|
Notka |
|
Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;) |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Niezapomniane Wakacje W TunezjiBył lipciec 2009 roku. Zawsze marzyła mi się wycieczka do Tunezji,gdy mój chłopak wyciągnął vouchery do Tunezji.Nie mogłam w to uwierzyć.Byłam przeszczęśliwa. Niestety wszystko do czasu,gdy zbliżał się termin wycieczki,ogarniał mnie przerazliwy strach. Pierwszy raz miałam lecieć samolotem! Ale chciałam pokonać ten strach za wszelką cenę,bo wiedziałam,że po 2 godzinach lotu czeka mnie przepiękne miejsce,tak wymarzone... No i nadszedł dzień wylotu,wsiadając na pokład wiedziałam,że już nie uciekne.Mój chłopak niestety zwątpił i był pewien,że jednak zrezygnuje.On sam się nie bał,ale jak widział jak się trzęsę ,cała pocę,i panikuję,zaczął mnie jakoś uspokajać.Gdy silniki maszyny zaczęły coraz głośniej chodzić,a samolot kołować, to strach wziął górę,moje nogi były jak z waty,i strasznie się trzęsły. Usiadłam jeszce przy oknie bo myślałam,że będę taka odważna,a już w powietrzu ciągle te okienko zamykałam.Bałam się spojrzeć w dół. Po godzinie lotu wreście się odważyłam i spojrzałam a tam ukazały mi się malutkie światełka,wszystko zresztą było takie małe, ulice,światła na statkach.Coś pięknego.Po 2 godzinach byliśmy na miejscu a ja byłam dumna,że pokonałam ten strach. Dodaję kilka zdjęc z wycieczki : 1.NOCNY LOT SAMOLOTEM
2.WIDOK Z OKNA 3.MOJA GŁOWA WYSTAJĄCA Z BASENU ![]() 4.MOJA KOSZULKA ZŁOŻONA PRZEZ KOBIETĘ KTÓRA SPRZĄTAŁA W POKOJACH 5.WIDOK Z TARASU Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2011-06-15 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Niezapomniane Wakacje W Tunezji
Dzień 2 W słońcu jakieś 50 stopni,było strasznie gorąco.Z moim TŻ wybraliśmy się na basen,który znajdował się obok hotelu. Po gorącej kąpieli przyszła kolej na gorące tańce ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2011-06-15 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
nigdy nie leciałam samolotem i podejrzewam, że miałabym podobnie jak Ty, ale dobrze, ze udało Ci się pokonać starach
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez milena22x Czas edycji: 2011-06-15 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
I kolejna zdjęcia,tym razem z wycieczki po mieście,i jedno zdjęcie z plaży ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dzień 3
Tego dnia czekały nas nie lada atrakcje. Wybraliśmy się w podróż statkiem na bezludną wyspę. Troszkę inaczej wyobrażałam sobie tą wyspę,myślałam,że będą tam palmy i kokosy ![]() Ale jak się pózniej okazało niestety była zwykła spora wysepka,bez palm i kokosów ![]() Za to była przezroczysta woda. Na wyspę płyneliśmy sporych rozmiarów statkiem.Pózniej była przesiadka na inny statek,a jeszcze pózniej organizatorzy wycieczki zapakowali sporą liczbę osób w tym nas do małej blaszanej motorówki.Wtedy mieliśmy niezły ubaw,ciężko było tą motorówką kierować,a ona się tak gibała myślałam,że za chwilę wszyscy wykąpiemy się w morzu.Do tego wszystkiego na pokład wlewały się spore ilości wody. Całe szczeście,że dotarliśmy cali i zdrowie na bezludną wyspę. ------------------------------- W ten dzień również,ukazała nam się z okna naszego hotelu nie codzienny widok,pierwszy raz widziałam tak dziwnie zaparkowany samochód ![]() Z moim TŻ nie mogliśmy wyjść z podziwu,miliśmy niezły uwab. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
oj chciałabym być na takiej bezludnej wyspie! nawet bez palm i kokosów. a wiesz, ze też tak sobie zawsze wyobrażałam bezludną wyspę
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Piękne widoki-urokliwe miejsce
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja swój pierwszy lot przezywałam na trasie Warszawa-Mediolan, a dalej Cairo, na kilka dni przed 25 urodzinami. Lecieliśmy na wymianę studencką do Egiptu. Pierwszy lot jest zawsze niezapomniany. W tym samym roku latałam jeszcze 3 razy
![]() Teraz latam bez problemu, ale powrót z Egiptu nie obył się bez przygód. ![]() Śliczne fotki - podoba mi się parkowanie Smarta ![]()
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-06-16 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Gosia
Sporo miejsc zwiedziłaś zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Dzień 4
Kolejny aktywny dzień,tym razem na Quadach.Nie zapomniane wrażenia z tego wypadu.Fajnie było sobie tak pośmigać po rozgrzanym piasku. Ten wstrętny pył miałam wszędzie,na twarzy,we włosach,na całym ciele. Ale warto było ... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wspomnienia z pięknej Tunezji. Daję 5/5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Dzień 5 Wyprawa wielbłądami.Bałam się sama na niego wziąść ,jak zobaczyłam z bliska jakie to jes duże zwierze. Dlatego wsiadłam z moim TŻ ![]() Fajnie się na takich wielbłądach spaceruje. Nasz wydawał z siebie jakieś dziwne odgłosy kóre dobiegały z jego tyłu ![]() Ale mieliśmy ubaw. Tego dnia również odbyłam swoją pierwszą przejażdżkę na osiołku. Wszystko dlatego,że zabrakło dla mnie pózniej innego zwierzątka,wiele osób galopowało na koniach,a ja niestety na osiołku.Wsiadając na niego wyprowadził mnie gdzieś w nieznane,ja myśląć,że karawana idzie za mną,galopowałam na tym osiołku.Dobrze,że organizator za mną szybko pobiegł,bo nie wiem gdzie ten osioł by mnie wywiózł ![]() Do tego wszystkiego on w najlepsze wszedł w dość spore kaktusy,żeby je skonsumować.Bałam się z niego zeskoczyć, więc w te kaktusy weszliśmy razem,ale udało mi się całe szczęście,uniknąć,bolesny ch skaleczeń. Ludzie którzy szli za mną na wielbłądach i koniach mieli niezły ubaw,mój TŻ również. Ale przynajmniej było zabawnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Dzień 6-7
Szóstego dnia odpoczywaliśmy,wybraliśmy się rowież do restauracjina wyśmienite jedzonko ![]() Siódmy dzień,to niestety dzień powrotu do Polski.Było strasznie ciężko nam wracać. Ale wspomnienia pozostaną już na zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wspomnienia z pewnością pozostały piękne! rewelacyjne widoczki
![]()
#17 |
Zakorzenienie
|
Oj polezaloby sie w Tunezji na plazy...
![]() ![]() Zostawiam 5 ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.