|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Egzotycznie...Jamajka. :)
Chodzi mi po głowie ta podróż od stu lat. Bardzo bym chciała tam polecieć, a mój TŻ jeszcze bardziej. Niestety ceny są na razie dla nas mocno zaporowe. Ale tak sobie myślę, może by zacząć odkładać i wybrać się tam w przyszłe wakacje? British Airways latają do Kingston za trochę ponad 7 tysięcy w obie strony dla dwóch osób. Chociaż sama nie wiem co lepsze - samemu organizować wyjazd (trochę strach) czy ufać biurom podróży (w sumie teraz też trochę strach). Czy jest tutaj ktoś kto ma podobne marzenia?
Jeszcze, jak już kompletnie mnie fantazja poniesie, to marzę by odłożyć tyle pieniędzy, by przynajmniej pół biletu móc zasponsrować TŻtowi np. na urodziny. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Egzotycznie...Jamajka. :)
Jamajka.... Reggae .... relax ... tamtejszy klimat ... bosko wspaniały pomysł piszę sie na to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja z reguly wole sama organizowaz wakacje, ale na Jamajke jesli juz jechac to mysle, ze lepiej z biurem podrozy, angielskim np Thomson - koszty ok 10tys/os w sezonie, ale poza moze byc taniej (poza sezonem to nasze lato, na Karaibach sezon huraganow, trzeba miec duzego pecha zeby trafic, ale i tak fajniej pojechac w tropiki zima)
mozna znalesc all inclusive z Londynu juz od 6tys za osobe, popatrz na http://www.lowcostholidays.com/propertyresults.aspx Najwazniejsze, zastanawialam sie nad Jamajka w ta zime, nie zdecydowalam sie ze wzgledu na bezpieczenstwo, piekny kraj tez bym bardzo chciala, ale nie zaryzykuje. Szczegolnie nie polecialabym do Kingston - jest niebezpiecznie, strzelaniny, narkotyki itp. Montengo Bay tez nie, Negril i Ocho Rios powinno bym bardziej bezpiecznie. Mam znajomych ktorzy byli nawet z dziecmi i z biurem podrozy i byli zadowoleni, ale mnie sie odechcialo
Mozesz byc kim zechcesz, po prostu stan sie kims kim chcialabys byc... Edytowane przez 7sweety7 Czas edycji: 2012-09-03 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Właśnie też słyszałam o tym niebezpieczeństwie. Ciekawe, bo wszyscy mówią, że Jamajczycy to taki spokojny, wyluzowany naród. Człowiek jedzie tam się wyluzować, odpocząć, a oni Cię witają z bronią przystawioną do skroni
![]() Ja chyba wolałabym jechać sama. Organizowanie podróży sprawia mi dużą radość. Patrzyłam na bilety i co ciekawe, bilety na koniec września/początek października 2012 kosztują ponad 5 tysięcy dla dwóch osób w dwie strony. A na sierpień 2013 są ponad 100 zł droższe. Zawsze myślałam, że rezerwując z wyprzedzeniem - oszczędzamy. Bilety biletami, ale chciałabym się dowiedzieć ile kosztuje życie na Jamajce. Bardzo mało jest jednak takich informacji w Internecie. Albo ja jestem ślepa i nie umiem szukać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale duzo informacji mozna znalesc na trip advisor (gdzie wlasnie ludzie tez pisza, ze nie ma sie czego bac, z tym ze zauwazylam, ze w wiekszoci pisza to czarnoskorzy Amerykanie) http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTop...l_Jamaica.html http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTop...l_Jamaica.html Bilety na koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika moge byc nie co tansze, wlasnie przez huragany, ale tak to sa raczej stale ceny (choc pewnie moga sie trafic jakies promocje)
Mozesz byc kim zechcesz, po prostu stan sie kims kim chcialabys byc... Edytowane przez 7sweety7 Czas edycji: 2012-09-04 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Również naszym, przede wszystkim mojego narzeczonego marzeniem jest Jamajka... My jednak zdecydujemy się na opcję z biura podróży(z Neckermanna dokładnie-pewne biuro, raczej nie padnie), a potem na miejscu dużo dużo wycieczek co by troche tej Jamajki zobaczyć. Całość nas wyjdzie 3 tysiące... euro+ to co potrzebujemy na miejscu-a potrzebujemy na wycieczki właśnie i pamiątki. Sporo, ale my to załatwiamy w ten sposób, że to jest nasza podróż poślubna, w ramach wycieczki rezygnujemy z dużego wesela, robimy małe przyjęcie dla najbliższych... Tzn z tym "małym przyjęciem" to był taki plan, teraz moja romantyczna natura i naciski rodziców robią swoje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Zobaczyłem ten wątek dosyć przypadkowo, a ponieważ jestem uczynny dosyć, to mogę dać kilka dobrych lat. Dwa lata temu byłem na Jamajce, z plecakiem przemierzyłem całą wyspę. Jeśli macie jakieś pytania - zadawajcie je. PS. Jeśli chcecie jechać w podróż z biurem podróży, to nie oczekujcie, że zobaczycie wyspę. Raczej wypreparowany świat resortowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak odebrales jamajke?? Czytalam w wilu relacjach,z e to najbrzydsza z wysp karaibskich
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie, czy mogę zadać parę pytań dot. Jamajki? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Kto pyta, nie błądzi
![]() ![]() Zapisz
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Jeden z takich kierunków, o których rzeczywiście marzymy, ale co z tego wyjdzie... budżet potrzebny wysoki. Jamajka jest niesamowicie klimatyczna, ale realnie na taki wyjazd trzeba liczyć kilkanaście tysięcy na osobę. Mimo wszystko zdecydowanie warto. Mam kilka takich kierunków, które kiedyś chcę zaliczyć, ale kiedy to będzie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.