chcę zrzucić 10 kilo pomóżcie!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-27, 17:30   #1
lulu229
Przyczajenie

chcę zrzucić 10 kilo pomóżcie!!!

hej mam nadwagę i chcę się jej pozbyć,stosowałam różne kuracje odchudzające (dieta kopenchaska),herbolife,ćw iczyłam fitnes ,ale źle się po nim czułam ,waga mi nie spadła i ciągle byłam zmęczona po diecie kopenchaskiej co prawda schudłam 7kg po 14 dniach ale tym efektem cieszyłam się jakies 3 miesiące a później był oczywiście efekt jojo.obecnie ważę 73kg przy wzroście 168 i źle się z tym czuję no i oczywiście jestem strasznym łakomczuchem niech mi ktos pomoże
lulu229 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 17:42   #2
tootsie
Zakorzenienie

Dot.: chcę zrzucić 10 kilo pomóżcie!!!

Jesteś nową osobą i radzę zapoznać się z regulaminem forum
Kilka postów niżej jest obszerny wątek dla osób chcących zrzucić 10 kg! Poczytaj troche forum i znajdziesz odpowiedz. Nikt nie da Ci uniwersalnej rady i nie zrzuci za Ciebie tych kilogramów

Pozdrawiam

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 17:47   #3
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Na Dietetyce masz pełno podwieszonych wątków, zapoznaj się z nimi.
Podstawą jest dieta+trening, jedz 5-6 mniejszych posiłków dziennie, staraj się by w każdym posiłku było białko, NNKT i warzywo.
Oczywiście o słodyczach nie wspomnę, one od razu idą na out .
Kolację jedz czysto białkową na 1 lub 2h przed snem, jeśli dodajesz do kolacji węgle to zjedz ją w późniejszym odstępie czasowym od snu - jakieś 3h.
Białko to podstawa na redukcji, więc zaprzyjaźnij się z wieśniakiem (serek wiejski, idealny na kolację), chudym twarogiem, rybami, serkami homo naturalnymi i produktami, które mają go dużo.
Dużo się ruszaj, dużo pij (1,5-2l dziennie), bądź cierpliwa (!), a szybko zobaczysz efekty.
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 21:14   #4
19patka88
Raczkowanie

polecam ci przeczytac to forum o diecie proteinowej
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/p...re-dukana.html

jak i równiez zakupic ksiazke,kosztuje niewiele 18zł z przesyłka na all
*Nie potrafię schudnąć, Pierre Dukan*
gdzie francuski deitetyk opracował diete proteinowa po której sie chudnie,trwa ona dłuzej niz inne diety wiec tym lepiej bo nie bedzie efekty jojo a podobno wyniki sa zadowalajace,oczywiscie sama jej nie stosowałam jeszcze ale przymierzam sie do niej,własnie zakupiłam ksiazke,szybka ja przeczytam i zabieram sie do roboty
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 14:40   #5
editt007
Raczkowanie

czesc
ja takze chce schudnac 10 kg a najlepiej 13. Juz schudlam 4 kg i przyszlo mi to dosc latwo. Zaczelam poprostu jesc 3 regularne posilki, ale moj metabolizm niestety zwolnil obroty wiec dodalam jeszcze jeden '' posilek'' - koktajl proteinowy, ktory pije przed wyjsciem do pracy. Kolejny posilek o godz. 12.30 to np. nektarynka lub banan i pieczywo chrupkie tzw. steropian :P, obiad jem ok godz 17, a kolacja (najczesciej salatka) o godz. 19.30 lub 20. Klade sie spac ok 24 - 1 w nocy. Jem duuuuzo warzyw, no i zwracam uwage zeby w mojej diecie wystepowaly tluszcze Omega wiec przynajmniej 2 razy w tygodniu jem rybke. A ostatnio robie szpinak, nie przepadam za nim ale podobno zdrowy.A co wy jecie dziewczynki?
editt007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 17:10   #6
KoralowaKarolina
Przyczajenie

Ja polecam ograniczyć węglowodany i dodać do tego dobry suplement diety. Mi mama przywiozła ostatnio ze stanów Siboslim i dieta przyspieszyła praktycznie dwukrotnie. Warto wczytac sie w skład, znalezc taki produkt jak siboslim, czyli na bazie ekstraktu z jagód acai i zielonej herbaty. Mistrz. Miesiąc diety i pozegnałam 7kg no i warto tez pamietac o ruchu. Ale ja mam go przy dzieciach az nadmiar

pozdrawiam i zycze powodzenia
KoralowaKarolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 08:09   #7
reszka1
Przyczajenie

czy ktoś ma może dostęp do siboslim?? gdzie to można kupić

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości