laserowe usuwanie naczynek na nosie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-10, 13:33   #1
anitra
Raczkowanie

laserowe usuwanie naczynek na nosie

Jak w temacie:zastanawiam się nad tym i chciałabym poznać opinie osób,które mają taki zabieg za sobą.Czy naprawdę jest to skuteczne?Czy mogą zostać jakieś ślady? Proszę o pomoc
anitra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 13:50   #2
logest
Zadomowienie

Dot.: laserowe usuwanie naczynek na nosie

Dolaczam sie do pytania
logest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 15:13   #3
eugeniusz
Raczkowanie

Chodzi ci o tzw. pajączki ? Bo jezeli tak to ja przeszlam taki zabieg usuwania ich. Jesli chodzi Ci onie to daj znac ,a napisze cos wiecej
eugeniusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 16:01   #4
logest
Zadomowienie

Hm, ja mialam na mysli nie pajaczki tylko taka czerwona kropeczke-pekniete naczynko-na skrzydelku nosa. Mam to od wielu lat i chciala bym cos z tym zrobic, bo wyglada to jak krostka.
Stary 2005-10-10, 16:07   #5
eugeniusz
Raczkowanie

No ale o tym mówie takie zaczerwienienie jakby z kropeczka w środku. W kazdym razie ja miałm TO na policzku . Byłam na zabiegu laserowym ok 2 lat temu. Przez ok 2 tygodnie po zabiegu na miejscu owego naczynka jest duza bordowa plama dosc brzydko wygladajaca. Ale po tem rewelacja , przynajmniej u mnie . Ani śladu po niczym. Zabieg nie jest bolesny , czuje sie tylko jakby ukłucie Polecam.
Stary 2005-10-10, 16:13   #6
logest
Zadomowienie

A czy mozesz mi jeszcze powiedziec, jak to sie zalatwia. To do dermatologa trzeba isc, czy gdzie? jak dlugo na zabieg sie czeka? Ja bede w PL prawdopodobnie tylko 2 tyg i ciekawa jestem czy zdaze sie wyrobic z tym zabiegiem
Stary 2005-10-10, 17:16   #7
anitra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eugeniusz
Chodzi ci o tzw. pajączki ? Bo jezeli tak to ja przeszlam taki zabieg usuwania ich. Jesli chodzi Ci onie to daj znac ,a napisze cos wiecej
Hmm...to chyba nie są takie typowe pajączki,ale na obu skrzydełkach nosa mam po 2 wyraźne naczynka :/

Cytat:
Napisane przez logest
A czy mozesz mi jeszcze powiedziec, jak to sie zalatwia. To do dermatologa trzeba isc, czy gdzie? jak dlugo na zabieg sie czeka? Ja bede w PL prawdopodobnie tylko 2 tyg i ciekawa jestem czy zdaze sie wyrobic z tym zabiegiem
Ja słyszałam o tym,że zamyka się naczynka w ten sposób w gabinetach dermatologii estetycznej(chyba tak to się nazywa) i kosztuje to około 300zł za zabieg.
Ale może jest inaczej i można to zrobić u dermatologa?I taniej oczywiście.
Zaraz postaram się poszukać linka,w którym było co nieco o tym.

Oto on:
http://www.wizaz.pl/images/med-estet...ynka/index.php

Edytowane przez anitra
Czas edycji: 2005-10-10 o 17:21 Powód: znalazłam link
anitra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 18:51   #8
eugeniusz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez logest
No ja byłam u jakiegos specjalisty dermatologa , ktory właśnie sie chwalił gdzies w gazecie , że jako jedyny w Polsce(wtedy) miał ten lasem. No i poszłam , zapisałam sie i czekałam chyba na zabieg około tygodnia. Jedno naczyńko około 150-200zl zalezy ile razy musi ci tym ,,strzelic'' , ze tak powiem
Stary 2007-03-30, 21:21   #9
raparka
Przyczajenie

witajcie
trzy dni temu usunełam naczynka na całej twarzy metodą laserową efekt jest dobry zgineły drobne naczynka i przebarwienia twarz pojaśniała lecz większe naczyniaki nie zgineły wiec za trzy tygodnie idę na kolejny zabieg. Zabieg niejest tani bo zapłaciłam za całą twarz 700zł
raparka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-31, 10:52   #10
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

miałam usuwane pojedyńcze naczynka z nosa niestety po kilku miesiącach wyszło na wierzch z powrotem po mimo używania filtrów mineralnych (prawdopodobnie się strały), także muszę iść jeszcze raz do dermatologa,

reparka, pamiętaj żeby teraz uzywać stabilnych filtrów i nie opalaj się.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 15:16   #11
Madzieq
Przyczajenie

miałam ten zabieg jakiś czas temu. Byłam u lokalnej kosmetyczki, zapłaciłam 80 zł za nos i policzki (ale w 80% chodziło o policzki). I to była własnie ta słynna metoda laserowa Jestem zadowolona i polecam taki zabieg. moim zdaniem działa, daje efekt i jest jak najbardziej ok
Madzieq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-18, 21:41   #12
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

byłam kilka dni temu ponownie i powtórzyłam zabieg, narazie mam strup na nosie, mam nadzieje że naczynko już więcej nie wyjdzie na wierzch.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 18:06   #13
seszen5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raparka Pokaż wiadomość
witajcie
trzy dni temu usunełam naczynka na całej twarzy metodą laserową efekt jest dobry zgineły drobne naczynka i przebarwienia twarz pojaśniała lecz większe naczyniaki nie zgineły wiec za trzy tygodnie idę na kolejny zabieg. Zabieg niejest tani bo zapłaciłam za całą twarz 700zł
no własnie, mam naczynka na całej twarzy, policzki najbardziej. Kuracja potrądzikowa...i ogólnie mam bardzo wrazliwą cerę. Z chęcią dowiedziałabym się czegoś więcej na temat tego zabiegu. Czy nie podrażnia, jakie ślady po zobie zostawia, czy boli i co najważniejsze czy warto...?? Ogólnie wszystkiego
seszen5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 14:20   #14
inc0rrect
Zakorzenienie

Moja dermatolog kazała mi wykonac ten zabieg. Mówi, że probem jest spory, ja tak nie uważam nie mam nic pękniętego, tylko na boku nosa fakt-widać naczynka i na płatku nosa.

Ile bym zapłaciła za sam nos...?? Jak to działa, ten zabieg trzeba wykonywac do jakiś czas, czy już na stałe te naczynka będą niewidoczne? I czy to chowa te naczynka pod skóre czy je likwiduje?

I czy wie ktoś może, czy kremy na naczynka pomagają? Jak bym zaczęła je stsować i kwasy kiedyś w końcu odstawiła to może by mi znikły i nie musiałabym tym laserem robić...? Mam niespełna 17 lat, narazie nie zarabiam a nie chcę rodzicą z kieszeni tych pieniędzy ciągnąc

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 14:37   #15
Ailee17
Raczkowanie

GG do Ailee17 Wyślij wiadomość przez MSN do Ailee17

Zastanawiam się nad tym co tu piszecie mam niespełna 17 lat i nie za bardzo na tym się znam ale mam od ponad pół roku taką czerwoną plamkę na nosie i ona nie chce zniknąć. to po prostu mała czerwona kropeczka. Zastawiam się czy to też pęknięte naczynko? Jak myślicie?
Ailee17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 15:42   #16
natassia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ailee17 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad tym co tu piszecie mam niespełna 17 lat i nie za bardzo na tym się znam ale mam od ponad pół roku taką czerwoną plamkę na nosie i ona nie chce zniknąć. to po prostu mała czerwona kropeczka. Zastawiam się czy to też pęknięte naczynko? Jak myślicie?
Wydaje mi się, że to jest pęknięte naczynko. Polecam laserowe usuwanie poszerzonych naczyń krwionośnych. Byłam na takim zabiegu kilka razy; nic nie bolało
Jednak nie jest on tani - płaciłam za każde "miejsce" 100 zł (+ oczywiście wizyta).
Pozdrawiam
natassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 21:54   #17
Mariolala
Przyczajenie

Ja też usuwałam "pajączki" na nosie i długi czas było wszystko w porządku. Teraz po 2 latach zaczynają się powoli znów pojawiać. Zabieg bolał, a laser, którym mi to usuwano to diolite.
Mariolala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 10:00   #18
rena88
Raczkowanie

ja rowniez usowalam pekniete naczynko z nosa. cena? 25zl az bylam zdziwiona tylko ze kosmetyczka powiedziala ze po jakims czasie to bede musiala znow powtorzyc zabieg i sie nie mylila bo jak zagoilo sie wszystko to okazalo sie ze jest jeszcze malenki slad ale przynajmniej nie wyglada to juz jak krosta
rena88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 06:21   #19
małaPaulina
Wtajemniczenie

dołączam się...mam pęknięte naczynko na środku nosa nie wiecie ile kosztuje usuniecie tego? bo podajecie tu wysokie ceny a tu przecież chodzi tylko o jedno naczynko;/ a kasy za bardzo nie mam...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 22:12   #20
monisia1129
Przyczajenie

Przed chwilą gdzieś wyczytałam , że na takie mniejsze można spróbować maści na hemoroidy Trochę śmieszne ,ale w sumie ma sens hehe
monisia1129 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 20:47   #21
tusiunia666
Przyczajenie

GG do tusiunia666

Ja miałam spore na płatkach nosa byłam w centrum leczenia laserem w Lesznie zapłaciłam za pierwszy zabieg 100 zł, wyszły strupki, sam zabieg bolał cholernie ale miałam duże i fioletowe te naczynka. Po wyłączeniu lasera ból ustawał. We wtorek byłam na kolejnym zabiegu i lekarka powiedziała, że jest spora różnica jak na 1 zabieg 2 zabieg kosztował 50 zł, jeszcze jeden będzie chyba konieczny choć mam jeszcze strupki na nosie to już widzę znaczną poprawę tak więc polecam wszystkim laser na nos

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Moja dermatolog kazała mi wykonac ten zabieg. Mówi, że probem jest spory, ja tak nie uważam nie mam nic pękniętego, tylko na boku nosa fakt-widać naczynka i na płatku nosa.

Ile bym zapłaciła za sam nos...?? Jak to działa, ten zabieg trzeba wykonywac do jakiś czas, czy już na stałe te naczynka będą niewidoczne? I czy to chowa te naczynka pod skóre czy je likwiduje?

I czy wie ktoś może, czy kremy na naczynka pomagają? Jak bym zaczęła je stsować i kwasy kiedyś w końcu odstawiła to może by mi znikły i nie musiałabym tym laserem robić...? Mam niespełna 17 lat, narazie nie zarabiam a nie chcę rodzicą z kieszeni tych pieniędzy ciągnąc
Używałam kremów na naczynka, pomagają jedynie na tzw"buraka"na twarzy, który wywołują naczynka ale ani trochę nie zmniejszają ich widoczności, przetestowałam ze 4 "lepsze" kremy a z laseru jestem bardzo zadowolona i w przeliczeniu na kremy można zaoszczędzić bo to raz na zawsze a kremy do końca życia trzeba używać bez lepszych efektów

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez seszen5 Pokaż wiadomość
no własnie, mam naczynka na całej twarzy, policzki najbardziej. Kuracja potrądzikowa...i ogólnie mam bardzo wrazliwą cerę. Z chęcią dowiedziałabym się czegoś więcej na temat tego zabiegu. Czy nie podrażnia, jakie ślady po zobie zostawia, czy boli i co najważniejsze czy warto...?? Ogólnie wszystkiego
Boli strasznie ale tylko na czas "wypalania i gotowania krwi w naczynku" ślad to strupeczek, który odpada po paru dniach

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez wnetka Pokaż wiadomość
Znajoma miała ten zabieg i raczej zadowolona. Nie były to może porażające efekty, ale wygląda lepiej niż wcześniej Tak więc chyba warto spróbować
A miała jeden zabieg? jeśli zmiana jest"większa" to potrzeba minimum 3 dla dobrego efektu w niewielu przypadkach starcza 1 zabieg tzn pomaga ale nie jakoś fenomenalnie
tusiunia666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości