![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ile salonów odwiedziłyście aby kupić suknię?
Zwykła babska ciekawość spowodowana tematem który wyszedł w innym wątku
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile salonów odwiedziłyście aby kupić suknię?
Hehe - fajny temat
![]() Ja wzięłam pierwszą suknię która zobaczyłam na wystawie sklepowej. Nic nie przymierzałam, bo na mnie żadnych sukien w moim mieście nie znalazłabym. Weszłam do sklepu, powiedziała, ze ta chcę, zamówiłam, panie mnie wymierzyły i odebrałam gotową. Nawet jednej przymiarki nie miałam ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja odwiedziłam 2
![]() ale u mnie kiecka juz była wcześniej upatrzona w sumie bardziej firma z której chciałam sukienkę, wiec na przymiarki udałam sie do dwóch bo mieli tą samą kolekcje z tym ze w jednym(mniejszym nie mieli wszystkich modeli) dlatego pojechaam do drugiego aby przymierzyc drugi model który mnie interesował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jeden, przymierzyłam tylko dwie i drugą kupiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
O kurcze niezłe jesteście
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Byłam w dwóch.Po tym jak mnie potraktowano w pierwszym...wyszłam.Weszł am do drugiego i przymierzyłam 3 suknie.Ale gdy tylko założyłam pierwszą wiedziała,że to TA
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Heh, tak jak podejrzewałam, jestem nienormalna, bo byłam w około 30 salonach w trzech miastach :P Może to głupie (nawet bardzo), ale po prostu podobało mi się mierzenie tych białych cudeniek. Na dodatek w zeszłym roku mieszkałam tuż obok ulicy Długiej, a jak Krakowianki wiedzą, to takie małe ślubne zagłębie w Małopolsce, wiec nie mogłam nie skorzystać z okazji. Tuż przed podjęciem decyzji wytypowałam 5 sukien, które pasowały do mnie fasonem i były w odpowiedniej cenie, przymierzyłam je jednego dnia i podjęłam decyzję. Wcześniej mierzyłam przeróżne fasony, w dużym zakresie cenowym. Ostateczny wybór nieco odbiegał, od moich założeń przed mierzeniem, ale spełniał ogólne założenia - coś zwiewnego i dziewczęcego, ale przy tym eleganckiego.
A i jeszcze jedno, jestem osobą o umyśle ścisłym, analitycznym. Zanim podejmę jakąkolwiek ważną decyzję, muszę przeanalizować wszystkie plusy i minusy. Chyba źle bym się czuła, jakbym podjęła decyzję za szybko, ze świadomością, że w innym salonie mogłam znaleźć tańszą i ładniejszą suknię :P
Sutaszuję ![]() Główna przyczyna rozwodów? Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia. Edytowane przez Dorotheaa Czas edycji: 2011-02-07 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Byłam w pięciu czy sześciu salonach, przymierzyłam kilkanaście sukienek. Długo nie mogłam wybrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatecznie kupilam druga lub trzecia jaka mierzylam...ale przynajmniej mam poczucie dobrze spelnionego obowiazku...przymierzylam ze 20 i dzieki temu wiem ze lepiej wybrac nie moglam ![]() a swoja droga,ze te przymiarki to sama przyjemnosc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mierzyłam suknię w 4 salonach. W trzech pierwszych podobało mi się wiele modeli, ale po przymierzeniu żadna mnie nie urzekła na 100%. Natomiast w czwartym salonie podobała mi się tylko 1 suknia, i okazała się ta jedyną
![]() ![]() W mają wybieram się na pomiary i będą ją dla mnie szyć, bo ta w salonie była za mała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Wcale nie uważam,że to nienoramalne ![]() ![]() Ja po prostu wiedziałam czego dokładnie chcę i nie szłam na żadne kompromisy.Po prostu: mało mi się sukni podobało i byłam bardzo konkretna.Suknię kupiłam już dawno i ani przez moment nie pomyślałam: "a może..."Po prostu wiem,że to TA ![]() A mierzenie i zakupy generalnie nie są dla mnie przyjemnością.Każda z nas jest inna ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim wybrałam się do jakiegokolwiek salonu od razu wiedziałam jaką chce suknię ![]() W tym tkwił problem bo w większości salonów mówili mi,że ten fason jest sam w sobie skromy i musi być ozdobiony czymś =.= Odwiedziłam7 salonów i w ostatnim kupiłam ![]() Teraz mam czasem wątpliwości i analizuję a może tamta byłaby lepsza, albo mogłam się zdecydować na tą X która była tańsza itp, ale tak mam tylko gdy mam za dużo czasu i pewnie tylko do kwietnia aż przyjdę na przymiarkę już mojej ![]() Edytowane przez takaya Czas edycji: 2011-02-07 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja w czerwcu 2010 przeszłam się próbnie po 4 salonach, przymierzylam w sumie 5 sukienek, Potem w październiku wybralam się już z karteczką na ktorej mialam wypisane kilka modeli, ktore mi się spodobały w necie, w tym jedną suknię, w ktorej się totalnie zakochałam i o której wiedzialam, że będzie już mnie na nią stać (wcześniej, cala w nerwach zadzowniłam) - poszlam do Madonny, przymierzyłam kilka modeli, w tym WYMARZONĄ i okazało się, że wymarzona pasowała. Poszlam jeszcze do drugiej Madonny, gdzie już miałam umówione spotkanie, przymierzyłam kilka modeli, po to by się przekonać, że jak nie TAMTA, to jendka żadna, wróciłam do pierwszej Madonny i teraz czekam niecierpliwie na pierwszą przymiarkę. W sumie - 6 salonów, około 15 sukien. Aaaa, w tym jeden salon, który wyparłam z pamięci, straszne tam byly kiecki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w dwóch Madonnach w Warszawie. Nie wiem w sumie, czy liczyć to jako jeden czy dwa salony
![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Hehe.. dzięki za pocieszenie, może nie jest ze mną jeszcze tak źle
![]() Poza tym musiałam trochę intensywnie szukać sukni, żeby zmieścić się w dość ograniczonym budżecie. Gdybym miała więcej kasy, zamówiłabym podobną suknię do mojej, ale z kolekcji Maggie Sottero, która niestety była poza moim zasięgiem :P Mimo wszystko absolutnie nie żałuję wyboru i ten etap wspominam jako najfajniejszy okres w trakcie ślubnych przygotowań.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dorotheaaa ja tez miło wspominam ten czas i z checia bym sobie jesczez po przymierzała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, ile salonów odwiedziłam, zanim kupiłam suknię
![]() Nie wiem, bo nie liczyłam, ale nie było ich dużo, myślę, że mniej niż 10 ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
To ja Wam jeszcze powiem, że z prawie każdego salonu zabierałam sobie pamiątkę w postaci wizytówki lub ulotki, zazwyczaj z wypisanymi modelami, które mierzyłam
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja w ciągu dwóch dni odwiedziłam ok. 15-17 salonów. Zmierzyłam na pewno ponad 30 sukien, ale jak założyłam jedną, od razu wiedziałam, że to ta jedyna i żadna inna, i chociaż mocno przekroczyłam budżet, moje "jury" w postaci mamy i druhny stwierdziły jednoznacznie, że ta pasuje najbardziej i żadna inna nie pasuje nawet w połowie tak idealnie
![]() To było super przeżycie, takie mierzenie wypasowe, sceny jak z filmów ![]() Jedne z najprzyjemniejszych dni w moim życiu ![]() Oczywiście poprzedzone miesiącami googlowania i ściągania zdjęć, porównywania i oglądania. Ostatecznie te najładniejsze na zdjęciach w rzeczywistości okazały się tylko ładne, ale nie wyjątkowe.
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja z góry wiedziałam, że kupię suknię w wybranym przez siebie salonie, innych nawet nie brałam pod uwagę. Przymierzyłam siedem sukienek i zdecydowałam się bodajże na czwartą w kolejności.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatecznie wybrałam 2 sukienki, mierzyłam każdą z nich 2 razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
a ja byłam w 6 salonach i mierzyłam około 11 sukienek. Moją suknie zanlazłam w ostatnim salonie i była to pierwsza suknia, którą tam mierzyłam i wiedziałam, że to TA
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niektóre dziewczyny piszą, że jak zmierzyły jakąś suknie, to wiedziały, ze to TA. Ja na taką wyjątkową trafiałam w co drugim salonie :P Tym bardziej, że pod koniec już byłam bardzo ukierunkowana na to, co chcę. A rozbieżności w cenach są czasami naprawdę szokujące.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mylady a jak to jest u Ciebie, też dziewczyny mierzą dużo sukien czy raczej już z konkretnym pomysłem przychodzą?
![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja byłam w ok 10-15 salonach. Ile sukni przymierzyłam.... nie wiem, nie liczyłam, ale dużo. Najpierw szukałam sukkien w internecie, spisywałam modele a potem szłam po konkretne. Chociaż i tak często niektórych modeli Panie nie miały i podawały mi inne. Jak się okazało to wcale nie była taka prosta sprawa dla mnie. Piękne suknie na zdjęciach nie prezentowały się tak jak sobie wyobrażałam.... Także po miesiącu chodzenia darowałam sobie, bo już powiem szczerze dość miałam tego mierzenia. Dopiero 4 miesiące przed ślubem znowu poszłam do salonu. Jednak nic mnie nie zachwyciło i, nie powiem, zdenerwowałam się trochę. Na szczęście w necie trafiłam na zdjęcie sukni, która mi od razu się bardzo spodobała. Pojechałam do jedynego salonu w Wa-wie, który tą suknie miał i od razu ją zamówiłam.
Także trzeba trafić na właściwą suknię. Jedne dłużej szukają inne krócej, kwestia szczęścia ![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-02-08 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.