![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wiecznie jest mi zimno...
Wątek nie wiedziałam gdzie umieścić. Do fintnessu mi nie pasuje, a przeszukałam plotkowe i nie znalazłam podobnego.
Odnośnie tematu - jest mi ciągle zimno. Ręce, stopy i pośladki prawie zawsze mam zimne. W lecie (!) gdy na dworze ciepło, w cieniu ja nie mogę dłużej siedzieć, ponieważ zaraz dostaję gęsiej skórki. Najgorzej jest teraz ![]() Jakie ja katusze przechodzę. W domu na mnie psioczą, ponieważ panuje temperatura 25 stopni codziennie, a ja chodzę i się trzęsę. W swetrze, grubych skarpetach rzecz jasna, podczas gdy inni domownicy hulają w koszulkach. Nienawidzę uczucia zimna a nie wiem, co mogę z tym zrobić. Witaminy biorę codziennie, ciśnienie mam w normie... Czy może na to mieć fakt, że jestem szczupła czy nie? Zbliżająca się zima to co roku dla mnie walka o przetrwanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiecznie jest mi zimno...
http://www.we-dwoje.pl/dlaczego;wcia...kul,18470.html zobacz, moze znajdziesz tu odpowiedz na swoje pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wiem co to znaczy, uczucia zimna nie cierpię, a wciąż marznę. Tylko, że ja znam przyczynę - bardzo niskie ciśnienie
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Obstawiam krążenie, moja Mama ma z nim problemy - wiecznie sine palce u rąk, aż się wstydzi rękawiczki zdejmować.
Ja mam podobnie ze stopami - ciągle zimne. I nos ![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
krążenie lub tarczyca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam zawsze zimne stopy i lekarz mi kiedyś powiedział, że dzieje się tak przez słabe krążenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile takie coś kosztuje? Cytat:
![]() Hormony tarczycy miałam badane przy okazji prolaktyny i tarczycowe akurat są ok ![]() A ze słabym krążeniem da się coś zrobić? Czy po prostu ono jest? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
niskie ciśnienie pewnie masz
ja tak mam, lekarze czasem się zastanawiali jak to jeste że ja chodze i nie mdleję :P no ale tak już jest i mi też potrafi być latem po prostu zimno, chodzę w swetrze jak inni są w szortach i bokserkach... zimą to sie owijam w co się da ;D a już od dość dawna z domu się bez czapki, szalika i rękawiczek nie ruszam...
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
na słabe krązenie dobrze jest ćwiczyć regularnie, ćwiczysz coś?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Był okres, że ćwiczyłam co 2-3 dni, a do tego biegałam 3 razy w tygodniu, ale nie zauważyłam efektów
![]() Tzn, wiadomo, że było mi gorąco, bo byłam zgrzana, ale ten stan szybko mijał i wszystko wracało po krótkiej chwili do normy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Czy np. picie gorących napojów, ciepłe kąpiele (które zażywam codziennie, wręcz gorące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ciśnienie i morfologia w pierwszej kolejości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ciśnienie nie zawsze wpływa - ja mam ultra niskie (że zacytuję lekarza: "To pani żyje?"), że tak powiem schyłkowe, a zmarźluchem raczej nie jestem. Powiedziałabym, że w normie.
Natomiast może to kwestia neurologiczna - znałam kiedyś dziewczynę, co mówiła, że ma problem z zakończeniami nerwowymi (?) - straszny problem z palcami w zimie miała.
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
nie zawsze, ale zdaża się że niskie ciśnienie łaczy się z uczuciem zimna, dlatego powinno się to sprawdzić.
Autorko, gorąca kapiel mało zdrowa jest niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
I chyba w ogóle kiepsko wpływają na samopoczucie - jeżeli już to krótki, gorący prysznic. A może ostre przyprawy? Potrafią rozgrzać i są zdrowe.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę Cię martwić, ale to właśnie pewnie Twój urok. Mam tak samo. I moja mama też. Jak ma się niskie ciśnienie to tak sie po prostu ma i już, nikt Ci nie będzie go sztucznie podważał.
Od dawna tak marzniesz? Bo jeśli od zawsze to niestety możesz robić dowolne badania, a i tak raczej okaże się, że nie jesteś na nic chora. Warto się przebadać, to jasne, ale ja mam takie uczucie zimna prawie od zawsze i niestety pozostaje mi tylko zmienić strefę klimatyczną, co zamierzam niedługo zrobić.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja tez tak mam
![]() ![]() Co do zmiany strefy klimatycznej rzeczywiscie jest troche lepiej, aczkolwiek przy ekstemalnych upalach mam tak ze wszystkie zyly pod skora robia sie wystajace i nabrzmiale i to nie wyglada za ladnie, zwlaszcza na dloniach.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem chciałoby się pohasać trochę swobodniej, a nie, wiecznie człowiek opatulony jak Eskimos ![]() Wiem, że gorące kąpiele nie są najlepszym wyjściem, ale ta chwila przyjemnego ciepła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ech dziewczyny, u mnie to samo. Juz sie szykuje na rece i stopy zbielale i zsiniale z zimna. Zawsze porzadnie sie ubieram, a i tak chlodny wiatr sprowadza na mnie katusze. Szczerze mowiac, nie wiem czy da sie cos z tym zrobic, chyba mozna tylko zaakceptowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() Ja też.... od zawsze i to już teraz w latach to baaardzoooo długo ![]() Jeżeli wyeliminujesz wszystkie możliwe choroby, których objawami jest ciągłe zimno i czujesz, że w sumie jesteś zdrowa, to w takim razie taki już Twój urok i ja mam dokładnie tak. Bardzo pomogło mi regularne, cotygodniowe chodzenie na saunę suchą. Zaraz po wyjściu z kabiny sauny gdzie temperatura była ponad 90C wskakiwałam do chłodnego basenu o temperaturze 15C. Szok dla organizmu ale jeśli jesteś zdrowa to nic Ci nie powinno się stać. Polecam Ci poszukać w Twoim mieście takiej sauny i spróbować pójść kilka razy.
![]() |
![]() |
#24 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
też jestem zmarzluchem, przez całe swoje życie nim byłam
![]() ![]() Jak sobie radzić z wiecznie zimnymi stopami, dłońmi? Cały rok ( odpuszczam tylko noce latem w największe upały) śpię w skarpetkach, teraz dodatkowo biorę mały termofor do łóżka. Gorąca herbata z miodem i cytryną świetnie mnie rozgrzewa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej to się ciepło ubieraj i tyle i idź zbadać ciśnienie jak się okaże że jest niskie to się tylko pozostaje cieszy bo lepiej troche pomarznąć niż umrzeć przy 40stce na zawał czy coś w tym stylu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Napisała że cisnienie ma dobre, co jej to niskie tak wmawiacie uparcie?
![]() Rady to napewno ubieranie się na cebulkę ( podstawa to ciepłe buty na kożuchu ), czapka, rękawiczki. W nocy grube skarpety. Krótkie natryski lub kąpiele i do łóżka. Ruch - podejrzewam że nie masz pracy w której dużo się ruszasz więc regularne ćwiczenia, szczególnie rozciągające mięśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, zimnokrwiste z was stworzenia po prostu
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze dobry partner też potrafi rozgrzać dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
może kup sobie na allegro ogrzewacz turystyczny na wkłady węglowe, wsadzisz sobie takiego za pazuchę i powinno Ci być przyjemnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.