Najlepsze ubezpieczenie zagranicą? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 11:16   #1
jeesss
Przyczajenie

Najlepsze ubezpieczenie zagranicą?

Witam,
za trzy tygodnie wybieram się z narzeczonym na upragnione wakacje
jedziemy do Turcji chcielibyśmy się dodatkowo ubezpieczyć, bo różnie bywa ... "przezorny zawsze ubezpieczony" jak to mówią
Czy możecie polecić jakieś fajne, dobre ubezpieczenie?? żeby mieć np. pomoc medyczną za darmo
jeesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 11:41   #2
Sonata_ona
Rozeznanie

Dot.: Najlepsze ubezpieczenie zagranicą?

z tego co wiem to biuro podróży z którym jedziecie ma obowiązek zagwarantować klientom ubezpieczenie a dodatkowo można wykupić np ubezpieczenie warta travel, ale studentów euro26 czy warto dodatkowo sie ubezpieczać? pewnie nie tak czy siak gdy coś sie stanie będzie kupę papierkowej roboty. jak zwykle...
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...''

''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
Sonata_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 12:56   #3
Mycha84
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

jechaliśmy na wakacje na własną rękę, wiec tez musielismy wykupic ubezpieczenie, poszliśmy do znajomej, która zajmuje się doradztwem ubezpieczeniowym i wybrała nam najlepszą opcje z dostępnych na rynku, padło na generali, za 4 osoby, ze zniżką rodzinną, za 2 tygodnie płacilismy niecałe 100 zł
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 14:20   #4
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Jeżeli będzie to wyjazd zorganizowany, organizator czyli biuro podróży ma obowiązek zapewnić Wam ubezpieczenie. Może również zaoferować dodatkowe ubezpieczenie w wersji rozszerzonej, które wymaga dopłaty.

W przypadku samodzielnego wyjazdu wystarczy, że zgłosicie się do biura podróży, które takie usługi oferuje. Koszt jest naprawdę niewielki a jesteście zabezpieczni na wypadek kosztów leczenia za granicą, nagłych wypadków czy utraty bagażu. Oczywiście należy pamiętać o warunkach ubezpieczenia, warto się z nimi zapoznać.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-02, 11:30   #5
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

tak jak dziewczyny napisały nie ma sensu doubezpieczyć się-ewentualnie dokładnie przeczytać warunki ubezp oferowane przez biuro np max pokrywane kwoty

ja jadę teraz na własną rękę do Maroka i wyszukałam sobie ubezp w generali, można sobie manipulować stawkami i opcjami (kupiłam przez net) i tak np za Leczenie i assistance za 100tys,NNW na 20tys, OC na osobie 20tys (po przemyśleniu-zbędne, bo nie chce nikogo bić ani nic demolować, ale to tylko 2zł) i ubezp bagażu 500zł (wziełam minimum choć też uważam za zbędne, bo najdroższą rzeczą jaką będziemy mieli jest aparat i tel a to nie majątek) zapłaciłam 38zł za 12dni
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 18:45   #6
Donatell
Przyczajenie

z powyższych wypowiedzi, wynika że jednak warto ubezpieczyć się dodatkowo. T.U. takie jak Generali nie bierze dużo pieniędzy.
Donatell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 20:02   #7
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez Donatell Pokaż wiadomość
z powyższych wypowiedzi, wynika że jednak warto ubezpieczyć się dodatkowo. T.U. takie jak Generali nie bierze dużo pieniędzy.
no właśnie nie warto, skoro płacisz za ubezp w cenie wycieczki to po co?chyba, że warunki ubezp Ci nie pasują, ale to trzeba być marudą albo wystraszonym pechowcem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 20:45   #8
Donatell
Przyczajenie

I widzisz tu się pojawia magiczne słowo pechowiec :P
Donatell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 21:04   #9
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jeesss Pokaż wiadomość
Witam,
za trzy tygodnie wybieram się z narzeczonym na upragnione wakacje
jedziemy do Turcji chcielibyśmy się dodatkowo ubezpieczyć, bo różnie bywa ... "przezorny zawsze ubezpieczony" jak to mówią
Czy możecie polecić jakieś fajne, dobre ubezpieczenie?? żeby mieć np. pomoc medyczną za darmo
Komu dobrze , a jedziecie na własną rękę czy z biurem podróży? Jeśli z biurem to biuro dodatkowo ubezpiecza co jest wliczone w cenę. Przynajmniej u mnie tak było właśnie na czas pobytu w Grecji byliśmy objęci ubezpieczeniem EUROPA SA bez żadnych dodatkowych kosztów.

może poczytaj coś o tym ubezpieczeniu "Travel World" TU Europa SA na ich stronie:
http://www.tueuropa.pl/ubezpieczenie...,ki,24,74.html

PS. AJ KURCZE NIE ZAUWAŻYŁAM, że to z września pierwszy post.

Można tylko JEDNEGO !`

Edytowane przez pyska06
Czas edycji: 2010-10-11 o 21:06 Powód: data
pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 21:06   #10
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Tak myślałam o tym podwójnym ubezp i chyba nie przejdzie ze względów formalnych, bo ubezpieczycielowi trzeba przedstawić oryginalne rachunki (np od lekarza, z apteki) a raczej nikt nie będzie tylu oryginałów produkował. Zakrawa to na wyłudzenie, bo można by się ubezp u 10 ubezpieczycieli a potem na podstawie rachunków od każdego wyłudzić zwrot kosztów, które poniosło się 1x.
Trzeba by zadzwonić na infolinię, żeby potwierdzic moją teorię
Stary 2010-10-18, 14:08   #11
motylek66
Raczkowanie

Ja jak teraz leciałam na wczasy to xxxxx mnie ubezpieczyło. No z tego co wiem to ubezpieczenie coś kosztuje, ale często jest to po prostu w cenie wycieczki. Trzeba czytać umowę, tam jest wszystko napisane. U mnie na wycieczce jedna pani źle się poczuła. Rezydent szybko zorganizował jej lekarza, z lekarstwami nie było problemu. Kobieta po prostu za długo siedziała na słońcu. Wszystko na szczęście skończyło się dobrze.

http://fotoforum.gazeta.pl/a/50296.html

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-10-29 o 10:54 Powód: Nieopłacona reklama
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 17:40   #12
studi
Zakorzenienie

ponieważ podróżuje zawsze na własna rękę to i ubezpieczenie muszę sama sobie załatwić...w PZU na kwotę leczenia 20000 euro za 4 dni zapłaciłam 36 zł za dwie osoby...Drobne pieniądze, ma się pewność,że w razie czego...
Stary 2010-10-20, 15:17   #13
Gisia_00
BAN stały

ja też zawsze staram się mieć ubezpieczenie kiedy gdzieś wyjeżdżam. teraz jak leciałam do Brazylii to oczywiście biuro mi to zagwarantowało, ubezpieczenie było w cenie. Całe szczęście jeszcze mi się to nie przydało, ale na wszelki wypadek zawsze warto!
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości