![]() |
#1 |
zawsze mam racje
|
5 dni razem, 2 dni osobno
Co sądzicie o takim sposobie życia, gdy para mieszka ze sobą 5 dni razem, a dwa dni spędza osobno? (jedna z osób jest w tym czasie w swoim 2 mieszkaniu)
Nie patrzcie na względy ekonomiczno-finansowe (bo przy cenach mieszkań w niektórych miastach byłby to bardzo kosztowny w realizacji pomysł ![]() Krótki artykuł na ten temat: http://www.kobieta.pl/uczucia-i-seks...-2-dni-osobno/
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-01-15 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 5 dni razem, 2 dni osobno
........ czemu otwiera mi się coś zupełnie innego i dziwnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zawsze mam racje
|
A nie wiem, moment zaraz poprawię, dzięki za zauważenie.
edit:Już wszystko gra.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-01-15 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mnóstwo par żyje np. 5 dni osobno a 2 razem - z uwagi na miejsca pracy i żyją i mają się dobrze więc najwyraźniej rozłąka prawdziwemu uczuci na trwałość nie szkodzi
a jak komuś tak dobrze i potrzebuje czasu dla siebie to proszę bardzo, nie widzę problemu - gorzej jak się ludzie będą ze sobą kisić dwa dni na siłę dla mnie to nie jest opcja bo tego nie potrzebuje ale jeżeli ktoś potrzebuje to czemu nie
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co o tym sądzić, z jednej strony to trochę niepoważne, ile można uciekać przed wspólnym życiem? Jak daleko można się posunąć? Po co w ogóle mieszkać razem skoro można "pomieszkiwać" i tylko nocować w ramach romantycznych wieczorów? Z drugiej strony można czuć się nieco osaczonym i ograniczonym przez wspólne mieszkanie, czasem potrzebujemy trochę prywatności więc... Ja chyba nie mam zdania na ten temat. Każdy robi to co lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie to trochę absurdalne, niby jesteśmy razem, ale dwa dni w tygodniu mamy od tego "urlop"?
![]() Nie trzeba mieszkać w osobnym mieszkaniu, żeby się rozwijać, mieć swoje sprawy i nie "zlewać w jedno" z partnerem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja z TŻ spędzamy dwa dni razem a pięć osobno. Jest to strasznie męczące i jak juz zamieszkamy razem to nie mam mowy o takich, jak to koleżanka wyżej okresliła, "urlopach" od siebie. Moje podejście jest czysto egoistyczne, bo chciałabym żeby był ze mną 24 h na dobę
![]() ![]()
Postanowiłam w tym roku zrzucić 10 kg. Zostało mi jeszcze 13 ![]() Edytowane przez przeklete_pragnienia Czas edycji: 2011-01-16 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Czytałam ten artykuł już parę dni temu... I uważam, że to niepoważne, albo po prostu nie rozumiem...
Mieszkam z moim TŻ, oboje pracujemy studiujemy, widujemy się głównie wieczorami i czasem w weekendy i wtedy też dzielimy czas na "wspólny" i "tylko dla siebie". Nikt nikomu nie wchodzi w drogę kiedy trzeba zająć się swoimi sprawami albo kiedy chce się spotkać ze swoimi znajomymi, potrafimy świetnie funkcjonować nie zabierając sobie przestrzeni i powietrza. Więc niby kiedy, po co i od czego te dni wolne? Rozumiem, że można chcieć od faceta odpocząć, bo sama kiedyś się z takim przez krótki czas spotykałam - ale właśnie, krótko, bo po co być z kimś kto mnie dusi w związku tak, że potrzebuję "wolnego"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wrażenie, ze teraz ludzie oszaleli i za wszelką cenę starają się mentalnie zostać na etapie wczesnonastolatkowym- stad biorą się podobne pomysły. IMO! Z nieumiejętności życia. Np. teraz , siedzę w 1 pokoju z mężem. on robi swoje , ja swoje - totalne porubstwo i nawet gadać nam się nie chce ze sobą. Nikt nikomu przez ramię nie zagląda, każde leży na swoim kawałku kanapy i jest same ze sobą. Nie wiem po co mi by było do tego 2gie mieszkanie ![]() No i jest to wyjście dla pary bezdzietnej. Bo sobie trochę nie wyobrażam, ze ja z brzuchem pod brodę, czy z dzieckiem a mąż jedzie na weekend się relaksować do swojego mieszkania ![]() Byłby rozwód w 5 minut ![]() To jest rozwiązanie dla par, które ze sobą "chodzą" a nie które ze sobą tworzą związek/rodzinę.
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie mam jeszcze związku zalegalizowanego(nie jestem nawet z Nim zaręczona).
I widuję mojego faceta .. np. w tym tygodniu raz. tak więc ja mam jeszcze lepiej 1 dzien razem 6 osobno.
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ironia, tak?
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
pewnie, że ironia.
bo w Ameryce pewnie narzekają że mają tylko wolne 2 dni .. ![]()
![]() |
#14 |
zawsze mam racje
|
Ale chodzicie przy partnerach/mężach w zestawie: glinka na twarz+ ampułki rzepowe na włosy+krem do depilacji na nogach?
![]() No bo ciężko, żeby się zamknąć na ten czas w łazience ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nogi robię woskiem.
ale ostatnio zaproponowałam mojemu facetowi żeby mi pofarbował włosy to się bardzo cieszył. Do farbowania jeszcze nie doszło ale facet bardzo się cieszy że chce go 'mieszać' w te sprawy. Tak samo zawsze wykazuje zainteresowanie suszeniem mi włosów czy czesaniem szcztoką. Dziwne ale on chyba miał być kobietą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
taki system 5+2 dni byłby dla mnie akceptowalny tylko w tedy, jakbyśmy mieszkali w kawalerce. z bardzo prostego powodu, żeby się uczyć, muszę mieć absolutną ciszę. przesadą byłoby dla mnie wymagać od Partnera takiej ciszy. przy dwóch pokojach, ja już problemu nie widzę.
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Klucz do sukcesu, to posiadanie własnego życia, swoich zainteresowań, wychodzenie czasem gdzieś bez partnera, można wtedy żyć razem nie dusząc się i posiadając swoje własne życie. Takie uciekanie na 2 dni jest dla mnie bezsensu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja równiez nie wyobrażam sobie wolnego w związku .pomijam kwestie pracy poza domem,czy szkoleń,ale legalne wyprowadzki na 2 dni?
dla mnie to bardzo niedojrzałe. ciekawa jestem,czy takie wolne sa 100% wolne,włacznie z wyjściem,sexem i spotkaniami,czy tylko odcięciem sie od partnera zamykając w osobnym pomieszczeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
zawsze mam racje
|
Wax to jeszcze nic, bo to ładnie pachnie, specjalnie o rzepę pytałam bo to czuć na kilometr
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Jak on jest chory, to też nie wygląda zachwycająco, ale ja z krzykiem nie uciekam ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierzemy się na dobre i na złe ,w zdrowiu i chorobie. dzieląc życie na etapy ładny,brzydki,zadbany,nie zadbany to ciężko jest tak żyć. nie mówimy o zapuszczeniu się,jednak nie zawsze można mieć świerza fryzurę,pachnący kibelek po dwójeczce,czy świerzy oddech z rana ![]() ideałów nie ma,ale trzeba zminimalizowac szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak jedno będzie miało zatrucie pokarmowe albo biegunkę ![]() bezsens i brak dojrzałości |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym zawsze można sobie robić "wieczorki piękności" jak partner np. pójdzie z kumplami na mecz czy na piwo chociaż ukrywanie się z tym samo w sobie nie wydaje mi się zbyt normalne ![]() może jeszcze mu się bez makijażu nie pokazywać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
zawsze mam racje
|
Ja mam też taki charakter, że w życiu się przy kimś nie poczuje tak swobodnie (chociażby o rodzonego brata chodziło) jak sama ze sobą.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolę sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez thisriveriswild Czas edycji: 2011-07-04 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie mieć "urlopu" od kogoś. To po co mieszkać razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nawzajem, tez go widziałam nie tylko odstrzelonego na randkę ale np. wiozłam całego pokrwawionego do szpitala i jeszcze w komplecie z kolegami sportowcami wyrwanymi ze środka intensywnego treningu - w aucie pachniało gorzej jak w stajni - 3 spoconych parogodzinnym wysiłkiem facetów, zszokowanych i naładowanych testosteronem az powietrze gęstniało, przerabialiśmy grypy żoładkowe i wielodniowe choroby wykluczające swobodne funkcjonowanie na poziomie podstawowym (umycie się czy wyjście do toalety) Na tym polega związek, jest się ze sobą w 100% na dobre i złe, a nie tylko na pokaz.
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Mój Szwagier jak trafił z nerkami do szpitala to miał założony cewnik. Wyglądał jak kupka nieszczęścia a siostra dzień w dzień była u niego po parę godzin, myła go, czesała, karmiła...
Moja mama jak złamała nogę w ciąży ze mną, to nawet do toalety nie potrafiła dojść (bo miała nogę śrubowaną) to tata podstawiał jej wiaderko a potem ją podcierał. Miłość nie polega na tym że się kocha za tą piękną stronę, a ta zwykła, czy nawet wersja nieco pogorszona - to już be... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.