|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
nie moge sie kochac:( tyłozgięcie
Mam problem
![]() ![]() chodzi o to ze nie moge sie normalnie kochac z moim TZ bo on nie moze wejsc we mnie ![]() ![]() problemy ginekologiczne typu jakies zapalenia czy cos odpadaja bo sie badalam i wszystko jest ok. Jednakze mam tylozgiecie niby nie duze no ale jest. Moja lekarka powiedziala ze to kwestia odpowiedniego rozluznienia, ze mam miec jakies winko i wtedy powinno byc ok. Ja juz nie wiem ![]() ![]() Powiedzcie jakie sa najlepsze pozycje przy tylozgieciu ![]() ![]() chcialabym sie wreszcie moc normalnie kochac z moim TZ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: nie moge sie kochac:(
Moja dobra koleżanka ma tylozgiecie i nic ją nie boli przy stosunku.
Hmm, nie mam pojęcia w czym może lezeć problem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Moja kolezanka ma tyłozgięcie i niestety ma problemy ze wspolzyciem. Jak mi opowiadala,to czesto nawet az plakala taki odczuwla bol. Ale praktyka czyni mistrza , na poczatku musisz sie troche zmusic, pczywiscie jak najlepiej rozluźnic./ Jak bedziesz czesto i regularnie uprawiala seks to z czasem bol bedzie coraz slabszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tyłozgięcie nie ma nic do bolu podczas stosunku..raczej cierpisz na pochwicę - nie widac tego podczas badania.Stres robi swoje..w momencie zblizenia nieswiadomie zaciskasz miesnie i wychodzi jak wychodzi...raczej seksuolog by sie przydał
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam tylozgiecie i wiem ze to + stres = niemozliwy stosunek.
Tak jest. Ja przy tylozgieciu wogle nie moge kochac sie od tylu. Rowniez pozycje "boczne" sa czasami uciazliwe. Dlatego najpierw kochamy sie "standardowo"(poz.misjona rska) a kiedy jestem juz dostatecznie rozluzniona,podniecona mozemy kombinowac z ulozeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki to jest mniej wiecej bol? taki w srodku czy jak? pytam sie bo chcialabym wiedziec ze to normalne pozdrawiam ![]() no nic, pozostaje chyba tylko cwiczyc i cwiczyc ![]()
![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-06-12 o 23:34 Powód: Post pod postem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale z tyłozgięciem to jest tak, że misjonarska pozycja jest ok. Zresztą wiele innych też więc nie powiedziałabym, że to jakoś upośledza życie seksualne. A z twoich postów wynika, że ciebie boli zawsze... I to mnie niepokoi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: nie moge sie kochac:( tyłozgięcie
Tak tyłozgięcie utrudnia stosunki, ja też to mam i w niektórych pozycjach czuje ból np.na jeźdzca, czy od tyłu lub wtedy gdy mam nogi za wysoko ułożone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
powiedzcie co to jest to tyłozgiecie?? u mnie wszystko jest ok w kazdej pozycji oprocz na jezdzca (niby nie czuje bolu ale jakis brak miejsca) ale kiedy on tez usiadzie i wtedy ruszam sie na nim juz tego nie ma. czy moj problem ma cos z tym wspolnego??
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
kurcze jak tak o tym piszecie to az sie musze sama zastanowic czy teg tylozgiecia nie mam...choc ja mma problem ze stosunkim od jakiegos roku wczesniej bylo super...wiec u mnie raczej to cos innego prawda?
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc to nie wiem dokładnie co i jak z tym tyłozgięciem mogę sobie wyobrazić tylko że chodzi o złą budowe wewnętrznych narządów płciowych, ale ręki nie dam uciąć
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Tyłozgięcie macicy nie jest chorobą. Takie położenie tego organu może jednak wywoływać pewne dolegliwości, jak na przykład nieco bardziej bolesne miesiączki. Rodzaj i nasilenie dolegliwości zależą od stopnia i rodzaju tyłozgięcia. Nie wiadomo, dlaczego macica ustawia się w takim położeniu. Być może łączy się to z osłabieniem aparatu więzadłowego utrzymującego macicę w normalnej pozycji.
Tyłozgięcie to anatomiczna odmiana położenia macicy i rzadko jest przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Problemem może być utrwalone tyłozgięcie macicy. Może ono wywoływać bóle w okolicy krzyżowej, bolesne i obfite miesiączki, bóle podczas współżycia seksualnego, a czasem bolesne parcie na mocz. * Tyłozgięcie występuje dość często (u około 25% kobiet), nie wywołując żadnych dolegliwości. * Nie wpływa na płodność. * Leczenie operacyjne jest potrzebne tylko w wyjątkowych wypadkach. * Jeśli tyłozgięcie wywołuje jakieś dolegliwości przy stosunku, partnerzy powinni poszukać "bezbolesnej" pozycji. * Szybkie podejmowanie wysiłku fizycznego po porodzie może pogłębiać tyłozgięcie.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tak sobie czytalam ten wątek i dołaczam sie do was u mnie chyba tyłozgiecie jest rodzinne...moja mama ma tyłozgiecie i ja tez je mam, nie moge sie kochac na od tyłu i czasem mam problemy z innymi pozycjami.....problemu raczej nie uda mi sie pozbyc przynajmniej przez najbliższe pare lat ponieważ i mój Tż i ja jeszcze mieszkamy z rodzicami i na czesty seks w celu wiadomo jakiego i w celu pozbycia sie tej dolegliwosci nie ma szans....pozostaje mi kombinowac jakie pozycje będą najlepsze i byc cierpliwym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hmmm tak czytam to i czytam i sie zastanawiam - naprawde nie da sie nic z tym zrobic? w mojej rodzinie kobiety mialy tylozgiecie. Ja tez CHYBA je mam, bo podczas miesiaczki bola mnie niemilosiernie plecy, czesto tez chodze do toalety oddawac mocz, nie mowiac juz o tym, ze czasem podczas seksu niektore pozycje sprawiaja mi bol... czy to minie dopiero po porodzie???? tak pytam, bo narazie nie planuje dzieci a jednak jest to bardzo uciazliwe, np podczas miesiaczki, gdy ciezko jest funkcjonowac z powodu tego bolu plecow....
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
witam. ja mam identyczny problem co srubka. ;( tyle ze bez tylozgiecia. myslalam ze tylko ja takie cos przechodze. to co sie z nami dzieje to jest koszmar. płacze podczas stosunku bo to dla mnie zbyt duzy bol ale boje sie ze moj maz zdradzi mnie z inna. nasze małżeństwo wisi przez to na wlosku bo moj maz nie rozumie ze to boli i mysli ze ja go zdradzam. glupie to wszystko ale tak jest. pomocy ;( kto ma taki problem niech sie odezwie bardzo prosze. moje gg. 288 414 82
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykre, że mąż Ci nie ufa i dołuje zamiast wspierać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.