Kocham Cię tak bardzo!Dzięki Tobie jestem:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Moja mama jest NAJ

Notka

Moja mama jest NAJ Maj to miesiąc miłości, budzącego się życia i miesiąc naszych kochanych mam. W związku z tym przygotowaliśmy dla Was razem z marką Rossmann kolejne zadanie konkursowe, w którym prosimy Was o wątki poświęcone Waszym Drogim Mamom.

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 06:17   #1
felinho17
Przyczajenie

Kocham Cię tak bardzo!Dzięki Tobie jestem:)

Mamo, Mamusiu, Matulu, Mamko!!!

Wkrótce Twoje święto,a właściwie już Nasze.Pierwsze,obchodzone przeze mnie po drugiej stronie!Tym razem nie tylko ja przygotuję dla Ciebie prezent i złożę najszczersze życzenia,ale także mój mały synek w brzuszku da o sobie znać i sprawi,że poczuję iż ten dzień -26 maja to także mój dzień.
Wiesz,że za 6 tygodni będziesz już babcią?!Jak ten czas zleciał,jak dzień za dniem przybliża mnie do nowej roli.Do roli mamy.Do roli,której całe życie uczyłam się od Ciebie!

Boję się,m
artwię,mam mnóstwo obaw,ale wiem,że będziesz z nami,podzielisz się wiedzą i doświadczeniem.Pomożesz mi wychować dobrego człowieka Podobnego do mnie.To dzięki Tobie jestem jaka jestem,wiem co w życiu ważne,a co ważniejsze.Umiem odróżnić dobro od zła,jestem szczera i uczciwa,pogodna i optymistyczna.Ambitna i pełna nadziei na lepsze.
Przecież jestem cząstką Ciebie Mamo.
Kocham Cię nad życie,na zawsze

Edytowane przez felinho17
Czas edycji: 2011-05-10 o 06:55
felinho17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 06:26   #2
felinho17
Przyczajenie

Dot.: Kocham Cię tak bardzo!Dzięki Tobie jestem:)

Oto i ona,ma jedyna,najdroższa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mamusia.jpg (50,3 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-05-10, 06:36   #3
felinho17
Przyczajenie

A teraz coś specjalnie dla Ciebie!

Twoja córka z Twoim wnuczkiem
Mamo, jestem najszczęśliwsza na świecie!

Już wiem jak to jest czuć go w sobie,każdy jego ruch,czkawkę,delikatnie kopniaki.
W ciągu kilki miesięcy obudziło się we mnie wyczekiwane macierzyństwo,uczucia i zachowania dotąd mi nieznane.
Dobrze,że jesteś ze mną,że opowiadasz,wspominasz,pom agasz i uczysz.Wiem,że dla Ciebie to także piękne i ważne chwile.Pamiętasz jak to mnie nosiłaś w brzuchu i jaka byłam nieznośna?Minęły lata,ale tego się nie zapomina.Powraca się myślami,szczególnie w takich momentach,kiedy na Twoich oczach w moim brzuchu rośnie mały człowieczek.Jakby nie było ten człowieczek to także kawałek Ciebie,garstka Twoich genów.Twój wnuczek

Byliśmy ostatnio nad morzem,pogoda piękna,widoki jeszcze piękniejsze.

To zdjęcie zrobione było specjalnie dla Ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja mama.jpg (33,5 KB, 42 załadowań)

Czas edycji: 2011-05-10 o 06:58
Stary 2011-05-10, 08:02   #4
felinho17
Przyczajenie

Mamo,dzięki za troskę

Mama, czy nie jest to magiczne słowo?Pomyślisz i już jest przy tobie, tuląc i całując cię czule w czoło.Bardzo się troszczy o twoje zdrowie i gdy jest przy tobie, nikt złego słowa na ciebie nie powie.Czuwa nad tobą nawet w nocy,by złe sny nie miały nad tobą mocy.Czy jesteś duży, czy jesteś mały,zawsze o pomoc możesz zwrócić się do mamy.I wystarczy, że słowo magiczne wypowiesz,jak bardzo kocha cię mama, zaraz się dowiesz.Bo weźmie cię w ramiona,Przytuli do piersi i w kolejce po szczęście Możecie stanąć pierwsi.

Czas edycji: 2011-05-10 o 11:54
Stary 2011-05-10, 09:35   #5
angelinmyheart
Zakorzenienie

Bardzo jesteś podobna do mamy i pięknie o niej piszesz.
I gratuluje.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:56   #6
Dzikun
Zakorzenienie

Super mama i super brzuszek (5)
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:58   #7
milena22x
Raczkowanie

Smile Dot.: Kocham Cię tak bardzo!Dzięki Tobie jestem:)

Mamy są wspaniałe, wspierają, dają wskazówki a wnusio będzie na pewno oczkiem w głowie babci:0 ode mnie 5, pięknie napisane, wzruszająco, koniecznie daj mamie przeczytać pozdrawiam

Witaj górska przygodo!

milena22x jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 12:22   #8
zkadula
Raczkowanie

fajny wątek napewno jeszcze zajrzę
zkadula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:04   #9
felinho17
Przyczajenie

Dzięki za miłe komentarze,szczególnie miło będzie mojej Mamie

Postanowiłam zacząć cykl alfabetowy.Każdego dnia będę dodawała cechę charakteryzującą moją mamę.
Dziś czas na "A"

A jak ambitna
,mimo wieku walczy z komputerem, samochodem i komórką.Nosi w torbie laptopa,mimo że mówi,że to głupota.Że za dużo czasu spędzamy w internecie,że niszczymy przez to związki,przyjaźnie.Ale przegląda strony codziennie,czyta recenzje,szuka nowości.
Ciągle się uczy-języki,gotowanie,od niedawna zaczęła uczęszczać na fitness i basen.Czyta książki,takie niezwyczajne,mądre,skompl ikowane.
Ciągle chce więcej,lepiej.Jak najlepiej przede wszystkim dla swoich dzieci,od nie dawna także i dla wnuka(pierwszego,wyczekan ego).Całym sercem walczy o miłość,szacunek,czas dla całej rodziny i cudowne,ciepłe relacje między nami.
Pnie się w górę.
Czasami mówię,Mamo daj spokój,wystarczy,odpoczni j.
Ale ona zawsze znajdzie sobie jakieś zajęcie.
Teraz zaczęła dziergać buciki dla wnuczka:P
Już nie można im się oprzeć.

Czas edycji: 2011-05-12 o 07:09
Stary 2011-05-11, 07:56   #10
felinho17
Przyczajenie

Dziś czas na "B"

Błyskotliwa-szerokie pojęcie,synonimów wiele.Ale taka właśnie jest moja mama-bystra,inteligentna,dowci pna,zdolna,łatwo kojarząca,pojętna.
Taka błyskotliwa kobieta.
Taka kobieta na którą zawsze można liczyć.
Taka,która zawsze ma pomysł i dobrą radę.
Taka,która się nie poddaje.
Taka,która walczy zawsze do końca.
Taka,która problemom mówi nie!
Taka,która zawsze znajdzie wyjście z trudnej sytuacji.
Taka,która zarazem bawi i uczy.
Taka,na której pragnę się wzorować do końca życia.

Mamo - jesteś moją ko
kainą

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Właśnie rozmawiałyśmy,popłakała się,ze szczęścia.
Mimo,iż wie,że zostanie babcią już wkrótce,ciągle wywołuje to w niej wzruszenie.Mówi,że nie może się doczekać,kiedy Go zobaczy,pogłaszcze po główce,wykąpie.
Czasami żałuję,że nie mieszkamy już razem,że nie widujemy się codziennie.Ale to tylko czasamiWiem,że myślami i sercem zawsze jesteśmy blisko siebie.

Czas edycji: 2011-05-11 o 07:35
Stary 2011-05-11, 08:01   #11
isiaczekk
Zakorzenienie

Ciekawy pomysl z tym cyklem alfabetycznym Bede zagladac Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej mamy
Stary 2011-05-11, 08:17   #12
emaran
Przyczajenie

Pięknie opisane. Wzruszyć się można. Oby każde dziecko miało tak świetny kontakt z Mamą.
emaran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:35   #13
felinho17
Przyczajenie

Oto fragment mojej ulubionej piosenki o mamie:

Wykonanie szczególnie piękne-Małgorzata Markiewicz
(Do Ciebie,Mamo)

...Mamo, nie myśl, że się skarżę

żal mi tylko marzeń

dziecięcych dni, moich dni

Widzę znów nasz dom

ciebie mamo w nim

wspominam stary klon

ciemny i wysoki jak dym...

Włączam i wsłuchuję się cała.Polecam.Na mojego maluszka muzyka działa szczególnie kojąco,więc słuchawki na brzuszek

Stary 2011-05-11, 09:14   #14
kasim
Przyczajenie

Ja też daję ***** bo to super co się czyta !!!
kasim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:49   #15
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

aż się poryczałam. Mojej niestety już nie ma z nami. Ale wiem że u góry czuwa i jest naszym Aniołem

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:29   #16
felinho17
Przyczajenie

Na pewno czuwa i dba o Was
Nie wyobrażam sobie gdy mojej Mamy zabraknie...
Warto kochać,bo życie krótko trwa.
Stary 2011-05-11, 21:18   #17
felinho17
Przyczajenie

Właśnie zastanawiam się nad prezentem dla Mamy(zostały właściwie 2 tygodnie).Może macie jakieś pomysły?Póki co takie bardziej ogólnikowe,w razie czego dobiorę coś odpowiedniego.
Ja będę dziś dumać,jutro napiszę Wam co wymyśliłam.
Całuję moją Mamuśkę:cmo k:

Stary 2011-05-12, 06:29   #18
jurekgonzo
Przyczajenie

Super piszesz o mamie,gratuluję maluszka!
A z prezentów to może być:

-szkatułka na biżuterię
-wieszak na torebkę
-może jakaś filiżanka ze spodkiem

Na razie mam tylko takie pomysły
Pozdrawiam
jurekgonzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 07:02   #19
felinho17
Przyczajenie

Dzięki za pomysły,całkiem przypadły mi do gustu i myślę,że wszystkie też spodobałyby się mojej mamie.Sama wymyśliłam kilka prezentów,ale napiszę o nich później.Póki co dalszy ciąg cyklu,dziś "C"

C jak cudowna.

Powiedziałabym,że najcudowniejsza,ale wtedy to byłoby już na literę"N".Wystarczy więc cudowna.A dlaczego?Powodów są miliony.Przede wszystkim cudownie przeżywa każdy dzień swojego i naszego życia.Ma wiele pomysłów-cudownych i cudowne podejście do ludzi,nie tylko do najbliższych,ale też do zupełnie obcych.Cudowność mojej mamy objawia się też jej zdolnościami kulinarnymi.Cudownie gotuje(na samą myśl ślinka mi cieknie i zaraz będę musiała coś wykombinować).Kocham przede wszystkim słodkości,które przygotowuje,te ciasta,ciasteczka,torciki ...
Poza kuchnią moja cudowna mama sprawdza się wszędzie.Cudownie nam się rozmawia,robi zakupy,sprząta.Nie ma między nami nieporozumień(rzadko są:P).Mama ma nawet gust całkiem podobny do mnie(chyba powinno być,że to ja mam podobny do niej),dlatego często pożyczamy sobie ubrania,wzajemnie robimy sobie make-up,kupujemy prezenty w ciemno.Zawsze wszystko się podoba.Teraz śmiejemy się właśnie z tego,że przez ostatnich kilka miesięcy nie mamy możliwości wymienienia się ubraniami,ponieważ jak wiadomo ja obecnie ubieram się na dziale MAMA.Ale jeszcze nie całe 6 tygodni i powoli będę wracać do swoich rozmiarów(mam nadzieję).

Mamo jesteś cudowna!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 08:12   #20
ccaroline85
Przyczajenie

Świetny wątek
ccaroline85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:18   #21
felinho17
Przyczajenie

Mamo!

To może śmieszne,ale chciałam zebrać w jednym miejscu produkty,przedmioty etc.,które kojarzą mi się z dzieciństwem i oczywiście z Tobą.Są to rzeczy znane pewnie wszystkim w wieku podobnym do mojego;d

Czas wspomnień

Zaczęłam od 2 rzeczy,bez których ja się nie rozstawałam.Do tej pory gumy Turbo i Donald są moim niespełnionym marzeniem,do dziś pamiętam ten smak i czuję zapach..mniammm...Pamięta m jak dzień w dzień latałam do mamy po drobniaki,by tylko mieć na Turbo czy Donalda:P A później wymiana obrazków hahah

Chyba byłam już wtedy Turbodymomenem

Czas edycji: 2011-05-12 o 09:19
Stary 2011-05-12, 09:56   #22
klaugoral
Przyczajenie

o tak, pamiętam te gumy
klaugoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:58   #23
felinho17
Przyczajenie

To do gum dorzucam coś jeszcze.
Mamo pamiętasz jak wcinałam Vibovit palcami?Pychotka
Zawsze bardzo o mnie dbałaś i nie zapominałaś o witaminkach.
Ja dziś także łykam ,aby mój maluch był zdrowiutki,tak jak i ja dzięki Tobie

Stary 2011-05-13, 07:42   #24
felinho17
Przyczajenie

Już mamy "D"

D jak dobroduszna

Dlaczego dobroduszna?Bo pomaga,bo wie,że nie wszyscy są tacy sami,nie tyle samo mają,nie na tyle samo mogą sobie pozwolić.Rozumie,że los różnie nas traktuje i czasami płata nam niemiłe niespodzianki.Wie,że ludziom trzeba pomagać,że z natury jesteśmy dobrzy,że czasami wystarczy nam tylko podać dłoń,powiedzieć coś miłego,poradzić i wszystko nabiera innych barw.Od dziecka pamiętam jak zabawki,które mi się już znudziły wędrowały do domu dziecka lub do PCK,nigdy ich nie wyrzucaliśmy.Do tej pory idąc ulicą mama często komentuje to co dzieje się dookoła nas,otaczającą nas biedę i ubóstwo.Pomaga żebrakom,szczególnie dzieciom.Często kupuje im coś do jedzenia czy picia,pyta dlaczego stoją na ulicy,jaka jest sytuacja w domu.Nie piszę o tym jaka Mama jest dobroduszna dla nas,dla całej rodziny,bo przecież to normalne.Moja mama ma największe serce na świecie i wie jak z niego korzystaćŻyczyłabym sobie,aby wszystkie mamy były takie same!

Stary 2011-05-13, 09:53   #25
felinho17
Przyczajenie

Zostaniemy jeszcze przy jedzonku,ale dziś zahaczymy pamięcią o słodkości.Słodkości dzieciństwa,słodkości lat 80tych.Te podwieczorki i deserki serwowane przez mamę.Mamo,jak mi się marzą te pyszności...

1.Kocie języczki

2.Galaretki

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Mamo,siedzę i myślę o Tobie!

Myślę jaka jesteś,a jaka jestem ja.Czy bardzo do Ciebie podobna czy raczej całkiem inna.Co nas łączy,a co nas dzieli.Co lubimy,a czego nie?
Często gdy jesteśmy gdzieś razem ludzie zadają nam pytanie czy jesteśmy siostrami?Zawsze to bardzo miłe,pewnie szczególnie dla Ciebie!Ale właściwie fizycznie jesteśmy mało podobne,zawsze mi mówili,że jestem cały ojciec;p

Bardzo Cie kocham Mamo!

Czas edycji: 2011-05-13 o 12:53
Stary 2011-05-14, 08:23   #26
felinho17
Przyczajenie

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

E jak elokwentna.

Tak właśnie.Moja mamka jest właśnie z tych,którzy umieją mówić,umieją się wysławiać,przemawiać.Nie boi się języka,mówi na każdy temat na który ma coś do powiedzenia.Do tego mówi z rzadko spotkaną lekkością i swobodą.Potok słów,pięknych słów często towarzyszy jej każdego dnia.Tak miło jej się słucha,czy opowiada o rzeczach słodkich i ciepłych czy historie mrożące krew w żyłach,na każdym gruncie tematycznym jej wypowiedzi są pełne uczuć i emocji.Myślę,że dlatego też ma dar przekonywania,tak opowiada,że czasami myślę,że byłaby wspaniałym przedstawicielem handlowym,który sprzeda wszystko co ma do sprzedania.Teraz czekam już na okres kiedy zacznie opowiadać bajki mojemu synkowi,a swojemu wnuczkowi.Sama chętnie posłucham,ile zmieniło się w niej przez lata,od czasu kiedy to mi opowiadała różne historie przed zaśnięciem.
Stary 2011-05-15, 07:40   #27
felinho17
Przyczajenie

Dzień dobry Mamo

Kocham Cię,posmaruję Tobą chleb
Twój wnuczek nie daje mi za bardzo spać,kopie mnie i wierci się jakby miał robaki w pupce:P Tak więc nawet w niedzielę wstajemy wcześnie i gadamy sobie z brzuszkiem.Wybieramy się dziś na ostatnie zakupy dla malucha,zostały do kupienia kosmetyki pielęgnacyjne ,pieluchy, termometr,no i pościel.Wybór wszystkiego jest ogromny,ale ceny są jeszcze większe.Nie to co kiedyś...Pamiętam mój wózek,duży,sztruksowy,gra natowy,wiele maluchów miało taki sam,dziś każdy chce mieć coś najpiękniejszego,kolorowe go,najdroższego i niespotykanego.Ostatnio widzieliśmy wózek,wiesz za ile?Całe 6599zł!!!
Złapałam się za głowę!A propos wózka i fotelika do samochodu.Wczoraj zawzięliśmy się z Twoim zięciem i postanowiliśmy spróbować zainstalować fotelik w aucie,śmiechu było co nie miara,bo w ogóle nie wiedzieliśmy jak się za to zabrać i gdzie te pasy mają przechodzić by wszystko było stabilne i bezpieczne.Nic się nie martw,po wielu próbach w końcu się udało,więc mały ma już swoje miejsce w samochodzie.
Na razie uciekam zrobić śniadanko,później czas na literę F

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 07:50   #28
felinho17
Przyczajenie

Wczoraj nie ogarnęłam wszystkiego na cz as,no i na bloga też mi go zabrakło,dziś za oknem leje,Maluszek śpi spokojnie w brzuchu,więc ja zabieram się do pisania.

Litera F.
F jak fajna.
Mamo jesteś bardzo fajna.
Osobiście nie przepadam za tym określeniem,ale jest ono nacechowane dużą poztywnością,bo jak coś jest fajne to wszyscy chcą to mieć.Ja wiem,że taką mamę jak mam ja,chciałby mieć każdy.

Fajnie wygląda,ma fajne poczucie humoru,fajnie się z nią rozmawia,ma fajne podejście do życia,umie fajnie doradzić...

To słowo jest okropne!!!
Myślę,że moja mama jest najfajniejsza,a nie fajna.
Stary 2011-05-17, 07:00   #29
felinho17
Przyczajenie

G jak gadatliwa.

Już było o elokwencji,dlatego gadatliwość można pod to podciągnąć.Moja mamuśka to gaduła,ale w sensie jak najbardziej pozytywnym.Po prostu lubi mówić,dyskutować,opowiada ć i rozprawiać.Mówi się,że gaduła mówi zbyt długo i za dużo i zanim coś powie to mówi przez pięć minut.Moja mama to inny rodzaj gaduły-dobry i mądry,nie jest paplą,pleciugą czy plotkarą.
Jest inteligentną gadułą,która jeśli ma coś do powiedzenia to mówi.I uwierzcie mi,że słucha się jej niezwykle przyjemnie,a na dodatek z jej mówienia można zaczerpnąć wiele.Zdarza się,że na rozmowach z mamą spędzam całe noce i kładąc się nad ranem do łóżka dalej czuję niedosyt.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Wczoraj kupiłam część prezentu dla mamy i chętnie Wam go pokażę:

Jestem przekonana,że mamie się spodoba,bo mi podoba się bardzo
Stary 2011-05-17, 09:27   #30
felinho17
Przyczajenie

Dla Ciebie Mamo,dla Ciebie Babciu

Czas edycji: 2011-05-17 o 09:32

Nowe wątki na forum Moja mama jest NAJ

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości