![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() My- kobiety ceniące sobie wolność i brak ograniczeń-ŁĄCZMY SIĘ!!Nie, nie jestem żadną feministką, ani zagorzałą, starą panną.
Jak już napisałam bardzo cenię sobie wolność i nie cierpię, kiedy ktoś mnie ogranicza. Denerwują mnie kobiety, które wychodzą za pierwszego lepszego mężczyznę deklarującego im dozgonną miłość i opiekę, a zazwyczaj po roku małżeństwa sielanka zamienia się w istne piekło. Irytuje mnie, gdy idąc po ulicy widzę zaniedbaną dziewczynę mającą pretensje do całego świata, a za nią wrzeszczące dziecko. Dziecko, które przecież nie powinno być 'wybrykiem' swoich rodziców, lecz ich świadomą decyzją. Chciałabym, aby wypowiedziały osoby myślące podobnie, albo które myślą zupełnie inaczej i chciałyby podyskutować. ZDAJCIE SOBIE Z TEGO SPRAWĘ, ŻE MY NIE JESTEŚMY SAMOTNE. JESTEŚMY SINGIELKAMI I NIE ZAMIENIŁYBYŚMY TEGO NA ŻADNĄ RODZINĘ. Nie chcemy się 'paprać' w pieluchach. Nie cieszą nas pierwsze słowa, czy kroki waszych pociech. Interesują nas wędrówki po górach, spacery po molo, imprezy, kosmetyki, moda. To nasz świadomy wybór!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: My- kobiety ceniące sobie wolność i brak ograniczeń-ŁĄCZMY SIĘ!!
Piszesz, że nie jesteś feministką, ale argumenty masz jak feministka
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Pani_dr, według Ciebie związek to od razu brak wolności i ograniczenia?
Edytowane przez feather Czas edycji: 2010-12-27 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ja ją rozumiem. i tak często zwiazek to brak wolności i ograniczenia. oczywiscie często tez jest inaczej, zależy to od ludzi. ja jednak częsciej spotykam sie z przypadkiem pierwszym, gdzie ludzie palą za sobą mosty, zrywaja kontakt ze znajomymi bo juz znalezli swoja drugą połówke i to im wystarczy za wszystkie inne radości życia okej, ale są też osoby które cenią sobie swoją niezależność i szukają parntera który również podziela takie zdaniem a to wcale nie jest łatwe
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A ja jestem feministką
![]() ![]() Jestem zadowoloną z życia singielką ![]() Co nie znaczy, że irytują mie zadowolone z życia małżonki i mamuśki ![]() ![]() Dołączam do grupy, jeśli można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
pani_dr, ile masz lat?
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Kiedy byłam młodsza (16-23), to też związki nie kojarzyły mi się z ograniczeniami... Ale po 4 latach związku, ze wspólnym mieszkaniem, finansami, planami i myśleniem o dziecku to naprawdę już coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sądzę, ze związek po prostu polega na małych ustępstwach, a nie wielkich zmianach. Znam wile kobiet, które mają dzieci i nie są zapuszczonymi kurami domowymi, tylko kobietami sukcesu, które robią co chcą i mają kochająca rodzinę. Chyba wystarczy trochę wysiłku żeby jakoś sprawnie to pracowało.
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Może kiedyś jak będziesz starą panną zmienisz zdanie.
Skoro dla Ciebie taki problem to zmiana pieluchy czy też irytują Cię pierwsze słowa czyjegoś dziecka... Tak w nawiasie to na razie uczę się w LO także do ślubów etc mi daleko ale jednak nie darzę czyiś wyborów i małżeństwa jakimiś negatywnymi emocjami Zresztą strasznie to co piszesz jest ogólnikowe. Chyba,że mieszkasz na jakiejś wsi zabitej dechami,gdzie kobieta z dzieckiem kojarzy Ci się od razu z osobą zaniedbaną. Ja tam na swojej drodze spotkałam dużo kobiet z mężem,dzieckiem,świetne laski no i na imprezy,spacery,kino,góry ,morze też mają czas.... ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Niestety dużo takich przypadków gdzie ktoś kto był kiedyś bardzo rozrywkowy wiąże się z kimś i się totalnie izoluje... A szkoda,bo można mieć partnera i mimo to mieć masę znajomych |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
29 Jestem po wieku związkach i nie zmienię zdania. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam jak ująć w słowa moje myśli i gdzieś znalazłam idealny komentarz:
"Bycie singlem jest fajne, lecz moim skromnyn zdaniem to sie kiedyś kończy, ta młodość, te imprezki,wycieczki. I gdy sie ma te 60 lat leży schorowanym w łóżku bądż w domu starców nie daj boże i nie ma kto szklanki wody podać, wtedy wartało by sie zastanowić czy dobrze było być singlem." i "Jest to pułapka dla wygodnych ludzi, którzy nie mają odwagi żyć." "Bycie singlem to sposób życia. Na czym polega? Przede wszystkim na tym, że własną osobę stawiamy w centrum zainteresowania, samego siebie kochamy bardziej niż całą resztę." - ergo - osoby takie nie potrafią kochać innej osoby, kochają siebie i nie są zdolni do kompromisów, czy wyrzeczeń. http://www.mobilnekobiety.pl/spolecz...goslawienstwo/
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Boże, czystej postaci singlofobia
![]() ![]() Co komu to przeszkadza, że nie mam męża, ani nawet stałego partnera i nie rajcuje mnie w najmiejszym stopniu pomysł posiadania potomstwa? Tak trudno znieść myśl, że nie wszyscy widzą szczęście tak samo? Myślę, że wiek (ja mam 25) i doświadczenia trochę zmieniają podejście do związków. Osobiście czasami mam wrażenie, że szczęśliwe pary (będące ze sobą minimum kilka lat) to te, które nigdy nam się nie zwierzają ![]() Pani_dr, czy 2 osoby, to już grupa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A róbta sobie co chceta.
Wyraziłam opinię, bo to forum. I uważam, że 25 lat to wcale nie tak dużo. Ze szczerego serca życzę Wam powodzenia i wszystkiego dobrego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ja obecnie jestem singlem (choc wlasnie trwaja 'pertraktacje'
![]() A tak btw to jeden moj zwiazek rozpadl sie przez to, ze chlopak zadal 'wiekszej swobody', bo spotkania 2 razy w tygodniu uznawal za zbyt czeste. A prawdziwym powodem byl po prostu brak uczuc... Pokochacie - zmienicie zdanie ![]() Rodzynka, kochana, co za goscia masz w avatarze?uwielbiam czytac twoje posty,bo sobie chociaz an niego popatrze ![]() Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Czas edycji: 2010-12-27 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jestem kobietą ceniącą wolność i jestem od kilku lat z cudownym mężczyzną, który ma podobne potrzeby i to rozumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za OT ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu nie? ![]() ![]() I dzięki dziewczyny, że mnie poparłyście. Bo tak rozumiem pojęcie słowa 'szczęście'. A tak wgl to my singielki jesteśmy ZA-JE-BI-...... SUUUPER!!! ![]() ![]() BUZIAK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Nigdy!! Miłość nie istnieje. Tyla chciałam. I przykro mi z powodu twojego chłopaka. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie do czasu
![]() noooo ![]() ![]() Dokładnie ![]()
![]() |
#25 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja również cenię sobie swobodę, wolność i brak ograniczeń, ale niekoniecznie jest to tożsame z byciem singlem/singielką... ![]() W wielu aspektach zgadzam się z feministkami, ale życie w pojedynkę, tak samo jak w związku ma swoje plusy i minusy... Mam do Was pytanie. Jesteście singielkami, a co z randkami, spotykacie się z mężczyznami czy nie? Jeśli tak to po co? A jeśli nie to czy Wam nie brakuje bliskości drugiej osoby, choćby w tak bardzo przedmiotowym znaczeniu, czyli w zaspokajaniu potrzeb seksualnych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie jest cyborgiem i nie wierzę, że nawet najbardziej zfeminizowana feministka nie zakochiwała się i nie żyła w stałym związku.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ok, chodzę na randki, spotykam się z facetami,. ale nie wyobrażam sobie wspólnego życia z nimi.
Czego oczekuje? Dobrej zabawy. Nic więcej. Po prostu miłego spędzenia czasu.
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Chodzę a randki, czasami na krótko się z kimś wiążę, czasami się nawet zakochuję. Ale jakoś zawsze zakładam, że mój stan "naturalny" to bycie singlem. To stan "równowagi" do którego wracam i w którym jest mi zawsze dobrze, bo to czy jestem szczęśliwa zależy tylko ode mnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.