![]() |
#1 |
zawsze mam racje
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Taki ze mnie pisarz, który zawsze ma problem ze wstępem i zakończeniem
![]() Dziwi mnie wiele poglądów innych ludzi. I nie wiem czy ja jestem z innego świata czy reszta. Zacznę od przykładu. Wielu osobom nie podoba się marnowanie żywności. Mnie także, ale nie o tym temat. Pewnie nie tylko mnie obiły mi się o uszy takie słowa: ''Ty tu marnujesz jedzenie, a biedne dzieci w Afryce głodują'' I odpowiedz tu człowieku.... Czy od tego, że ktoś zje coś na siłę, żeby się nie zmarnowało (z czego brzuch może rozboleć) przysłowiowe dzieci z Afryki staną się mniej głodne? Jakaś teleportacja żywności się dokona? ![]() Skoro komuś tak żal tych dzieci to niech pomaga, a nie komentuje czy komuś trochę jedzenia się nie zmarnowało. Kolejna rzecz. Polskie uwielbienie dla pieczątki ![]() ![]() No i czasami coś chce się załatwić, bo został zapas czasu a tu psikus, bo nie ma się piecząteczki ![]() A poczty ![]() ![]() A was jakie zachowania dziwią?
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
z Dziećmi w Afryce nie masz niestety racji. Jeśli przepełnisz swój żołądek to faktycznie dokonuje się teleportacja i już 15% Afrykańskich dzieci czuje sytość... to udowodnione naukowo
![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje szczególnie jedno zachowanie. Idę do punktu informacyjnego, a tam jedno wielkie chamstwo, lakoniczne odpowiedzi i wzrok typu "paszeł-won". To samo w dziekanatach na uczelniach
![]() To jest praca, wymagam by dostarczono mi potrzebnych informacji - ludzie za to dostają pieniądze!:/
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwią niezmiernie kolejki.
Zaklepywanie ze stoje za pania/przed pania a potem leca wziac jeszcze tylko to czy tamto. A reszta sie awanturuje ze pani tu nie stała. Albo ludzie wydzierający sie na kasjerki ze mają otworzyć natychmiast kase, bo są kolejni (no, ze 3 osoby) Z reguly to sa ludzie w srednim wieku i starsi. Ja nie wiem, nie pamietaja jak stali za wszystkim pol zycia? Sie stalo kiedys po 24h w kolejce po pralke czy telewizor i dawali rade, teraz poczekac 10 minut to armageddon. Ta sama grupa ludzi w autobusach i tramwajach - awantury z mlodymi ludzmi, przeklenstwa, wyscigi do wolnych miejsc, uprzykrzanie zycia tym co siedza - szczesliwie jezdze juz dluzszy czas wlasnym autem i jestem szczesliwym czlowiekiem, ale jezdzilam mpk 7 lat, 5-7 dni w tygodniu i sie naogladalam, nasluchalam i nie raz oberwalam w glowe torebką. Tak samo niecierpie tekstow o glodnych dzieciach, jak ktos sie poczuwa niech pomaga, a nie mowi innym co ma robic, Zreszta to typowe polskie piekielko - Polacy uwielbiaja mowic jak inni POWINNI zyc. Co powinni i czego nie powinni. I uwazaja sie za wyrocznie i maja monopol na jedynie sluszna racje ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Tzn ja jeżeli chodzi o poglądy polityczne i wyznaniowe nie dziwie się i nie śmieje z nikogo bo jestem wielkim zwolennikiem wolności, demokracji i tolerancji.
Ale ostatnio dziwią mnie ludzie, którzy myślą, że jak poszli na studia to sa lepsi i bardziej wartościowi od innych (sama jestem studentką i takie pierdoły do głowy by mi nie przyszli). Wkurzają mnie ograniczeni ludzie, którzy nie wyobrażają sobie, że ktoś może miec inne zdanie. Śmieszą mnie ludzie którzy robią sie na pseudobiedaków - mają pieniądze nawet więcej odemnie ale jak zobaczą, że sobie coś kupiłam - "znowu sobie coś kupiłać", "jak cie na to wszytsko stać", "też bym tak chciała często coś sobie kupić". A wystarczy, że nie mam nałogów (o przepraszam jestem uzależniona od czekolady i czerwonej herbaty) ![]() To narazie na tyle ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Najbardziej dziwi mnie w ludziach,chec bycia najlepszym...
Kazdy jest wyjatkowy na swoj sposob. Nie znosze wywyzszania sie.... ![]()
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2010-11-16 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wkurzają mnie ludzie, którzy zawsze muszą mieć świętą rację (wynikającą z takich przesłanek jak bycie prawdziwym Polakiem, partiotą, katolikiem i tak dalej), a nie argumenty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem dogryzajacych sobie kobiet
![]()
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jakiś babsztyl mi powiedział, że ona tutaj ze swojej wsi przyjechała już o 7 rano (wizyta była w zdecydowanie późniejszych godzinach) i już wyczekiwała na swoją kolejkę. Plus jakieś ciężarne, inne takie, co 3h przed umówioną porą wizyty kolejkę zajmują i się czas dłużył niemiłosiernie. Teraz wolę chodzić prywatnie, te 100 zł raz na rok mogę zapłacić, a chociaż zajmuje mi wizyta max 0,5h, a nie 2, i to w iście uroczej atmosferze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o wskazanie, ze powinno sie nie doceniac jedzenie i jego nie marnowac, podajac przyklad ludzi, ktorym nawet jego brakuje. Nie chodzi o "cudowna teleportacje".
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Ale co lepsze ludzie także wpychają się jak dzicy do pociągów intercity, gdzie obowiązuje całkowita rezerwacja miejsc. 5 minut do odjazdu pociągu a tłum leciiiiii. Bo po co na spokojnie podejść do 6 wagonu jak można do 9 i przeciskać się przez 9,8,7 i połowę szóstego(najlepiej z mega walizką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dziwią mnie ludzie(studenci), którzy są w szoku, że się staram regularnie uczyć i chciałam mieć wymagających ćwiczeniowców
![]() nie rozumiem ludzi naokoło krytykujących ubiór/ wygląd innych, którzy sami nic ze sobą nie robią i są totalnie zapuszczeni(współlokatork a) a ostatnio zauważyłam taką tendencję, że dziewczyny strasznie interesuje, skąd ktoś ma pieniądze na nowe ciuchy/ kosmetyki, przy tym komentują jak można wydać x złotych na krem?!? Co je to obchodzi, czy ktoś dorabia, ma bogatych rodziców i na co przeznacza swoją kasę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() A przecież można i z kieszonkowego na to uzbierać, jak się nie wydaje na słodycze i inne pierdoły ![]() Ale nie, nie dokopmy komuś bo go stac....
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Albo źle bo rzeczy z lumpeksu i nic wspaniałego albo źle, bo rzeczy z sieciówek (pomijam, że niektóre panny tam uznają zarę i mango za niewiadomo jakie marki ![]() ![]() Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() generalnie wścibskość ludzka rządzi ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Zachowania:
- zero "życia" idąc przez ulicę lub jadąc tramwajem. Ludzie z grobowymi minami którzy udają że ich nie ma. Boją się kontaktu wzrokowego. Są "naburmuszeni", jacyś tacy... yhhh, nadęci. - zero uśmiechu na codzień, spotkać kogoś radosnego na uczelni lub na ulicy to normalnie święto. - odmawianie imprez/spotkań czy jakichkolwiek sytuacji wieloosobowych na rzecz siedzenia przed kompem lub telewizorem. - sekretarki, czy one wszystkie są takimi mrukami?! Co pójdę do dziekanatu to na sam widok ich twarzy, grymasu i olewczego odpowiadania na moje pytania dostaje szewskiej pasji. - nakładanie 2 cm warstwy podkładu oraz odbieganie kolorem skóry o conamniej 4 tony od przeciętnego człowieka. Nie zrozumiem tego nigdy. Szczególnie gdy wychodzi się z domu z bladą szyją i uszami. - kłamanie gdzie się jest i co robi. SZczególnie gdy sie mówi "dzis nie moge jestem u lakiernika" a pół miasta cie widziało u fryzjera. - ludzie którzy zapoznają się z Tobą ale na drugi dzień wstydzą się powiedziec czesc czy chwilke pogadac lub panicznie uciekaja bo nie wiedza jak sie zachowac. -ludzie ktorzy umieja pogadac tylko po % a bez... spali buraka i oczy wbije w ziemie i tyle pogadasz z takim ;D TO MNIE DZIWI STRASZNIE.
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam tę serie na zeberce i nie moge patrzeć na te komentarze. Ludzie piszą z zawiści takie głupoty... Gorzej jest na stylizacjach, ostatnio dziewczyna o kobiecych kształtach wrzuciła fajną stylizację i się doczepili kilogramów. Naprawdę jakby ktoś otyły był rzeczywiście to można zwrócić uwagę ale jak dziewczyna z kobiecą sylwetką w rozmiarze L fajnie wygląda to trzeba ją zniszczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
przede wszystkim - nie lubię jak ktoś traktuje mnie obcesowo z racji mojego wieku. przepraszam, to już nie można być dla mnie miłym w urzędzie albo autobusie? rzadko kiedy się z takim zachowaniem spotykam, ale jest to zwyczajny brak kultury i szacunku. ja nie potrzebuję wywyższania się nad młodszymi, nie rozumiem czemu inni tak to kochają.
po drugie - nie rozumiem i nie zrozumiem z jaką łatwością można kierować nienawiść w stronę narodowości, orientacji seksualnej, upodobań innej osoby i tym podobne, opierając się głównie na stereotypach oczywiście. po trzecie - moralizatorskie gadki, które opierają się jedynie na przekonaniach religijnych, a odnoszą się do ogółu społeczeństwa. po czwarte - nie rozumiem ludzi, którzy wiedzą, że jak piją wódkę - zwracają sobie ją potem muszli albo robią się agresywni, a mimo to nadal jej sobie nie odmawiają. i mówię tutaj o młodych ludziach przede wszystkim. więcej tego, ale nie da się wszystkiego ogarnąć.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
co mnie dziwi w zachowaniu ludzi ?
chyba to, ze jak jest chociazby jeden dzien swiat(jakis wolny) to matko i corko! jakby miala wybuchnac wojna ![]() ![]()
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2010-11-17 o 00:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rozumiem też tego, że ludzie nie są wstanie zrozumieć, że ktoś może odmawiać bo towarzystwo mu nie pasuje i woli inne lub nawet komputer. Dziwi mnie przykładanie własnej miary do wszystkiego i ogólne zdziwienie kiedy ktoś chce inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Buc
|
a mnie dziwi i to bardzo szeroko pojęta ludzka nietolerancja.
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2010-11-17 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio spotkałam odosobniony przypadek chyba. Starsza pani ustąpiła miejsca w kolejce, bo ona ma czas, już nigdzie sie nie śpieszy, a młodzi to mają dużo pracy , obowiąków, więc ona może ustąpić. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Mnie kiedyś dziwiło, dlaczego niektórzy ludzie się dziwią, że inni ludzie mają inne poglądy i inaczej się zachowują niż oni. A nie dość, że się dziwią, to starają się ze wszystkich sił przemówić tamtym do rozumu, aby przejęli ich poglądy i tak samo się zachowywali jak oni. Bo oni przecież najlepiej wiedzą, jak się żyć powinno. Gdy tamci pozostają jednak niewzruszeni na agitację i argumenty, „depozytariusze jedynie słusznych prawd” stawiają zbłąkanym duszyczkom diagnozę.
![]() ![]() ![]() Teraz to nawet zaczyna mnie martwić ![]() Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2010-11-17 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi i irytuje taka sytuacja
![]() Otóż wsiadam sobie do autobusu mpk i mam przed sobą osobę, która podchodzi do kasownika. Ja mówię grzecznie przepraszam bo chcę przejść dalej i nie chcę tarasować ludziom idącym za mną drogi. Osoba kasująca bilet stoi dalej jak pień i nie przesuwa się, to ja się przeciskam koło niej. Wtedy ta babka lub facet patrzą się na mnie z oburzeniem. Jak na coś takiego zareagować? ![]() Ostatnio spotkała mnie taka sytucja. Stoję sobie na przystanku i czekam na tramwaj. Czekało ze mną dużo ludzi. Gdy pojazd podjechał wszyscy rzucili się do niego. Ja sobie idę spokojnie bo wiem, że mi nigdzie nie ucieknie i naglę czuję pchnięcie. Obracam się i patrzę: jakaś babcia. To jej mówię: spokojnie też idę na ten tramwaj. Babka zdziwiona: tak?? i ją proszę ją, że ma mnie nie pchać bo wszyscy zdążymy wsiąść a ona do mnie, że jak ona mnie zaraz pchnie to na długo to zapamiętam. Gdzie kultura? Ponoć młodzi są niewychowani, ale widać starsi nie lepsi.
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-11-17 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.