siostra mojego chłopaka ;/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 22:43   #1
Billa1
Przyczajenie

siostra mojego chłopaka ;/

Pomóżcie, bo mam problem...Mam nadzieje, że ktoś mi doradzi co robic...jestem dwa lata z chłopakiem, który ma młodszą siostrę ( jest w moim wieku), ale zachowuje się jak gówniara.. jest rozpeszczona totalnie przez rodziców, córeczka i mamusi i tatusia..ogólnie jest ładną dziewczyną, uczyła się dobrze ale inteligencji za grosz... mama robi za nią wszystko, ona jest nieporadna..( to wina też mamy po części)
Ale problem jest w tym, że mój chłopak miał kiedys z nią dobry kontakt, zanim sie poznaliśmy, wspólne imprezy, towarzystkwo ( dlatego ona mnie nie lubi, bo juz sie nie ma tak dobrze, jak kiedyś ). ja tez nie ukrywam niecheci do niej, bo jedyne rozmowy jakie przeprowadzamy sa wyłącznie o niej, typowa egoistka i zachowanie ma tragiczne... Teraz mój chłopak ma juz z nią normalne stosunki, ale w mojej głowie siedzi cały czas to co było.. na początku cały czas mnie do niej porównywał i opowiadał o niej... ja wtedy tego nie zauważałam..ale było mi przykro czasami...Dodam jeszcze, że cała rodzina jest tam zżyta... powiedzcie mi czy ja przesadzam... ale jest to już wszystko silniejsze ode mnie...;/
Billa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 22:51   #2
wyimaginowana_lady
Raczkowanie

Dot.: siostra mojego chłopaka ;/

nie nie przesadzasz
to normalne ze robi Ci się przykro ...
porozmawiaj z chłopakiem na temat porównywania do niej a na nią się wylej
przecież nie musisz sie z nikim dogadywac na siłe
wyimaginowana_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 23:29   #3
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Billa1 Pokaż wiadomość
Pomóżcie, bo mam problem...Mam nadzieje, że ktoś mi doradzi co robic...jestem dwa lata z chłopakiem, który ma młodszą siostrę ( jest w moim wieku), ale zachowuje się jak gówniara.. jest rozpeszczona totalnie przez rodziców, córeczka i mamusi i tatusia..ogólnie jest ładną dziewczyną, uczyła się dobrze ale inteligencji za grosz... mama robi za nią wszystko, ona jest nieporadna..( to wina też mamy po części)
Ale problem jest w tym, że mój chłopak miał kiedys z nią dobry kontakt, zanim sie poznaliśmy, wspólne imprezy, towarzystkwo ( dlatego ona mnie nie lubi, bo juz sie nie ma tak dobrze, jak kiedyś ). ja tez nie ukrywam niecheci do niej, bo jedyne rozmowy jakie przeprowadzamy sa wyłącznie o niej, typowa egoistka i zachowanie ma tragiczne... Teraz mój chłopak ma juz z nią normalne stosunki, ale w mojej głowie siedzi cały czas to co było.. na początku cały czas mnie do niej porównywał i opowiadał o niej... ja wtedy tego nie zauważałam..ale było mi przykro czasami...Dodam jeszcze, że cała rodzina jest tam zżyta... powiedzcie mi czy ja przesadzam... ale jest to już wszystko silniejsze ode mnie...;/
Ja trochę nie rozumiem w czym problem ? Porównywał Cię do niej Ale robi to jeszcze , a jak Cie porównuje o niej wspomina to chyba nie koniec świata ??
Czy może chcesz się z nią dogadać a nie wiesz jak ??
Nie rozumiem :P
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 23:41   #4
andzia1989r
Zakorzenienie

Za co jej tak nie lubisz? Co złego ona Ci zrobiła? Na jakiej podstawie wnioskujesz, że: inteligencji za grosz, rozpieszczona, nieporadna, gówniara, leniwa itd?

Jak rozumiem mieszkasz z nią, poznałaś ją dobrze i masz FAKTYCZNE podstawy by tak się o niej wypowiadac?

Bo na razie to wygląda mi to na chorą zazdrośc o SIOSTRĘ swojego chłopaka, o ich dobre relacje i o to, że on swoją siostrę lubi, uważa za fajną, wartościową dziewczynę i wypowiada się o niej w Twoim kontekście (niekoniecznie porównuje).

Co zrobic? Dorośnij i nie rozsiewaj kwasów wokół siebie. A jak naprawdę okaże się niesympatyczna i na przyjaźń się nie zapowiada, to wykaż się kulturą i z szacunkiem do rodziny Tż i do niego nie rób scen.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 08:15   #5
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Za co jej tak nie lubisz? Co złego ona Ci zrobiła? Na jakiej podstawie wnioskujesz, że: inteligencji za grosz, rozpieszczona, nieporadna, gówniara, leniwa itd?

Jak rozumiem mieszkasz z nią, poznałaś ją dobrze i masz FAKTYCZNE podstawy by tak się o niej wypowiadac?

Bo na razie to wygląda mi to na chorą zazdrośc o SIOSTRĘ swojego chłopaka, o ich dobre relacje i o to, że on swoją siostrę lubi, uważa za fajną, wartościową dziewczynę i wypowiada się o niej w Twoim kontekście (niekoniecznie porównuje).

Co zrobic? Dorośnij i nie rozsiewaj kwasów wokół siebie. A jak naprawdę okaże się niesympatyczna i na przyjaźń się nie zapowiada, to wykaż się kulturą i z szacunkiem do rodziny Tż i do niego nie rób scen.
zgadzam się z pierwszego postu wybrzmiewa ogromna zazdrość i mimo że dziewczyna sobie radzi, ma dobre oceny, miała sympatię TŻta autorki to jest "rozpieszczoną gówniarą" a inteligencji po prostu nie ma, pewnie zamiast uczyć się o mejozie robi jakieś zbreźne rzeczy swojej nauczycielce
radzę nie zadzierać z rodziną bo kiedy Ciebie nie ma w pobliżu to cały czas oni mogą mówić swoje mądrości chłopakowi; kropla drąży skałę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 08:29   #6
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Nie martw sie, dziewczynę(czy chłopaka) zawsze mozna wymienić, siostra pozostanie siostrą na całe zycie. Tym bardziej, ze pewnie młodzi jestescie, więc zapewne jeszcze kilka związków przed Wami. Wyluzuj.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 09:46   #7
Paacyfa
Raczkowanie

e no,trochę przesadzasz...
nie chodzisz z siostrą tylko z jej bratem.Ja również byłam średnio miła dla dziewczyny starszego brata,głównie z zazdrości,poza tym mi również wydawało się,że 'nie ma inteligencji za grosz'.Dojrzałam,i wszystko jest ok
szukasz dziury w całym,to nie jest koniec świata.
Stary 2011-01-20, 10:23   #8
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Za co jej tak nie lubisz?
Pewnie jest ładniejsza
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 11:28   #9
PrinctonGirl609
BAN stały

Nie masz się czym przejmować rodzeństwo to rodzeństwo Jeżeli kochasz swojego Tż to nie masz problemu Nie przejmuj się , albo jak sumienie nie daje ci spokoju to porozmawiaj z nim

Dasz radę

Edytowane przez PrinctonGirl609
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:30
PrinctonGirl609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 12:48   #10
Imperfecta
Zakorzenienie

A może jest wręcz przeciwnie do tego co mówisz?
Może jesteś po prostu zazdrosna? O sympatię Twojego chłopaka, mimo że to jego siostra lub o fakt urodę?
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 13:09   #11
ola280
Raczkowanie

GG do ola280

to normalne że jestes zazdrosna.. ale pomyśl, że ona była przy nim kiedy Ciebie jeszcze nie było.. jest jego siostrą i na pewno on nie 'zrezygnuje z niej' dla Ciebie. Nie przejmuj sie... porozmawiaj z nim o tym. Razem na pewno znajdziecie jakies rozwiązanie.

znalazłam idealny sposób na podkreślenie moich loczków! nareszcie! Jesli dalej borykasz sie z niesfornymi włosami pisz. chętnie pomogę
ola280 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 13:11   #12
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Ale problem jest w tym, że mój chłopak miał kiedys z nią dobry kontakt, zanim sie poznaliśmy, wspólne imprezy, towarzystkwo ( dlatego ona mnie nie lubi, bo juz sie nie ma tak dobrze, jak kiedyś ). ja tez nie ukrywam niecheci do niej,
bo jedyne rozmowy jakie przeprowadzamy sa wyłącznie o niej, typowa egoistka i zachowanie ma tragiczne... Teraz mój chłopak ma juz z nią normalne stosunki, ale w mojej głowie siedzi cały czas to co było.. na początku cały czas mnie do niej porównywał i opowiadał o niej... ja wtedy tego nie zauważałam..ale było mi przykro czasami...Dodam jeszcze, że cała rodzina jest tam zżyta... powiedzcie mi czy ja przesadzam... ale jest to już wszystko silniejsze ode mnie...;/
Czyli wynika z tego, że to przez Ciebie pogorszyły się ich stosunki? Może dlatego siostra za Tobą nie przepada?
Nie wzięłaś pod uwagę, że wtedy mieli normalne stosunki, ale teraz są chłodniejsze?

Z Twojego postu bije zazdrość o zażyłość, jaka panuje w tej rodzinie.
Można wiedzieć ile masz lat?
Nie rób kwasów, nie stawiaj sobie rodziny TŻ za wrogów - póki co, jesteś na straconej pozycji. No bo pomyśl sobie, co pomyśli sobie o Tobie mama Tżta, gdy się dowie, że jakaś małolata (w stosunku do niej, ogółem pewnie też, bo to niepoważne jest, więc tak wnioskuję ) będzie negowała jej sposoby wychowawcze , że dzieci rozpieściła, że są nieporadne, głupie tudzież nieinteligentne. No pęknie ze śmiechu, że Tyś taka szkolona i wyszczekana.
No i generalnie nie rozumiem problemu. TŻ już nie mówi ciągle o siostrze, ma z nią gorszy kontakt... O co jeszcze Ci chodzi?

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2011-01-20 o 14:41
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 14:28   #13
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Pewnie jest ładniejsza
to samo pomyślałam
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 14:43   #14
Madzialenka_21
Zadomowienie

Powiedz jaśniej w czym tak właściwie tkwi Twój problem? W tym, że chłopak porównuje Cię do swojej siostry czy w tym, że ona jest taka i owaka, a on tego nie widzi i mimo to Cię porównuje. Twój chłopak nie zabiera jej już na wszystkie imprezy, bo ma Ciebie i woli zabierać Ciebie. Skoro widzi, że sie nie dogadujecie to po co ma was zmuszać do wzajemnego kontaktu. Jeśli Ci dziewczyna nie odpowiada to wymieniaj z nią tylko dyplomatyczne 'cześć', a facetowi powiedz, że nie życzysz sobie żadnych porównań. Ani do siostry, ani do innych dziewczyn.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 17:05   #15
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
nie widze w tym prównywaniu nic dziwnego. siostra i matka to pierwsze kobiety jakie facet zna w swoim życiu, to nie kolega Józek od kopania piłki na podwórku ani kolega Franek od resoraków, tylko pierwsze wyobrażenie o dziewczynach. naturalne że najpierw porównuje cie w "kontekście" siostry. pewnie skoro mieli ze sobą dobry kontakt to dla niego jest ważna i są ze sobą silnie związani.

na razie jak gówniara to zachowujesz się na razie ty pisząc o osobie której nie znasz (bo jak sama twierdzisz nawet z nia nie rozmawiasz) takie rzeczy. przesadzasz. i to ostro. juz lepiej żeby cie porównywal z siostra niz jakąś byłą.

Cytat:
Napisane przez wyimaginowana_lady Pokaż wiadomość
nie nie przesadzasz
to normalne ze robi Ci się przykro ...
porozmawiaj z chłopakiem na temat porównywania do niej a na nią się wylej
przecież nie musisz sie z nikim dogadywac na siłe
jestem pod wrażeniem słownictwa jakie dzisiaj używa młodzież
Stary 2011-01-20, 17:26   #16
Kalunia94
Zadomowienie

Tak jest....
Zawsze są jakieś problemy jak są 2 szczęśliwe osoby. Ale należy wziąć się w garść i się nie przejmować.. a jak już jest naprawdę źle z tym porównywaniem to porozmawiaj z chłopakiem o tym, że nie życzysz sobie tego i nie jesteś taka jak jego siostra.

Niech zobaczy w was różnicę... w końcu jesteście 2 lata razem
Kalunia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 19:00   #17
Noa_
Zadomowienie

Jeśli zależy Ci na tym związku ,to powinnaś przyjąć dyplomatyczną postawę. Nie nadawaj na siostrę TŻ , nie krytykuj jej w chamski sposób ,nie wypowiadaj się o niej źle .Może Cię wiele rzeczy w niej denerwować ,ale mimo wszystko to jest rodzina Twojego TŻ i takim kwasem( jak dziewczyny dobrze ujęły )możesz tylko sobie zaszkodzić .Nie licz na to,że twój TŻ nagle pod wpływem Twoich słów przestanie się do niej odzywać /zacznie olewać ją /źle o niej mówić / wyrzeknie się jej itd.Zresztą, czy czułabyś się z tym dobrze ?
Bądź ponad to.
Gdy będzie Cię do niej porównywał to powiedz ,że tego nie lubisz i nie chcesz ,aby tak robił .Gdy będzie Cię drażniło opowiadanie o niej ,zmień temat .
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 19:36   #18
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Jej czytam początek i patrzę czy to nie ja kiedyś napisałam Bardzo podobna sytuacja - Tż rok starszy siostra w moim wieku, rozpieszczona, nieporadna, niestety... I mamusia jej pozwala, wszyscy bronią, chronią...Tylko u mnie jeszcze inaczej - mieszkamy w trójkę (wprowadziłam się to Tż-ta by oszczędzić na oddzielnym wynajmnie i zbierać na własne mieszkanie), my dwoje pracujemy, a ona pomimo wieku nadal się uczy - na naszym utrzymaniu tak poniekąd

Powiem Ci tyle - nie przejmuj się, staraj się nią nie denerwować choć domyślam się, że to może być trudne i nie nadawaj na nią Tżtowi - jej zachowanie wbrew pozorom może go też denerwować, choć tego nie okazuje - faceci chyba tak mają a napór ze strony dwóch bab, którym się coś niepodoba bywa męczący (widze po swim i po tym co jusz przeszliśmy). Weź na wstrzymanie i potraktuj ją jak nieszkodliwą ciotkę, którą musisz widywać mimo że nie chcesz - to za jakiś (dłuższy/krótszy) czas się zmieni

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości