|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Najlepsze ubezpieczenie zagranicą?
Witam,
za trzy tygodnie wybieram się z narzeczonym na upragnione wakacje ![]() jedziemy do Turcji ![]() ![]() Czy możecie polecić jakieś fajne, dobre ubezpieczenie?? żeby mieć np. pomoc medyczną za darmo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze ubezpieczenie zagranicą?
z tego co wiem to biuro podróży z którym jedziecie ma obowiązek zagwarantować klientom ubezpieczenie a dodatkowo można wykupić np ubezpieczenie warta travel, ale studentów euro26 czy warto dodatkowo sie ubezpieczać? pewnie nie tak czy siak gdy coś sie stanie będzie kupę papierkowej roboty. jak zwykle...
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
jechaliśmy na wakacje na własną rękę, wiec tez musielismy wykupic ubezpieczenie, poszliśmy do znajomej, która zajmuje się doradztwem ubezpieczeniowym i wybrała nam najlepszą opcje z dostępnych na rynku, padło na generali, za 4 osoby, ze zniżką rodzinną, za 2 tygodnie płacilismy niecałe 100 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli będzie to wyjazd zorganizowany, organizator czyli biuro podróży ma obowiązek zapewnić Wam ubezpieczenie. Może również zaoferować dodatkowe ubezpieczenie w wersji rozszerzonej, które wymaga dopłaty.
W przypadku samodzielnego wyjazdu wystarczy, że zgłosicie się do biura podróży, które takie usługi oferuje. Koszt jest naprawdę niewielki a jesteście zabezpieczni na wypadek kosztów leczenia za granicą, nagłych wypadków czy utraty bagażu. Oczywiście należy pamiętać o warunkach ubezpieczenia, warto się z nimi zapoznać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
tak jak dziewczyny napisały nie ma sensu doubezpieczyć się-ewentualnie dokładnie przeczytać warunki ubezp oferowane przez biuro np max pokrywane kwoty
ja jadę teraz na własną rękę do Maroka i wyszukałam sobie ubezp w generali, można sobie manipulować stawkami i opcjami (kupiłam przez net) i tak np za Leczenie i assistance za 100tys,NNW na 20tys, OC na osobie 20tys (po przemyśleniu-zbędne, bo nie chce nikogo bić ani nic demolować, ale to tylko 2zł) i ubezp bagażu 500zł (wziełam minimum choć też uważam za zbędne, bo najdroższą rzeczą jaką będziemy mieli jest aparat i tel a to nie majątek) zapłaciłam 38zł za 12dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
z powyższych wypowiedzi, wynika że jednak warto ubezpieczyć się dodatkowo. T.U. takie jak Generali nie bierze dużo pieniędzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
I widzisz tu się pojawia magiczne słowo pechowiec :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może poczytaj coś o tym ubezpieczeniu "Travel World" TU Europa SA na ich stronie: http://www.tueuropa.pl/ubezpieczenie...,ki,24,74.html PS. AJ KURCZE NIE ZAUWAŻYŁAM, że to z września pierwszy post.
![]() ![]() Że KOCHAĆ szczerze Można tylko JEDNEGO !` ![]() ![]() Edytowane przez pyska06 Czas edycji: 2010-10-11 o 21:06 Powód: data |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Tak myślałam o tym podwójnym ubezp i chyba nie przejdzie ze względów formalnych, bo ubezpieczycielowi trzeba przedstawić oryginalne rachunki (np od lekarza, z apteki) a raczej nikt nie będzie tylu oryginałów produkował. Zakrawa to na wyłudzenie, bo można by się ubezp u 10 ubezpieczycieli a potem na podstawie rachunków od każdego wyłudzić zwrot kosztów, które poniosło się 1x.
Trzeba by zadzwonić na infolinię, żeby potwierdzic moją teorię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja jak teraz leciałam na wczasy to xxxxx mnie ubezpieczyło. No z tego co wiem to ubezpieczenie coś kosztuje, ale często jest to po prostu w cenie wycieczki. Trzeba czytać umowę, tam jest wszystko napisane. U mnie na wycieczce jedna pani źle się poczuła. Rezydent szybko zorganizował jej lekarza, z lekarstwami nie było problemu. Kobieta po prostu za długo siedziała na słońcu. Wszystko na szczęście skończyło się dobrze.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-29 o 10:54 Powód: Nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ponieważ podróżuje zawsze na własna rękę to i ubezpieczenie muszę sama sobie załatwić...w PZU na kwotę leczenia 20000 euro za 4 dni zapłaciłam 36 zł za dwie osoby...Drobne pieniądze, ma się pewność,że w razie czego...
![]() |
#13 |
BAN stały
|
ja też zawsze staram się mieć ubezpieczenie kiedy gdzieś wyjeżdżam. teraz jak leciałam do Brazylii to oczywiście biuro mi to zagwarantowało, ubezpieczenie było w cenie. Całe szczęście jeszcze mi się to nie przydało, ale na wszelki wypadek zawsze warto!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.