|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
MAC Studio Fix Powder Plus Fundation C3
nieaktulne - leci do Tomamy
MAC Studio Fix Powder Plus Fundation w odcieniu C3 ( jasny bez, w cieplej tonacji ) Jest to puder spelniajacy jednoczesnie funkcje podkladu - kryje, koryguje niedoskonalosci oraz pudru - matuje, utrwala na dlugo makijaz duzy - 15 gr., w zestawie gabeczka, nowy wymienie na perfumy, badz dobra pielegncje nie interesuje mnie kolorowka, perfumy o duzym stopniu zuzycia, odlewki, uzywana pielegnacja Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2010-12-09 o 13:51 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAC Studio Fix Powder Plus Fundation C3
Witaj lucja888, napisalam w pierwszym poscie czego szukam
" wymienie na perfumy, badz dobra pielegncje nie interesuje mnie kolorowka, perfumy o duzym stopniu zuzycia, odlewki, uzywana pielegnacja" |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm... no wlasnie ale ja mam w watku perfumy na wymianke:P a jeszcze tak z czystej ciekawosci czy to jest aby nie podrobka bo widze ze kod ma wdrukowany w katonik a chyba oryginaly nie ma maja czegos takiego? Edytowane przez lucja888 Czas edycji: 2010-12-07 o 13:02 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka a FIX+ na zbyciu nie masz
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez tompola Czas edycji: 2010-12-07 o 13:51 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
boska jest, ale ja pryskam pod makijaż a nie na
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Tompolo
![]() wstepnie bylabym zainteresowana serum ( to jest to z 15 % vit. C ?, czy ono bylo kiedykolwiek otwierane? oraz rozswietlaczem ELF i olejkiem z czarnej porzeczki ZSK ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- ja tez tak robie chociaz dlugo sie meczylam zeby rozgryzc ta mgielke nakladana na makijaz wyblyszczala mnie niemilosiernie diablo wydajna jest, fajna Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2010-12-07 o 14:24 |
|
|
|
|
#11 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
Przekupka: 258 pkt / 100% pozyt.
|
Hej Doroto
![]() Przyszłam Ci powiedzieć, że Cię bardzo lubię i w ogóle....... ![]() A z tego lubienia Ciebie to aż bym Ci zabrała ten puder, a chyba zrobię to siłą, bo po dobroci mi nie oddasz....? ![]() Może jednak..... za coś....?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe, Ty interesowna Itakoty
![]() zaraz zajrze do Ciebie |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Dorota ja miałam to samo, pod super a na mega błysk i przetłuszczanie
najfajniejsze jest to, ze nie zapycha
|
|
|
|
#15 |
|
|
Dorotko
![]() Chyba po raz pierwszy poważnie i to bardzo - rozważam oddanie Versense za kosmetyk kolorowy ![]() Versense nadaje się jak najbardziej na prezent - jest zafoliowany, nigdy nie otwierany, czyli góra i doł folii fabrycznie zamknięte, jednym słowem - pakujesz w ozdobny papier i dajesz ![]() Jedyny problem, z którym się teraz borykam, to odcień tego pudru.......ponieważ mój notebook często przekłamuje kolory, to na podst. jednego zdjęcia nie jestem w stanie ocenić czy ten odcień mi będzie odpowiadał ( a wtopić już nie chcę, bo się obłożyłam pudrami za ciemnymi dla mnie), w związku z tym prośba, a nawet dwie : 1. Czy mogę cichutko prosić o więcej zdjęć, gdzie w miarę rzeczywisty kolor będzie? Jakieś 2-3, żebym miała jako-taką ocenę odcienia ![]() 2. Czy jest gdzieś link do tego akurat koloru - własnie dla porównania palety barw ![]() Ogólnie rzecz biorąc - poszukuję odcienia jasny beż ( raczej nie medium, ale też nie biały, bo medium dla mnie jednak za ciemne - a na mojej twarzy zazwyczaj pudry ciemnieją..... biały zaś - no wiadomo - jeśli nie ma spełniać roli transparentnego pudru, to po prostu mnie pobieli aż za bardzo ) ![]() Ja wiem, napisałaś, ze to jasny beż i pewnie już mogę w 80% stwierdzić ze pewnie mi odpowiada, ale musiałabyn jednak więcej zdjęć zobaczyć albo paletę barw ![]() Jak mi będzie odpowiadał - perfumy są Twoje tylko muszę mieć 100% tej pewności tym razem, zarezerwuj proszę go dla mnie Ufff.....cholercia, ale się nabazgroliłam u Ciebie, nie zabij mnie, proszę EDIT: Dobra, znalazłam już stronę firmową MAC z niby paletą barw, ale ..... .....jak to tam ma oddawać rzeczywiste barwy i jeśli na podstawie tamtych "kolorów" miałabym wybierać odcień dla siebie, to jestem księdzem... No co to ma być...jakieś wodnisto-przezrozcyste to to....![]() Twoje zdjęcie o wiele bardziej bliższe jest realności ![]() No i znalazłam jakąś stronkę gdzie w formie matowych kwadracików podane są odcienie i rzeczywiście tam C3 pokrywa się z Twoim zdjęciem prawie-prawie ![]() Zaczekam chwilkę - może uda Ci się parę fotek pod innym katem cyknąć ![]() I oddam Ci z radością Versense za puder jesli będzie mi pasował ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2010-12-07 o 16:43 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę, co Itaka
Ja jednak zrezygnuję, bo dla mnie za jasny ;/ Kosmetyki moje nadal aktualne, Falvo- tak 15%- nieużywane( w kartoniku, owiniete folią aluminiową jest w lodówce)
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
Itaka się czasem plącze w pisaniu A ja właśnie do pełni szczęścia potrzebuję jasnego pudru prasowanego i za niego oddam Versense, jeśli go Dorota chce i jeśli to zdjęcie w wątku mocno oddaje rzeczywisty odcień to biorę (wlazlam na komp męża, inny monitor - nieco inny kolor niż u mnie, jaśniejszy beżyk ) ![]() -------------------------------------------
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2010-12-07 o 21:32 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Itako, wkleje zdjecie C3, ktore znalazlam w necie - swatche pierwszy w prawej
to zdjecie najbardziej oddaje odcien pudru - kremowo ciepla tonacja, jasny bez ten puder nie ma wogole rozowych tonow, wiec jesli jestes jasnolica, ale ze sie tak wyraze - chlodno biala, to nie bedzie pasowal Tobie ten odcien to jest typowo ciepla tonacja Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2010-12-08 o 06:59 |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic nie znalazlam, dziekuje jak to mowi moje dziecie - spoko wodza |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
|
Cytat:
O dzięki, mniej więcej o to mi chodziło, mam jakieś porównanie do innych odcieni ![]() Majm karnację jasną, ale nie jestem bladolica - absolutnie nie, nie biała, nie blada Taki cieplejszy odcień, ma moja twarz, czasem lekko złotawy, bo od razu mnie na gębie wiosenne słońce zawsze łapie ![]() Dorotko, a ten puderek to Twoim zdaniem spokojnie można stosować jako puder prasowany - do poprawek w ciągu dnia? Czy jest lekki czy jakiś gęsty w aplikacji? Szukam pudru prasowanego, nie w formie gęstego kremu ![]() Przepraszam za tak głupie pytania, ale nigdy nie miałam jeszcze do czynienia z puderkami MAC , a wiele dobrego - ale i parę minusów...w sumie się na ich temat naczytałam
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
on spelnia funkcje podkladu - owszem, ale absolutnie nie jest kremowy, tlusty
to puder wyglada i naklada sie jak puder, tyle ze ujednolica skore bardziej niz przecietny puder, wiec nie ma koniecznosci uzywac juz podkladu matuje, tak nadaje sie do poprawek w ciagu dnia, tak ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Itako, mnie sie nie spieszy z wymiana, podumaj spokojnie |
|
|
|
|
#24 |
|
|
Dobrze to ja się zastanowię , rozważę wszystko i dam znać.
Jutro powiem co i jak
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, chetnie capnelabym Insolence
![]() jako, ze poszukujesz pielegnacji prof do wlosow, moge tez podzielic sie Intense Repair Loreal oraz dodac miniatury Mask Repair Welli |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie, Ania i przechpdze na lacze pw
![]() Itako, puder powedruje do Tomamy pozdrawiam serdecznie i moze nastepnym razem skonkretyzujemy wymiane
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
szkoda, bo faktycznie myślałam, że mam się zastanowić i dać znać - dziś przyszłam powiedzieć, że go biorę
![]() No coż, trudno się mówi i żyje się dalej ![]() Pozdrawiam
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Itako, nie smutaj, to tylko puder
![]() Jesli nie konkretyzuje wymian i nie przechodze na pw, nie wymieniem sie adresami, to watek uwazam za otwarty kazdemu, kto ma inetresujaca mnie rzecz bede do Twojego watku zagladala, moze Cie czyms pokusze jeszcze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

.....jak to tam ma oddawać rzeczywiste barwy i jeśli na podstawie tamtych "kolorów" miałabym wybierać odcień dla siebie, to jestem księdzem...
No co to ma być...jakieś wodnisto-przezrozcyste to to....