![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() zbite włosy, kołtuny !
Witam,
kupiłam serum nablyszczajace wraz z odzywka w Superpharmie. Odzywka nawilzajaca super ale serum porazka! od tego momentu mam wlosy twarde, poplatane, juz nie bede mowic ile ich wyrywam aby wlosy rozczesac chociaz nigdy ie mialam takigo problemu!!od ponad tygodnia po umyciu wlosow mam zbite, prawie suche wlosy, twarde na tyle ze moge je postawic do gory i tak zostana! probowalam mycia szamponem oczyszczajacym, standardowo nakladam maseczke regenerujaca WAX i zero efektu... jestem załamana... zastanawiam sie nad pojsciem do fryzjera i koniecznoscia podciecia wlosow. Moze jakies Wasze sposoby ?? Dodam ze podobny efekt mialam po rozjasnianiu wlosow do blond , tylko ze 2 dni pozniej pofarbowalam znow na czarno i sam problem sie rozwiazal, a teraz nie widze mozliwosci farbowania wlosow iz odchodowuje moje naturalne. Prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zbite włosy, kołtuny !
no to może jakaś maska wygładzająca? np pantene intensywna regeneracja, ona wygładza włosy i są po niej takie lejące, poprostu powinnaś użyć czegoś sylikonowego co wygładzi ich powierzchnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jedwab? powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
polecam odżywkę ze szpiku konia bądź norki. do dostania na allegro lub w sklepach fryzjerskich. Mnie pomogła a nic już nie działało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jedwab, maseczki silikonwe probowalam, zero efektu. one sa jakby suche po umyciu i zbite ;/!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
przezywam ciagle to samo.. jakbym to ja pisała po prostu. a jak radze sobie z wlosami? jak mi sie "skołtunią" prosze kogos zeby mi je rozczesał i stosuje na nie szampon vichy dercos, przynajmniej nie obciąża włosów.. bez odzywek ! i potem wlosy sa sliczne, zeby nie moje lenistwo utrzymałabym je w takiej kondycji, ale nie chce mi sie ich non stop czesac, za kazdym razem jak juz są ladne, obiecuje sobie ze zaczne o nie dbac, no ale bez skutku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Włosy się plączą i są matowe jeżeli mają odchylone łuski. Żeby je domknąć trzeba "zakwasić'' włosy, bo większość szamponów i odżywek ma zasadowe pH. Możesz spróbować płukanek z octu lub soku z cytryny. Ja osobiście wolę tą pierwszą choć mniej ładnie pachnie. Ponoć te płukanki stosuje sie też właśnie do zmiękczenia włosów, więc może warto spróbować. Jeżeli to nie zadziała to idź do fryzjera ale może na jakiś zabieg a nie od razu na ścięcie. Mi szkoda każdego centymetra i wolałabym spróbować każdej możliwości niż obcinać tak od razu.
Mam na dzieję, że pomogłam i życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
stalo sie tak po jednokrotnym uzyciu tego serum??
co to dokladnie za kosmetyk? napisz cos wiecej, bo ciezko ocenic przy tak malej ilosci informacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
zakupiłam taka odzywke w saszetce w Superpharmie "moisture miracle" i tam jest odzywka jako 1 faza a jako 2 serum nablyszczajace. tak uzylam tego serum raz i od tego momentu nie moge rozczesac wlosow a zawsze bez problemow sie ukladaly i rozczesywaly;/
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- jak dokładnie płuka sie wlosy octem ??? to nie wysusza ich, poniewaz moje po zabiegach sa strasznie suche i lamliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
tysia - o ten kosmetyk chodzi? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...kt=7585&next=1
fajnie by bylo jakbys podala sklad - latwiej bylo by ocenic co moglo zaszkodzic. plukanki z octu - lyzka lub 2 octu (winnego, jablkowego itp) na litr wody. ph plukanki ma byc ok 4,5. z reszta sa o tym cale watki, poszukaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
to jest to:. http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=83&ty=72
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- nie mam skladu ... wyrzucilam juz opakowanie ... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Polecam fluid do prostowania wlosow swietnie sie rozczesuja, najlepiej stosowac na mokre wlosy lekko osuszone recznikiem tuz przed suszeniem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ht.html&next=1
Ja mam geste wlosy a to cudo pomaga mi je rozczesac i zwalczyc puch na glowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzyj szmaponu oczyszczającego z prostym skałdem i biovaxu a przed myciem polecam olejowanie olejkiem kokosowym albo chocby oliwą z oliwek Cytat:
Shea Butter, Lime, Orange, Grapefruit, Lemon, Bergamot, Mandarin, Avocado Oil nie wiemy jaki ejst naprawde, ale jesli faktycznie zawiera tyle cytrusów, to cytrudsy moga dac efekt przesuszenia, choc w teorii maja domkna cłuskę włosa i dac połysk. to, ze rozjasniałas, ma wpływ- niewazne ze pofarbowałas potem na czarno, farba przykryła kolor, ale nie zniszczenia.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również polecam olejowanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
dziekuje za wszystkie rady
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
to naprawde dobre maski, było o nich głośno na wizażu, tylko zmysł estetyczny nie wszystkim pozwalał na ich wypróbowanie
![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
a co powiesz na ampulki z ekstraktem z ludzkiego łozyska? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Niektóre jedwabie mają w składzie ALKOHOL co bardzo wysusza włosy więc zawsze przy takich środkach należy czytać ich skład. Ja sama z siebie polecam maskę L Biotnica Biovax do włosów suchych i zniszczonych. Bardzo mi pomogła odbudować moje zniszczone włosy a miałam przesuszone od prostowania. Ta maska jest bardzo duża starcza na bardzo długo kosztuje ok. 20 zł w Super-pharm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja powiem (a raczej napiszę) tyle -->
![]()
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2011-01-18 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ale o co Tobie chodzi? Przeczytaj najpierw dokładnie, a potem komentuj. Ja skomentowałam to -> "ampulki z ekstraktem z ludzkiego łozyska".
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nota bene to byłam wegetarianką kupe lat, teraz jadam tylko drób ale konski szpik sobie we włosy wcierac ? ja bym to zrozumiala gdyby to był lek ratujący komuś życie, ale tylko dla głupiej odżywki?? ![]() predzej łozysko zrozumiem, przynajmniej nikt na tym nie cierpi
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej nikt ich nie zabija dla szpiku. To po prostu wykorzystanie każdej możliwej części ciała, po zabiciu na mięso lub skóry. Więc mówienie o cierpieniu specjalnie dla maseczki jest bez sensu. Tak jak ze skor, ścięgien i innych obrzydlistw robi się parówki, pasztety, tak i inne zwierzaki wykorzystuje się do samego końca. Przykre ale prawdziwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niedługo dojdą do wniosku że Elżbieta Batory miala rację ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
koni nie zabija sie dla szpiku, to produkt, który pozostaje po uboju.
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- samo 'wyprodukowanie' konia kosztuje znacznie wiecej niz zyski z jego szpiku
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.