|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Cipropol - znacie?
Cześć Wam,
Nie do końca wiedziałam gdzie powinnam dodać to zapytanie, ale widziałam, że właśnie tu był kiedyś poruszony wątek zapalenia układu moczowego i postanowiłam zaryzykować. W związku z infekcją UM mam brać Cipropol. Jednakże jak zobaczyłam listę skutków ubocznych ciągnącą się przez jakieś pół metra ulotki, wystraszyłam się. Za 3 godziny mam wziąć pierwszą tabletkę ale jestem tym przerażona. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z tym lekiem i mogłaby mnie ewentualnie podnieść na duchu? ![]()
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Cipropol - znacie?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Brałam, wszystko ok
![]() W zasadzie na każdej ulotce straszą, wiec nie martw się i weź lekarstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
każdy lek na receptę (i nie tylko) ma długą listę skutków ubocznych.
bierzesz go dlatego, że korzyści przewyższają ewentualne straty. nieodmiennie nie rozumiem ludzi, którzy radzą się na forum w kwestiach wymagających specjalistycznej wiedzy. p.s. to, że ktoś brał ten lek i było ok, nie jest w minimalnym nawet stopniu sensowną informacją. a jak ktoś inny będzie się po nim źle czuł, zrezygnujesz z leczenia? ![]() Edytowane przez lilia_pamplemousse Czas edycji: 2014-05-28 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jakby ktoś się źle czuł i mi o tym napisał to bym go wzięła - wierz mi, ale brałam tyle leków w życiu, że złe samopoczucie w ramach skutków ubocznych mi nie straszne.
Natomiast gdybym przeczytała, że ktoś wziął tabletkę i wylądował w szpitalu, umarł, wykrwawił się i stracił nos (no może trochę przesadzam, ale chcę uwydatnić sens ![]() Jestem z natury hipochondrykiem i wszystkie słowa otuchy w takiej sytuacji jak obecna są dla mnie pomocne. Dlatego dziękuję dziewczyny za odpowiedzi ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Żadne doświadczenia innych osób nie będą nawet najmniejszą wskazówką, co się stanie w Twoim przypadku. Ale powiem Ci, że niedawno wylądowałam w szpitalu z powodu zapalenia układu moczowego i dawali mi Cipronex (który otem brałam w domu, po wypisie) i to ta sama substancja- skutkó ubocznych nie miałam za to wyleczyło jak ręką odjął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-01 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
To jest lek na zasadzie Cipronexu najbardziej popularnego i w sumie najskuteczniejszego z antybiotyków do stosowania w domu. Każdy inaczej reaguje na leki, ale nawet jak kupisz witaminę C w aptece to ma ulotkę z ubocznymi skutkami. Sama zobacz jak się będziesz czuła, ale mnie zawsze ten antybiotyk ratuje, a od lat leczę układ moczowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
mi kiedyś lekarz przepisał ten lek, okazało się, że jestem uczulona, dostałam po nim wysypki, musiałam go zamienić na inny antybiotyk, ale to nie znaczy, że dla ciebie też będzie nieodpowiedni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Okropieństwo. Miałam chory pęcherz, a nawalały mnie nerki tak, że siedząc/leżąc nogi nie moglam podnieść przez dwa dni, chodzić ledwo chodziłam..
Na powracające ciągle zapalenia pęcherza polecam urovaxum ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki!
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To, że nie mogłaś podnieść nogi ma raczej mały związek z Cipronexem ![]() ![]() Ja kiedyś dostałam takiego zapalenia pęcherza, że wywaliło mi węzły chłonne w pachwinach (były wielkości dorodnej śliwki, jak stałam prosto - wyglądało to, jakbym miała jakieś implanty pod skórą). Dodatkowo obrzękły mi nerki, ucisnęło mi jakiś nerw lub naczynko i byłam sparaliżowana wręcz - i jaka przerażona! ![]() A co do Cipropolu to jest to to samo co Cipronex, jak już dziewczyny wcześniej napisały. Antybiotyk - stary, ale najskuteczniejszy, najlepiej penetrujący do układu moczowego. I tak radzę jeszcze wszystkim - czytajcie substancję czynną na opakowaniu, nie samą nazwę leku. Nazwy handlowe (Cipronex, Proxacin, Cipropol) są różne i różniste, substancja czynna ma tylko jedną międzynarodową nazwę. Wtedy dokładnie wiadomo o co chodzi, a nazw handlowych nie sposób spamiętać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.