|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
siostra mojego chłopaka ;/
Pomóżcie, bo mam problem...Mam nadzieje, że ktoś mi doradzi co robic...jestem dwa lata z chłopakiem, który ma młodszą siostrę ( jest w moim wieku), ale zachowuje się jak gówniara.. jest rozpeszczona totalnie przez rodziców, córeczka i mamusi i tatusia..ogólnie jest ładną dziewczyną, uczyła się dobrze ale inteligencji za grosz... mama robi za nią wszystko, ona jest nieporadna..( to wina też mamy po części)
Ale problem jest w tym, że mój chłopak miał kiedys z nią dobry kontakt, zanim sie poznaliśmy, wspólne imprezy, towarzystkwo ( dlatego ona mnie nie lubi, bo juz sie nie ma tak dobrze, jak kiedyś ). ja tez nie ukrywam niecheci do niej, bo jedyne rozmowy jakie przeprowadzamy sa wyłącznie o niej, typowa egoistka i zachowanie ma tragiczne... Teraz mój chłopak ma juz z nią normalne stosunki, ale w mojej głowie siedzi cały czas to co było.. na początku cały czas mnie do niej porównywał i opowiadał o niej... ja wtedy tego nie zauważałam..ale było mi przykro czasami...Dodam jeszcze, że cała rodzina jest tam zżyta... powiedzcie mi czy ja przesadzam... ale jest to już wszystko silniejsze ode mnie...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: siostra mojego chłopaka ;/
nie nie przesadzasz
![]() to normalne ze robi Ci się przykro ... porozmawiaj z chłopakiem na temat porównywania do niej ![]() przecież nie musisz sie z nikim dogadywac na siłe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy może chcesz się z nią dogadać a nie wiesz jak ?? Nie rozumiem :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Za co jej tak nie lubisz? Co złego ona Ci zrobiła? Na jakiej podstawie wnioskujesz, że: inteligencji za grosz, rozpieszczona, nieporadna, gówniara, leniwa itd?
Jak rozumiem mieszkasz z nią, poznałaś ją dobrze i masz FAKTYCZNE podstawy by tak się o niej wypowiadac? Bo na razie to wygląda mi to na chorą zazdrośc o SIOSTRĘ swojego chłopaka, o ich dobre relacje i o to, że on swoją siostrę lubi, uważa za fajną, wartościową dziewczynę i wypowiada się o niej w Twoim kontekście (niekoniecznie porównuje). Co zrobic? Dorośnij i nie rozsiewaj kwasów wokół siebie. A jak naprawdę okaże się niesympatyczna i na przyjaźń się nie zapowiada, to wykaż się kulturą i z szacunkiem do rodziny Tż i do niego nie rób scen.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() radzę nie zadzierać z rodziną bo kiedy Ciebie nie ma w pobliżu to cały czas oni mogą mówić swoje mądrości chłopakowi; kropla drąży skałę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie martw sie, dziewczynę(czy chłopaka) zawsze mozna wymienić, siostra pozostanie siostrą na całe zycie. Tym bardziej, ze pewnie młodzi jestescie, więc zapewne jeszcze kilka związków przed Wami. Wyluzuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
e no,trochę przesadzasz...
nie chodzisz z siostrą tylko z jej bratem.Ja również byłam średnio miła dla dziewczyny starszego brata,głównie z zazdrości,poza tym mi również wydawało się,że 'nie ma inteligencji za grosz'.Dojrzałam,i wszystko jest ok ![]() szukasz dziury w całym,to nie jest koniec świata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nie masz się czym przejmować
![]() ![]() ![]() ![]() Dasz radę ![]() Edytowane przez PrinctonGirl609 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A może jest wręcz przeciwnie do tego co mówisz?
Może jesteś po prostu zazdrosna? O sympatię Twojego chłopaka, mimo że to jego siostra lub o fakt urodę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
to normalne że jestes zazdrosna.. ale pomyśl, że ona była przy nim kiedy Ciebie jeszcze nie było.. jest jego siostrą i na pewno on nie 'zrezygnuje z niej' dla Ciebie. Nie przejmuj sie... porozmawiaj z nim o tym. Razem na pewno znajdziecie jakies rozwiązanie.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wzięłaś pod uwagę, że wtedy mieli normalne stosunki, ale teraz są chłodniejsze? Z Twojego postu bije zazdrość o zażyłość, jaka panuje w tej rodzinie. Można wiedzieć ile masz lat? Nie rób kwasów, nie stawiaj sobie rodziny TŻ za wrogów - póki co, jesteś na straconej pozycji. No bo pomyśl sobie, co pomyśli sobie o Tobie mama Tżta, gdy się dowie, że jakaś małolata (w stosunku do niej, ogółem pewnie też, bo to niepoważne jest, więc tak wnioskuję ![]() ![]() No i generalnie nie rozumiem problemu. TŻ już nie mówi ciągle o siostrze, ma z nią gorszy kontakt... O co jeszcze Ci chodzi? Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2011-01-20 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Powiedz jaśniej w czym tak właściwie tkwi Twój problem? W tym, że chłopak porównuje Cię do swojej siostry czy w tym, że ona jest taka i owaka, a on tego nie widzi i mimo to Cię porównuje. Twój chłopak nie zabiera jej już na wszystkie imprezy, bo ma Ciebie i woli zabierać Ciebie. Skoro widzi, że sie nie dogadujecie to po co ma was zmuszać do wzajemnego kontaktu. Jeśli Ci dziewczyna nie odpowiada to wymieniaj z nią tylko dyplomatyczne 'cześć', a facetowi powiedz, że nie życzysz sobie żadnych porównań. Ani do siostry, ani do innych dziewczyn.
![]() |
#15 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie jak gówniara to zachowujesz się na razie ty pisząc o osobie której nie znasz (bo jak sama twierdzisz nawet z nia nie rozmawiasz) takie rzeczy. przesadzasz. i to ostro. juz lepiej żeby cie porównywal z siostra niz jakąś byłą. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Tak jest....
Zawsze są jakieś problemy jak są 2 szczęśliwe osoby. Ale należy wziąć się w garść i się nie przejmować.. a jak już jest naprawdę źle z tym porównywaniem to porozmawiaj z chłopakiem o tym, że nie życzysz sobie tego i nie jesteś taka jak jego siostra. Niech zobaczy w was różnicę... w końcu jesteście 2 lata razem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jeśli zależy Ci na tym związku ,to powinnaś przyjąć dyplomatyczną postawę. Nie nadawaj na siostrę TŻ , nie krytykuj jej w chamski sposób ,nie wypowiadaj się o niej źle .Może Cię wiele rzeczy w niej denerwować ,ale mimo wszystko to jest rodzina Twojego TŻ i takim kwasem( jak dziewczyny dobrze ujęły )możesz tylko sobie zaszkodzić .Nie licz na to,że twój TŻ nagle pod wpływem Twoich słów przestanie się do niej odzywać /zacznie olewać ją /źle o niej mówić / wyrzeknie się jej itd.Zresztą, czy czułabyś się z tym dobrze ?
Bądź ponad to. Gdy będzie Cię do niej porównywał to powiedz ,że tego nie lubisz i nie chcesz ,aby tak robił .Gdy będzie Cię drażniło opowiadanie o niej ,zmień temat . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Jej czytam początek i patrzę czy to nie ja kiedyś napisałam
![]() ![]() Powiem Ci tyle - nie przejmuj się, staraj się nią nie denerwować choć domyślam się, że to może być trudne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.