![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do panów: Czego oczekujecie od kobiety?
Był już wątek, czego kobieta oczekuje od mężczyzny.
Ciekawi mnie czego to mężczyźni oczekują od nas? ![]() Co w nas lubicie, a co was odstręcza? Tak, więc panowie na Wizażu, będę wdzięczna za odpowiedzi ![]()
Nie podoba mi się świat, gdzie "właściwe" zdarza się tak rzadko, że uważamy je za "uprzejmość". -J.C 31/365 Edytowane przez wampir Czas edycji: 2010-12-26 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pytanie do panów: Czego oczekujecie od kobiety?
zbyt mało panów na tym forum, proponuję zadać to pytanie : http://www.podrywaj.org/forum < --- tam się udziela naprawdę masę facetów, młodych z tego co mi się wydaje, a i poczytać to co oni piszą jest lekko przerażające :P
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nienawidzę tak się wpisywać w temat, gdzie to faceci mają odpowiadać, bo to spam, ale dorzucę to:
http://www.insomnia.pl/Co_lubia_faceci-t650997.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Jest tego kilka rzeczy:
- śliczna twarz bez nadmiaru makijażu (najlepiej bez - wystarczy zdrowa cera i odpowiednia doza snu plus witaminy), - szczupła figura, jędrne ciało; Powyżej wymienione podpunkty świadczą o zadbaniu - o dbaniu o siebie pod względem fizycznym. Kolor włosów, oczy, konkretny wzrost (niestety tylko poniżej 174 cm, gdyż natura poskąpiła mi centymetrów), duży biust, czy krągła pupa nie mają większego znaczenia. Mógłbym dodać śliczne, białe i proste zęby, ale wiem, że bardzo niewiele osób takie posiada "od urodzenia" i dla większości ich posiadanie równałoby się wielu latom spędzonym z aparatem ortodontycznym, potem kilka kolejnych z retainer'em, a zęby i tak mogłyby się w miarę czasu cofać do wcześniejszych pozycji. Białe zęby oznaczałyby konieczność regularnego wybielania co kilka lat, co nieuchronnie wiązałoby się z osłabieniem szkliwa i nadwrażliwością zębiny. Tak więc zadowalający jest brak próchnicy oraz kamienia. Oczywiście nie będę nikogo krytykował, jeżeli dziewczyna pójdzie w ślady Oliviera Janiaka i nałoży na wszystkie zęby licówki (tak - on ma wszystkie zęby sztuczne). - inteligencja, - oczytanie (mam tu na myśli literaturę - czy to prozę, czy poezję; wolałbym, żeby to nie było Zaćmienie, gdyż nie trawię tego typu "literatury", ale także prasę: artykuły, reportaże, dokumenty, felietony), - dobry gust w kwestii ubrań (gustownie, niewyzywająco, z klasą - takie określenia przychodzą mi na myśl), - dobry gust muzyczny (niekoniecznie musi słuchać dokładnie tego samego, ale byłoby to miłym plusem; chodzi mi o to, że muzyki słucha aktywnie, nie biernie - szuka muzyki, która trafia do jej duszy; większość ludzi zadowala się fast food'em serwowanym przez radiostacje) i kinematograficzny; Cztery powyższe świadczą o dbaniu o swoją sferę duchową, że tak to ujmę. Sam czytam literaturę począwszy od klasyków (obecnie jestem na drugim akcie Hamleta Szekspira, a następny w kolejce jest Portret Doriana Grey'a Wilde'a) po autorów współczesnych (właśnie skończyłem Perfekcyjną Niedoskonałość Dukaja) i chciałbym, żeby istniała pomiędzy nami jakaś nić porozumienia pod tym względem. Muzyka, której słucham należy do szerokiego grona "gatunków". Od reggae (obecnie już tylko najnowszy album Indios Bravos z nutką blues'a - reszta do mnie nie trafia), przez rock (progressive, space, hard), metal (progressive, heavy), fusion i jazz-funk (nadal w fazie poszerzania horyzontów; Mahavishnu, Sadao Watanabe, Liquid Trio Experiment), funk (głównie Cymande), jazz (swing, bebop, hard bop - ostatnio próbuję okiełznać jazz modalny w wykonaniu Coltrane'a; uwielbiam Makoto Ozone) i oczywiście muzyka poważna (nie piszę klasyczna, gdyż jak na razie klasycyzm do mnie nie trafia - gustuję w baroku i romantyzmie: Bach, Vivaldi, Beethoven, Chopin, Liszt, Rossini, Puccini, Verdi). Jeżeli chodzi o filmy, to muszę przyznać, że mało ich oglądam, gdyż trudno jest mi się poruszać w tej tematyce, gdyż nie ma tu tak naprawdę odpowiednika biblioteki, a tzw. blockbuster'y z Hollywood mnie nie interesują. Trafia do mnie kinematografia europejska oraz azjatycka (m.in. 5 cm per second oraz Grave of the Fireflies). Odnośnie ubioru - noszę dżinsy i sztruksy (przymierzam się do zakupu spodni z innej tkaniny), swetry i dzianiny oraz koszulki polo. Butów mam tylko lub aż dwie pary, więc mogę śmiało zaprezentować, jaki rodzaj ubrań mi pasuje: http://a2.zassets.com/images/z/1/2/3...p-DETAILED.jpg http://images.yalook.com/products/28...r/lc810210.jpg Lubię, gdy dziewczyna ubiera się podobnie, choć wolę np., gdy nosi typowo damskie buty (balerinki, pantofle bądź ewentualnie szpilki w lecie i kozaki w zimie). Trochę się rozpisałem. Gratuluję osobie, która dobrnie do końca. TLDR: - śliczna twarz bez nadmiaru makijażu (najlepiej bez - wystarczy zdrowa cera i odpowiednia doza snu plus witaminy), - szczupła figura, jędrne ciało, - inteligencja, - oczytanie (mam tu na myśli literaturę - czy to prozę, czy poezję; wolałbym, żeby to nie było Zaćmienie, gdyż nie trawię tego typu "literatury", ale także prasę: artykuły, reportaże, dokumenty, felietony), - dobry gust w kwestii ubrań (gustownie, niewyzywająco, z klasą - takie określenia przychodzą mi na myśl), - dobry gust muzyczny (niekoniecznie musi słuchać dokładnie tego samego, ale byłoby to miłym plusem; chodzi mi o to, że muzyki słucha aktywnie, nie biernie - szuka muzyki, która trafia do jej duszy; większość ludzi zadowala się fast food'em serwowanym przez radiostacje) i kinematograficzny; Still too long?: - zadbana i elegancka, - partnerka do rozmów. Edytowane przez KaerbEmEvig Czas edycji: 2010-12-26 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Kaerb, fajnie się czyta Twój post.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kniaginia
|
Mnie też się podoba post Kaerba. Szczególnie skrót oraz skrót skrótu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Heh, to samo miałam napisać;]
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
przeczytałam parę wątków i chyba wrócę, niezłe jest, żeby to jeszcze laski częsciej umiały mieć takie jaja jak piszacy tam faceci. ;-) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-12-26 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
-ładna i zadbana
-nie prowokująca konfliktów -łagodna (nie kłótliwa) -potrafiąca kochać MNIE (wbrew pozorom trudno znaleźć osobę, która kochałaby drugą OSOBĘ, a nie np. jej kasę, sposób życia itp) -młoda duchem -taka od której można się czegoś nauczyć -wrażliwa na piękno (nie da się tego opisać) -pewna siebie, ale bez agresji i wywyższania się (niewiele osób to umie) -z poczuciem humoru (jak widzę jak kobieta oburza się, gdy opowiadam żarty o seksie, to już wiem jaka będzie w łóżku - beznadziejna) -zaangażowana w związek (co mi po kobiecie, która wciąż tylko oczekuje, a nic od siebie nie daje? jak widzę, że kobieta nie potrafi nawet do mnie zadzwonić na początku relacji, zaprosić mnie gdzieś, a tylko oczekuje tego wciąż ode mnie, to wiem że nic z tego nie będzie - dla mnie to w ogóle jest jakieś aspołeczne zachowanie) -powinna mnie szanować bez względu na wszystko (sytuacje gdy ktoś cię krytykuje przy znajomych, lub rodzinie, to brak szacunku i taka kobieta nie ma u mnie szans) -wierna -porządna (puszczalskie panny odpadają w przedbiegach) -pewna tego, co czuje -ciepła i zabawna -przyjacielska -szczera i bezpośrednia, ale bez chamstwa i agresji (bardzo rzadka cecha) -zainteresowania podobne do moich, to podstawa Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2010-12-26 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dopamine, nic nie wspomniales o madrosci
![]() Jak ona juz bedzie spelniac te wszystkie wymogi, to rozumie ze IQ moze byc mniejsze niz 70 ![]() Moj szwagier, mowil ze baba ma miec cycki a do rozmowy ma kolegow ![]() Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2010-12-26 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dla mnie mądrość zawiera się w tych cechach, które opisałem, a inteligencja i oczytanie to hmm... dawno nie rozmawiałem z nieinteligentną osobą - albo w dzisiejszych czasach to standard, albo po prostu mam szczęście. Stąd nie wpadłem na to, zeby tę cechę dodać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Czego oczekuję od kobiety? Oj, niestety wielu rzeczy...
Szczerości. Rozmawiania o wszystkich nękających problemach i sytuacjach, nawet bolesnych (czy to dla mnie, czy dla niej). Ciągłej gotowości do wybaczania mi mej męskiej "niedomyślności" i paskudnej skłonności do ironizowania. Rozwijania swej miłości stopniowo i świadomie... a nie wypalania się wnet, rzucając się od razu pierwszym wejrzeniem ze słowami "kocham". Gotowości do tworzenia wspólnych kompromisów, ale... nie ulegania. By jeśli jej na czymś naprawdę zależy, jasno to mówiąc nie ustępowała. By dbała o siebie, psychicznie i fizycznie, ale... umiejąc też zadbać o innych, gdy potrzeba. Posiadania własnych pasji (najchętniej choć w części zbliżone do moich), inteligencji. By umiała pohamować moje gadulstwo. Z zasobem wrażliwości, bezinteresowności i przyjaźni. Gotowości do podejmowania spontanicznych akcji, ale i by sama mnie spontanicznością niekiedy zaskakiwała. Nieprzesadnej zazdrości. Lub przynajmniej tolerancji względem bliskich mi osób, także (a raczej głównie) płci żeńskiej. I by lubiła teatr. ![]()
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Fakt, że spotkałeś mało osób, które są mniej inteligentne od Ciebie niekoniecznie świadczy dobrze o nich - może świadczyć źle o Tobie. Bez obrazy. Pozwolę sobie zacytować Lema: "Nie wiedziałem że jest tylu idiotów dopóki nie wszedłem do Internetu." Powód jest prosty - dawniej niewielki odsetek ludzi, zwany inteligencją, uczestniczył w życiu publicznym. Dziś każdy to robi, więc i poziom tego życia musi być niższy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Kaerb ciężko byłoby którejkolwiek spełnić taaakie wymagania.
![]() Swoją drogą mam wrażenie, że chciałeś nam wszystkim tutaj zaimponować swoją znajomością mnóstwa nazwisk i tytułów. A co do butów - ładne ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję, długo szukałem takich, które by mi się podobały (te sprzedaje jedynie jeden sklep w Europie - niemiecki; są jeszcze trzy inne - dwa amerykańskie i jeden brytyjski, ale nie wysyłają do Polski). Kilka miesięcy chodziłem po galeriach w celu zakupu butów typu casual, ale nic nie przykuło mojej uwagi - wszystko teraz takie metroseksualne albo "młodzieżowe". To samo zresztą ze spodniami. Żeby znaleźć kilka przyzwoitych (bez dziur, przetarć, wygnieceń i Bóg wie czego) trzeba obejść wszystkie galerie handlowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pomyslalam sobie ze Dopamina napewno ma NAJLEPSZE zainteresowania. Ciekawe czy kreci piruety na wrotkach, pomyka na koniach, nurkuje, jezdzi na nartach, zna sie na fizyce kwantowej i chemi organicznej. Napewno o kamasutrze malo wie, bo jak Dopamine, tak czyta i czyta, to pewnie zasypia z ksiazka pod poduszka ![]() Dopamine, nie gniewaj sie, ale robisz wrazenie snoba ![]() Ale PODSTAWA, to poczucie humoru ![]() Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2010-12-26 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja zadałbym pytanie inaczej: czego Ty oczekujesz od siebie? Bo jeśli kobieta jest świadoma swych zalet, ale też słabych stron, swojej atrakcyjności w określonej dziedzinie, jeśli szanuje siebie, to wzbudza również mój szacunek. To pierwsza zasada i podstawowy element, kryterium, eliminujące dość spory odsetek płci pięknej (niestety).
Drugi element: specyficzne dopasowanie. No właśnie, z jedną dziewczyna rozmawia się cudownie, z drugą beznadziejnie. Ciężko jest dociec, z czego to wynika, to chyba po prostu indywidualne cechy i ( no właśnie) dopasowanie do drugiej osoby. Tutaj też zawierają się poczucie humoru, inteligencja, zainteresowania i pasje, ciekawość świata, etc. Trzeci element: wygląd. Nie łudźmy się: to jest ważne. Ale dziewczyna nie ma wyglądać jak modelka Victoria`s Secret. Najważniejsza jest dbałość o siebie, drobne szczegóły jak błyszczące włosy, przyjemny zapach, gracja poruszania się, kobiecość i seksapil w gestach. Wymiary nie są tak istotne: ważna jest kobiecość, na którą składa się tysiąc składników, których żaden facet nie jest w stanie dokładnie nazwać. I jeszcze jedno: facet powie "Pięknie dziś wyglądasz". W 70% przypadków, pada pytanie: "Ale co konkretnie Ci się podoba?" Żądacie niemożliwego, bo na określenie "piękna" składa się mnóstwo czynników, których nie rejestrujemy i właściwie nie zauważamy, ale w jakiś sposób wyczuwamy. Więc, jeśli facet mówi Ci (szczerze i z przekonaniem), że pięknie dziś wyglądasz, to możesz być pewna, że nie jest to tylko zasługa nowych kolczyków, ale "całokształtu twórczości". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wspólne zainteresowania w związku są ważne, jakaś wspólna płaszczyzna intelektualna, nadawanie na tych samych falach, wspólne hobby. Nie widzę w tym nic snobistycznego. ![]() Każdy facet i kobieta ma swoj zestaw wymagań wobec potencjalnego partnera i ma prawo jej mieć. Jeśli dla kogoś warunkiem koniecznym dla partnera jest znajomość fizyki kwantowej, to mnie to nie bulwersuje i nie oburza, nawet jeśli nie spełniam tego wymogu. ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jest takie forum o podrywaniu facetów? Może tu, na wizażu powinnyśmy stworzyć poradnik..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sie z toba zgadzam i przyznaje ze zle sie troche wyrazilam. Ja chcialam przejaskrawic wypowiedz Dopamine, ale nie udalo mi sie ![]() Oczywiscie ze grunt to dopasowanie, ale nie oznacza to to ze idealna kobieta musi miec ZAINTERESOWANIA takie same jakie okurat ma Dopamine ![]() I zeby nie bylo, ja nie umie krecic piruetow na wrotkach ![]() . Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2010-12-26 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez czilli Czas edycji: 2013-12-13 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Ja nie oczekuję niczego, ponieważ jestem realistą. Musialbym być naiwny żeby spodziewać się wierności z jej strony. Na to że będzie pracowitą, ambitną osobą też nie ma co liczyć. Chyba jedyne czego możemy oczekiwać, to że będzie dbać o swój wygląd, oczywiście wiemy za czyje pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do Dominika2 - to musi być podpucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.