|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
On ma dziewczynę, jest daleko... Potrzebuję rady.
.Hej, dziewczyny!
Nie przywykłam do udzielania się na forum, a tym bardziej proszeniem o radę, ale może dzięki Wam uda mi się coś z tym zrobić, bądź po prostu... zapomnieć i iść dalej.Jestem dość nietypową kobietą, czasami sama siebie nie potrafię zrozumieć... Choć ostatnimi czasy napewno dojrzałam umysłowo, to nadal nie wiem czego chcę, ale dość o mnie. Powiem jeszcze tylko, że mam 19 lat, a o to mój problem: Jeszcze dwa lata temu, może nawet mniej, należalam do osób dość kochliwych... Oczywiście zawsze źle lokowałam swoje uczucia i nieźle się kilka razy przejechałam na facetach. Po wszystkich porażkach zaczęłam się bawić... bawić, bawić i jeszcze raz bawić. Wykorzystywałam chłopaków, stałam się zimna... Ale teraz... Teraz nawet to mnie nie zabawia. Znudziły mi się już flirty i 'związki' bez przyszłości. Od dokładnie roku nie byłam 'zakochana', nikt nawet na dłużej nie zwrócił na dłużej mojej uwagi... Oprócz niego... I tu właśnie zaczyna się problem. Wyjechałam z przyjaciółką do miasta w którym jej facet przez pewien okres pracował. Poznałam tam chłopaka, który co najśmieszniejsze... Na początku zupełnie nie zwrocił mojej uwagi. Jestem strasznie wybredna, facet który wpada mi w oko, zawsze jest z 'tej górnej półki'. Zazwyczaj ma styl, pieniądze, jest inteligentny, przystojny, a przy tym jest niezłym chamem, ale nie tym razem... P, jest zwyczajnym chłopakiem. Zaczęło się tak, że po pewnej imprezie w tej miejscowości, położyliśmy się na jednym łóżku... Pomyślałam... 'Hm, czemu się nie zabawić, będzie miło'. I owszem było... Nie kochaliśmy się, skąd... Nie należę do takich. Leżeliśmy, przytulaliśmy się... To ja doprowadziłam do pierwszego pocałunku.. Później, wyjechałam. Dowiedziałam się, że P ma dziewczynę w swoim mieście, poważny związek z tak zwaną przyszłością. Mimo wszystko ciągnęłam znajomość, dużo pisaliśmy... Doszło do kolejnego wyjazdu. Znowu pojechałyśmy do chłopaków. Tym razem po prostu stwierdziliśmy z P, że będziemy spać razem. Generalnie mam problem z... hm... może to nie problem, a źle dobierani mężczyźni. W każdym bądź razie, było mi nieziemsko. Z nikim nie było mi tak dobrze jak z nim... O dziwo, tej nocy równiez nie doszło między nami do seksu. Wiem jednak, że hamowało nas tylko to, że kilka osób bylo za ścianą, w tym chłopacy z jego miasta, znający jego dziewczynę i moja przyjaciółka. Fakt, przyznaje się, że to ja raczej byłam prowokatorką, ale tak mile spędzonej nocy nie przeżyłam nigdy. Chyba nigdy nikogo tak nie pragnęłam... Nie mam pojęcia jednak, czy nie jest to spowodowane tym, że doskonale wiem, że 'nie mogę go mieć'. Ma dziewczynę, mieszka daleko...Tak czy inaczej po tej nocy nasze relacje były dość dziwne, wyczułam jakby miał wyrzuty sumienia... Mówił mi wiele razy, że nie chce mnie skrzywdzić, przed drugim przyjazdem wiele razy wspominał że ma kobietę... Wiem, nie mogę mieć do niego żadnych pretensji i nie mam- naprawdę. Teraz kontaktu nie mamy... Ale wciąż nie było mi z nikim tak dobrze jak z nim. Tak miło... Mogłam patrzeć jak śpi i zjadłabym go w calości... Juz zapomniałam, tzn. owszem czasami go wspominałam, ale już nie przeżywalam w żaden sposób. Dzisiaj napisał sms... I znowu wróciły te piękne noce... Co o tym myślicie? Sytuacja jest opisana w wielkim skróce, pewnie pominęłam wiele ważnych szczegółów, ale mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś to Was naprowadzi. Z góry dzięki, chętnie poczytam Wasze opinie. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-03-09 o 23:03 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: On ma dziewczynę, jest daleko... Potrzebuję rady.
Cytat:
Facet jest zajety i raczej mu sie nie spieszy do zakonczenia obecnego zwiazku. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tym razem nie jest inaczej. Niestety. Używasz Ty czasem rozumu? wiesz co to empatia, wyobraźnia? czy jesteś taką bezwolną kukłą, sterowaną jedynie popędem? wiesz co Ci się należy? to: Edytowane przez wandaweranda Czas edycji: 2011-03-09 o 08:17 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno daj Ty sobie z nim spokój, nie rujnuj chłopakowi zycia (jeśli tak to moge nazwać) albo chociaż związku.
Jesteś młoda takze masz jeszcze dużo czasu na poznanie odpowiedniego faceta. nigdzie nie jest napisane, ze w wieku 19 lat trzeba sobie już układać życie i szukać faceta na stałe. moim zdaniem to jest okres na studia, na poznawanie coraz to rózniejszych ludzi, na imprezy... żyj, baw się, bo potem może byc za późno...
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze źle lokujesz uczucia? To może czas usiąść i się trochę nad sobą zastanowić. Nikt Cię do niczego nie zmusza, majtki Ci na widok faceta nie spadają, niewidzialna lina Cię do niego nie ciągnie i nie przywiązuje. Ty sama decydujesz co robisz i z kim. Tylko dlaczego potem jest wielki żal i zdziwienie, że wyszło "jak zwykle", skoro popełniasz te same błędy, wpędzasz się w jakieś dziwne, dwuznaczne sytuacje? Włączyć myślenie, czasami powiedzieć samej sobie "nie, nie warto". Swoim podejściem i zachowaniem przyciągasz specyficzny typ facetów i to nie zmieni, póki Ty sama się nie zmienisz i nie zaczniesz stawiać sobie i innym jakichś granic.
|
|
|
|
|
#6 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nigdy nie zrozumiem ludzi, których życiem rządzi
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że nie powinnaś rozwalac jego związku, którego i tak nie można nazwać związkiem, bo facet przyprawia rogi swojej dziewczynie. Raz, że się tak po prostu nie robi,a dwa- jeśli się zakochasz to zacznie Ci przeszkadzać jego dziewczyna. Jeśli myślisz, że rzuci ją dla Ciebie to możesz się mocno pomylić. Nie chcę być wredna, ale w sumie to miałabyś naprawdę porządną nauczkę, gdybyś się wciągnęła w tą znajomość, wylądowała z Nim w łóżku a On potem wróciłby do swojej "przyszłej żony". Ty dla niego jesteś jedynie przelotną fascynacją, może facet się nudzi w swoim związku najzwyczajniej w świecie.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Mniej egzaltacji i zapatrzenia w swoje wlasne ego, a wiele problemow odplynie w nieznane
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
19 lat i takie rzeczy wyprawiasz, powiem tylko tyle... masakra...
wspolczuje dziewczynie tego chlopaka na prawde i mam nadzieje, ze chlopak w koncu pojdzie po rozum do glowy i urwie z Toba kontakt... na prawde nie trawie takich ludzi jak Autorka i to bardzo...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-03-09 o 10:05 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Krótko mówiąc, jeszcze niedawno ganiałaś za bogatymi przystojniakami i chamami przy okazji, a teraz piszesz, że dojrzałaś, bo zamiast tego zaczęłaś latać za facetem zajętym? Spędzać z nim noce jak go ledwo znasz i wiesz, że ma dziewczynę? To jest dojrzałość? Fakt, że zachowujesz się... bezwolnie. Włącz myślenie, skoro sama wiesz, że facet zajęty a na dodatek mieszka daleko , to chyba nie ma sensu w macankach z tym facetem? Po co pchasz się w taką sytuację? Po co mieszasz w czyimś związku, po co kogoś prowokujesz? Piszesz, że wyglądał jakby miał potem wyrzuty sumienia... no bo może i miał, skoro ma dziewczynę. Myślisz, że taka sytuacja w oczach jego znajomych wygląda normalnie, że on śpi z jakąś laską w pokoju? Nawet jak byli za ścianą, to wiesz,opinię na temat to pewnie sobie już wyrobili.Swoją drogą facet też palant, zdradza dziewczynę z przygodną panną i to jeszcze w obecności wspólnych z nią (dziewczyną) znajomych Nie dość, że cham, to jeszcze idiota.
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-03-09 o 10:06 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej bym tego nie napisala
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Odpuść...
![]() To sytuacja bez wyjścia, jestem pewna że gdyby okazało się że możesz go mieć na stałe, tylko dla siebie, szybko byś go zostawiła. Bawi Cię po prostu taki "zakazany owoc". Chyba jeszcze nie dorosłaś po prostu do normalnego związku z facetem tylko lubisz takie gierki, zabawy. I wszystko byłoby ok gdybyś nie krzywdziła tym nikogo innego, nie wchodziła z butami w czyjeś życie. ![]() Mówisz że zostałaś skrzywdzona kiedyś i wiesz że to boli to czemu teraz fundujesz to samo jakiejś innej dziewczynie? ![]() Facet na pewno nie zostawi swojej kobiety dla Ciebie, jesteś odskocznią, zabawą, a gdzieś tam czeka na niego stały związek. Nie psuj tego i nie dopuść więcej do takiej sytuacji. To że Ty nie jesteś szczęśliwa nie daje Ci to prawa psucia czyjegoś szczęścia do tego z premedytacją. Na czyjejś krzywdzie swego szczęścia nie zbudujesz. Zostaw faceta w spokoju dopóki jeszcze nie zepsułaś mu związku.
|
|
|
#13 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), albo nie stac Cie na nic lepszego niz zajety facet, ktory Cie olewa?Cytat:
.
|
|
|
#14 |
|
astro-loszka
|
On jest zajęty. Odpuść sobie. Tylu fajnych i wolnych facetów chodzi po świecie. Zresztą, pomyśl, jak byś się czuła, gdyby to twój chłopak romansował z dziewczyną z innego miasta?
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow no rzeczywiście jesteś dojrzała umysłowo
Co o tym myślimy? No ja myślę-małolata się zauroczyła (o dziwo nie kasiastym przystojniakiem i inteligentnym chamem to mi "górna półka") chłopakiem, który sam ma gluta pod nosemCo radzimy?-studia, kursy, szkolenia żeby dalej rozwijać swoją dojrzałość umysłową (a może żeby zacząć się rozwijać umysłowo?) |
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Nooo... czyli jesteś kochanką
![]() Tu Ci raczej nikt nie pomoże, bo tu raczej kochanki się nie udzielają, ale na innych portalach są fora dla kochanek, może tam powinnaś się udać poopisywać cudowne noce z "twoim" chłopakiem? ![]() A jeśli chcesz się zastanowić nad swoją sytuacją, to ona jest smutna - przyjeżdżasz do faceta, pijecie razem alkohol, potem wskakujesz mu do łóżka i nie masz nic przeciwko temu, że on mówi Ci wprost, że jest zajęty i chce od Ciebie tylko fizyczności. Zgadzasz się na takie byle co - on nie musi się w żaden sposób starać o Ciebie, nie planuje randek z Tobą, nie kombinuje, jak Cię uwieść i zdobyć - po prostu wskakuje mu do łóżka sama pijana panienka, i to jeszcze obiecuje dyskrecje, grzech nie skorzystać. Tylko dlaczego miałby Cię jakoś szczególnie doceniać, dlaczego miałby uważać, że woli dziewczynę, z którą obściskiwał się po pijaku i nie wie o niej wiele poza tym, że jest chętna do zabaw imprezowych, od swojej dziewczyny, którą pewnie długo poznawał, rozmawiał z nią, starał się o nią i próbował zdobyć? Edytowane przez Buenaestrella Czas edycji: 2011-03-09 o 13:50 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś żenująca. styl pisania masz wprost wyjęty z taniego romansidła. płyniesz z tą opowieścią jakbyś przeżyła coś niebywałego... a prawda okazuje się być brutalna. zwykła niedojrzała siksa idzie w tango z zajętym kolesiem. nie ma się czym zachwycać i rozpływać. jesteś niedojrzała i śmieszna
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem czemu naskakujecie na dziewczyne, bo jeżeli ktokolwiek zachowuje sie tutaj nie fair to ten facet, a nie autorka wątku.
Ona nie ma wobec nikogo zobowiązań, to ten facet sam zdecydował, że ma ochotę nie tylko na swoją dziewczynę, ale i na jakiś romans. No właśnie, odnosnie twojego pytania -myśle, że gdyby ten chłopak miał ochotę na kontynuowanie znajomosci z tobą w jakiejkolwiek formie -nieważne czy romans, czy rzuciłby swoją dziewczynę czy mielibyscie sie spotykać raz na kiedyś to sam wyszedłby z inicjatywą. jeżeli tego nie robi, olej go. Jeżeli sam się odezwie i będzie miał ochotę na głębszą znajomosc z tobą (ale nie na zasadzie że ty coś inicjujesz i prowokujesz, a że on sam ZECHCE) to wtedy mozesz sie zastanawiać jak wasze dalsze spotkania mają wyglądać |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- I owszem, autorka jest niedojrzała, więc może warto by przyhamować z nazywaniem jej "śmieszną" i "żenującą"? Piszmy wyraźnie - Twoje zachowanie jest śmieszne, złe, niemoralne, ale powstrzymajmy się od piętnowania osoby. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
To, że facet zachowuje się beznadziejnie jest oczywiste. Ale dziewczynie chyba też powinna się zapalić czerwona lampka, skoro wie, że on kogoś ma. Nie wiem, może to ja jestem jakaś dziwna, ale uważam, że zajętych się nie "tyka". Co z tego, że ona nie ma zobowiązań? Brak zobowiązań wobec kogoś nie znaczy, że można się komuś wtryniać w związek.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie. Można nie mieć zobowiązań i nie rozwalać czyjegoś życia równocześnie. Też bywałam wolna, też nie miałam zobowiązań, też bawiłam się facetami, ale NIGDY nie przyszło mi do głowy brać się za zajętego faceta. A jeśli się dowiadywałam po czasie o tym, że ma dziewczynę to natychmiast przestawałam z nim "kręcić". |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Na wybredną to ty nie wyglądasz. Najpierw spotykasz się z chamskimi typami tylko dlatego, że są bogaci itp., i żeby było śmieszniej - uważasz ich za "górną półkę"
A później robisz z siebie łatwą laskę przed chłopakiem, który traktuje Cię jak chwilową rozrywkę, bo nie zamierza dla Ciebie rezygnować z etatowej dziewczyna ![]() Na szczęście nie tak wygląda dojrzałość.
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle załamało mnie, ze koleś ma "powazny związek, z tzw. przyszłością", ale jakieś flirty , pocałunki i te "miłe noce... " mu w niczym absolutnie nie przeszkadzają...ilu jeszcze takich frajerów po tym świecie chodzi...;/
Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-03-09 o 17:44 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
Ale to on jest zajęty, pozwolę sobie zauważyć. I kontynuuje tę znajomość. Ona jest tylko gł..., przepraszam, naiwna, że wierzy, że to może być coś więcej. Nikogo nie zdradza. I nie ma w obowiązku być odpowiezialna za jego zachowanie.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
zostawić Go.
facet mówi, że ma dziewczynę, a Ty pakujesz się mu do łóżka.. i jeszcze pytasz co robić.
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
prowokacja jak nic
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
ooo i pościk wykasowany. Ważne, że zacytowany na czas.
Zostanie dla potomnosci.
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

Nie przywykłam do udzielania się na forum, a tym bardziej proszeniem o radę, ale może dzięki Wam uda mi się coś z tym zrobić, bądź po prostu... zapomnieć i iść dalej.

, to chyba nie ma sensu w macankach z tym facetem? Po co pchasz się w taką sytuację? Po co mieszasz w czyimś związku, po co kogoś prowokujesz? Piszesz, że wyglądał jakby miał potem wyrzuty sumienia... no bo może i miał, skoro ma dziewczynę. Myślisz, że taka sytuacja w oczach jego znajomych wygląda normalnie, że on śpi z jakąś laską w pokoju? Nawet jak byli za ścianą, to wiesz,opinię na temat to pewnie sobie już wyrobili.
Nie dość, że cham, to jeszcze idiota.

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...