On i jego rodzice - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 17:29   #1
Nike69
Rozeznanie

Unhappy

On i jego rodzice

Moj problem polega na tym, że mój chłopak ma zakaz spotkań ze mna, zakaz rozmów przez telefon i skype.Mieszkamy w odleglości 150km.Jego rodziców poznałam w te wakaacje i wydawali sie mili.Po wakacjach zabronili mu spotkań ze mna, rozmów przez telefon i skype.., Przez wakacje czesto przyjezdzali pod campingi 25km od mojego miasta, mówia mu ze slyszeli o mnie mnostwo zlych rzeczy (w tej campingowej miejscowosci byłam 1 raz od 10 lat z nim w te wakacje i nikt mnie tam nie zna), ze sie puszczam itp. A zakaz motywują tym ze "mysleli ze to taka wakacyjna milosc bedzie i tyle ". Ja mam dosc jakis potajemnych odwiedzin i ukrywania naszych spotkan przed jego rodzicami (ukrywanie sie w jego miescie np idac do kina by ich nie minac mimo, ze miasto jest duze ale oni mieszkaja w centrum i moga nas zobaczyc). oraz ciagly jego stres gdy przyjezdza do mnie- bo oni nie moga sie dowiedziec.Niemoge nawet rozmawiac z nim przez telefon Co mam zrobic?
Nike69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 17:33   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: On i jego rodzice

Ile macie lat? 14?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 17:34   #3
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nike69 Pokaż wiadomość
Moj problem polega na tym, że mój chłopak ma zakaz spotkań ze mna, zakaz rozmów przez telefon i skype.Mieszkamy w odleglości 150km.Jego rodziców poznałam w te wakaacje i wydawali sie mili.Po wakacjach zabronili mu spotkań ze mna, rozmów przez telefon i skype.., Przez wakacje czesto przyjezdzali pod campingi 25km od mojego miasta, mówia mu ze slyszeli o mnie mnostwo zlych rzeczy (w tej campingowej miejscowosci byłam 1 raz od 10 lat z nim w te wakacje i nikt mnie tam nie zna), ze sie puszczam itp. A zakaz motywują tym ze "mysleli ze to taka wakacyjna milosc bedzie i tyle ". Ja mam dosc jakis potajemnych odwiedzin i ukrywania naszych spotkan przed jego rodzicami (ukrywanie sie w jego miescie np idac do kina by ich nie minac mimo, ze miasto jest duze ale oni mieszkaja w centrum i moga nas zobaczyc). oraz ciagly jego stres gdy przyjezdza do mnie- bo oni nie moga sie dowiedziec.Niemoge nawet rozmawiac z nim przez telefon Co mam zrobic?
Sama raczej nic nie zdzialasz, Twoj chlopak jedynie moze probowac naklonic ich do zmiany decyzji. Ile macie lat?
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 17:34   #4
Nike69
Rozeznanie

17, rocznikiem 18
Stary 2011-01-12, 17:37   #5
madana
Zakorzenienie

A dlaczego chcesz być z takim dzieciuchem? Bo to nie jest normalne, że niby jesteś jego dziewczyną, a boi się normalnie z tobą umawiać i tak ślepo słucha w tym względzie rodziców, z wołową dupą- być nie warto.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 17:39   #6
Merys
Zakorzenienie

Zgadzam sie z Madana. Chlopak powinien sie postawic rodzicom. Sama nic nie zdzialasz, mozesz jedynie pogorszyc.
Stary 2011-01-12, 17:41   #7
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
17, rocznikiem 18
Przepraszam, ale jak macie juz po 17 lat, to chyba nie jest problemem zawalczyć o swoje? W tym wieku moja mama, zaborcza bestyja, tez potrafila mi skutecznie niektóre rzeczy z głowy wybijać, ale zaledwie rok pozniej nie dala juz rady rozdzielić mnie z chlopakiem, dzis juz moim narzeczonym. Poza tym - smieszne wydaja mi się zakazy rodziców w stosunku do 17 letniego faceta. I co? On tak ślepo ich słucha? Ze sie ukrywacie - ok, rozumiem, tez przeszlam takie kombinowanie, bo na poczatku balam sie rozmawiac i twardo stawiac na swoim. Ale dorosłam i to sie zmieniło. Myślę, że dobrym rozwiązaniem bedzie rozmowa Twoich rodziców z Rodzicami chlopaka, może na tym poziomie uda się znaleźc jakies porozumienie. Zrozumiale, że rodzice boja sie o syna, zeby np. nie zszedl na przysłowiową złą drogę i nie napytał sobie kłopotów, ale to nie oznacza ze maja boskie prawo decydowania o calym jego zyciu. Szukajcie dróg porozumienia, bo jak na razie tlumaczenie sie, ze zakaz bo to wakacyjna milosc, to smiech na sali. I to niezależnie od wieku. Trzymam za Was kciuki.
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:07   #8
Indios
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
A dlaczego chcesz być z takim dzieciuchem? Bo to nie jest normalne, że niby jesteś jego dziewczyną, a boi się normalnie z tobą umawiać i tak ślepo słucha w tym względzie rodziców, z wołową dupą- być nie warto.
dokładnie
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 19:21   #9
3asiex
Zadomowienie

Ech tak jak Romeo i Julia...
Twój chłopak buzi nie ma żeby porozmawiać z rodzicami o tym że "życzliwi" ludzie z błotem Cię zmieszali?

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 19:26   #10
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z Madana. Chlopak powinien sie postawic rodzicom. Sama nic nie zdzialasz, mozesz jedynie pogorszyc.
Hyh, a jak on sie ma postawic? Co on zrobi?

Oboje sa dzieci, to i logiczne, ze sie z dziecmi wiaza.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 19:40   #11
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Hyh, a jak on sie ma postawic? Co on zrobi?

Oboje sa dzieci, to i logiczne, ze sie z dziecmi wiaza.
Czyli rozumiem ze prawie 18 letni chlopak nie ma nic do powiedzenia?
Jak on smie co? Przeciez to dziecko i powinien sluchac wszystkiego co mowia rodzice, ktorzy w jego wieku pewnie tez przytakiwali na wszystko.
A co oni moga jemu zrobic? Wywala go z domu bo sie zakochal?

Moze powiedziec stanowczo, ze jest juz na tyle dojrzaly, iz potrafi wybrac sobie sam z kim chce sie spotykac. Mowienie o autorce, ze jest puszczalska, nie majac jakichkolwiek podstaw do tego, tez nie stawia ich w dobrym swietle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 20:16   #12
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Czyli rozumiem ze prawie 18 letni chlopak nie ma nic do powiedzenia?
Jak on smie co? Przeciez to dziecko i powinien sluchac wszystkiego co mowia rodzice, ktorzy w jego wieku pewnie tez przytakiwali na wszystko.
A co oni moga jemu zrobic? Wywala go z domu bo sie zakochal?

Moze powiedziec stanowczo, ze jest juz na tyle dojrzaly, iz potrafi wybrac sobie sam z kim chce sie spotykac. Mowienie o autorce, ze jest puszczalska, nie majac jakichkolwiek podstaw do tego, tez nie stawia ich w dobrym swietle.
A kto mowi, ze nie ma nic do powiedzenia? Ja tylko mowie, ze jak sie rodzice uwezma, to nie podskoczy.

Nie, nie wywala go z domu - tylko go w domu beda trzymac.

"Moze stanowczo powiedziec" - no i na gadaniu moze sie skonczyc.

Nie chce, zeby mnie ktos zle zrozumial - bo nie mowie, ze nie ma miec wlasnego zdania czy cos, tylko wskazuje, ze jak co do czego, to nie podskoczy.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 11:38   #13
marronelle
Wtajemniczenie

Widocznie cię nie polubili i tyle.
Twój post to twoja subiektywna opinia na ten temat. Dobrze byłoby gdyby i twój "chłopak" się wypowiedział, jak odbiera całą tą sytuację.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 11:49   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A kto mowi, ze nie ma nic do powiedzenia? Ja tylko mowie, ze jak sie rodzice uwezma, to nie podskoczy.

Nie, nie wywala go z domu - tylko go w domu beda trzymac.

"Moze stanowczo powiedziec" - no i na gadaniu moze sie skonczyc.

Nie chce, zeby mnie ktos zle zrozumial - bo nie mowie, ze nie ma miec wlasnego zdania czy cos, tylko wskazuje, ze jak co do czego, to nie podskoczy.
Wiem o co chodzi Wyrakowi i zgadzam się z nim.

Skąd jednak pewność, że rodzice zabronili mu się z nią kontaktować? Autorko wątku, znasz tą relację tylko od niego, czy wiesz to na 100%? Bo rodzice to bardzo wygodne wytłumaczenie dla niektórych.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 15:03   #15
Nike69
Rozeznanie

sytuacje znam- raz podczas klotni jego z rodzicami byl wlaczony u niego skype i slyszalam dokladnie....
Stary 2011-01-13, 15:08   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
sytuacje znam- raz podczas klotni jego z rodzicami byl wlaczony u niego skype i slyszalam dokladnie....
I o co dokładnie im chodzi? Pogorszyły się mu oceny, nie ufają mu z powody jakiegoś numeru, który wykręcił, nie chcą mu dawać kasy na wyjścia, bo uważają, że to marnotrawstwo, boją się, że "zajdziecie" w ciążę...?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości