![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Pudełko wspomnień...
Witam
![]() ![]() ![]() No i co mozna dawac do takiego pudełka ? 1 skarpetki, pamiatki z chrztu, ubranko do chrztu, pierwszy sliniaczek, ząbek ewentualnie, ulubiona zabawka, odcisk rączki , nożki ale pozniej ? Jak dziecko juz staje sie "wieksze" ? z dziecinstwa to jakies pierwsze koslawe litery, pierwsze napisane zdania itd, rysunki no ale potem ? Chcialabym to wreczyc na 18 urodziny pozniej, jako pamiatka z dziecinstwa... Robi ktoras z Was takie coś ? Prosze o pomysly ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pudełko wspomnień...
;p ja jestem dziwna ale wrzuciłabym tam jeszcze paragon i kalendarz z danego roku ;p albo wycinek z gazety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Już zazdroszczę córce,bardzo chciałabym takie coś dostać
![]() ![]() Gratuluję pomysłu ![]() Ja wrzuciłabym: *zdjęcia z różnych lat *jakieś malutkie buciki ![]() *możesz też nagrać ją na kasetę/płytę kiedy śpiewa piosenki,kiedy mówi wierszyki (tylko to nie wiem czy wypaliłoby,ponieważ technika się zmienia i wkrótce odtwarzaczy CD tez pewnie nie będzie) *pierwsze rysunki *koślawe literki *jeśli już będzie większa,to jakieś jej zapiski,pierwsze wypracowania szkolne *jakieś figurki z plasteliny,które ulepiła *ulubione piosenki,które przypominałyby jej dzieciństwo (problem taki jak w punkcie 3.) *jej ulubione czasopisma/ewentualnie wycinki z gazet
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zdjecia to swoja drogą ;D Moze na jakiegos pendrive potem dalo by sie nagrac filmiki ? Mam kilka takich krotkich i chyba nie zly pomysl
![]() No ale co jeszcze ? Sama bym takie cos chciala dostac ale no niestety moja mama na taki pomysl nie wpadła :P Moze kawałek wloskow po 1 obcinaniu ? :P
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja mam zęba pępek i kosmyk włosów ;p
pendrive?!:d kiedy ty jej to chcesz dać?;d gdybym na osiemnastkę dostała film nagrany ówczesną kamerą, miałabym problem by znaleźć projektor (taka taśma na szpuli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
włosy też mogą być
![]() Co do tego pierwszego ząbka,to chciałam tylko powiedzieć,że musisz często spoglądać,gdzie jej ten ząbek pierwszy urośnie,żeby podczas wypadania wiedzieć,który był pierwszy xD ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
-pierwsze świadectwo szkolne
-pierwszy poważny sprawdzian - wyniki testów gimnazjalnych itp -ulubiony ciuszek...coś z czego wyrosła - smoczek, buteleczka, łyżeczka - jak ktoś pisał wcześniej filmiki, muzyka, zdjęcia itp Może jakieś Twoje osobiste zapiski, coś w stylu pamiętnika, przemyślenia na temat macierzyństwa, uczucia związane z dzieckiem, co cie cieszyło, bolało... -
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
albo możesz też z tego pedriva co jakiś czas przegrywać te filmiki na nowsze nośniki
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi chodzi o taki dyplomik np. z 1 klasy podstawówki, pamiętam że mi mama zachowywała właśnie te takie pierwsze 'dyplomy i świadectwa' bo wiadomo ze te dalsze to już każdy sam przechowuje Ile miałam radochy jak po kilku latach dała mi je i patrzyłam na formułke ' jedna z najlepszych uczennic' ![]()
On ci się przygląda tak intensywnie, jakby był twoim ochroniarzem, gotowym w każdej chwili osłonić cię własnym ciałem przed strzałem, czy coś w tym rodzaju... Edytowane przez pabi28 Czas edycji: 2011-02-11 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
aha,chyba,że tak
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Aaa to ja tez mam takie dyplomy
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie mam specjalneg pudełka bo różne rzeczy dot corki zbieram w roznych czesciach domu
![]() I mam tak -:test ciążowy w pudelku -foto z usg w albumie -kartke z zapisem skurczów -oczywiscie foty w ciąży -a potem to pierwsze zdjęcia dziecka po porodzie-wiaodmo -klips do zaciskania pępka ,pępek wyrzuciła ,trzymać kawałek uschniętej błony latami -nie dziękuje ![]() -gazete w ktorej byly publikowane dzieciaki urodzone w danym tygodniu - pierwszy smoczek -gdzieś mam pierwsze butelki w piwnicy -ulubiony kocyk -jakies filmiki ,gdzies na tel mam wierszyk ktory mowi mloda w wieku 2 lat -wszelakie rysunki-bazgroły,tu proponuje ograniczyc się do kilku bo dzieci maluja tego bardzo dużo ![]() -zęby -mamy ale dla mnie to obrzydliwe ![]() -dyplomy,medale,nagrody -świadectwa -oczywiście -i notatki w stylu "dziecko powiedziało..."czyli jakies smieszne odzywki,określanie przez dziecko przedmiotów ,pytania jakie zadaje ,przy kazdym mam daty i po krótce okoliczności. dla postronnych moga byc one malo śmieszne ale dla nas rodziców sa super bo my w tej sytuacji byliśmy . Młoda od zawsze wie ,że mam takie rzeczy na pamiątke i lubi je ogladać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Paula z tymi zapisanymi hasełkami itd to super pomysl
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie szykuję takie skarby... w ciąży jestem, a już tak daleko w przód wybiegam, cała ja
![]() Sprawiłam sobie dzienniczek ciąży, zachowałam test... Zdjęcia usg, odlew stópek, jakieś ubranko, biała szata z Chrztu i różne takie ... Co do wykonania to wiele pomysłów jest w internecie, wystarczy poszukać. Pudełko raczej kupie gotowe, ale ozdobię je sama.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Odbicie stop tez mamy.
pomalowalam stopy plakatówką i odbiłam, skutków ubocznych dzialania farby na dziecko nie stwierdzono ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
lepsze to, niżeli zużyta pieluszka z prezentem...
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Paula ja w masie solnej odbilam raczke, zrobilam zawieszki i dwa serduszka wiszą no i to cos wisi na scianie koloru rozowego z zlota raczką
![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]() przeczytałam że musisz jej nóżkę oderwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie no nózki jej zostawie
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł
![]() Przychodzi mi do głowy jeszcze: - zdjęcia z czasów ciąży, jak rosła w brzuchu., - pierwsza ulubiona książeczka ![]() Chyba wszystko już zostało wymienione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Zdjecia ciazowe beda napewno bo mam duzo "profesjonalnych"
![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
A co do wykonania - na wszystkie wymienione rzeczy na pewno pomysł za mały, ale np. na loczek, ząbki... Ja mamie kiedyś robiłam ze zdjęciami pudełko, pomysł NIE JEST MÓJ.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1187107739 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1187107739 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1187107739 Tutorial na przykład TUTAJ - Exploding Box Wpisując w google obrazy hasło "exploding box" znajdziesz cuuuda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Szaju dziekuuuuuje
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
W empiku są takie duże, kolorowe, z kokardą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Zrobie jakieś
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zrobilam wkoncu te pudlo z kartonu po robocie kuchennym
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
taka techniczna uwaga
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.