My- kobiety ceniące sobie wolność i brak ograniczeń-ŁĄCZMY SIĘ!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 13:56   #1
pani_dr
Raczkowanie

GG do pani_dr
Exclamation

My- kobiety ceniące sobie wolność i brak ograniczeń-ŁĄCZMY SIĘ!!

Nie, nie jestem żadną feministką, ani zagorzałą, starą panną.
Jak już napisałam bardzo cenię sobie wolność i nie cierpię, kiedy ktoś mnie ogranicza.
Denerwują mnie kobiety, które wychodzą za pierwszego lepszego mężczyznę deklarującego im dozgonną miłość i opiekę, a zazwyczaj po roku małżeństwa sielanka zamienia się w istne piekło.
Irytuje mnie, gdy idąc po ulicy widzę zaniedbaną dziewczynę mającą pretensje do całego świata, a za nią wrzeszczące dziecko.
Dziecko, które przecież nie powinno być 'wybrykiem' swoich rodziców, lecz ich świadomą decyzją.
Chciałabym, aby wypowiedziały osoby myślące podobnie, albo które myślą zupełnie inaczej i chciałyby podyskutować.
ZDAJCIE SOBIE Z TEGO SPRAWĘ, ŻE MY NIE JESTEŚMY SAMOTNE. JESTEŚMY SINGIELKAMI I NIE ZAMIENIŁYBYŚMY TEGO NA ŻADNĄ RODZINĘ.
Nie chcemy się 'paprać' w pieluchach.
Nie cieszą nas pierwsze słowa, czy kroki waszych pociech.
Interesują nas wędrówki po górach, spacery po molo, imprezy, kosmetyki, moda.
To nasz świadomy wybór!!
; )

30-32-34-35-36.......-64-66-68-70-72-73

wŁ0SoMaNiAcZkA !!
pani_dr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 14:20   #2
blackamor
Zakorzenienie

Dot.: My- kobiety ceniące sobie wolność i brak ograniczeń-ŁĄCZMY SIĘ!!

Piszesz, że nie jesteś feministką, ale argumenty masz jak feministka
Stary 2010-12-27, 14:43   #3
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackamor Pokaż wiadomość
Piszesz, że nie jesteś feministką, ale argumenty masz jak feministka
dokładnie to samo pomyślałam
xXxKaSkAxXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 14:48   #4
feather
Wtajemniczenie

Pani_dr, według Ciebie związek to od razu brak wolności i ograniczenia?

Edytowane przez feather
Czas edycji: 2010-12-27 o 14:49
feather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 15:31   #5
Dziewucha
Zakorzenienie

a ja ją rozumiem. i tak często zwiazek to brak wolności i ograniczenia. oczywiscie często tez jest inaczej, zależy to od ludzi. ja jednak częsciej spotykam sie z przypadkiem pierwszym, gdzie ludzie palą za sobą mosty, zrywaja kontakt ze znajomymi bo juz znalezli swoja drugą połówke i to im wystarczy za wszystkie inne radości życia okej, ale są też osoby które cenią sobie swoją niezależność i szukają parntera który również podziela takie zdaniem a to wcale nie jest łatwe
Stary 2010-12-27, 16:07   #6
gumiak
Raczkowanie

A ja jestem feministką , w****iają mnie dowcipy o blondynkach i babach za kierowicą, łapanie za tyłek, oraz to, że wszyscy moi eks byli zdania, że powinnam wziąć na siebie więcej obowiązków domowych tylko dlatego, że nie mam penisa

Jestem zadowoloną z życia singielką
Co nie znaczy, że irytują mie zadowolone z życia małżonki i mamuśki Raczej sądzę, że każda z nas ma prawo być szczęśliwa i ma prawo znaleźć na to swój własny sposób

Dołączam do grupy, jeśli można
gumiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 16:47   #7
feather
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewucha Pokaż wiadomość
i tak często zwiazek to brak wolności i ograniczenia. oczywiscie często tez jest inaczej, zależy to od ludzi. ja jednak częsciej spotykam sie z przypadkiem pierwszym, gdzie ludzie palą za sobą mosty, zrywaja kontakt ze znajomymi bo juz znalezli swoja drugą połówke i to im wystarczy za wszystkie inne radości życia
Ale jeżeli sami chcą zerwać kontakt z innymi to przecież nie jest żadne ograniczenie tylko ich wybór. Ja to chyba z innej bajki jestem, ale tylko toksyczne związki kojarzą mi się z brakiem wolności i ograniczeniami.

feather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 16:47   #8
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez pani_dr Pokaż wiadomość

Wyobraź sobie, że mnie też mimo iż jestem w związku dziwne, niee???
Stary 2010-12-27, 17:19   #9
gumiak
Raczkowanie

pani_dr, ile masz lat?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Kiedy byłam młodsza (16-23), to też związki nie kojarzyły mi się z ograniczeniami... Ale po 4 latach związku, ze wspólnym mieszkaniem, finansami, planami i myśleniem o dziecku to naprawdę już coś innego.
Stary 2010-12-27, 17:28   #10
mejaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja ją rozumiem. i tak często zwiazek to brak wolności i ograniczenia. oczywiscie często tez jest inaczej, zależy to od ludzi. ja jednak częsciej spotykam sie z przypadkiem pierwszym, gdzie ludzie palą za sobą mosty, zrywaja kontakt ze znajomymi bo juz znalezli swoja drugą połówke i to im wystarczy za wszystkie inne radości życia okej, ale są też osoby które cenią sobie swoją niezależność i szukają parntera który również podziela takie zdaniem a to wcale nie jest łatwe
Ja też spotkałam się z takimi przypadkami. I może też dlatego moje związki sie rozpadały bo byłam za niezależna.
Ale sądzę, ze związek po prostu polega na małych ustępstwach, a nie wielkich zmianach. Znam wile kobiet, które mają dzieci i nie są zapuszczonymi kurami domowymi, tylko kobietami sukcesu, które robią co chcą i mają kochająca rodzinę. Chyba wystarczy trochę wysiłku żeby jakoś sprawnie to pracowało.

wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256
Nowe dorzuty

Blogujemy
http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/
mejaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 18:06   #11
tobiaszowa
Zadomowienie

Może kiedyś jak będziesz starą panną zmienisz zdanie.
Skoro dla Ciebie taki problem to zmiana pieluchy czy też irytują Cię pierwsze słowa czyjegoś dziecka...

Tak w nawiasie to na razie uczę się w LO także do ślubów etc mi daleko ale jednak nie darzę czyiś wyborów i małżeństwa jakimiś negatywnymi emocjami

Zresztą strasznie to co piszesz jest ogólnikowe. Chyba,że mieszkasz na jakiejś wsi zabitej dechami,gdzie kobieta z dzieckiem kojarzy Ci się od razu z osobą zaniedbaną.

Ja tam na swojej drodze spotkałam dużo kobiet z mężem,dzieckiem,świetne laski no i na imprezy,spacery,kino,góry ,morze też mają czas....

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Racja.
Niestety dużo takich przypadków gdzie ktoś kto był kiedyś bardzo rozrywkowy wiąże się z kimś i się totalnie izoluje...
A szkoda,bo można mieć partnera i mimo to mieć masę znajomych
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 19:22   #12
pani_dr
Raczkowanie

GG do pani_dr

Cytat:

Dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez gumiak Pokaż wiadomość
pani_dr, ile masz lat?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Kiedy byłam młodsza (16-23), to też związki nie kojarzyły mi się z ograniczeniami... Ale po 4 latach związku, ze wspólnym mieszkaniem, finansami, planami i myśleniem o dziecku to naprawdę już coś innego.

29
Jestem po wieku związkach i nie zmienię zdania.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
A ja jestem feministką , w****iają mnie dowcipy o blondynkach i babach za kierowicą, łapanie za tyłek, oraz to, że wszyscy moi eks byli zdania, że powinnam wziąć na siebie więcej obowiązków domowych tylko dlatego, że nie mam penisa

Jestem zadowoloną z życia singielką
Co nie znaczy, że irytują mie zadowolone z życia małżonki i mamuśki Raczej sądzę, że każda z nas ma prawo być szczęśliwa i ma prawo znaleźć na to swój własny sposób

Dołączam do grupy, jeśli można
Kocham Cię hehehe

wŁ0SoMaNiAcZkA !!
Stary 2010-12-27, 19:39   #13
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Nie wiedziałam jak ująć w słowa moje myśli i gdzieś znalazłam idealny komentarz:

"Bycie singlem jest fajne, lecz moim skromnyn zdaniem to sie kiedyś kończy, ta młodość, te imprezki,wycieczki. I gdy sie ma te 60 lat leży schorowanym w łóżku bądż w domu starców nie daj boże i nie ma kto szklanki wody podać, wtedy wartało by sie zastanowić czy dobrze było być singlem."

i

"Jest to pułapka dla wygodnych ludzi, którzy nie mają odwagi żyć."

"Bycie singlem to sposób życia. Na czym polega? Przede wszystkim na tym, że własną osobę stawiamy w centrum zainteresowania, samego siebie kochamy bardziej niż całą resztę." - ergo - osoby takie nie potrafią kochać innej osoby, kochają siebie i nie są zdolni do kompromisów, czy wyrzeczeń.

http://www.mobilnekobiety.pl/spolecz...goslawienstwo/
Stary 2010-12-27, 20:05   #14
gumiak
Raczkowanie

Boże, czystej postaci singlofobia Powiedz jeszcze, że pijemy krew niemowląt i czeka nas wieczne potępienie

Co komu to przeszkadza, że nie mam męża, ani nawet stałego partnera i nie rajcuje mnie w najmiejszym stopniu pomysł posiadania potomstwa?

Tak trudno znieść myśl, że nie wszyscy widzą szczęście tak samo?

Myślę, że wiek (ja mam 25) i doświadczenia trochę zmieniają podejście do związków. Osobiście czasami mam wrażenie, że szczęśliwe pary (będące ze sobą minimum kilka lat) to te, które nigdy nam się nie zwierzają

Pani_dr, czy 2 osoby, to już grupa? )
Stary 2010-12-27, 21:00   #15
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

A róbta sobie co chceta.
Wyraziłam opinię, bo to forum.
I uważam, że 25 lat to wcale nie tak dużo.

Ze szczerego serca życzę Wam powodzenia i wszystkiego dobrego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 22:15   #16
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

Ja obecnie jestem singlem (choc wlasnie trwaja 'pertraktacje' ) ale musze przyznac, ze nie podoba mi sie ten styl zycia. Gdy bylam w nieszczesliwym zwiazku, uwazalam, ze faktycznie najlepiej byc singlem niz 'meczyc sie z facetem'. Kiedy juz stalam sie singlem, zabraklo mi codziennego przytulenia i swiadomosci, ze mam w kims oparcie - jestem tylko czlowiekiem i jak kazdy miewam slabsze dni i wtedy potrzebuje kogos. Mysle, ze latwo jest byc singlem, gdy nie trafilo sie na swoja prawdziwa druga polowke, jak juz ja znajdziecie, to zmienicie zdanie.

A tak btw to jeden moj zwiazek rozpadl sie przez to, ze chlopak zadal 'wiekszej swobody', bo spotkania 2 razy w tygodniu uznawal za zbyt czeste. A prawdziwym powodem byl po prostu brak uczuc...
Pokochacie - zmienicie zdanie

Rodzynka, kochana, co za goscia masz w avatarze?uwielbiam czytac twoje posty,bo sobie chociaz an niego popatrze

Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete
Czas edycji: 2010-12-27 o 22:17
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 22:39   #17
uzyt_kow_nik
Raczkowanie

Jestem kobietą ceniącą wolność i jestem od kilku lat z cudownym mężczyzną, który ma podobne potrzeby i to rozumie Jestem bardzo szczęśliwa.
uzyt_kow_nik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 09:49   #18
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uzyt_kow_nik Pokaż wiadomość
Jestem kobietą ceniącą wolność i jestem od kilku lat z cudownym mężczyzną, który ma podobne potrzeby i to rozumie Jestem bardzo szczęśliwa.
do czasu
Stary 2010-12-28, 09:59   #19
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Pokaż wiadomość
Rodzynka, kochana, co za goscia masz w avatarze?uwielbiam czytac twoje posty,bo sobie chociaz an niego popatrze
Wiesz, ze jesteś drugą osobą, która o to pyta? Mans Zelmerlow eee, a myślałam, że z innego powodu lubisz czytać moje posty Też lubię na niego popatrzeć

Przepraszam za OT

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 10:34   #20
marlienkaa2
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie jestem żadną feministką, ani zagorzałą, starą panną.
Jak już napisałam bardzo cenię sobie wolność i nie cierpię, kiedy ktoś mnie ogranicza.
Denerwują mnie kobiety, które wychodzą za pierwszego lepszego mężczyznę deklarującego im dozgonną miłość i opiekę, a zazwyczaj po roku małżeństwa sielanka zamienia się w istne piekło.
Irytuje mnie, gdy idąc po ulicy widzę zaniedbaną dziewczynę mającą pretensje do całego świata, a za nią wrzeszczące dziecko.
Dziecko, które przecież nie powinno być 'wybrykiem' swoich rodziców, lecz ich świadomą decyzją.
Chciałabym, aby wypowiedziały osoby myślące podobnie, albo które myślą zupełnie inaczej i chciałyby podyskutować.
ZDAJCIE SOBIE Z TEGO SPRAWĘ, ŻE MY NIE JESTEŚMY SAMOTNE. JESTEŚMY SINGIELKAMI I NIE ZAMIENIŁYBYŚMY TEGO NA ŻADNĄ RODZINĘ.
Nie chcemy się 'paprać' w pieluchach.
Nie cieszą nas pierwsze słowa, czy kroki waszych pociech.
To nasz świadomy wybór!!
; )
Popieram Cię Sama mam 22lata i nie mam ochoty być w stałym związku. Na razie to nie dla mnie. Jestem młoda i chcę się wyszaleć.
Stary 2010-12-28, 10:37   #21
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez marlienkaa2 Pokaż wiadomość
Popieram Cię Sama mam 22lata i nie mam ochoty być w stałym związku. Na razie to nie dla mnie. Jestem młoda i chcę się wyszaleć.
Stary 2010-12-28, 11:10   #22
pani_dr
Raczkowanie

GG do pani_dr

Cytat:
Boże, czystej postaci singlofobia Powiedz jeszcze, że pijemy krew niemowląt i czeka nas wieczne potępienie

Co komu to przeszkadza, że nie mam męża, ani nawet stałego partnera i nie rajcuje mnie w najmiejszym stopniu pomysł posiadania potomstwa?

Tak trudno znieść myśl, że nie wszyscy widzą szczęście tak samo?

Myślę, że wiek (ja mam 25) i doświadczenia trochę zmieniają podejście do związków. Osobiście czasami mam wrażenie, że szczęśliwe pary (będące ze sobą minimum kilka lat) to te, które nigdy nam się nie zwierzają

Pani_dr, czy 2 osoby, to już grupa? )

Czemu nie? Wszystko zależy od nas
I dzięki dziewczyny, że mnie poparłyście.
Bo tak rozumiem pojęcie słowa 'szczęście'.
A tak wgl to my singielki jesteśmy ZA-JE-BI-...... SUUUPER!!!
BUZIAK:roza : : roza:

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Pokaż wiadomość
Ja obecnie jestem singlem (choc wlasnie trwaja 'pertraktacje' ) ale musze przyznac, ze nie podoba mi sie ten styl zycia. Gdy bylam w nieszczesliwym zwiazku, uwazalam, ze faktycznie najlepiej byc singlem niz 'meczyc sie z facetem'. Kiedy juz stalam sie singlem, zabraklo mi codziennego przytulenia i swiadomosci, ze mam w kims oparcie - jestem tylko czlowiekiem i jak kazdy miewam slabsze dni i wtedy potrzebuje kogos. Mysle, ze latwo jest byc singlem, gdy nie trafilo sie na swoja prawdziwa druga polowke, jak juz ja znajdziecie, to zmienicie zdanie.

A tak btw to jeden moj zwiazek rozpadl sie przez to, ze chlopak zadal 'wiekszej swobody', bo spotkania 2 razy w tygodniu uznawal za zbyt czeste. A prawdziwym powodem byl po prostu brak uczuc...
Pokochacie - zmienicie zdanie

Nigdy!! Miłość nie istnieje.
Tyla chciałam.
I przykro mi z powodu twojego chłopaka.

wŁ0SoMaNiAcZkA !!
Stary 2010-12-28, 12:02   #23
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:

Nigdy!! Miłość nie istnieje.
To się trochę zagalopowałaś
Stary 2010-12-28, 13:19   #24
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
do czasu
Niekoniecznie do czasu
Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
noooo
Cytat:
A tak wgl to my singielki jesteśmy ZA-JE-BI-...... SUUUPER!!!

Cytat:
To się trochę zagalopowałaś
Dokładnie
Stary 2010-12-28, 23:27   #25
blebleble22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
Może kiedyś jak będziesz starą panną zmienisz zdanie.
Skoro dla Ciebie taki problem to zmiana pieluchy czy też irytują Cię pierwsze słowa czyjegoś dziecka...

Tak w nawiasie to na razie uczę się w LO także do ślubów etc mi daleko ale jednak nie darzę czyiś wyborów i małżeństwa jakimiś negatywnymi emocjami

Zresztą strasznie to co piszesz jest ogólnikowe. Chyba,że mieszkasz na jakiejś wsi zabitej dechami,gdzie kobieta z dzieckiem kojarzy Ci się od razu z osobą zaniedbaną.

Ja tam na swojej drodze spotkałam dużo kobiet z mężem,dzieckiem,świetne laski no i na imprezy,spacery,kino,góry ,morze też mają czas....

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Racja.
Niestety dużo takich przypadków gdzie ktoś kto był kiedyś bardzo rozrywkowy wiąże się z kimś i się totalnie izoluje...
A szkoda,bo można mieć partnera i mimo to mieć masę znajomych
Zgadzam się z Tobą całkowicie, a szczególnie z pogrubionym fragmentem

Cytat:

"Bycie singlem to sposób życia. Na czym polega? Przede wszystkim na tym, że własną osobę stawiamy w centrum zainteresowania, samego siebie kochamy bardziej niż całą resztę." - ergo - osoby takie nie potrafią kochać innej osoby, kochają siebie i nie są zdolni do kompromisów, czy wyrzeczeń.

http://www.mobilnekobiety.pl/spolecz...goslawienstwo/
Zupełnie nie rozumiem, skąd ten wniosek...
blebleble22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 00:06   #26
uzyt_kow_nik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
do czasu
jesteśmy razem 7 lat, więc to jest już "troszkę" czasu, kwestia odpowiedniego doboru partnera
uzyt_kow_nik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 12:24   #27
_dariia
Zakorzenienie

Witajcie

Ja również cenię sobie swobodę, wolność i brak ograniczeń, ale niekoniecznie jest to tożsame z byciem singlem/singielką...

W wielu aspektach zgadzam się z feministkami, ale życie w pojedynkę, tak samo jak w związku ma swoje plusy i minusy...

Mam do Was pytanie. Jesteście singielkami, a co z randkami, spotykacie się z mężczyznami czy nie?

Jeśli tak to po co? A jeśli nie to czy Wam nie brakuje bliskości drugiej osoby, choćby w tak bardzo przedmiotowym znaczeniu, czyli w zaspokajaniu potrzeb seksualnych?

STOP obgryzaniu paznokci

_dariia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 13:10   #28
blackamor
Zakorzenienie

Nikt nie jest cyborgiem i nie wierzę, że nawet najbardziej zfeminizowana feministka nie zakochiwała się i nie żyła w stałym związku.
Stary 2010-12-29, 20:15   #29
pani_dr
Raczkowanie

GG do pani_dr

Ok, chodzę na randki, spotykam się z facetami,. ale nie wyobrażam sobie wspólnego życia z nimi.
Czego oczekuje? Dobrej zabawy. Nic więcej.
Po prostu miłego spędzenia czasu.

wŁ0SoMaNiAcZkA !!
Stary 2010-12-29, 21:18   #30
gumiak
Raczkowanie

Chodzę a randki, czasami na krótko się z kimś wiążę, czasami się nawet zakochuję. Ale jakoś zawsze zakładam, że mój stan "naturalny" to bycie singlem. To stan "równowagi" do którego wracam i w którym jest mi zawsze dobrze, bo to czy jestem szczęśliwa zależy tylko ode mnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości