|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny bestialski czyn na zwierzętach
Tym razem ofiarami zostały nietoperze:
http://www.sfora.pl/Masakra-nietoper...krzydla-a28374 Przykro patrzeć co się dzieje na tym świecie...zwłaszcza, że zrobili to nasi rodacy
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2011-01-19 o 22:43 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejny bestialski czyn na zwierzętach
Kopara mi opadła do kolan..
Do trzech lat więzienia? Boże |
|
|
|
|
#3 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i co ludziom daje mordowanie tych biednych zwierząt?
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji
BLESS! |
||
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Takie są niestety kary w naszym kraju, mnie to już nawet nie dziwi..
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli co - osobie chorej psychicznie wlepilabys wiezienie zamiast leczenia? Bo to wynika z Twojego postu o_0 Nie wiem co komu biedne gacki zawinily, takie fajne zwierzatka.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
czyli że taki nietoperz może wciąć do 2 tyś komarów dziennie, nietoperzy 200, razem dziennie do 400 000, dziesięc dni dałoby 4 miliony, samych tylko 60 dni wakacji jedyne 24 miliony;
no, to np. jedyne 25 milionów komarów może się cieszyć, rozmnazać, a statystyczna połowa z tego wcinac krew.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-19 o 22:51 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Moze to jakis milosnik komarow?
... i nie zabil, a uratowal zycie milionow zwierzat PS. Skoro 3 lata za to, to za malo, to jakie kary proponuja wizazanki?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Bo tych 3 lat to na pewno nie dostanie. Ale moja propozycja to 3-5 lat plus roboty społeczne, albo praca w parku przy innych zwierzątkach pokroju zbierania kupy. Pod nadzorem oczywiście. Albo przy oczyszczaniu miasta z nieczystości zwierzęcych. Albo w schronisku. Coś się znajdzie.
Ale generalnie to chyba zakład zamknięty bo zdrowi ludzie nawet brutalni i okrutni takich rzeczy nie robią. |
|
|
|
|
#10 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tam bym nie pozwoliła pracować takim ludziom społecznie przy zwierzętach. Jeszcze im coś zrobią,a nie wiadomo co takim 'ludziom' siedzi w głowach...
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji
BLESS! |
||
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to zaznaczyłam że pod nadzorem
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak człowiek jest chory psychicznie i dopuścił się czegoś takiego to nawet pod nadzorem bym go do zwierząt nie dopuściła...
Najlepiej rzeczywiście zamknąć go w jakimś szpitalu psychiatrycznym i leczyć o ile nie jest za późno..
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem co te nietoperze mogły komuś zrobić, ale to trzeba być chyba idiotą żeby obcinać głowy i skrzydła. No brak mi słów! Co za poryci ludzie, mam nadzieję, że znajdą tych zbrodniarzy i wsadzą ich za kratki!
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby oprawca odmówił leczenia, albo nie przyniosłoby ono oczekiwanych rezultatów, to, jako osobę potencjalnie stwarzającą zagrożenie powinno sie w jakiś sposób odizolować od inych ludzi, którym przecież może robic krzywdę, skoro przejawia takie skłonności. Niekoniecznie w więzieniu.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Małe biedactwa. Nie rozumiem..
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Brak mi słów....
Jaka kara? 3 lata....owszem, ale za każdego zabitego nietoperza.... Wymiary kar za takie bestialstwa są wręcz śmiesznie niskie
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie tacy ludzie mają zadatki na psychopatów i powinni być na stałe izolowani od społeczeństwa w jakichś zamkniętych, pracujących na siebie ośrodkach.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy ktos ogladal wczoraj express reporterow. Bylo miedzy innymi o typie ktory wypozyczyl subaru jechal 170km/h wypadl z drogi i zabil 19 letniego chlopaka ktory akurat tamtedy szedl. Grozilo mu za to do 10 lat, dozywotnie zabranie prawa jazdy itp. Sad go skazal na UWAGA! 1 rok w zawieszeniu na 3 lata i prawka tez mu nie odebrali. Poza tym on ma zamiar sie jeszcze odwolywac bo twierdzi ze nie spowodowal tego wypadku. Zero skruchy z jego strony, nic.
Dlatego nie liczylabym na jakies kary pozbawienia wolnosci dla tych ulomow a raczej na jakas delikatna grzywne...
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, ja tego nie ogarniam. Żyjemy w kraju, gdzie więcej dostaniesz za posiadanie zielska niż za spowodowanie śmierci lub znęcanie się nad zwierzętami. Psychole, którzy ciągnęli suczkę husky a samochodem dostali 10 miesięcy, to jakaś paranoja. A ten idiota, co wszedł z owczarkiem na tory? Podobno nie będzie sprawy, bo pies był luzem i przecież mógł uciec. Co za chore prawo
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa albo kary za gwałt czy porwanie
zdecydowanie to trochę jest bez sensu
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, za nieumyslnie spowodowanie smierci smieszne kary, wiec akurat te 3 lata jakos nisko nie wyglada.Czlowiek chory to raczej odpowiedzialnosci karnej by nie poniosl.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, ze to wynika z tego, że jesteśmy w dużej mierze społeczeństwem wiejskim w takim sensie, że większość ludzi wywodzi sie ze wsi, a kto zna chociaż trochę wieś, wie, jak wygląda tam nierzadko traktowanie zwierząt. Sama pamiętam, jak w pewnej wsi sąsiadka uśmiercała kotki wrzucając je pod traktor. Albo zakopywanie żywcem nowo narodzonych kotków czy szczeniaków. Topienie kociąt. Działania zresztą kompletnie bez sensu, bo na wsi populacja zwierząt sama się redukuje, dużo zwierząt ginie, wyprowadza się, nie ma zagrożenia, ze w stodole u chłopa 100 kotów będzie. Zawsze dziwiłam się, czemu księża, mający taki wpływ na środowiska wiejskie, nie tłuką ludziom do tych często zakutych łbów, jak powinno się traktować zwierzęta. Dlaczego w szkole tak mało na ten temat się mówi. Na szczęście sytuacja się zmienia na lepsze, coraz więcej ludzi jest wrażliwych na krzywdę zwierząt. Niestety podobne przypadki pokazują, jak wiele jest jeszcze o zrobienia. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam felieton Magdaleny Środy, która poszła do księdza na mazurskiej wsi poprosić, żeby powiedział parafianom o tym, aby w lato zadbali o miskę wody dla psa. A gdzież tam, olał. Co tam kogo obchodzą bracia mniejsi, trzeba namawiać dfo głosowania na PiS
![]() A tak samo jak dla mnie "udowodnione" jest posiadania duszy przez zwierzęta, jak i przez człowieka. |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że prawo powinno być takie, żeby ludzie mieli świadomość, że jak zrobią coś zwierzęciu, to gorzko za to zapłacą. A tak? Dostają kilka miesięcy. W większości przypadków w zawiasach. Tragedia. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja uważam, że sprawę tak na prawdę rozwiąże dopiero 'licencja' na posiadanie zwierzęcia... Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-01-20 o 13:45 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie lepszą karą niż pozbawienie wolności jest po prostu grzywna. Wysoka.
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lepsze jest pozbawienie wolności,bo taką karę zapłaci i zapomni,a jak sobie posiedzi,to pomęczy się chociaż trochę
A gdyby tak jeszcze wsadzili ich do celi z jakimś zboczeńcem heheEch,marzenia
BLESS! |
||
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Jak dla mnie to za takie rzeczy powinny byc OLBRZYMIE kary pieniężne. Jakby taki idiota musial zaplacic tyle, żeby mu gołe sciany zostały i ledwo go bylo na chleb stac, to by pomyslal dwa razy.
A prawo jest dla mnie chore. Za gwałt, pobicia, znecanie sie nad zwierzetami, pedofilie sa smieszne kary. Zamiast sie tym zajac rzad zajmuje sie jakimiś gownami. Za to za maryche i inne narkotyki trzeba surowa karać. Co mne obchodzi, ze ktos dla wlasnego użytku ma prochy. Nie robi krzywdy nikomu, a wpakuja mu wieksza kare nim oprawcom zwierząt. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...

zdecydowanie to trochę jest bez sensu