ból... co to może być? :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 22:15   #1
00karolina00
Raczkowanie

Unhappy

ból... co to może być? :(

.....

Edytowane przez 00karolina00
Czas edycji: 2011-07-14 o 23:41
00karolina00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 22:36   #2
Zaczarowana18
Rozeznanie

Dot.: ból... co to może być? :(

Cytat:
Napisane przez 00karolina00 Pokaż wiadomość
Potrzebuję porady. Od jakichś dwóch lat zaczęło boleć mnie z lewej strony ramię, ten dziwny ból (tak jakby rwący) zaczął promieniowac mi przez całą lewą rękę, i na szyji. Nie wiem czyjest to związane z tym,że nosze torbę na lewym ramieniu. Nie moge do końca podnieśc lewej ręki, czasem nie mogę spać w poszczególnych pozycjach bo ten rwący ból jest okropny. Niestety mogłam iść z tym dwa lata temu ale tak odkłądałam i odkładałam... Ale to nie koniec. Ostatnio stwierdzono u mnie wadę wzroku, w prawym oku 0,5-0,75, w lewym 1 (chociaż zdaje mi sie,ze jest nawet więcej). okulista sprawdzał dno oka, żyły, niby wszystko ok, piękne zdorowe żyły. Jednak bardzo niepokoi mnie co się dzieje, bo odczuwam dziwny ból głowy i to tylko z lewej strony. Kiedyś się nie wysypiałam i miałam ten dziwny ból prawie dzień w dzień. Nie jest on nie do zniesienia, jest po prostu dziwny, czasem wydaje mi się, że mam nadciśnienie. I najdziwniejsze jest to, ze bolała mnie tylko wtedy gdy byłam nieywspana. Teraz już tego problemu nie mam bo się wysypiam, ale ciągle mam złe przeczucia. Byłam na EEG i niby wszystko ok. Ciągle myślę o tej głowie, macam się, i nie wiem czy już jestem przewrażliwiona czy naprawde coś tam mi się dzieje z lewej strony. Jednak nigdy nie zdarzyło mi się zemdleć albo zasłabnąć. Strasznie się boję iśc do lekarza bo co jeśli to coś poważnego? myślę nad tomografią ale cholera tak się boję, że nie potrafię, mam dopiero 18 lat.... to wszystko jest jakoś ze sobą powiązane...coś mam z tą lewą stroną,.. i oko gorzej widzi, i boli ramię i w ogóle czuję dziwny dyskomfort. Co to moze być? mam nadzieję, że naderwałam sobie jakieś ścięgno albo że to coś od kręgosłupa przez noszenie cięzkiej torby... ale sama już nie wiem poradźcie coś... tylko nie piszcie "idź do lekarza" bo o tym to wiem, ale tak się boję,że musieliby mnie tam siłą zaciągnąć
Hej. Miałam to samo. Poszłam z tym bólem do lekarza pierwszego kontaktu,a on skierował mnie do ortopedy. Tak jak ty nosiłam ciężką torbę na jednym ramieniu. Dostałam skierowanie na masaże,zestaw ćwiczeń i takie "kłocie igiełkami" i przeszło. To było jakieś dwa lata temu. Teraz czuje,że ból znowu powraca,ale już nie taki silny jak kiedyś. idz do lekarza,zobaczysz,że ćwiczenia ci pomogą
Ja miałam od tego nawet kłocie z przodu i bałam się,że to serce,a tu się okazało,że od kręgosłupa może boleć praktycznie wszystko. To rwanie budziło mnie nawet w nocy. Głowa też moze cię od tego boleć.

Edytowane przez Zaczarowana18
Czas edycji: 2011-01-02 o 22:41
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 22:48   #3
00karolina00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Hej. Miałam to samo. Poszłam z tym bólem do lekarza pierwszego kontaktu,a on skierował mnie do ortopedy. Tak jak ty nosiłam ciężką torbę na jednym ramieniu. Dostałam skierowanie na masaże,zestaw ćwiczeń i takie "kłocie igiełkami" i przeszło. To było jakieś dwa lata temu. Teraz czuje,że ból znowu powraca,ale już nie taki silny jak kiedyś. idz do lekarza,zobaczysz,że ćwiczenia ci pomogą
Ja miałam od tego nawet kłocie z przodu i bałam się,że to serce,a tu się okazało,że od kręgosłupa może boleć praktycznie wszystko. To rwanie budziło mnie nawet w nocy. Głowa też moze cię od tego boleć.
Czyli nawet pogorszenie wzroku (szczególnie lewe oko) i ból promieniujacy do głowy (z lewej strony) moze być od kręgosłupa? Jejku, mam nadzieję, że to prawda...
Stary 2011-01-02, 22:52   #4
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

Ale co Ty chcesz od nas innego usłyszeć, przecież nikt Ci diagnozy przez internet nie postawi Czytając Twojego posta mam wrażenie, że przez to, że się boisz jeszcze bardziej sobie wkręcasz, że coś jest nie tak i na siłę doszukujesz powiązań między objawami.
Musisz iść do lekarza, za długo już to odwlekałaś. Zamiast sobie wkręcać, że to coś poważnego, lepiej pomyśl jaką ulgę poczujesz kiedy okaże się że wszystko w porządku. To może być wszystko i nic. Nosisz okulary? Może masz źle dobrane, dlatego Cię boli głowa? Bo co do ramienia to też podejrzewałabym torbę, i chyba Cię nie boli tak strasznie skoro od dwóch lat nie wybrałaś się z tym do lekarza...

Czemu wadę wzroku łączysz od razu z kręgosłupem?

Edytowane przez lipcowa87
Czas edycji: 2011-01-02 o 22:54
lipcowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 22:59   #5
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Czyli nawet pogorszenie wzroku (szczególnie lewe oko) i ból promieniujacy do głowy (z lewej strony) moze być od kręgosłupa? Jejku, mam nadzieję, że to prawda...
Pogorszenie wzroku to nie wiem,ale na pewno głowa może boleć. Ja nawet w prawej nodze czułam lekki ból. Nie mogłam porządnie złapać czasem oddechu bo łapała mnie jakby kolka w piersiach i to wszystko było właśnie od kręgosłupa. Lekarz tłumaczył mi to tak,że przez tą ciężką torbę skrzywił mi się lekko kręgosłup i coś tam po prostu za bardzo się naciskało i to powoduje ból. A może to oko to tylko wytwór twojej wyobraźni,może wystraszyłaś się tego bólu. Czasem tak jest,że wydaje nam się ,że wszystko szwankuje,a tak naprawdę nic się nie dzieje. idz do lekarza i nie martw się na zapas

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lipcowa87 Pokaż wiadomość
Ale co Ty chcesz od nas innego usłyszeć, przecież nikt Ci diagnozy przez internet nie postawi Czytając Twojego posta mam wrażenie, że przez to, że się boisz jeszcze bardziej sobie wkręcasz, że coś jest nie tak i na siłę doszukujesz powiązań między objawami.
Musisz iść do lekarza, za długo już to odwlekałaś. Zamiast sobie wkręcać, że to coś poważnego, lepiej pomyśl jaką ulgę poczujesz kiedy okaże się że wszystko w porządku. To może być wszystko i nic. Nosisz okulary? Może masz źle dobrane, dlatego Cię boli głowa? Bo co do ramienia to też podejrzewałabym torbę, i chyba Cię nie boli tak strasznie skoro od dwóch lat nie wybrałaś się z tym do lekarza...
O to to

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Boisz się iść do lekarza? ja bardziej bałabym się nie iść. Bez sensu się męczyć i zamartwiać tym, co to może być.
Stary 2011-01-02, 23:38   #6
00karolina00
Raczkowanie

.....

Czas edycji: 2011-07-14 o 23:41
Stary 2011-01-02, 23:54   #7
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

Wiesz, ja bym obstawiała, że wszystkie objawy są ze sobą niezwiązane, może oprócz bólu ramienia i głowy
(Przypomniał mi się dialog z moją przyjaciółką:
- Boli mnie lewa ręka i lewa noga... Kurcze, myślisz że coś mi jest?
- Myślę, że za dużo oglądałaś House'a leżąc na lewej stronie )
Też mam wadę wzroku, od początku lewe oko miałam słabsze (a wadę odkryto u mnie mniej więcej jak byłam w Twoim wieku i na podobnym poziomie) i niezależnie od tego czy noszę okulary czy nie (na początku też mi nie kazali nosić, więc po roku miałam już -1,5 i ciągłe bóle i zawroty głowy od wytężania wzorku), w tym lewym oku wada pogłębia mi się bardziej. Może być też tak, że to oko Ci się szybciej męczy, dlatego boli Cię głowa. A może to od kręgosłupa? Jest mnóstwo możliwości, a to że tajemnicza choroba Cię dopadła i wysiada Ci cała lewa strona ciała to tylko jedna z wielu opcji, chyba najmniej prawdopodobna Nie ma co dywagować, idź do lekarza - po co się zastanawiać do jakiego? Idziesz do lekarza pierwszego kontaktu a on Cię skieruje do odpowiedniego specjalisty.
Nie ma co zwlekać, nie rozumiem myślenia "boję się iść bo jeśli to coś poważnego?". Lepiej czekać aż będzie za późno, niż iść i zrobić z tym porządek?
Nie ma co się bać, idź do tego lekarza, im szybciej tym lepiej!
Stary 2011-01-02, 23:58   #8
Hortencja
Zadomowienie

Oczywiście, że musisz iść do lekarza, a ten powinien cię skierować do poradni neurologicznej.

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 00:01   #9
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Piszesz, że wiesz o lekarzu i żeby nie pisać Ci, że masz do niego iść. Przykro mi ale innego wyjścia z tej sytuacji nie widzę. Uwierz mi, wkręcisz sobie jeszcze coś i dostaniesz jakiejś obsesji. Najlepiej iść do lekarza, opowiedzieć na spokojnie jakie masz objawy. Lekarz da Ci skierowanie, specjalista porobi badania, dowiecie się co może być przyczyną tego bólu i dalej już tylko leczenie.
Im szybciej pójdziesz do lekarza tym szybciej będziesz miała problem z głowy.
Nie przejmuj się

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 12:04   #10
esfira
Zakorzenienie

ooKarolinaoo, w ciele masz tylko dwie strony, prawą i lewą, wiec to akurat moze być przypadek, że Ci szwankuje wszystko z lewej . Idź do lekarza, moim zdaniem warto by poprosić o skierowanie do ortopedy i neurologa. Cokolwiek Ci dolega, jeśli nie pójdziesz do lekarza moze być tylko gorzej, unikanie lekarza to nie rozwiązanie.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 12:14   #11
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
wzrok psuje sie nawet z wiekiem, wiec...

idz do lekarza, nie zachowuj sie jak piecioletnie dziecko
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 15:58   #12
andune
Rozeznanie

Cytat:
Czemu? Po prostu mam taką nadzieję, że to lewe oko mi szwankuje z jakiegoś błachego powodu a nie z powodu jakiegoś ucisku w czaszce. Po prostu to dla mnie strasznie dziwne, że tylko z lewą stroną coś jest nie tak. Ten ból w JEDNYM miejscu głowy i dodatkowo pogorszenie wzroku w LEWYM oku... w tym momencie mam nawet zatkane LEWE ucho, tak bez powodu... nie wiem, to wszystko mi się układa w jedną niepokojącą całość. A co do torby, na początku mnie tak nie bolało, to były jednorazowe bóle, później zaczęło mnie to boleć dzień w dzień ale nie wiedziałam do jakeigo lekarza się wybrac, teraz boli tak,ze nie mogę czegoś zrobić albo się położyć i zaczęłam myśleć do kogo z tym iść. Co do okularów to nie noszę. Fakt, czasem nie potrafię przeczytać wielkich liter będących blisko mnie, ale nie chcę sobie dodatkowo osłabiać oczu okularami i nawet okulista powiedział, żeby używac okularów tylko sporadycznie,więc już się przyzwyczaiłam,ze chodzę ślepa. Miałam nadzieję,że może ktos tu coś takiego miał albo sie na tym zna i powie co to może być,od czego. Bo do lekarza się boję iść. Nie chce usłyszeć jakiejś strasznej diagnozy
ale sobie wkręcasz, dziewczyno. Błahy powód? proszę bardzo, wybierz sobie ulubiony: za dużo komputera, czytanie książek w złym oświetleniu, przebywanie takich nieodpowiednio oświetlonych warunkach, noszenie niedopasowanych okularów (a na pewno ich NIE noszenie, gdy jedno oko jest słabsze, bo nie wysila się tak jak to zdrowsze i często wada leeeciiiiiiii w tempie ekspresowym - zwłaszcza na słabszym oku), brak dbania o wzrok (ćwiczenia, odpoczynek...), nieodpowiednia dieta (niedobór witamin).Nawet grzywka może spowodować, że wzrok będzie Ci się pogarszał z 1 strony bardziej, do licha!

ale nie tylko LEWE oko Ci słabnie, też PRAWE! gdzie tu jednostronność przypadłości, skądinąd wyjątkowo popularnej? 0,25 różnicy to prawie tyle co nic! gdzie tu problem lewej strony? Przesadzasz.

i jeszcze...
Cytat:
ja mam nadzieję, że Ty sobie jakieś jaja robisz. Jak Ci TYLKO kręgosłup (taka mało istotna część człowieka... phi) nawali, to będziesz skamleć, że to jest najgorsze co Ci się mogło przytrafić. Uwierz mi, to wcale nie jest takie przyjemne i różowe, a jak o ten kręgosłup nie zadbasz TERAZ pod ścisłą kontrolą lekarza (bez kontroli możesz sobie zaszkodzić!) to za kolejne 2 lata rehabilitacja może Ci już nie być w stanie pomóc! Jak teraz usłyszysz "straszną diagnozę" to i tak będzie lepiej niż jakbyś się miała dowiedzieć kiedy nagle okaże się, że nie możesz wstać z łóżka bo cośtam się rozwinęło. A wtedy będziesz mogła winić TYLKO siebie i swoją głupotę, że nie poszłaś do lekarza, kiedy miałaś czas zapobiec takim skutkom.

no, mam nadzieję, że potrząsnęłam dziewczęciem odrobinę.
Stary 2011-01-03, 16:32   #13
Hortencja
Zadomowienie

Zaburzenia wzroku mogą być, ale nie muszą, efektami zaburzeń neurologicznych. Nie gdybać tylko do lekarza iść.

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 19:18   #14
Asia 67
Raczkowanie

Do lekarza biegiem, marsz!!! I to szybko, bo z kręgosłupem nie ma żartow!!!
Asia 67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 23:28   #15
00karolina00
Raczkowanie

.....

Czas edycji: 2011-07-14 o 23:42
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości