamuś
![]() Po zjeździe absolwentów i ...... całym tygodniu nadrabiania zaległości w pracy - bardzo proszę ![]() No a teraz dowód na to że naprawdę próbuje cieniować. Najpierw foteczki bransoletek bez cieniowania, a następnie moje próby. Co prawda jeszcze nie lakierowane po cieniowaniu, bo właśnie sobie schną, ale już nie mogłam się doczekać aż Wam pokarzę ![]() Widzicie próbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
bardzo ładnie wykonane
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
No fioletową już zmyłam bo fotki wyszły koszmarne,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() starannie wykonane. i ze smakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Aga. Dziewczyny powiedziały już wszystko. Słuchaj je a zajdziesz daleko!
Nie musisz mnie słuchać ![]() Buziaki ![]() ![]()
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2011-09-29 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzia Zielonka dziękuję za rady ![]() ![]() ![]() Słucham wszystkich porad, tych co mi się podobają i także tych w których mi coś nie po nosie. Uczę się, a wiem, że wasza wiedza jest mi niezbędna. Fioletową bransoletkę jak pisałam wcześniej - po prostu zmyłam. Nie podobała mi sie i chyba masz rację, że to za małe powierzchnie na kombinowanie ![]() No i dalej lakieruję ![]() Ściskam i buziam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Kolejne próby ciapania, cieniowania, czy nie wiem jak można to inaczej nazwać
![]() Oba słoiczki po kawusi mmmmmm, gdyby nie to że tak późna pora (wybitnie nie kawusiowa jak się wstaje o 6 rano) to poczęstowałabym Was miłe tym aromatem i napitkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.