Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Moje wakacyjne przygody

Notka

Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;)

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 17:02   #1
natalia18291
BAN stały

Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

Moim żywiołem jest woda...
jestem wodnikiem więc z wody bym nie wychodziła, a szczególnie nad morzem. I pomyśleć, że sesja niedługo się zakończy i będę mogła jechać nad to swoje ukochane morze. Mieszkam w górach więc góry to dla mnie codzienność. Polski Bałtyk uważam za jedyne i niepowtarzalne morze. Piękne plaże czyste (szczególnie uwielbiam Pogorzelicę jest tam naprawdę czysta plaża) ale każe miejsce nad Polskim Bałtykiem jest dla mnie czymś wyjątkowych. Mogłabym spędzać tam dnie i noce. I w dodatku ta opalenizna która mnie opala od razu na brąz
P1060135.jpg

P1060188.jpg

P1060160.jpg
natalia18291 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:37   #2
natalia18291
BAN stały

Lightbulb Dot.: Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

Moja przygoda z morzem zaczęła się dopiero jak miałam 16 lat. Wtedy oto pierwszy raz zawitałam nad Bałtykiem. Może dlatego tak mnie urzekł, że trzyma mnie do dziś.
Wcześniej o morzu słyszałam, tylko z opowiadań. Znajomi, rodzina, koledzy w szkole wszyscy już tam byli wszyscy już widzieli a ja nie. Czułam się gorsza. Lecz teraz chce spędzać swoje wakacje tylko i wyłącznie tam i nigdzie indziej.

mewy_jasne_barwy_blekitu.jpg
Stary 2011-06-16, 12:46   #3
milena22x
Raczkowanie

Smile Dot.: Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

Ależ ci zazdroszczę, jak ja bym chciała mieszkać w górach! morze mam bliżej i jestem tram dość często, ale też je uwielbiam. Choć ostatnio ciągnie mnie bardziej właśnie w góry. W Pogorzelicy akurat nie byłam, więc z chęcią poczytam o twoich przygodach związanych z tym miejscem pozdrawiam i 5 zostawiam, z ciekawością jeszcze zajrzę

Witaj górska przygodo!

milena22x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:03   #4
natalia18291
BAN stały

Red face Dot.: Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

Moją pasją są zdjęcia. Robię je wszędzie gdzie tylko się da, komu się da,jak się da i czemu się da Fakt jest taki, że idealne one nie są nigdy nie ukończyłam nawet żadnego kursu robienia zdjęć. Ale pasja to pasja nie trzeba być w tej dziedzinie mistrzem. Oczywiści na wakacjach robię ich mnóstwo następnie w domu przeglądam i zostawiam te, które uważam za ciekawe, inne lub po prostu mi się podobają. Poniżej zamieszczam kilka moich zdjęć. Proszę o głosowanie

P1040736.jpg

P1040741.jpg

P1040743.jpg

P1040814.jpg

P1060169.jpg

P1060274.jpg
Stary 2011-06-17, 18:46   #5
natalia18291
BAN stały

Talking Dot.: Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

Trzy lata temu podczas właśnie takich wspaniałych wakacji poznałam moją miłość. Dla mnie to była taka miłość o jakiej każda z Nas marzy. Miłość od pierwszego wejrzenia.
Choć na początku mimo wielkiego zauroczenia nic nie wskazywało na to, że nasze losy się potoczą wspólną drogą. Ale jednak się potoczyły, Jestem od tamtych wakacji szczęśliwa z dnia na dzień coraz bardziej. Wiem, że każdego dnia mam dla kogo wstawać, uśmiechać się i pięknie wyglądać.
2009-13.jpg
566973.jpg
Stary 2011-06-18, 09:44   #6
natalia18291
BAN stały

Dot.: Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

Mieszkam w górach więc naturalnie część wakacji spędzam właśnie tutaj
może teraz odkryję przed wami kilka tajemniczych miejsc, wspaniałych lokalizacji i mrocznych opowieści o okolicy w której mieszkam Zapraszam do śledzenia niedługo pierwszy post na ten temat
Stary 2011-06-18, 12:26   #7
natalia18291
BAN stały

W południowo-zachodniej Polsce leży jeden z najciekawszych pod względem przyrodniczym i kulturowym regionów turystycznych naszego kraju.
Kraina zamków i pałaców, Królestwo Ducha Gór- to tylko niektóre określenia nadawane tej niezwykłej ziemi. Liczne atrakcje turystyczne, zabytkowe budowle, zamki , pałace, wodospady, malownicze formy skalne sprawiają, że pobyt w naszej krainie zachwyci najbardziej wymagających. Różnorodne imprezy kulturalne i sportowe, m.in.

Festiwal Teatrów ulicznych w Jeleniej Górze
1_29394_miedzynarodowy-festiwal-teatrow-ulicznych.jpg
Festiwal_teatrow_ulicznych_w_Jeleniej_Gorze_3.jpg
zjazdy rogatymi saniami w Kowarach
4d7095b4cbf4c_o.jpg
narciarski Bieg Piastów
Bieg_Piastow_2364685.jpg
Bike Maraton
anna-szafraniec-maja-wloszczowska-bike-maraton-swieradow-zdroj-na-trasie.jpg
Mistrzostwa Amatorów w Rzeźbie ze śniegu w Szklarskiej Porębie
49746571dafd9_p.jpg
sniegolepy.jpg
Zlot Motocykli Harley Davidson
2009-06-15_3130.jpg
Bieg na Śnieżkę w Karpaczu
sniezka.jpg
z9502813X,Bieg-na-Sniezke.jpg

dodatkowo uatrakcyjnią pobyt w tym regionie przez cały rok.
Zapraszam do mojej okolicy.
Niedługo kolejne opisy i zdjęcia
Stary 2011-06-20, 07:51   #8
natalia18291
BAN stały

Post Dot.: Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

Jelenia Góra

Dzisiejsza notatka będzie o miejscowości w której studiuję.
Trochę z punktu widzenia zwiedzających trochę z punktu widzenia mnie.

Niewiele miejscowości w Polsce może poszczycić się tak wspaniałym położeniem i bogatą ofertą turystyczną jak Jelenia Góra.
Miłośnicy historii odnajdują tutaj liczne zabytki architektury- od średniowiecznych zamków i umocnień, barokowych i renesansowych pałaców oraz kamienic. po secesyjne budowle.
Dzieje miasta i regionu przybliżają ekspozycje Muzeum Karkonoskiego, gdzie znajduje się największa kolekcja artystycznych wyrobów ze szkła. Nie mniej ciekawe są spotkania z przyroda w zacisznych parkach uzdrowiska Cieplice słynącego z wód termalnych, w Muzeum Przyrodniczym prezentującym barwny świat ptaków i motyli oraz i na Górze Chojnik, będącej enklawą Karkonoskiego Parku Narodowego. Bogaty Kalendarz wydarzeń kulturalnych przygotowany jest na święto miasta- wrzesień Jeleniogórski.

Zdjęcia:
Brama Wojanowska

Deptak

Zamek Chojnik

Uzdrowisko Cieplice:

Muzeum

Dolina Pałaców i Ogrodów

Schronisko Perła Zachodu

Plac Ratuszowy

Teatr im C.K.Norwida

Zapora
Stary 2011-06-21, 15:33   #9
natalia18291
BAN stały

Dot.: Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...

KARPACZ

U stóp Śnieżki, Królowej Karkonoszy leży Karpacz malowniczo położony jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych w Sudetach. Symbolem miasta jest sprowadzony w 1844 roku norweski kościołek Wang z XIII wieku. To właśnie w Karpaczu rozwijała się karkonoska turystyka. Magnesem przyciągającym turystów była i jest Śnieżka. Na jej szczyt podążali turyści i pątnicy, aby w kaplicy św. Wawrzyńca uczestniczyć we mszy świętej. Kotły Wielkiego i Małego stawu to jedne z najbardziej malowniczych miejsc w Karkonoszach a schronisko Samotnia zachwyca swym urokiem poetów, artystów i wędrowców. Alpejski klimat można poczuć wędrując przez Kocioł Łomniczki.
W Karpaczu na skoczni Orlinek bił rekordy Adam Małysz, a przy hotelu Orlinek zmagali się kolarze uczestniczący w Tour de Pologne.
Honorowym obywatelem Karpacza jest m.in. poeta Tadeusz Różewicz.

Kościół Wang (zbudowany bez użycia gwoździ)

Śnieżka

Kocioł Wielkiego Stawu

Kocioł Małego Stawu

Schronisko Samotnia

Główna Ulica Miasta

Kolorowa

Stary 2011-06-22, 14:11   #10
milena22x
Raczkowanie

Świetne zdjęcia! uwielbiam góry. W Karpaczu byłam dawno temu z wycieczką szkolną, ale nie za wiele z tej wycieczki pamiętam W w zeszłym roku byłam w Szklarskiej Porębie, więc niedaleko Karpacza. Niestety nie zdążyłam już zwiedzić Karpacza. Teraz bardzo żałuje;(

Witaj górska przygodo!

milena22x jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moje wakacyjne przygody

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości