Buty- mała stopa vs masywna łydka POMOCY ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 13:00   #1
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Unhappy

Buty- mała stopa vs masywna łydka POMOCY !

Witam Was dziewczyny.
Od wielu lat mam ten sam problem. Mam bardzo małą stope tzn. w półbutach mogę nosić rozmiar nawet 35 (o ile taki dostanę), adidasy noszę 36 bo wiadomo jakaś skarpetka i są w sam raz.

Natomiast wieelkie problemy zaczynają się przy kozakach. Już bardzo dawno temu kupiłam sobie kozaki bo nie miałam już innego wyjścia tylko do połowy łydki, teraz już od 2 lat szukam kozaków choćby przed kolano, niestety na moja małą stopę i grubą łydkę nie pasują żadne !

wchodzac do sklepu z kozakami czuję się jak słoń! to koszmar dla mnie W najgrubszym mijscu w łydce mam 38 cm.) I uwierzcie żadne ale to zadne kozaki nie pasują na mnie
Może któraś z Was ma podobny problem ?
Gdzie mogłabym kupić dla siebie buty ?
Teraz to już chyba nawet cena nie gra roli

Bardzo proszę o pomoc

Calineczka z zapaśniętą łydką

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693962
BigGirlsDontCry2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 13:05   #2
aldenea
Rozeznanie

Dot.: Buty- mała stopa vs masywna łydka POMOCY !

też mam ten problem. chodze do nie firmowych sklepów i tam coś zawsze znajduje. np. dzisiaj dorwałam kozaki na zime w takim sklepie. szukać i przymierzać.

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 13:15   #3
Li O
Wtajemniczenie

38 cm w łydce to jest jeszcze w normie. Choć faktycznie przy tak małej stopie pewnie nie możesz dopiąć zamka. Mam ten sam problem, tylko mam więcej w obwodzie łydki. Dwa lata temu kupiłam skórzane, porządne kozaki w Deichmannie. Średnio wysoki obcas, gruba podeszwa, pluszowy kożuszek w środku. Z boku zamek, z tyłu sznurowane od kostki do samej góry. Bardzo kobiece, a przy tym można to sznurowanie poluźnić. Ostatecznie mam nawet mocno związane, bo najwyraźniej buty są do noszenia z wpuszczonymi do środka nogawkami spodni. Jestem z nich bardzo zadowolona.

PS: Ja próbowałam schudnąć z łydek, ale tam prawie nie mam tłuszczyku. Są twarde jak skała i instruktorka aerobiku powiedziała mi, że taką mam masywną budowę mięśni i nic z tym nie zrobię
Stary 2010-11-02, 13:20   #4
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

też mam ten problem, dlatego całą zimę przechodziłam w normalnych botkach na obcasie..
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 13:22   #5
Teczowaa
Raczkowanie

Po pierwsze - mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Większość butów, może się tylko wydawać, że nie będą pasowały. A z tego co wiem, to klientki z góry mówią "to nie będzie na mnie" i nawet nie chcą zobaczyć. A później wielkie zdziwienie. Sprzedawca jest od tego żeby pomóc.
Po drugie - próbuj wybierać buty wciągane (nie na zamek) lub z zamkiem takim kruciutkim, a góra wciągana. Sprawdza się
Teczowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 13:33   #6
kiniulkaaa
Rozeznanie

Ja też mam taki problem zawsze żeby kupić kozaki musiałam się strasznie naszukać odpowiednich... Wszędzie widzę takie szczuplutkie że szok Na dodatek ostatnio miałam takie szczęście, że co rok rozwalały mi się buty i musiałam szukać nowych

Zgadzam się z Teczowaa, że najlepiej w naszym przypadku szukać wciąganych butów, najlepiej żeby miały jeszcze jakieś sprzączki czy coś takiego na górze, które można poluźnić
kiniulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 14:10   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Teczowaa Pokaż wiadomość
Po drugie - próbuj wybierać buty wciągane (nie na zamek) lub z zamkiem takim kruciutkim, a góra wciągana. Sprawdza się
Serio? Bo u mnie to wręcz przeciwnie, takie wciągane u mnie oznaczają dużo szarpania się i niemożliwe założenie na nogę... :/
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 14:43   #8
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie niestety takie wciągane buty zjeżdżają z szerokiej łydki, w konsekwencji czego cały kozak jest w kostce, więc zupełnie mija się to z celem. Musiałyby być tak samo proporcjonalnie szersze jak te z zamkiem na całości, aby odpowiednio się układały i nadawały do chodzenia.
Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Serio? Bo u mnie to wręcz przeciwnie, takie wciągane u mnie oznaczają dużo szarpania się i niemożliwe założenie na nogę... :/
Zgodzę się z tobą Nawet wciąganych botków przez to nie lubię...
Stary 2010-11-02, 15:08   #9
Teczowaa
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
U mnie niestety takie wciągane buty zjeżdżają z szerokiej łydki, w konsekwencji czego cały kozak jest w kostce, więc zupełnie mija się to z celem. Musiałyby być tak samo proporcjonalnie szersze jak te z zamkiem na całości, aby odpowiednio się układały i nadawały do chodzenia.
Mówię tylko z tego co sama widziałam, tzn. prowadzę sklep obuwniczy i trochę jest klientek z szerokimi łydkami, wiem, że to duży problem. Problemem są też zbyt chude łydki i dla tych pań kozaki znów wszystkie są za szerokie.
A może kozak musiałby być wyższy, tzn. nie do pół łydki, tylko za kolano, bądź przed samo kolano.
Stary 2010-11-02, 15:12   #10
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Ja mam stopę 36 też i szeroką łydkę. W zeszłą zimę kupiłam buty pod kolano które cudem mi na łydkę weszły ale rozmiar chyba 38 ale się rozwaliły :/
a tym roku już dla spokoju kupiłam takie nie dużo nad kostkę bo wiedziałam że ciężko będzie znaleźć odpowiednie buty do moich nóg a nie chciało mi się latać po sklepach.
Stary 2010-11-02, 15:18   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Mówię tylko z tego co sama widziałam, tzn. prowadzę sklep obuwniczy i trochę jest klientek z szerokimi łydkami, wiem, że to duży problem. Problemem są też zbyt chude łydki i dla tych pań kozaki znów wszystkie są za szerokie.
A może kozak musiałby być wyższy, tzn. nie do pół łydki, tylko za kolano, bądź przed samo kolano.
Akurat takich do pół łydki zwykle nie tykam, zwykle kupowałam kończące się już blisko kolana... Teraz nie mam butów i już mi się robi gorzej jak pomyślę, że trzeba iść do sklepu i szukać. Chyba oleję kozaki i kupię botki za kostkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 15:22   #12
Bawitching
Zadomowienie

Ja tez mam ten problem! Powiem wam, ze bardzo mnie to krepuje, bo ide do sklepu, biore buta i zwyczajnie nie moge go zapiac do konca troche tak jakbym przymierzala na sile za male ubranie. Pamietam, ze kiedys nie mialam z tym problemu, ale od czasu gdy zaczelam duzo cwiczyc na rozne sposoby to przytylo mi sie w lydkach :P
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 15:44   #13
Teczowaa
Raczkowanie

Cytat:
Akurat takich do pół łydki zwykle nie tykam, zwykle kupowałam kończące się już blisko kolana... Teraz nie mam butów i już mi się robi gorzej jak pomyślę, że trzeba iść do sklepu i szukać. Chyba oleję kozaki i kupię botki za kostkę
I takie blisko kolana były już ok?
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wolę iść do mniejszego sklepu, gdzie na pewno będzie mniejszy wybór, ale też i sprzedawca zorientowany. Więc może warto tam się wybrać na zakupy? A jeśli chodzi o duże sieci to mogłam szukać igły w stogu siana, w przeciwieństwie do Was mam tak szczupłe łydki, na dodatek rozmiar 40 lub 41, i znaleźć dopasowane kozaki to cud.
Stary 2010-11-02, 16:02   #14
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Myslalam ze jestem sama a tutaj widze ze to nie tylko moj problem
Dla mnie wciagane kozaki napewno nie wiejda, tyle z tym roboty i w zyciu by mi nie weszy na noge.
Piszecie ze wolicie mniejsze sklepy gdzie sprzedawca jest zorientowany ja natomiast nie cierpie kiedy sprzedawca stoi nademna a ja siluje sie z kozakiem a na koniec jeszcze zamka nie moge dopiac to takie zenujace jest a moze jakis sklep internetowy jest gdzie beda buty na nasze nogi ?

Stary 2010-11-02, 16:13   #15
Teczowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BigGirlsDontCry2 Pokaż wiadomość
Myslalam ze jestem sama a tutaj widze ze to nie tylko moj problem
Dla mnie wciagane kozaki napewno nie wiejda, tyle z tym roboty i w zyciu by mi nie weszy na noge.
Piszecie ze wolicie mniejsze sklepy gdzie sprzedawca jest zorientowany ja natomiast nie cierpie kiedy sprzedawca stoi nademna a ja siluje sie z kozakiem a na koniec jeszcze zamka nie moge dopiac to takie zenujace jest a moze jakis sklep internetowy jest gdzie beda buty na nasze nogi ?
Pogrubione: moim skromnym zdaniem to właśnie jest standardowa odpowiedź. Ktoś szuka butów, ale nie będzie mierzył, bo na pewno nie wejdą. Z góry wiadomo. A to bez sensu, bo większość butów nie wygląda na takie, jakie są na prawdę.
Sprzedawca jest żeby Ci pomóc. Nie będzie się z Ciebie śmiał czy nie wiadomo co robił, bo buta nie możesz dopiąć. Jego zadaniem jest znalezienie odpowiedniego fasonu. Zmień nastawienie, tak jak większość - kupuję to wymagam.
A sklep internetowy myślisz, ze będzie dobrym rozwiązaniem? Nawet tego buta nie przymierzysz. Fakt, możesz go oddać, ale koszt przesyłki i strata kasy to już inna bajka.
Stary 2010-11-02, 16:22   #16
papryczka160
Wtajemniczenie

Botki jedynie jeszcze bardziej pogróbią łydki. Szukajcie kozaków do połowy łydki lub wyższe. Teraz są modne i fajne kozaki z doszytą wełnianą cholewką ( wyglada jak skarpetka tylko jest doszyta do buta).
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 16:29   #17
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Ja mam w łydce 40cm.
Odwieczny problem z dobraniem butów...
W tamtą zimę wkurzyłam sie i kupiłam ocieplane Reebok'i za kostkę.
W tym roku w zwykłym sklepie upatrzyłam dwie pary kozaków firmy Jana. Wzięłam obydwie bo nie wiem kiedy znowu powtórzy się taka sytuacja, że znajdę kozaki przed kolano

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Pogrubione: moim skromnym zdaniem to właśnie jest standardowa odpowiedź. Ktoś szuka butów, ale nie będzie mierzył, bo na pewno nie wejdą. Z góry wiadomo. A to bez sensu, bo większość butów nie wygląda na takie, jakie są na prawdę.
Sprzedawca jest żeby Ci pomóc. Nie będzie się z Ciebie śmiał czy nie wiadomo co robił, bo buta nie możesz dopiąć. Jego zadaniem jest znalezienie odpowiedniego fasonu. Zmień nastawienie, tak jak większość - kupuję to wymagam.
A sklep internetowy myślisz, ze będzie dobrym rozwiązaniem? Nawet tego buta nie przymierzysz. Fakt, możesz go oddać, ale koszt przesyłki i strata kasy to już inna bajka.
Niby tak, ale ja np. krępuję się faktem, że żaden but mi się nie dopina. To jest mój największy kompleks dlatego kupowanie kozaków zawsze psuje mi humor. Dla mnie to coś podobnego jak ze spodniami, jak się nie możesz dopiąć w żadne to też nie jest zbyt przyjemne

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 16:37   #18
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Cytat:
Kochana uwierz ze mierzylam juz dziesiatki butów takiego wciaganego kroju i nie byly dobre. Co do tego ze sprzedawca jest od tego zeby pomoc. Prawda ale jak ktos stoi nad Toba i widzi Twoja kelejna już "porażke" z butami to jest bardzo krepujce

Stary 2010-11-02, 16:38   #19
Hvid
Zakorzenienie

BigGirlsDontCry2 - Mamy tak samo male stopy. Tez wejde w 35, czasem dla zabawy przymierzam buty w sklepach z obuwiem dla dzieci.
Lydki wchodza w kozaki bez problemu, ale mam wysokie podbicie stopy, wiec tez jest czasem problem. Jezeli but nie jest odpowiednio wyprofilowany, stopa w niego nie wejdzie i juz. Widze, ze moje dziecko ma to samo. Probowalam dla niej kupic ocieplane kozaczki na zime. I siedzialam pochylona nad jej stopa w sklepie Bartek, czerwona i spocona, usilujac zalozyc jej buta na noge. Panie doradzily, zebym sprobowala numer za duze na nia. Nic z tego

Ale nie mam z tego powodu kompleksu, mam nadzieje, ze moje dziecko tez nie bedzie miec.

Zycze powodzenia w szukaniu kozakow.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 16:47   #20
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Cytat:
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wolę iść do mniejszego sklepu, gdzie na pewno będzie mniejszy wybór, ale też i sprzedawca zorientowany. Więc może warto tam się wybrać na zakupy? A jeśli chodzi o duże sieci to mogłam szukać igły w stogu siana, w przeciwieństwie do Was mam tak szczupłe łydki, na dodatek rozmiar 40 lub 41, i znaleźć dopasowane kozaki to cud.
najedzony głodnego nie zrozumie

Stary 2010-11-02, 17:13   #21
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

BigGirls, szukaj kozaczków z gumką na górze cholewki.
Ja właśnie takie kupiłam
A drugie kozaczki mają z boku klamerki.

Mogę wkleić zdjęcia jak znajdę

Moonwalker

Stary 2010-11-02, 17:14   #22
Teczowaa
Raczkowanie

Cytat:
najedzony głodnego nie zrozumie
Właśnie doskonale rozumiem, gdyż mam ten sam problem tylko w drugą stronę. Jakby któraś chciała oddać 5 cm w obwodzie to chętnie przyjmę A tak na poważnie to właśnie dlatego mam swój sklep, bo nigdy nigdzie nie mogłam nic dla siebie znaleźć. I teraz wiem, że jak taki właściciel pojedzie sam po towar i wie czego szuka, to w hurtowni znajdzie. Jak nie w jednej to w innej. A wielkie sieci (jak dla mnie przynajmniej) robią wszystko "na jedno kopyto".
Stary 2010-11-02, 17:28   #23
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Były ok, ale te konkretne, które kupiłam. Maaaasę innych par odrzuciłam bo były za ciasne w łydce.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Piszecie ze wolicie mniejsze sklepy gdzie sprzedawca jest zorientowany ja natomiast nie cierpie kiedy sprzedawca stoi nademna a ja siluje sie z kozakiem a na koniec jeszcze zamka nie moge dopiac to takie zenujace jest
Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość

Niby tak, ale ja np. krępuję się faktem, że żaden but mi się nie dopina. To jest mój największy kompleks dlatego kupowanie kozaków zawsze psuje mi humor. Dla mnie to coś podobnego jak ze spodniami, jak się nie możesz dopiąć w żadne to też nie jest zbyt przyjemne
Cytat:
Kochana uwierz ze mierzylam juz dziesiatki butów takiego wciaganego kroju i nie byly dobre. Co do tego ze sprzedawca jest od tego zeby pomoc. Prawda ale jak ktos stoi nad Toba i widzi Twoja kelejna już "porażke" z butami to jest bardzo krepujce
Dokładnie - szarpanie się z kolejnymi parami butów, które się nijak nie dają zapiąć jest tak samo krępujące i nieprzyjemne, jak mierzenie 15 pary spodni, i każda za mała.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Botki jedynie jeszcze bardziej pogróbią łydki. Szukajcie kozaków do połowy łydki lub wyższe. Teraz są modne i fajne kozaki z doszytą wełnianą cholewką ( wyglada jak skarpetka tylko jest doszyta do buta).
Nic mnie nie obchodzi, że mi pogrubią łydki, zimą na łydkach tak czy inaczej mam spodnie. Chcę po prostu buty które wybiorę bo mi się podobają, a nie tylko dlatego, że akurat ta jedna para na 100 mierzonych dała się zapiąć.

I wierzcie mi, ja umiem "na oko" ocenić czy jakiś but zapnę czy nie. Zawsze jak ocenię na "nie ma szans" (co jest dość jasne, jak się widzi wąziutkie buty), to faktycznie się nie zapną.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 17:38   #24
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Te są na klamerki
Załącznik 3507441

Załącznik 3507442

A te mają gumkę na górze cholewki. Na początku musiałam wręcz nogę wpychać na siłę (pani ekspedientka-moja ulubiona, bardzo cierpliwa i pomocna- pomagała mi sposobem zasunąć ). Pani zapewniała mnie, że buty się rozciągną i dopasują do nogi. Miała rację Chodziłam już w nich trochę i nie mam żadnych problemów z zasunięciem. Obydwie pary są jednej firmy.
Załącznik 3507443

Załącznik 3507444

Moonwalker

Edytowane przez Kasieńka_666
Czas edycji: 2010-11-02 o 17:40
Stary 2010-11-02, 17:40   #25
Teczowaa
Raczkowanie

Cytat:
I wierzcie mi, ja umiem "na oko" ocenić czy jakiś but zapnę czy nie. Zawsze jak ocenię na "nie ma szans" (co jest dość jasne, jak się widzi wąziutkie buty), to faktycznie się nie zapną.
Wierzę Ci, ale tylko pod jednym warunkiem, że oceniasz "na oko" swój rozmiar Bo jak widzę takie przypadki (poniżej) to aż mnie trzęsie
Dla przykładu z dzisiaj:
Pani szuka butów na szeroką łydkę, rozmiar 39 lub 40 (już nie pamiętam). Pokazuję jej kilka modeli, a ona tylko odrzuca, te nie, te nie, te nie. A ja pytam, czy się nie podobają czy co? A ona mi na to, że wszystko wąskie. To jej odpowiadam, że wszystkie, które widziała to wystawione rozmiary 36. Na to Pani, no i co, i tak za wąskie. Kurczę no i nie dociera, że większy rozmiar = szerszy w łydce
Stary 2010-11-02, 17:45   #26
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

Cytat:
Wierzę Ci, ale tylko pod jednym warunkiem, że oceniasz "na oko" swój rozmiar Bo jak widzę takie przypadki (poniżej) to aż mnie trzęsie
Dla przykładu z dzisiaj:
Pani szuka butów na szeroką łydkę, rozmiar 39 lub 40 (już nie pamiętam). Pokazuję jej kilka modeli, a ona tylko odrzuca, te nie, te nie, te nie. A ja pytam, czy się nie podobają czy co? A ona mi na to, że wszystko wąskie. To jej odpowiadam, że wszystkie, które widziała to wystawione rozmiary 36. Na to Pani, no i co, i tak za wąskie. Kurczę no i nie dociera, że większy rozmiar = szerszy w łydce
Tylko, że tu wypowiadają się osoby z raczej małym rozmiarem (35-37) i z szeroką łydką.. przecież nie wezmą o 2 numery za dużych butów, żeby tylko łydka weszła
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:19   #27
Parvati
Zakorzenienie

Mam ten sam problem!!!
Rozmiar buta 35-36 i za szeroka łydka zmierzyłam już chyba tysiące butów i nie dopinają się te na zamek, a te wsuwane po prostu nie wchodzą. Dramat!
Z tego powodu kolejną zimą przechodzę w emu, bo nic innego jesienno-zimowego mi na nogę nie wchodzi

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:26   #28
Daisy73
Raczkowanie

Mam podobny problem, mała stopa i szeroka, umięśniona łydka. W zeszłym sezonie spotkała mnie miła niespodzianka, a mianowicie kierowniczka sklepu zaproponowała uszycie butów na miarę, zadzwoniła do producenta, pokazała mi kilka modeli do wyboru, potem zmierzyła łydkę i za dopłatą 20 zł po 2 tygodniach buty były gotowe.
Innym rozwiązaniem są buty z regulowanym zapięciem, kupiłam takie z firmy Rieker, drogie ale wygodne i zmieściłam się
Daisy73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 21:33   #29
monius9
Zakorzenienie

ja z moimi 41 cm w łydzie kupiłam tydzień temu w ccc kozaki lasockiego, dokładnie drugie od lewej: http://files.students.ch/uploads/a/2...uty_kozaki.jpg [te na zdjęciu chyba są zielone, tak czy siak moje są czarne :P] i mieszczę w nich nawet spodnie, więc polecam, tyle że cóż, ja noszę 40
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 16:02   #30
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dawniej zawsze chodziłam do małych sklepików, bo w mojej miejscowości innych nie było, a dopóki nie poszłam na studia, to nie znałam innego większego miasta. Tak się składa, że zwykle przymierzyłam 20-30 par butów, które podawała mi właścicielka sklepu i jej pracownica. Wierz mi, że godziłam się nieraz na przymierzenie czegoś, co było ohydne, albo strasznie babciowate. Nie wybrzydzałam zbytnio, bo przecież trzeba w czymś chodzić. Dobrze, że właścicielka jest znajomą mamy, to miała do mnie cierpliwość, ale przy 10 parze już widziałam jej grymas na twarzy. Przy 15 rozkładała już ręce i zaczynała podawać większe rozmiary W konsekwencji raz kupiłam (wciśnięto mi) kowbojki w rozmiarze 41, podczas gdy noszę 37,5 Chodziłam potem w takich kajakach i ciągle się potykałam Więcej tam nie poszłam, bo nie mam zamiaru przechodzić tej gehenny znowu. W Deichmannie zawsze coś na siebie znajdę i nikt nade mną nie stoi z dziwną miną. Troszkę trwa zanim coś dopasuję i często muszę zrezygnować z wysokich butów, ale sama wiem najlepiej w co zmieści się moja noga...
Ty jednak tego nie zrozumiesz, bo mieć szczupłe łydki to żaden wstyd...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości