![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wiza do Usa jak sie ubiegać i czy łatwo znaleźdź pracę w usa i mieszkanie. :)
Hej Ma problem, chciałabym pojechac do Usa ale musze najpierw załatwić wizę .. pomóżcie !!!!! Bo nie wiem o jaką mam sie ubiegać jest tyle rodzaji że sama nie wiem i potrzebje małej pomocy , chce jechac może na rok albo 2 może dłużej znależdż tam prac i mieszkamie, wiem nie będzie to łatwe , dlatego chce spróbować!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Wiza do Usa jak sie ubiegać i czy łatwo znaleźdź pracę w usa i mieszkanie. :)
prawdopodobnie w niedlugim czasie mają zostac zniesione vizy do usa, więc poczytaj cos na ten teamt wiecej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiza do Usa jak sie ubiegać i czy łatwo znaleźdź pracę w usa i mieszkanie. :)
Wydaje mi się, że żeby pracować w stanach to musisz najoierw znaleść pracę a potem ubiegać się o wizę. Tak sobie pojechać się nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dlaczego właśnie USA? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
co do wiz .... jakos nie wierze żeby jeśli je znieśli...
szukam pracy a w prawdzie już znalazłam. ![]() No niestety mam 18 lat i kończe Lo ![]() ![]() A wogóle o jaki rodzaj wizy mam sie ubiegać bo jest dużo i nie wiem , czytałam wszystkie opisy ale jestem z tego " głupia" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
http://usa.info.pl/wizy.php
Wiza H w Twoim przypadku chyba... edit: zauwaz, ze nie moze to byc byle jaka praca!
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2011-02-21 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to jest praca jako niania / au pair ale nie z agencji ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Zabrali nam dostep do zielonych kart a mieli by zniesc wizy? Nie liczcie na to.
Otoz, musisz miec zalatwiona prace. Bez tego nie dostaniesz wizy do pracy. Chyba, ze na czarno, to musisz przyniesc im list z zaproszeniem i udowodnic, ze tu wrocisz. Przygotuj sie na to ze bardzo pytaja o zycie osobiste, czy masz tu faceta, czy czasem nie chcesz tam sobie znalezc (zapomnij o wizie), takie rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=1WKjNxRkUzc
i reszta części, polecam.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie tak, choć biorąc pod uwagę wiek, to na turystyczną bym nie liczyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Dlaczego tak uważasz, ja bym chciała lecieć do znajomej, teraz już wiem że do pracy jednak nie , ale pozwiedzać sobie moze to nie bedzie trudne zdobycie tej wizy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obie miały jechać do mojej cioci, która mieszka w stanach jakieś 30 lat już. Ogólnie to jak turystyczną chce się wizę, to trzeba mieć silne argumenty, żeby przekonać, ze się planuje wrócić do Polski :/
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2011-02-24 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie-dostanie turystycznej nie jest latwe.
Ja mieszkam w Usa juz prawie 9 lat,jestem rezydentem,zaprosilam siostre na 3 tygodnie(zadeklarowalam sie wszystko oplacic,Tz obywatel-wysmarowal piekny list do konsula).Na list nie spojrzeli,wizy odmowiono(powod-brak wykazania silnych powiazan z krajem).Siostra ma 29 lat pracuje jako manager,jest panna. No i coz zrobic?To zalezy od szczescia chyba.Probuj-moze Ci sie uda-ale na turystycznej sie nie pracuje-ten rodzaj wizy jest dla osob ktorzy chca pozwiedzac,odwiedzic kogos. Pozostaje Au Pair(to chyba najlepszy pomysl i w ta strone bym szla bo mloda jestes) albo studencka(ale tu musisz miec duzo kasy) Zycze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
wiem że moze to nie temat do tej rozmowy ale jedno mnie wkurza większość mieszkająca w stanach polaków mówi że jest tak średnio i że nie ma pracy i wogóle a ciągle tam są , pozatym spotkałam sie z tym , osoby tez nie są pomocne w daniu informacji albo jakiejkolwiek pomocy dla innych polaków
Mnie to osobiście denerwuje.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak jest w USA, ale ja bedac a w UK przezylam okresy braku pracy i to przez pare miesiecy i jakos nie usmiechalo mi sie wracac do PL w ciemno. jak dla mnie lepsza bieda za granica ![]() jezeli ktos mnie pyta o prace na Wyspach to mowie szczerze jak jest: praca jest jak znasz bardzo dobrze jezyk i najlepiej jak masz doswiadczenie. szanse sa wtedy najwieksze. ale nigdy nie zagwarantowalabym ze praca bedzie na wyciagniecie reki, bo nawet majac super kwalifikacje, mozna po prostu nie miec szczescia.
Chciałby nad poziomy człek, a tu ciągle niż nie pociągnie pusty łeb ciężkiej dupy wzwyż Edytowane przez lucaa_rules Czas edycji: 2011-02-26 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z powyzszym
![]() Jezeli chodzi o Usa to powiem ze jest roznie.Obecnie szukam pracy i przegladajac ogloszenia czuje sie jakbym wrocila do Polski 10 lat temu(wymagaja coraz wiecej -zarobki coraz mniejsze).Ogolnie liczy sie doswiadczenie ale tez szczescie no i obecnie coraz bardziej papierek.A w instutucjach takich jak szkoly przewaznie znajomosci-strasznie ciezko dostac taka prace jezeli sie ich nie ma ![]() Kazda sytuacja jest inna i inaczej jest kiedy jest sie tu samym,z rodzina czy tez z mezem.Samemu jest znacznie ciezej ale wydaje mi sie ze lepiej niz w Polsce.Wszystko tez zalezy jaka wize masz i jakie kwalifikacje i jakiej pracy szukasz.Ale jezeli jestes pielegniarka lub dobrym informatykiem to prace znajdziesz. Ja kiedys mowilam ze nie cierpie Stanow i ze napewno wroce bo mi wiele rzeczy tu nie odpowiada-teraz zmienilam zdanie-wiem ze w Polsce nie mialabym takich mozliwosci jak tutaj ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-02-26 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
do czarnego elfa
![]() a ty na jakiej jesteś wizie ? i co porabiasz w Usa ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - ilosc odmow to bodajze z 1/3 aplikacji, wiec to nie tak, ze na pewno nie dostanie. Po trzecie - duzo zalezy od tego, co ona sama powie, jak przedstawi sprawe i na kogo trafi. Co nie zmienia faktu, ze owszem, w takim wieku trudniej o wize. Cytat:
![]() Cytat:
Co do pomocy innym Polakom, to dla mnie troche kontrowersyjny temat, wiec sobie daruje. Pisala wyzej, ze jest rezydentem, wiec ma stale papiery (zielona karte). Co do reszty, to sama Ci odpowie pewnie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mama dostała wizę, bo jechała na miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
KasiaMarta120-przyjechalam na wizie narzeczenskiej-od kilku lat jestem rezydentem.Co porabiam-troche pracuje ale obecnie szukam stalej pracy,zamierzam tez sie uczyc(ale ciagle to odkladam,ze wzgledu na koszty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
a mnie denerwuje znaleźdź.
Czy można to zmienić w tytule wątku na poprawną formę, bo strasznie daje po oczach? ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiza do Usa jak sie ubiegać i czy łatwo znaleźć pracę w usa i mieszkanie. :)
![]() <lol > Edytowane przez Kasiamarta120 Czas edycji: 2011-02-27 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Mam takie male pytanie do was ![]() A wiec.. jestem w trakcie robienia Ausbildung jako fryzjerka w niemczech w dodatku mam kilka kursow pokonczonych jako stylistka paznokci , wizażystka itd. Zdecydowalam sie ze jak tylko ukoncze ausbildung chcialabym wyjechac do stanow / kanady . To moje marzenie od lat . Moje pytanie z tad.. jak wyglada praca w stanach i kanadzie ? czy trudno jest o nia? Co potrzebowałyście zrobic by wyjechać ( oprócz wizy ) , jakie sa mniej wiecej zarobki ? Milo by bylo jak by ktos podal jakies informacje ![]() ( Planowany wyjazd za dwa lata ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze musialabys zrobic ewaluacje swoich dyplomow.Chyba to by wystarczylo + doswiadczenie.Doswiadczen ie sie tu b liczy ![]() Najbardziej oplacalne w Usa jest bycie fryzjerka,na drugim miejscu stylistka paznokci a na trzecim wizazystka.Mam znajoma ktora ma 3 w 1 i mowi ze gdyby nie fryzjerstwo to by zamknela zaklad-poprostu nie ma klientow.A jest i duza konkurencja np -ludzie z Chin maja tu takie zaklady i ceny sa b niskie. Moja fryzjerka bierze $35 za obciecie wlosow +umycie.Ale jest b dobra.Ludzie sie do niej umawiaja z 2-3 miesiecznym wyprzedzeniem.Chinczycy to zrobia za pol ceny albo i mniej. Jezli chodzi o makeup to zatrudniaj tutaj do centrow handlowym do robienia makijazu i sprzedawania kosmetykow-ale zarobki z tego co wiem to sa niskie-najlepiej miec wlasny biznes ale tak jak mowilam najbardziej oplacalne jest fryzjerstwo bo kobiety wlosy musza podcinac.A makeup czy paznokcie nie sa na 1 miejscu i mozna to zrobic w domu. Co do zarobkow to zalezy ile i gdzie pracujesz. W internecie znalazlam takie info: The median expected salary for a typical Hairdresser/Hairstylist in the United States is $23,504. This basic market pricing report was prepared using our Certified Compensation Professionals' analysis of survey data collected from thousands of HR departments at employers of all sizes, industries and geographies. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-02-28 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
O! dziekuje slicznie za szybka odpowiedz
![]() Szczerze mowiac to zdaje sobie sprawe ze to roznie bywa jak i tu w niemczech. Na pewno bede probowala tam wyjechac i sprobowac ![]() Jak jeszcze ktos ma cos do dodania na ten temat to bardzo prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Dodam tylko ze to info to moja opinia i zalezy tez gdzie sie mieszka.Ja mieszkam w raczej malym miescie,wiec pewnie w duzych miastach sytuacja bedzie wygladac inaczej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja we wrzesniu starałam się o wize do USA i dostałam. Powiedzialam, ze jade do kuzynki, ona ma juz obywatelstwo, a druga jest rezydentem innej rodziny w USA nie posiadam, ze jade tylko na 3 tygodnie na komunię, to sie konsul zdziwił, ze tak krótko, to mu powiedziałam, ze mam firme i dzieci, co prawda dośc duże nie moge pozwolic sobie na dłuższy pobyt. Dopytal, się co to za firma, co robi mąż i dlaczego lecę sama -powiedzialam, ze nie mozemy sie razem na tak długo ruszyc. zapytał się jeszcze w jakich krajach byłam poza USA i w jaki celu. Za czyje pieniądze kupuję bilet i za czyje sie tam utrzymam i to wszytsko dostałam wizę na 10 lat. Ale przy okazji, jak tam siedzilam, to widziałam ile odmów było. Chodzi tez o to, czy nie ma sie rodziny siedzącej tam nielegalnie, dobrze byłoby mieć w Polsce coś, co Ciebie tu trzyma, jakis narzeczony, własna firma itp. Moja kuzynka jest kilkanascie lat w USA a ja dopiero teraz lece i to wlasnie tez dziwilo konsula a ja powiedzialam zgodnie z prawda, ze wychowywałam dzieci i zajmowałam sie rozwojem firmy i teraz moge sobie pozwolic na tak długie i drogie wakacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.