|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Do lata? Piechotą będę szła! - Piechotą do lata z Siulką :)Piechotą do lata z Siulką ![]() SPIS TREŚCI Krok I - Ostatni Dzień Słodkiego Lenistwa... Krok II - Ruszajmy się! Krok II - Ruszajmy się! c.d. ZUMBA KROK III - Odżywiaj się z głową! KROK III - Odżywiaj się z głową! c.d. ŚNIADANIOWE PROPOZYCJE KROK IV - Witaminki, witaminki! Dla chłopczyka i dziewczynki! KROK V - Mikro- i makroelementy w diecie KROK VI - Suplementy diety KROK VI - Suplementy diety c.d. KROK VII - Kropla wody dla urody! KROK VII - Kropla wody dla urody! c.d. ŚNIADANIA - ulubione SAŁATKA Z KASZĄ KUSKUS PIĘKNA OD STÓP DO GŁÓW KROK VIII - Stopy na pokaz! KROK VIII - Stopy na pokaz! c.d. KROK IX - Pokaż piękne, gładkie nogi! KROK IX - Pokaż piękne, gładkie nogi! c.d. KROK X - Zdrowe opalanie! KROK X - Zdrowe opalanie! c.d. KROK XI - Cellulitowo-rozstępowy poligon KROK XI - Cellulitowo-rozstępowy poligon c.d. PRZEBARWIENIA PRZEBARWIENIA c.d. KROK XII - Biust do góry! KROK XII - Biust do góry! c.d. KROK XIII - Dłonie i manicure KROK XIV - Brwi w idealny łuk KROK XV - Codzienny rytuał poranno-wieczorny KROK XV - Codzienny rytuał poranno-wieczorny c.d. KROK XVI - Zdrowe i lśniące włosy KROK XVII - Perfekcyjny makijaż PEDICURE MANICURE CERA NACZYNKOWA PORA RELAKSU KROK XVIII - Przekuć chaos na harmonię - wielkie porządki! KROK XIX - Wypoczynek na świeżym powietrzu KROK XX - Odprężająca kąpiel PODSUMOWANIE ---------------------------------------------------------------------- Krok I - Ostatni Dzień Słodkiego Lenistwa... Mmm... tak mi dobrze... tak mi błogo... zjedzona przed chwilą kolacja dopiero układa się w moim brzuszku, leżę pod kołderką z kubkiem gorącej herbaty i - jak zwykle o tej porze - przeglądam wizaż.pl... I cóż przyciąga moją uwagę? Konkurs! -"Ooo!"- myślę sobie - "Coś dla mnie!" - klikam na link i czytam zasady... Mina mi rzednie -"O kurka... to chyba nie dla mnie ![]() ![]() Dzisiejszy dzień - jako, że dobiega już końca, nazwijmy zatem Ostatnim Dniem Słodkiego Lenistwa ![]() ![]() ![]() ![]() Wątek przyjął nazwę "Piechotą do lata", ponieważ w ciągu tych kwietniowych dni, chciałabym pokazać Wam kroki jakie poczynię w kierunku tego, aby moje ciało (ale też i ta mniej materialna, a bardziej abstrakcyjna i duchowa część mojej egzystencji) osiągnęło jak najlepszą formę! Trzymajcie kciuki! ![]() Żegnajcie muffinki, batoniki, czekoladki, pianki, bezy, żelki i lody! ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-26 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do lata? Piechotą będę szła! - Piechotą do lata z Siulką :)
No, jak na piechotę będziesz szła do lata, to na pewno sporo kalorii spalisz
![]() Podziwiam i gratuluję, idea szlachetna ![]() ![]()
#4 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
![]() ja też powinnam się do lata przejść, albo przynajmniej przejechać się na rowerze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zapowiada sie ciekawie
![]() trzymam kciuki za osiagniecie celu ![]()
#6 |
jak promyczek słońca....
|
ooo coś w sam raz dla mnie
![]() trzymam kciuki za powodzenie ![]() będę tutaj zaglądać w celu zmotywowania samej siebie do zmian na lepsze ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ale mi sie podoba ta idea! Sama jestem w pogoni za letnim ciałkiem sprzed 3 lat. Długa droga przede mną.
Nie da sie w 3 miesiace zgubic to co sie nabylo w 3 lata. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzień mojej letniej drogi do formy postanowiłam zacząć od... ruszenia się! Tak naprawdę nie mam jakiejś specjalnie dużej potrzeby zrzucania kilogramów - moja waga w stosunku do wzrostu jest prawidłowa, więc nie będę się sztucznie żyłować, jednak przecież ruch to zdrowie - i jeżeli przy okazji spalę troszkę tłuszczyku - tym lepiej dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo popularny na zachodzie - u nas też zyskuje zwolenników! Ja osobiście biegać niespecjalnie lubię, ale trucht i marszobieg - to już lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejny supersport na świeżym powietrzu - jeżeli tylko macie w pobliżu kawałek asfaltowej drogi oraz rolki pod ręką - szybko wkładajcie je na nogi i szusujcie! Rolki są świetnym sposobem na wyrobienie mięśni nóg i pupy ![]() ![]() ![]() Nowy sposób rekreacji, który w Polsce jest już bardzo popularny - czyli chodzenie z kijami ![]() ![]() ![]() zamek w Olsztynie na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej - Szlak Orlich Gniazd Olsztyn_A043728-HDR.jpg SKAKANKA skakanka.jpg Pamiętacie jeszcze tą dziecięcą zabawkę? Otóż jest to świetny sposób na intensywny wysiłek fizyczny - głównie na powietrzu - chyba, że ktoś ma dostęp do sali gimnastycznej lub po prostu ma w domu sufit bardzo wysoko ![]() ![]() ![]() ![]() Ta zabawka przeżywa aktualnie istny renesans - są nawet kółka ze specjalnymi kręgami masującymi ciało podczas ćwiczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Nigdy nie wiedziałam jak to się pisze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejny sport, za którym przepadam - pływanie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-02 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Krok II - Ruszajmy się! c.d. Zumba, czyli mój faworyt wśród ćwiczeń indoorowych, bo - UWIELBIAM TAŃCZYĆ ![]() Mały przydatny sprzęcik, który nawet w malutkim mieszkaniu się zmieści - steper, czyli przyrząd do chodzenia ![]() ![]() ![]() Czyli sprzęt dla leniuszków ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------
To oczywiście nie wszystkie formy aktywności fizycznej jaką można wybrać chcąc wrócić do formy po zimie - wybrałam swoje ulubione, znane mi i takie, które sama uprawiam/łam. Ciekawa jestem czy połączenie ich sprawi, że poprawię - choć troszkę, moją kondycję do lata i może uzyskam coś przynajmniej zbliżonego do tych pięknych ciał modelek Victoria's Secret... ![]() ![]() ![]() Adriana_Lima_911253a.jpg butterfly_jewelry_trim_bandeau_bikini.jpg Depilacja_bikini.jpg victorias-secret-summer-2011-swimwear.jpg New-lace-Body-by-Victoria-Pink.jpg Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-02 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no Siula! trzymam kciuki!
![]()
#11 |
Zakorzenienie
|
jak się tak wyćwiczysz to znikniesz
![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
z przyjemnością przecztałam dwie pierwsze odsłony i na ile starczy mi sił i samozaparcia przyłączam się do walki z pozostałościami po zimowym lenistwie i objadaniu się!
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
wow, trzymam kciuki
![]() też chciałabym się zacząć ruszać w końcu, pogoda jest cudowna ![]() ale mam niestety problem z kolanem i lędźwiowym odcinkiem kręgosłupa co eliminuje większość aktywności ![]() no, ale pozostaje mi tylko śledzenie Twoich poczynań w drodze do lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Rosiek ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-02 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
umiem tylko żabką, którą pływać nie powinnam ze względu na kręgosłup. poza tym trochę się brzydzę publicznymi basenami, mam świra na punkcie higieny (;
póki co powolutku działam dietą i masażami, żeby ujędrnić skórę - mam nadzieję, że niedługo kolano dojdzie do siebie i będę mogła chociaż trochę pobiegać (uwielbiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Działaj, działaj i zdrowiej przede wszystkim! A truchtanie z muzyką też uwielbiam jak już wspominałam w poście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
exmod na urlopie:)
|
No Siula
![]() ![]() ![]() Trzymam za Ciebie kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
jak promyczek słońca....
|
rower - uwielbiam ale obecnie nie mam, ukradli z piwnicy
![]() ![]() ![]() jogging - nienawidzę, podziwiam, jeśli Ty to robisz, za to spacery ![]() hula hop ![]() badminton- również i mój ulubiony sport z dzieciństwa ![]() ![]() pływanie - strasznie bym się chciała nauczyć ![]() ![]() zumba - zaciekawiłaś mnie tym, napisz coś o tym co? Widziałam, że w moim klubie fitness jest możliwość uczestniczenia w zajęciach. Zastanawia mnie fakt czy potrzeba jakichś szczególnych umiejętności? Specjalny strój, buty? ![]() i tak w ogóle przy okazji, bo zauważyłam Caro - nie miałaś czasem jakiego kręciołka dla mnie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
![]() ![]() i super wątek, będę tu zaglądać ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ZUMBA Troszkę więcej o Zumbie - specjalnie dla bebunio ![]() Zumba to program tańca fitness wymyślony w latach '90 przez pana Alberto Pereza - Beto (ja ćwiczę właśnie do jego filmików dostępnych do ściągnięcia w internecie) - tancerza i choerografa (np. Shakiry ![]() Zumba nie istnieje bez muzyki! Rytm nadaje tempo ćwiczeniom, a jego zmiany są świetnym urozmaiceniem i pozwalają dozować natężenie treningu - od tonizowania mięśni po ćwiczenia siłowe, kardio. Ponadto taki trening dotyczy wszystkich największych grup mięśniowych jednocześnie, a w poszczególnych ćwiczeniach można skupić się konkretnie na newralgicznych punktach sylwetki - nogach, udach, biodrach, pupie, talii, brzuszku i ramionach. Zumba zapożycza swoje ruchy ze stylów taneczno-muzycznych - cumbii, salsy, merengue, mambo, flamenco, cha-cha-cha, reggaetonu, samby, tańca brzucha, bhangry a nawet hip-hopu i tanga! Istnieją różne odmiany Zumby: Zumba — oryginalna, podstawowa, czerpiąca z rytmów merengue, foxtrota, salsy, cumbii, reggaetonu, walca, tango i samby. Zumba Gold - skierowana do grupy seniorów. ZUMBA Toning - skupia się na spalaniu kalorii i treningu siłowym, używa się w niej obciążeń zwanych Zumba Toning Sticks. Aqua Zumba - polecana dla wieku 14+ przypomina nieco aqua aerobic Zumbatomic — dla dzieciaków w wieku 4–12. Łączy tzw. miejskie style tańca - hip-hop, reggaeton, pop z pracą nad koordynacją ruchową, zdyscyplinowaniem, pracą nad pewnością siebie w ruchu oraz pracą zespołową. Wiem, że powstały nawet gry ruchowe czerpiące z Zumby - oferowane na platformy Wii, PlayStation 3 z Playstation Move oraz Xbox 360 z Kinectem. ![]() Ja polecam Zumbę wszystkim, których nudzą tradycyjne fitnessy i aerobiki, ale lubią się poruszać, czują rytm i lubią tańczyć - Zumba to świetna zabawa - nawet samemu w domu! Ja ćwiczę z filmikami Beto i zdecydowanie jest to najfajniejsza forma treningu z jaką miałam dotychczas do czynienia! |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Organizatorkaaa :)
|
widzę, że ta zumba mi podpasuje
![]() lubię takie klimaty latyno i taniec ![]()
#22 |
Zakorzenienie
|
zumba jest super
![]() siula, trzymam kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
O tym, że są różne odmiany zumby jeszcze nie słyszałam, człowiek się uczy całe życie
![]() siulka mam pytanie - jak wklejasz obrazki w tekst ![]() ![]()
#24 |
Zakorzenienie
|
KROK III - odżywiaj się z głową! Jak pisałam wczoraj - nie zależy mi specjalnie na utracie wagi - mam 182cm wzrostu i ważę 68kg - wiem, mogłoby być mniej, ale ja całkiem dobrze się czuję z tą wagą (no dobra kilo czy dwa mogłyby jeszcze spaść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OWOCE I WARZYWA tumblr_lirsoqgQDT1qir91zo1_1280_large.jpg tumblr_liqfxaOHym1qcjr1ko1_500_large.jpg tumblr_l6hb5ehwSp1qbn77to1_500_large.jpg Dotychczas - przyznaję się bez bicia, nie jadłam zbyt dużo owoców i warzyw. To dziwne - bo przecież bardzo je lubię ![]() ![]() ![]() ![]() Owoce i warzywa - i to chyba żadna nowość, to fantastyczne źródło witamin, antyoksydantów, minerałów (więcej o witaminach i minerałach oraz suplementach diety napiszę jutro - ZAPRASZAM!), ponadto są supersmaczne i dostępne do spożycia bez obróbki termicznej - bo warto wiedzieć, że np. gotowanie "zabija" większość witaminy C, która jest bardzo wrażliwa na temperaturę! Właśnie owocami chciałabym zastąpić sobie słodycze w tym miesiącu ![]() POŻYWNE ŚNIADANIE tumblr_lgxk68Zh6P1qddew9o1_500_large.jpg P3015629_large.jpg tumblr_livp2cKTjE1qag73jo1_1280_large.jpg Mój kolejny dotychczasowy grzech żywieniowy - nie jadałam śniadań ![]() ![]() PIECZYWO Tutaj akurat nic się u mnie nie zmieni, bo od zawsze jem prawie wyłącznie pieczywo ciemne, pełnoziarniste, chciałam jednak zaznaczyć ten punkt, bo pieczywo z pełnego ziarna jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który poprawia zdecydowanie pracę jelit, zapobiega zaparciom i dolegliwościom trawiennym ![]() Margaryna czy masło? Często macie taki dylemat? Ja wybieram masło! Zwłaszcza po przeczytaniu fenomenalnego artykułu - rozmowy z prof. dr hab. Grażyną Cichosz – z katedry Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, który ukazał się w Gazecie Wyborczej jakiś rok temu. Naprawdę warto go przeczytać w całości, bo wniósł wiele zmian do mojego podejścia do tłuszczów roślinnych i zwierzęcych - z korzyścią dla tych drugich! Co więcej, przychylne opinii pani prof. Cichosz są takie autorytety w dziedzinie dietetyki jak panowie Gertig i Przysławski - autorzy jednego z bardziej znanych podręczników z zakresu dietetyki i bromatologii! W skrócie - smaruję masłem, smażę na oliwie, piję mleko! Chcecie wiedzieć dlaczego? Zapraszam do lektury artykułu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
KROK III - odżywiaj się z głową! c.d. MIĘSO tumblr_lcyg3pBBBs1qb620ho1_1280_large.jpg tumblr_lf69uwZM481qa6sjao1_500_large.jpg tumblr_liny4gX9MF1qd7p3ro1_500_large.jpg tumblr_liokx1JPhw1qi4dh5o1_500_large.jpg Kurczak, zawsze w towarzystwie świeżych warzyw i surówek - to moje motto na ten miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() Ponadto postanowiłam przekonać się do ryb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postanowiłam ograniczyć spożycie cukru oraz soli! W ograniczeniu cukru pomaga jeszcze bardziej fakt, że jego cena skoczyła jak szalona ![]() ![]() ![]() ![]() NABIAŁ tumblr_lfadqdWSmq1qfateqo1_500_large.jpg smoothie3_101220598_135375002_large.jpg tumblr_lgtpff0gCP1qgvwzeo1_400_large.jpg 5408933035_4593f6fe41_z_large.jpg 22247340_large.jpg Zawsze uwielbiałam mleko i piję je codziennie, ale teraz postanowiłam dodać do mojego jadłospisu jeszcze jogurty, które również lubię, oraz twaróg ![]() ---------------------------------------------------------------------- Mam nadzieję, że moje postanowienia uda się wprowadzić w życie i sprawią one, że poczuję się lepiej i lepiej będę wyglądać! Dieta jest niezbędnym elementem w drodze do dobrej formy i nie wolno jej zaniedbać!
Zatem do dzieła! Niech nóż i widelec będą z nami! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Siula, wrzuciłaś takie apetyczne zdjęcia, że mimo pochłonięcia obiadu zrobiłam się głodna
![]() a jak w kwestii ziemniaków, kaszy, ryżu i innych dodatków obiadowych? ![]() och, śniadanie... też nie jadam śniadań ![]() ![]() [o ja niedobra, powinnaś się uczyć do matury, a ja tu takie głupoty do roboty wymyślam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śniadanko trzeba jeść! Dla mnie przerzucenie się też jest trudne, zwłaszcza kiedy trzeba wstać rano pół godziny wcześniej niż zwykle, żeby zdążyć zjeść śniadanie przed wyjściem z domu ![]() Co do węglowodanów... Jadam ![]() ![]() ![]() ![]() A przed chwilą na obiadek wsunęłam pierś z kurczaka z grilla (bez tłuszczu!) z sałatką z pomidorów, ogórków i posiekanej kapusty pekińskiej z sosem vinaigrette ![]() ![]() Btw. - jeśli chodzi o wstawianie zdjęć, bo kilka osób pytało mnie o to - to po prostu załączniki ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-04-03 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Komplikatorka
|
O jaaa
![]() ![]() Powodzenia ![]()
#29 |
Zakorzenienie
|
ŚNIADANIOWE PROPOZYCJE Rosiek - nie zauważyłam pytania o śniadaniowe propozycje ![]() ![]() ![]() 22247340_large.jpg 5408933035_4593f6fe41_z_large.jpg itrain3_thumb.jpg P3015629_large.jpg tumblr_lixdzpAwyy1qet5w5o1_500_large.jpg img_7876_139533344_large.jpg Ponadto bardzo lubię pomidory - więc na jakieś ciemne pieczywko z dużą ilością ziarenek napycham białego sera, na to pomidorek, cebulka, pieprz i trochę oregano i bazylii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ah pyszne te śniadanka
![]() Z pewnością będę wpadać ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.