|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
skarpety trekkingowe
Czy skarpety trekkingowe rzeczywiście są cieplejsze od takich zwykłych skarpetek ? Czy ich ciepło działa tylko w połączeniu z butami trekkingowymi, a ze zwykłymi kozakami już nie?
Strasznie marzną mi stopy 10 minut na śniegu i mimo, że buty nie przemakają to stopy mam już dobrze zmarznięte. Szukam jakiegoś ratunku
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skarpety trekkingowe
Cytat:
![]() czytałaś może gdzieś w necie opinie o takich skarpetkach? ja osobiście w takich nie chodzę, bo aż tak stópki mi nie marzną, ale może Dziewczyny się wypowiedzą
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mam tanie skarpety trekingowe Quechua z Decathlonu, są bardzo wygodne (chodzi się jak po puchu, to miłe uczucie) i stopy są w o wiele lepszym stanie po wycieczce w nich w porównaniu z innymi, ale jeśli o ciepło, to najlepiej do tej pory działało u mnie połączenie rajstop ze skarpetami, czyli cebulka na stopach
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Hipokryzjo a może jak nakładasz kilka par skarpet to one uciskają Twoją stopę i dlatego jest Ci tak zimo? Bo krążenie jest zaburzone?
Niestety nie wiem nic o trekkingowych skarpetach
Wymiana książkowa, czyli porządki styczniowe https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363 Edytowane przez SOCKI Czas edycji: 2010-12-02 o 18:27 Powód: Błąd głupi;) |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Chodziło mi o to, że może skarpetki które wkładasz na wierzch nie są odrobinę większe, co sprawia, że stopa jest mocno uciśnięta skarpetką zewnętrzną. Wiadomo że jak założysz jedną parę skarpetek to Twoja stopa robi się większa. Dlatego uważaj na to żeby ta zewnętrzna para skarpetek była w stanie bez ucisku pomieścić Twoją nogę w skarpetce. Nie wiem czy to jasno wytłumaczyłam .Problem może też leżeć w kozakach...jeśli są mocno dopasowane wtedy kiedy masz na sobie jedną parę skarpet to jak założysz dodatkową to Twoja noga jest zwyczajnie za duża do nich. Zwracam na to uwagę po prostu dlatego, że jak stopa jest uciskana to krew ma utrudnione krążenie co powoduje właśnie zimno.
|
|
|
#7 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dlatego nie ubieram 2 par skarpet, tylko rajstopy, są cieńsze
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
O, ciekawy pomysł z tymi skarpetami trekkingowymi. Ja się zastanawiałam nad jakimiś narciarskimi, ale trochę drogie są.
Zawsze zakładam rajstopy i skarpety, do tego mam ciepłe wkładki w butach (takie z folią pod spodem i wełną na wierzchu) a i tak mam zmarznięte stopy. |
|
|
|
|
#9 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

).