|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
My- kobiety ceniące sobie wolność i brak ograniczeń-ŁĄCZMY SIĘ!!Nie, nie jestem żadną feministką, ani zagorzałą, starą panną.
Jak już napisałam bardzo cenię sobie wolność i nie cierpię, kiedy ktoś mnie ogranicza. Denerwują mnie kobiety, które wychodzą za pierwszego lepszego mężczyznę deklarującego im dozgonną miłość i opiekę, a zazwyczaj po roku małżeństwa sielanka zamienia się w istne piekło. Irytuje mnie, gdy idąc po ulicy widzę zaniedbaną dziewczynę mającą pretensje do całego świata, a za nią wrzeszczące dziecko. Dziecko, które przecież nie powinno być 'wybrykiem' swoich rodziców, lecz ich świadomą decyzją. Chciałabym, aby wypowiedziały osoby myślące podobnie, albo które myślą zupełnie inaczej i chciałyby podyskutować. ZDAJCIE SOBIE Z TEGO SPRAWĘ, ŻE MY NIE JESTEŚMY SAMOTNE. JESTEŚMY SINGIELKAMI I NIE ZAMIENIŁYBYŚMY TEGO NA ŻADNĄ RODZINĘ. Nie chcemy się 'paprać' w pieluchach. Nie cieszą nas pierwsze słowa, czy kroki waszych pociech. Interesują nas wędrówki po górach, spacery po molo, imprezy, kosmetyki, moda. To nasz świadomy wybór!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ; )![]() ![]()
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My- kobiety ceniące sobie wolność i brak ograniczeń-ŁĄCZMY SIĘ!!
Piszesz, że nie jesteś feministką, ale argumenty masz jak feministka
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani_dr, według Ciebie związek to od razu brak wolności i ograniczenia?
Edytowane przez feather Czas edycji: 2010-12-27 o 15:49 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ją rozumiem. i tak często zwiazek to brak wolności i ograniczenia. oczywiscie często tez jest inaczej, zależy to od ludzi. ja jednak częsciej spotykam sie z przypadkiem pierwszym, gdzie ludzie palą za sobą mosty, zrywaja kontakt ze znajomymi bo juz znalezli swoja drugą połówke i to im wystarczy za wszystkie inne radości życia okej, ale są też osoby które cenią sobie swoją niezależność i szukają parntera który również podziela takie zdaniem a to wcale nie jest łatwe
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem feministką
, w****iają mnie dowcipy o blondynkach i babach za kierowicą, łapanie za tyłek, oraz to, że wszyscy moi eks byli zdania, że powinnam wziąć na siebie więcej obowiązków domowych tylko dlatego, że nie mam penisa ![]() Jestem zadowoloną z życia singielką ![]() Co nie znaczy, że irytują mie zadowolone z życia małżonki i mamuśki Raczej sądzę, że każda z nas ma prawo być szczęśliwa i ma prawo znaleźć na to swój własny sposób![]() Dołączam do grupy, jeśli można
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo iż jestem w związku dziwne, niee???
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
pani_dr, ile masz lat?
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Kiedy byłam młodsza (16-23), to też związki nie kojarzyły mi się z ograniczeniami... Ale po 4 latach związku, ze wspólnym mieszkaniem, finansami, planami i myśleniem o dziecku to naprawdę już coś innego. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sądzę, ze związek po prostu polega na małych ustępstwach, a nie wielkich zmianach. Znam wile kobiet, które mają dzieci i nie są zapuszczonymi kurami domowymi, tylko kobietami sukcesu, które robią co chcą i mają kochająca rodzinę. Chyba wystarczy trochę wysiłku żeby jakoś sprawnie to pracowało.
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Może kiedyś jak będziesz starą panną zmienisz zdanie.
Skoro dla Ciebie taki problem to zmiana pieluchy czy też irytują Cię pierwsze słowa czyjegoś dziecka... Tak w nawiasie to na razie uczę się w LO także do ślubów etc mi daleko ale jednak nie darzę czyiś wyborów i małżeństwa jakimiś negatywnymi emocjami Zresztą strasznie to co piszesz jest ogólnikowe. Chyba,że mieszkasz na jakiejś wsi zabitej dechami,gdzie kobieta z dzieckiem kojarzy Ci się od razu z osobą zaniedbaną. Ja tam na swojej drodze spotkałam dużo kobiet z mężem,dzieckiem,świetne laski no i na imprezy,spacery,kino,góry ,morze też mają czas.... ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Niestety dużo takich przypadków gdzie ktoś kto był kiedyś bardzo rozrywkowy wiąże się z kimś i się totalnie izoluje... A szkoda,bo można mieć partnera i mimo to mieć masę znajomych |
|
|
|
|
|
#12 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
29 Jestem po wieku związkach i nie zmienię zdania. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam jak ująć w słowa moje myśli i gdzieś znalazłam idealny komentarz:
"Bycie singlem jest fajne, lecz moim skromnyn zdaniem to sie kiedyś kończy, ta młodość, te imprezki,wycieczki. I gdy sie ma te 60 lat leży schorowanym w łóżku bądż w domu starców nie daj boże i nie ma kto szklanki wody podać, wtedy wartało by sie zastanowić czy dobrze było być singlem." i "Jest to pułapka dla wygodnych ludzi, którzy nie mają odwagi żyć." "Bycie singlem to sposób życia. Na czym polega? Przede wszystkim na tym, że własną osobę stawiamy w centrum zainteresowania, samego siebie kochamy bardziej niż całą resztę." - ergo - osoby takie nie potrafią kochać innej osoby, kochają siebie i nie są zdolni do kompromisów, czy wyrzeczeń. http://www.mobilnekobiety.pl/spolecz...goslawienstwo/
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Boże, czystej postaci singlofobia
Powiedz jeszcze, że pijemy krew niemowląt i czeka nas wieczne potępienie ![]() Co komu to przeszkadza, że nie mam męża, ani nawet stałego partnera i nie rajcuje mnie w najmiejszym stopniu pomysł posiadania potomstwa? Tak trudno znieść myśl, że nie wszyscy widzą szczęście tak samo? Myślę, że wiek (ja mam 25) i doświadczenia trochę zmieniają podejście do związków. Osobiście czasami mam wrażenie, że szczęśliwe pary (będące ze sobą minimum kilka lat) to te, które nigdy nam się nie zwierzają ![]() Pani_dr, czy 2 osoby, to już grupa? )
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
A róbta sobie co chceta.
Wyraziłam opinię, bo to forum. I uważam, że 25 lat to wcale nie tak dużo. Ze szczerego serca życzę Wam powodzenia i wszystkiego dobrego.
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Ja obecnie jestem singlem (choc wlasnie trwaja 'pertraktacje'
) ale musze przyznac, ze nie podoba mi sie ten styl zycia. Gdy bylam w nieszczesliwym zwiazku, uwazalam, ze faktycznie najlepiej byc singlem niz 'meczyc sie z facetem'. Kiedy juz stalam sie singlem, zabraklo mi codziennego przytulenia i swiadomosci, ze mam w kims oparcie - jestem tylko czlowiekiem i jak kazdy miewam slabsze dni i wtedy potrzebuje kogos. Mysle, ze latwo jest byc singlem, gdy nie trafilo sie na swoja prawdziwa druga polowke, jak juz ja znajdziecie, to zmienicie zdanie.A tak btw to jeden moj zwiazek rozpadl sie przez to, ze chlopak zadal 'wiekszej swobody', bo spotkania 2 razy w tygodniu uznawal za zbyt czeste. A prawdziwym powodem byl po prostu brak uczuc... Pokochacie - zmienicie zdanie ![]() Rodzynka, kochana, co za goscia masz w avatarze?uwielbiam czytac twoje posty,bo sobie chociaz an niego popatrze
Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Czas edycji: 2010-12-27 o 23:17 |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Jestem kobietą ceniącą wolność i jestem od kilku lat z cudownym mężczyzną, który ma podobne potrzeby i to rozumie
Jestem bardzo szczęśliwa.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam za OT
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#22 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu nie? Wszystko zależy od nas![]() I dzięki dziewczyny, że mnie poparłyście. Bo tak rozumiem pojęcie słowa 'szczęście'. A tak wgl to my singielki jesteśmy ZA-JE-BI-...... SUUUPER!!! BUZIAK ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Nigdy!! Miłość nie istnieje. Tyla chciałam. I przykro mi z powodu twojego chłopaka.
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie do czasu
![]() noooo Dokładnie
|
|
#25 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja również cenię sobie swobodę, wolność i brak ograniczeń, ale niekoniecznie jest to tożsame z byciem singlem/singielką... ![]() W wielu aspektach zgadzam się z feministkami, ale życie w pojedynkę, tak samo jak w związku ma swoje plusy i minusy... Mam do Was pytanie. Jesteście singielkami, a co z randkami, spotykacie się z mężczyznami czy nie? Jeśli tak to po co? A jeśli nie to czy Wam nie brakuje bliskości drugiej osoby, choćby w tak bardzo przedmiotowym znaczeniu, czyli w zaspokajaniu potrzeb seksualnych? |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie jest cyborgiem i nie wierzę, że nawet najbardziej zfeminizowana feministka nie zakochiwała się i nie żyła w stałym związku.
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ok, chodzę na randki, spotykam się z facetami,. ale nie wyobrażam sobie wspólnego życia z nimi.
Czego oczekuje? Dobrej zabawy. Nic więcej. Po prostu miłego spędzenia czasu.
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Chodzę a randki, czasami na krótko się z kimś wiążę, czasami się nawet zakochuję. Ale jakoś zawsze zakładam, że mój stan "naturalny" to bycie singlem. To stan "równowagi" do którego wracam i w którym jest mi zawsze dobrze, bo to czy jestem szczęśliwa zależy tylko ode mnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

30-32-34-35-36....