'stara miłość nie rdzewieje' ?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 08:31   #1
agussiiiaa
Przyczajenie

'stara miłość nie rdzewieje' ?!

Słuchajcie Kobietki .

mam dla was takie pytanko a mianowicie coś co mi się zdarzyło, i co mam z tym zrobić. Przybliżę was trochę do tego i trochę się rozpiszę wyjaśniając całe moje pytanie... i powiecie mi co o tym sądzicie.

Mianowicie:
Mam Chłopaka od Stycznia ( 9 miesięcy razem )
Były ( 10 miesięcy temu ) ( próbowaliśmy ciągle być ze sobą,spotykać się na nowo... )

Jest tak że Były Chłopak mnie nadal kocha...
Jest tak że mam teraz swą prawdziwą drugą połówkę chodzi mi o Chłopaka teraźniejszego .

Lecz pisze do mnie Były i ciągle mnie Kusi o to że możemy być parą która będzie ze sobą do końca , bo nadal mnie kocha i zawsze będe jego numerem 1 bo ma słabość do mnie od zawsze mu się podobałam.. i jakbym zerwała z swoim chłopakiem to mogę być z nim...

powiedział że zrobi wszystko dla mnie.. jest w stanie podjąć się ryzyka.

ja mam Chłopaka którego kocham ! i nie Chcę opuszczać Choć czasami były mi tak zamoci w głowie ( że czasem mam ochotę jego pokusie!) ale nie chcę!

co zrobić pogadać jakoś z Nim ? nie powiem że czasem żałuje że nam się nie udało.

ale teraz nie chce tego tracić co już mam

Co wy o tym sądzicie ?

Lepiej trzymać to co ma się już w sercu niż stracić to a potem się obwiniać!.

agussiiiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 09:11   #2
żurawinka
Zakorzenienie

Dot.: 'stara miłość nierdzewieje' ?!

Zostaliscie parą z tym chłopakiem miesiąc po zerwaniu z byłym? Szybko.
To oczywiste że może trochę tęsknisz, byliście ze sobą, łączyło was jakieś uczucie.
Ale czy to jest miłość jeśli dajesz sobie tak zamącić w głowie?
Masz wątpliwości co do swoich uczuć?
Czego tak naprawdę chcesz?
Myślę że na prawdziwe uczucia masz jeszcze czas... w przyszłości.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 09:34   #3
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Jeżeli jesteś szczęśliwa i kochasz swojego obecnego partnera to z tamtym zerwij kontakt bo nie przestanie Ci mącić w głowie. Miałam taką samą sytuację i się ugięłam, więc postanowiłam być z byłym. Teraz nie jestem z żadnym i bardzo żałuję tego, że rzuciłam fantastycznego faceta dla byłego, z którym bądź co bądź nigdy już nie było tak fajnie, nawet jak się o mnie starał to lepiej wyglądały nasze relacje niż później w związku, mimo, że też obiecywał "złote góry" i dozgonną miłość. Zastanów się dobrze. Życzę wytrwałości i stanowczości

Edytowane przez Babcia Jaga
Czas edycji: 2010-09-19 o 09:35
Babcia Jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 10:57   #4
Ilsa Lund
Zakorzenienie

a co jeżeli stary po prostu z zemsty chce rozwalić Twój związek i sobie odejść tak że nie będziesz mieć nikogo ? Jesteś teraz szczęśliwa to zajmij się nowym chłopakiem i nie patrz na boki.
Lepsze jest wrogiem dobrego

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 11:09   #5
żurawinka
Zakorzenienie

No właśnie, jak coś jest dobre to po co to wymieniać na coś co się juz raz nie sprawdziło?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 11:14   #6
agussiiiaa
Przyczajenie

Nie mam wątpliwości do swoich uczuć bo najwięcej ich odwzajemniam teraźniejszemu Chłopakowi , wiem że tylko jego Chcę.

Były dla Mnie to już 'przeszłość' choć jednak nie Chciałabym zryważ z nim kontaktu, bo traktuję go tylko jako 'Kolegę' wiem że już nic między nami nie będzie bo nie będę rezygnować z związku uczuciowego w którym jestem na prawdę szczęśliwa.

Z Byłym aż tak 'dobrze' nie było... był to jakiś czas temu, że niby teraz może być inaczej. Ale mi intuicja podpowiada co innego.. Nie raz tak miałam i co zawsze była moja racja.

I Nie będę tego niszczyć ! bo co bo były mnie kocha ? jego sprawa ! Chcę sobie ułożyć życie z Tym którym teraz jestem strasznie szczęśliwa , nie chcę tracić tego co najważniejsze dla mnie !

Były to już przeszłość. Oleję go . Sam zobaczy że nie warto wtrącać się do Czyjegoś związku , bo kiedyś to się odwróci 'na nim' i sam będzie żałował.

Dziewczyny ! będzie tak jak jest , nie dam się zamoćić w głowie !
mam szczęście i nie potrzebuje go kończyć !
będę w związku który dla mnie tylko się liczy <3...

Buziaki ;*
agussiiiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 11:15   #7
jodame
Zadomowienie

Kochasz chłopaka i chcesz z nim być.
Dla mnie sytuacja oczywista.

Chyba, że byłego też kochasz....... ale tego nie napisałaś.
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 11:26   #8
wyszukiwarka
Zadomowienie

Dot.: 'stara miłość nie rdzewieje' ?!

Cytat:
Napisane przez agussiiiaa Pokaż wiadomość
ja mam Chłopaka którego kocham !i nie Chcę opuszczać Choć czasami były mi tak zamoci w głowie ( że czasem mam ochotę jego pokusie!) ale nie chcę!

No właśnie... kochasz go... więc takie zbereźne myśli nie powinny chodzić ci po głowie

Ja na twoim miejscu ograniczyłabym kontakt z byłym..i nie dała się wciągać w jego gierki...
Stary 2010-09-19, 12:04   #9
Still_Alive
Rozeznanie

Następny wątek w którym mamy za dziewczynę zdecydować z kim ma być? Dziewczyno sama musisz poznać swoje uczucia, wyobrazić sobie siebie z jednym i z drugim za 10 lat. Po za tym życie jest zbyt piękne by marnować czas na jakieś wyrzuty sumienia, na zastój. Twoja miłość teraźniejsza się dobrze nie rozwinie jeśli nie zakończysz całkiem dawnego etapu.

I love my live

Sprawdź czy nie popełniasz błędów w związku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487527

Edytowane przez Still_Alive
Czas edycji: 2010-09-19 o 12:09
Still_Alive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 12:49   #10
patris18
Raczkowanie

GG do patris18

Skoro kochasz obecnego to jak nazwiesz tą zabawę z byłym... konkaty pisanie itp, to nie prawie zdrada obecnego?
Nie wiem czy tak naprawdę kochasz tego obecnego ,skoro się wahasz ,myślisz o byłym ,a nawet boisz się że ulegniesz?
Tak miesiąc to za mało,żeby zaczać coś nowego , rozumiem ,że jesteś rozdarta...cóż były ,uczucie mogło pozostać ,ale wasz związek nie wyszedł jak sama napisałaś ,próbowaliście a więc i poraz 30 nie wyjdzie wam i tak...czasem tak bywa mimo ,miłości.
A obecny tż cóż to nie fair wobec niego,powinnaś przestać ,kontaktować się z ex i być z nim szczera ,chyba ,że go nie kochasz to daj sobie spokój z obydwoma .
Stary 2010-09-19, 13:11   #11
andra_
Przyczajenie

GG do andra_

Żałujesz, ponieważ został sentyment.
Z "byłym" z pewnością przeżyłaś wspaniałe chwile, ale to przeszłość.
Może Cię do niego ciągnąć, to oczywiste - ponieważ to coś innego.
Pomyśl jednak, o swoim teraźniejszym chłopaku.
Co poczułby gdyby to przeczytał?

Jeżeli mówisz o nim "druga połówka" to jesteś wielką szczęściarą, mniej więcej połowa ze społeczności nie może sobie owej znaleźć.
Zamiast martwić się takimi rzeczami, pomyśl co możesz zrobić dla aktualnego chłopaka...
Powodzenia
Stary 2010-09-19, 19:14   #12
moniaszelki
Zadomowienie

skoro piszesz ze chcesz byc z teraźniejszym no to jaki jest problem?
Moze wyjasnij bylemu ze nic z tego. Skoro masz miłość, to nie szukaj problemów Przestan po prostu z byłym rozmawiać na tematy ewentualnego powrotu do siebie...

chociaz to tylko moje zdanie
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 21:09   #13
sunnyouth
Przyczajenie

olałabym eksa na Twoim miejsu.
możliwe, że po prostu poczuł ukłucie zazdrości, męska duma ucierpiała, bo jesteś teraz szczęśliwa z kimś innym. wiesz, instynkt zdobywcy plus sentyment - nie stworzy się nimi stałego związku.
sunnyouth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 01:03   #14
gaddzinka
Raczkowanie

Taaaa....... byli zawsze chca wracac, szkoda ze tylko wtedy gdy my kobiety mamy szczesliwy zwiazek a oni sa sami.....
olej go po co Ci taki kolega? Byly to byly..... bylo wam razem niezbyt dobrze skoro sie rozstaliscie, zerwij kontakt. masz kochanego chlopaka i mysl o nim.

książki wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22479911
gaddzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości