![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Amy Winehouse
Jedna z najbardziej kontrowersyjnych wokalistek tego sezonu.
Ze względu na swoje nałogi często jest krytykowana, podobnie jak za swoją fryzurę a la "ośmiorniczka", lecz mam nadzieję, że nie tylko ja lubię jej piosenki ![]() Gdyby ktoś nie znał, a chciał poznac jej piosenki, daję linki do teledysków Amy ![]() Rehabe: http://www.youtube.com/watch?v=LD5sahXoj0U You know I'm no good: http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVTwkM Tears Dry on their own http://www.youtube.com/watch?v=I6LVGcIC1Tc Back to black: http://www.youtube.com/watch?v=aygAu1x2uQo To jest mała próbka twórczości A.W., lecz teraz YouTube odmawia mi posłuszeństwa ![]() Mam nadzieję, że jakieś fanki się znajdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amy Winehouse
lubie amy.
ma sliczny glos(piosenka rehab jest super),. swietna fryzure, specyficzny typ urody a i figura mi sie podoba. mila cheia slucham jej piesenek, chocia wiadomo kogo lubie najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
I ja znam i lubię. Ostatnio nic mi nie poprawia humoru tak, jak Rehab
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A jaka jej piosenka jest wg Was najlepsza? Jak dla mnie "You know I'm no good".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O, jej fryzura mnie rozwala
![]() A piosenki baardzo lubię, zwłaszcza Tears dry on their own |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ostatnio widzialam to dziewcze w jakims plotkarskim magazynie. Nie znalam a teraz posluchalam i
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam Amy . Rehab i Back to Black - mogę słuchać ich godzinami. Cenie ją przede wszystkim za indywidualność i niespotykaną , 'męską' barwe głosu .
Amy jest neistety uzależniona od narkotyków i alkoholu . Generalnie nie jest z nią dobrze z tego , co ostatnio o niej czytałam. Jednak ja nie wnikam w jej prywatne życie , interesuje mnie jej muzyka. A ta jest genialna ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Męska barwa?
Moja pierwsze skojarzenie to była "czarnoskóra" barwa ![]() Ale głos ma świetny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja znam Amy i ja lubie.
Bylam tez na jej koncercie, tzn slyszalam jak spiewa, bo utknelam w kolejce (to byl koncert Arctic Monkeys) i zdaje sie, ze byla pod wplywem alkoholu i brzmiala beznadziejnie ![]() Ogolnie nie jest z nia najlepiej, odwoluje coraz to kolejne koncert, miala byc supportem dla the rolling stones, ale odmowila w ostatniej chwili, raz nie zostala wpuszczona na poklad samolotu bo byla pijana, obecnie jest na odwyku ![]() A jej piosenek slucham dosc czesto ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No, właśnie. Oby się wyleczyła, bo nałogi zniszczą jej kariere i skończy jak "gwiazdki" typu LiLo czy Spears
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jest swietna na zywo - wystapila w kilku programach. Niestety koncerty odwoluje bardzo czesto a chetnie bym poszla.
W Empiku jest najnowszy album z tzw. polska cena (bez ksiazeczki i z inna okladka) - polecam ![]() Nat
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dla fanek muzyki Amy mam coś ciekawego - piosenka Rehab śpiewana przez młodego szkockiego (włoskie korzenie) wokalistę Paolo Nutiniego - dalej nie mogę uwierzyć, że to on śpiewa -głos jak bluesowy wyjadacz, a wygląd członka boysbandu
![]() Paolo Nutini - Rehab (Amy Winehouse cover, 2006) http://www.youtube.com/watch?v=uV0yeeP1X2E Czekam z niecierpliwością na opinie!
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Slyszalam,ze duzo pije i cpa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ją słyszałam na żywo wprawdzie była spory kawałek od sceny, ale brzmiała beznadziejnie, to samo mówią moi znajomi.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja widzialam ja w programie TV i byla swietna
![]() ![]() Nat
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
To może było przed tym załamaniem i alkoholizmem
![]() Mój znajomy, który był następnego dnia po tym, jak ja poszłam na koncert, powiedział, że była chyba pijana... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
zakochałam się w tej pani! jest w jej muzyce coś ciekawego, świeżego... (jej głos, włos i make up tworzą całkiem ciekawy image
![]() rehab i wake up alone- moje ulubione z nowej płyty ![]() tylko niech ona się opamięta, jak zobaczyłam fotki po tym incydencie, jakoby się pobiła z własnym mężem to brak słow..
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
dla mnie Frank to była genialna płyta (z moim ukochanym "help yourself"), a i ją wtedy uważałam za przepiękną kobietę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bardzo lubie piosenki Amy i ciesze sie, ze znalazlam "swoj" watek na wizazu ![]() Jesli chodzi o wizerunek, to jak dla mnie jest to typowy image kobiety o nieladnej twarzy- odwracamy uwage ciuchami, fryzura i makijazem tak dziwnym (te grubasne krechy na powiekach), zeby nikt sie nie zorientowal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I sama tez uwazam,ze nie jest zbyt ladna.A czesto dziewczyny o sredniej urodzi po prostu probuja zrobic sie "na cos",zeby nie wygladac nijako.Lepiej w koncu wygladac jakos,niz nijak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja ja widzialam jakos zaraz po wydaniu "Franka" - czyli fakt, przed wszystkim najgorszym. Generalnie uwazam ja za bardzo piekna - jest przynajmniej wyrazista (i to bez makijazu i tego ohydnego gniazda na glowie).
Nat
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dowiedziałam się o jej istnieniu może ze dwa dni przed powstaniem tego wątku (bo generalnie średnio orientuję się w młodziutkich, świeżutkich "talentach")
![]() Jak dla mnie, Amy jest typową przedstawicielką czysto końskiej urody ![]() ![]() ![]() A jej image, niestety, kojarzy mi się z takim "buntem na siłę", jak u Avril ![]() ![]() Co do muzyki zaś, to pomimo jej "czarnego" głosu (pomimo - ponieważ nie trawię tego typu brzmień) nawet przyjemnie mi się jej słucha ![]() ![]() ![]() Generalnie jestem na tak ![]() No niby chodzi o muzę, ale prawda jest taka, że dziewczyna za długo już chyba nie pośpiewa, jeśli nadal będzie się tak "prowadzić" ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Germini, jesli chodzi o odczucia wzgledem nowo wschodzacych gwiazd, to musze powiedziec, ze mam podobne podejscie. Amy Winehouse jest pierwsza od dawna osoba tworzaca muzyke, ktora mnie zachwyca, a nagrala dopiero 2 albumy. Preferuje tworcow z wiekszym stazem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie z Toba Germini i to w pelnej rozciaglosci
![]() No niby chodzi o muze,ale typka spiewa o odwykach,chlaniu itd.Czy to jednak nie lekkie przegiecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
A niech sobie spiewa... Wole o odwykach i chlaniu niz o parasolce jak Rihanna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o muzykę, znam tylko Rehab, początkowo mnie wkurzała, ale odkryłam, że ma swój urok, polegający mianowicie na tym, że piosenka jest dosyć "rozciągła" ("rozciąga się"?), bo wolna to chyba złe słowo. Brzmi to nawet ciekawie. Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Witam. Na wstępie powiem, że jestem tu nowa i jeszcze nikogo nie znam.
Ale do rzeczy. Amy Winehouse ma świetny głos i doprawdy wielka szkoda, że jest znana głównie ze swoich libacji alkoholowych, bo muzykę robi na poziomie. Jej image niezbyt mi się podoba. A piosenki podobają mi się praktycznie wszystkie, które usłyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam jej piosenki a zwłaszcza Fuckmy pumps i Black to black. Jej głos wspaniale pasuje do takiego jazzowego klimatu :P
Podobny ma Macy Gray jednak jej piosenki mi się nie podobają :P Zawsze coś się znajdzie ale Amy jest cudna i nie mam żadnych zastrzeżeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.