|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jak konturowac twarz nczynkowa? Czy wskazane jest uzywanie rozu?
Czy przy cerze naczynkowej wskazane jest podreslenie twarzy rozem ,czy raczej nie unikac rozu?
Dziewczyna ktora tyle lat walczyla z tradzikiem,ktory pozniej pozostawil blizny na twarzy...tyle walczyla ,meczyla sie ,tyle zlego zaznala od ludzi,ktorzy oceniali ja po wygladzie,az w koncu odeszla z tego swiata Na Zawsze.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak konturowac twarz nczynkowa? Czy wskazane jest uzywanie rozu?
Ja używam różu,ale częściej brązera i rozswietlacza. W każdym razie jak już używam różu to staram się używać kolorów niepodkreslajacych naczynek,żadnych różowych zimnych odcieni tylko brzoskwiniowe i ciepłe czy ze złotymi drobinkami
![]()
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym, to trochę zależy od tego, w jakim stanie mam cerę. Teraz staram się o nią dbać, więc zaczerwienień właściwie nie ma i mogę sobie podkreślać policzki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a sa jeszcze jakies zakazy makijazowe przy twarzy naczynkowej? czego nalezy sie wystrzegac?
Dziewczyna ktora tyle lat walczyla z tradzikiem,ktory pozniej pozostawil blizny na twarzy...tyle walczyla ,meczyla sie ,tyle zlego zaznala od ludzi,ktorzy oceniali ja po wygladzie,az w koncu odeszla z tego swiata Na Zawsze.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
myślę że podkładów, które wpadają w róż i zbyt jasnych (przynajmniej mi to nie służy). Najlepsze są wszelkie Beige, Sand, Caramel
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
wg mnie nie wolno używać różu w odcieniach czerwieni. Sama mam naczynka, ale różu używa. Jesli dobrze zamaskujesz problemy naczynkowe to nie ma przeciwskazan do uzywania rozu. Ja mam ogromny problem z czerwonym nosem, i chyba w końcu zdecyduje sie na laser bo moj nos jest tak czerwony jak u kulfona...
![]() ![]() ja ma jasna cere, nie opalam sie, chłodny koloryt i ja używam róży w odcieniach chłodnych, ale po samoopalaczu nakładam sobie cieplejsze róże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podkład nie służy stricte do tuszowania zaczerwienień, jego odcień powinien pasować ogólnie do koloru cery, a nie być na siłę ciepły lub ciemny, żeby zatuszować zaczerwienienia bo to też nie będzie wyglądało dobrze. Jeśli naczynka są bardzo widoczne to można zastosować np. zieloną bazę pod podkład (miejscowo lub na całą twarz), co powinno znacznie zmniejszyć problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ile taki zabieg kosztuje i jak to wyglada ile razy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=75993 tu jest wątek na wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.