|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
365 dni mojego odchudzania - zaczynam
Hej,
Postanowiłam założyć takowy dziennik. Będę każdego dnia lub przy każdej możliwej okazji wpisywała co danego dnia dokonałam w kierunku schudnięcia. Będzie to dla mnie dużą motywacją ![]() Mam 161 wzrostu i ważę obecnie 58kg. Jak na moją figurę to sporo. W przeciągu roku przytyłam 7kg. Moim celem jest 52kg. Marzeniem 50, ale będzie trudno. Nie zdecydowałam się na żadną konkretną dietę, bowiem boję się skutków ubocznych. Wiem, że teraz bardzo modna i dość skuteczna stała się dieta Dunkana. Ale nie namawiajcie mnie na nią i tak się nie skuszę ![]() Postanowiłam jeść mniejsze posiłki, odstawię słodycze, gazowane napoje oraz piwko ![]() Nie będę jadła kolacji. Dodatkowo zrobię użytek z mojego orbitreka. Cel - min. 4x w tygodniu 30-60 min. Zaczynam od jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: 365 dni mojego odchudzania - zaczynam
Dobrze, że nie porywasz się na żadne ' diety cud ', ale pomysł z niejedzeniem kolacji jest kiepski. Prowadzi to bowiem do spowolnienia metabolizmu.
Jeśli teraz spożywasz - załóżmy - 2500 kcal, to odejmij od tego kilkaset i zacznij jeść np. 2000. Jeśli jesz 2000 kcal, to jedz 1700 itd. Kolacje koniecznie jedz, ale białkowe ok. 1-2h przed snem. Dobrym pomysłem jest jajko, serek wiejski, twarożek z warzywami, tuńczyk w sosie własnym i inne rybki (tuńczyka nie można jeść za często ze względu na dużą zawartość rtęci). Najbardziej syte jedz śniadania i dbaj o posiłki okołotreningowe (poczytaj o nich na innych wątkach wizażu). Ale dobrym pomysłem jest niejedzenie słodyczy, niepicie gazowanych napoi oraz piwa i jedzenie mniejszych posiłków ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy ciągłe liczenie kalorii jest dobrym rozwiązaniem. Jeżeli ktoś robi to "obsesyjnie" może doprowadzić do choroby.
PS. uważam, że wcale nie jesteś gruba ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
morphine88 dziękuję za rady
![]() ![]() Nie chcę drastycznej diety, chcę sama sobie udowodnić, że można zmienić nawyki żywieniowe, nie rezygnując ze wszystkiego, ale nauczyć się jeść w mniejszych ilościach i zwracać uwagę na to co jem. Będę pisała mniej więcej co jem, żeby ktoś mógł mi ew. zwrócić uwagę w czym popełniam błędy i żebym sama widziała efekty. zakochana19 masz rację. Ja nie jestem gruba. Ale niska i widać wszystkie nadprogramowe kilogramy. Czasem to nie waga stanowi wyznacznik "grubości". Ja czuję się jak klopsik w swoim ciele, nauczyłam się źle jeść i bardzo się to na mnie odbija. Mam 25 lat, z roku na rok coraz trudniej zachować ładną sylwetkę. Duży nacisk chcę również postawić na ćwiczenia ![]() http://mamzdrowie.pl/10-przykazan-zywieniowych/ będę miała w pamięci Edytowane przez BrownOrchid Czas edycji: 2010-12-26 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 20 lat i moja waga to 70kg chciała bym schudnąć tak do 58-55kg mam wzrostu 167cm i źle się czuje z tą wagą jaką mam teraz ![]() narazie chciałabym ograniczyć słodycze, wykluczyć napoje gazowane, pieczywo białe i do sylwestra pozbyć się jakiś 2 kg chociażby ![]() ![]() Edytowane przez nurek119 Czas edycji: 2010-12-26 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.