Pytanie o perfumy z Biedronki :P - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 10:57   #1
LillyS
Zadomowienie

Pytanie o perfumy z Biedronki :P

Czasem robię zapachy w Biedronie. Wącham co popadnie to i ichnie Bi-esy wąchałam. I teraz pytanko: kto wie czego podróbami są te zapachy? Niektóre mi się podobają, np. Gold Shine, Secret Life, i taka żółta w butelce 100 ml... Napiszcie please o tych zapachach, których jesteście pewne, bo nie-podróby tych zapachów mogą być ciekawe
LillyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 11:32   #2
prowokatorka
Zadomowienie

Dot.: Pytanie o perfumy z Biedronki :P

Wstyd się przyznać ,ale mnie podoba się Dream rose .Chociaż odpowiednika nie znalazłam .

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 12:57   #3
Hiraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LillyS Pokaż wiadomość
Czasem robię zapachy w Biedronie. Wącham co popadnie to i ichnie Bi-esy wąchałam. I teraz pytanko: kto wie czego podróbami są te zapachy? Niektóre mi się podobają, np. Gold Shine, Secret Life, i taka żółta w butelce 100 ml... Napiszcie please o tych zapachach, których jesteście pewne, bo nie-podróby tych zapachów mogą być ciekawe
To pewnie Chanel No 5
Kiedyś miałam z Bi-esa perfum butelką przypominający Hugo Boss Deep, ale w ogóle tak nie pachniał
Hiraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 13:00   #4
BAHAMONDE
Rozeznanie

Znalazłam na All - Secret Life ma być podobny do Be Delicious, ale nawet sprzedawca twierdzi, że nie pachną tak samo
Kiedyś, lata temu, miałam taką białą kulkę, która okazała się być odpowiednikiem Noa. Bardzo luźne skojarzenie, w Bi-es czułam przede wszystkim wódę i na parę lat zraziłam się do perfum w ogóle (nie wiedziałam jeszcze o istnieniu "prawdziwych" ) - taki płyn może mnóstwo szkody psychice ludzkiej wyrządzić... I teraz nie mam nawet odwagi dotknąć, żeby mi trauma nie wróciła

BAHAMONDE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 13:34   #5
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez BAHAMONDE Pokaż wiadomość
Znalazłam na All - Secret Life ma być podobny do Be Delicious, ale nawet sprzedawca twierdzi, że nie pachną tak samo
Kiedyś, lata temu, miałam taką białą kulkę, która okazała się być odpowiednikiem Noa. Bardzo luźne skojarzenie, w Bi-es czułam przede wszystkim wódę i na parę lat zraziłam się do perfum w ogóle (nie wiedziałam jeszcze o istnieniu "prawdziwych" ) - taki płyn może mnóstwo szkody psychice ludzkiej wyrządzić... I teraz nie mam nawet odwagi dotknąć, żeby mi trauma nie wróciła
Moja mama dostała właśnie ta podróbę Noa w prezencie na urodziny , ale jej nie używała z dokładnie tego samego powodu - śmierdziało wódką

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 19:30   #6
LillyS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hiraska Pokaż wiadomość
To pewnie Chanel No 5
Kiedyś miałam z Bi-esa perfum butelką przypominający Hugo Boss Deep, ale w ogóle tak nie pachniał
W życiu to nie Chanel nr 5
Tak mi się wydawało że Secret Life jest trochę podobne do Be Delicious w jakichś tam nutkach ale w szoku jestem że ono nawet pachniało niejednostajnie, a jak zapach był w ostatniej fazie, pachniał nie jak zwietrzały, jednostajny zapach a miał wyraźnie zmienioną nutę :O

Bi-es nie wszystko ma takie fatalne Jestem zdania że nie tylko drożyzna może być fajna choć wiadomo że składniki gorszej jakości i nut zapachowych wyodrębnić nie można zwykle - ale niektóre markowe perfumy śmierdzą niestety... jestem na etapie, że dziwactwa mnie ostatnio irytują nie kręcą, chcę coś nie męczącego - oczywiście bez obrazy, po prostu imho.
Stary 2010-10-19, 19:47   #7
Princeska87
Zakorzenienie

Ale to nie jest forum o podróbkach całe to La Rive to ewidentna podróba Lacoste
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 20:10   #8
BAHAMONDE
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LillyS Pokaż wiadomość
W życiu to nie Chanel nr 5
Tak mi się wydawało że Secret Life jest trochę podobne do Be Delicious w jakichś tam nutkach ale w szoku jestem że ono nawet pachniało niejednostajnie, a jak zapach był w ostatniej fazie, pachniał nie jak zwietrzały, jednostajny zapach a miał wyraźnie zmienioną nutę :O

Bi-es nie wszystko ma takie fatalne Jestem zdania że nie tylko drożyzna może być fajna choć wiadomo że składniki gorszej jakości i nut zapachowych wyodrębnić nie można zwykle - ale niektóre markowe perfumy śmierdzą niestety... jestem na etapie, że dziwactwa mnie ostatnio irytują nie kręcą, chcę coś nie męczącego - oczywiście bez obrazy, po prostu imho.
Nie ośmieliłabym się twierdzić, że wszystkie Bi-es źle pachną, bo jak wspomniałam znam tylko jeden i on akurat śmierdział w porównaniu z oryginałem. Prawdziwa Noa była po prostu mniej męcząca, bo nie wyżarła mi nosa alkoholem. Może inne zapachy tej firmy są lepszej jakości, ale nie zmienia to jednak przykrego faktu - są tworzone na podobieństwo innego, znanego zapachu, jest więc to forma kradzieży, będąca zapewne efektem luki prawnej.
A czy owe Bi-es są naprawdę tańsze od Pum, Adidasów, Oriflamów, Avonów i YR? Zwłaszcza na Allegro?

BAHAMONDE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 21:15   #9
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

kiedyś w ramach relaksu na zakupach biedronkowych psiknęłam czymś na nadgarstek .... o matko
nie do zdarcia to było, mdlące i migrenogenne, nigdy więcej...
ale ja podobnie reaguję na niektóre Chanele, Guerlainy, TM i parę innych z wyzszej ligi - więc nie uogólniajmy

Edytowane przez dixi
Czas edycji: 2010-10-19 o 21:55
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 11:00   #10
LillyS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BAHAMONDE Pokaż wiadomość
ale nie zmienia to jednak przykrego faktu - są tworzone na podobieństwo innego, znanego zapachu, jest więc to forma kradzieży, będąca zapewne efektem luki prawnej.
A z tym się zgadzam i pytałam, czy zapachy z Biedrony są podróbami czegos a jeśli tak to czego, bo podobają mi się niektóre nuty zapachowe i jestem ciekawa oryginałów.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości