|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
lipiec poszukuję Mac![]() ![]() MAC Mineralize, Skinfinish Natural (Prasowany puder mineralny) odcień medium -z długą datą ważności lub taki sam podkład(który ja proponuję tylko w ciemniejszym kolorze) w zamian mam do zaproponowania COLORESCIENCE PRO PRASOWANY PODKŁAD MINERALNY https://wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=3393 na kwc o tej firmie Prasowany puder z pigmentami mineralnymi w kompakcie Pressed Mineral Powder Compact Przy użyciu tego bardzo gęstego, prasowanego podkładu z czystymi pigmentami możliwe jest uzyskanie efektu cery tak doskonałej, jak na zdjęciach w magazynach. W przeciwieństwie do tradycyjnych produktów, te minerały są pełne życia i sprawiają, że skóra wygląda młodo, zdrowo i promiennie. W tym przypadku mniej znaczy więcej, należy więc na początku nakładać bardzo niewielką ilość podkładu, a później dodawać kolejne warstwy. Jak stosować - W celu uzyskania jednolitego efektu kryjącego nakładać na całą twarz przy pomocy gąbki. Należy przycisnąć gąbkę do sprasowanego podkładu i delikatnie rozprowadzić po twarzy. W przypadku nałożenia zbyt dużej ilości podkładu należy użyć drugiej gąbki do uzyskania jednolitego koloru. -Dla uzyskania efektu matowej cery należy nabrać minerały na gąbkę, a następnie przełożyć je na puszek i zwilżyć wybraną mgiełką (wilgotną gąbkę powinno się przechowywać w dolnej części kompaktu). Nie należy spryskiwać samego kompaktu. -Aby osiągnąć mniej kryjący efekt lub do zamaskowania drobnych zmian podkład należy nałożyć przy pomocy pędzla do podkładu lub pędzla do korekcji. Zalety Doskonale kryjący podkład Skutecznie koryguje zaczerwienienia po zabiegach kosmetycznych, nierówny koloryt oraz niedoskonałości skóry Nie brudzi ubrań Można stosować do całego ciała – pokrywa żylaki i rozstępy, w połączeniu z innymi produktami Colorescience Aktywne składniki Tlenek cynku i dwutlenek tytanu Geranium, lawenda i drzewo sandałowe o aromaterapeutycznym działaniu łagodzącym Witaminy A i E zawarte w mice to antyoksydanty ODCIEŃ PERFEKT - podkład o brzoskwiniowym odcieniu rozświetla jasną cerę oraz koryguje zaczerwienienia i ciemne kręgi pod oczami- opis od producenta puder jest wypróbowany,sprowadzony ze Stanów ;u nas nie dostępny,dla mnie kolor jest za jasny ,sprawdzi się przy bardzo jasnej cerze dla "bladzioszków ",po nałożeniu daje satynowe wykończenie podkład jest w kompakcie a do tego ma jeszcze ochronną puszkę tak jak na zdjęciu
Edytowane przez mg78 Czas edycji: 2011-07-19 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: lipiec poszukuję Mac
Ja mam Mac'a
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co to za cudeńko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Pisz tutaj. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Mac Fix nc20 od Ciebie- jest w podobnej jasnej tonacji jak ten Colore....? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wiesz ten lumen też jest jasny dla mnie ale w małej ilości nałożony nie "bieli" mi aż tak twarzy ,fix mac-a też deczko jasny ale sprawdzał się w czasie zimy ,więc color.... jest jaśniejszy od maczka
![]() dla mnie idealnym kolorem jest tonacja tego maczka co Ty masz medium -kiedyś go miałam i byłam zadowolona -zawsze się uważałam za bladziocha ,a jednak chyba mi jeszcze troszkę do niego brakuje ![]() poniżej zdjęcie w świetle dziennym .no cóż tyle wydusiłam z mojego aparatu ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- W ogóle, to jak go wynalazłaś, szukałaś prasowanego mineralnego, tak ? ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- .........a tak przy temacie, potrafisz mi podpwiedzieć jaki następny jest ciemniejszy odcień Maca Fixa od Nc20? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
tak ,szukam w miarę przyjaznego składu, celuję w prasowańce ,wynalazłam go na eBay-u ,
jak znasz się troszkę na tych składach to wkleję zdjęcie z pudełkiem , ma 12g,no czy zapycha to nie wiem bo 2 razy miałam go na pyszczku w ramach prób data to tylko jest kod na opakowaniu a nic nie ma ile jest ważny od otwarcia itp kod A591A co do maczka zaraz sprawdzę ![]() Kolory do wyboru: od najjaśniejszego TONACJA ZÓŁTA C2, C3, C4, C6, C7, C8, C30, C35, C40, N3, N4, N5, N9 TONACJA NATURALNA NC15, NC20, NC25, NC30, NC35, NC40, NC41, NC42, NC43, NC43.5, NC44.5, NC45, NC50, NC55 TONACJA RÓŻOWA NW15, NW20, NW25, NW30, NW35, NW40, NW43, NW45, NW50 C - odcienie żółte, NC - odcienie naturalne , NW - odcienie różowe ja wybierałam zawsze kolorki NC neutralne ten który masz to NC20 teraz bym wybrała NC25 lub NC 30 ,ale jeżeli piszesz że pasują Ci kolorki z różem to tak jak powyżej musiałabyś celować w NW20 lub NW25
Edytowane przez mg78 Czas edycji: 2011-07-20 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jesteś taka pomocna, bardzo Ci dziękuję
![]() ![]() Także tak jak piszesz właśnie z Fixa byłby dla mnie Nw20 lub 25 raczej 25. jednak nie zaryzykuję za Colore, chciałabym przetestować, ale z góry widzę,że będzie za jasny, przykro mi, ...mamy podobne karncje^^ Edytowane przez tompola Czas edycji: 2011-07-20 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.