|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwsze spotkanie z Jego Rodzicami
Witam
Za miesiąc czeka mnie pierwsze spotkanie z Rodzicami mojego TŻ. Jestem z Nim od paru miesięcy ale bardzo się kochamy i oboje czujemy, że to jest TO. Ale nie o tym chciałam ![]() Strasznie się denerwuję przed tym spotkaniem. Mój TŻ jest strasznie towarzyski, potrafi ciekawie poprowadzić rozmowę i ogólnie taka troszkę gaduła z Niego. A ja kompletnie odwrotnie. Jestem rozgadana tylko w towarzystwie, które dobrze znam i w którym dobrze się czuję. W innych sytuacjach często nie wiem co powiedzieć, martwię się, że palnę coś głupiego więc najczęściej wcale się nie odzywam. Ogólnie jestem bardzo nieśmiała. Na Jego Rodzicach chciałabym zrobić dobre wrażenie. Proszę o jakieś porady, jak tego dokonać. Bardzo poważnie podchodzę do naszego związku i bardzo mi zależy na dobrych relacjach z Jego Rodziną.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze spotkanie z Jego Rodzicami
Najlepszą radą jest ta najbardziej banalna, bądź sobą nikogo nie udawaj, jeśli mają cię polubić, to tylko i wyłącznie za to jaka jesteś naprawdę, a nie jaką udajesz przed nimi.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie stresować się i być sobą.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ma zielone pojęcie
|
Dziewczyny mają rację- bądź sobą
![]() ![]() PS Jeżeli TŻ powiedział rodzicom, że Wasz związek jest poważny i czujecie, że to TO, to jego rodzice też na pewno są trochę zdenerwowani przed spotkaniem z Tobą ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bądź naturalna, pomóż w jakichś czynnosciach domowych (np. zaproponuj pozmywanie naczyń, poskładaj je po obiedzie, pomóż nakryć do stołu), bądż uczynna, uśmiechnięta. Nie musisz mówić non stop. Możesz co jakiś czas dopowiadać chociażby po jednym zdaniu. Jego rodzice na pewno domyślają się, że stresujesz się tym spotkaniem. Sądzę, że to działa nawet w dwie strony, bo oni Ciebie także nie znają przecież.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wiesz? też tak mam, że jestem rozgadana tylko przy ludziach, których dobrze znam i przechodziłam to co Ty prawie 2 lata temu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mozliwe,ze to jest dla niektorych naturalne w pewien sposob zachowanie, ktore ma służyć rozluznieniu atmosfery. Dla mnie jest to strasznie sztuczne. Moge miec troche wypaczona psychike przez ex, ktory wpajal mi,ze takie nadskakiwanie jest obowiazkowe, przez co peszyl i meczyl moich rodzicow ciaglym wyrywaniem im czegos z rak, a jego rodzinka podkladala mi talerze pod nos ![]() A Ty,zalozycielko watku nie popelniaj mojego bledu i nie udawaj kogos, kim nie jestes. Mnie osobiscie bardziej urzeklaby skromna i niesmiala dziewczyna niz pewna siebie dziewucha trajkoczaca jak katarynka.
![]() |
![]() |
#9 |
tree hugger
|
Witaj, rayy. Moim zdaniem dobrze by było, gdybyś porozmawiała na ten temat z Twoim TŻ. Powiedz mu o swoich obawach, zapytaj, czym interesują się jego rodzice, jakie mają pasje, na jakie tematy chętnie rozmawiają, jakie mają poglądy (żeby nie wyszło, że oni są na przykład wielkimi przeciwnikami tatuaży, a Ty im na pierwszym spotkaniu zaczniesz opowiadać o tym, że marzy Ci się wielka dziara na pół pleców). Spytaj też, czy w ich domu nie ma jakichś tematów tabu (niektórzy tak mają, że na przykład nie życzą sobie rozmów o polityce) lub innych kłopotliwych zagadnień. Tak poinformowana poczujesz się pewniej i zmniejszy się ryzyko, że palniesz jakieś głupstwo. A na samym spotkaniu (jak już radziły Ci inne dziewczyny) bądź po prostu sobą. Nieśmiałość też ma swój urok i jest w pewien sposób ujmująca. I pamiętaj, że rodzice Twojego TŻ denerwują się nie mniej niż Ty. Powodzenia!
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() co do autorki - bądź naturalna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim.
Dzlaczego pisze Jego Rodzice?? Spotkanie z Rodzicami mojeo TZ?? Ja rozumiem, szacuneczek i te sprawy ale bez przesady ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem zachowuj sie naturalnie. nie wyrywaj sie od razu z braniem i zmywaniem talerzy, bo bez przesady, jestes gosciem. Chyba mnie jakos zle wychowano, ale ja bym nigdy nie pozwolila gosciowi zmywac talerzy, ale ja to chyba jakas dziwna jestem ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2011-01-04 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bądź sobą. Oni tez pewnie są przejęci spotkaniem z wybranką swego syna. Sprezentuj pani domu jakieś ładne czekoladki. Jak Cię zagadają przy stole no co tak nic nie mówisz, uśmiechnij się i szczerze odpowiedz, że jesteś z natury trochę nieśmiała, i że zwykle upłynie nieco wody w Wiśle nim się rozgadasz. Jak Ci sie zdarzy palnąć gafę, też się uśmiechnij szeroko i dodaj: oj chyba gafę strzeliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Po tym jak ex mojego brata wyrwała się do zmywania i ustawiania naczyń moja mama chodziła chyba 2 dni wściekła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Różnie to bywa. Jak ja byłam u Tż na wakacjach to jego mama bardzo sobie chwaliła, że jestem pomocna i umie się zachować, więc to zależy chyba od osoby z tymi naczyniami itp. Bądź sobą : ) Skoro Tż powiedział, że jesteś ważna i nie takie hop siup to rodzice też podejdą inaczej do tego. Możesz też kupić jakieś dobre czekoladki : ) ja tak zrobiłam. Ale to byłam z Tż już rok z zawiasem : )
Nie ma co się przejmować na zapas, zjeść cię nie zjedzą. Zobaczysz, że wszytsko się uda.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam, że pierwszy raz jak byłam u obecnego Tż-ta w domu, to powiedziałam: "dzień dobry yyy w sumie to dobry wieczór" i w śmiech, a później wskoczył na mnie wielki pies (niegroźny ale wielki i puchaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A gdzie ma sie odbyc to spotkanie?
Chyba najlepiej jak na jakis neutralnym gruncie (np. stok narciarski - tam nie ma naczyn ![]() Ja bym radzila, nie zadawac za duzo bezposrednich pytan i takze nie opowiadac calego swojego cv - najbezpieczniej bedzie jakis temat mniej osobisty podjac, np. ponarzekac na korki, omowic repertuar w kinach czy pochwalic sie, ze lubisz plywac. Ale to dotyczy wszystkich swiezo poznawanych ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego przystoi kiedy sie juz znanym w domu, lubianym a co innego kiedy przychodzisz pierwszy raz, nie znasz w sumie nikogo. Wy byście pozwolily by na pierwszym spotkaniu waszego Tz z Waszymi rodzicami on gary zmywal? ![]() No ludzie. Tzn. to tez zalezy od kontekstu i wydaje mi sie ze latwo wyczuc co mozna a co nie, ale lepiej na tych pierwszych spotkaniach nie wychylać sie za bardzo, bo mozna dostac po dupie
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice jak poznawali mojego chłopaka, to on opowiadał gdzie się wybiera na studia, trochę pogadał z moim tatą o dziurawych drogach w Słupsku, o wydarzeniach bieżących, o naszych wakacjach w Krakowie.
Ja na szczęście nie mam za sobą takiej rozmowy poznawczej z jego mamą, bo u nich panują trochę inne zwyczaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardziej niż na pierwszym spotkaniu z rodzicami TŻ stresowałam się na pierwszym spotkaniu jego rodziców z moją mamą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi
![]() Spotkanie zapewne odbędzie się w mieszkaniu TŻ więc z garami problemu nie będzie ![]() Co do pisania Jego Rodzice - tak już mam, o swoich też tak piszę ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.