|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nietypowy kolor przewodni
Witam Was!!!!
Jak wiekszosc z nas chcialabym aby moj slub i wesele byl idealnie zaplanowany, ale mam maly problem. Zamowilam zaproszenia nie myslac wczesniej o kolorze przedowodnim . Wyglądaja tak (zdjecie z allegro) http://www.waszezaproszenia.pl/images/ZR26/wnetrze.jpg I co tu wykombinować z ozdobieniem sali i cala reszta??? Prosze Was o cenne porady i zdjecia z pomyslami w tych kolorach. Bede Wam bardzo wdzieczna!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nietypowy kolor przewodni
Zaproszeniami się nie przejmuj, kolor przewodni wybierz sobie taki jak ci się podoba. Nikt nie powiedział, że wszystko musi być w danym kolorze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja miałam zaproszenia biało beżowe a sale stroimy w kolorze bieli błękitu i granatu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
na przekór do celu
|
O rany, po co sobie robić problemy
![]() Owszem, czasami fajnie tak zgrać się z kolorem zaproszeń i kolorem na sali, ale... nic poza "fajnie" z tego nie mamy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, myślisz, że ktoś weźmie na wesele swoje zaproszenie? Żeby porównać czy się z resztą detali zgadza? Wybierz sobie taki kolor przewodni, który dobrze współgra z salą, z Tobą, a nie z kolorem zaproszeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jesli mooooooco zależy Ci na zgraniu koloru przewodniego z zaproszeniem to może kolor przewodni złoto ? wiadomo kolor obraczek, suknia w kolorze ecru, szampan itd ...
Ale jak pisały dziewczyny nie ma co kierowac się na siłę kolorem zaproszeń.
![]() |
#7 |
Uzależnienie
|
Lepiej kolor przewodni traktować bardziej na luzie, bo z takiego ścisłego trzymania się często kiszka wychodzi
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dokładnie- zgadzam się z dziewczyna,i.
Jeśli jednak koniecznie chcesz aby zaproszenia "współgrały" z resztą możesz do koloru przewodniego (który sobie wymyślisz w oparciu o kolorystyke sali) dodac złote akcenty- takie jakie masz na zaproszeniu
![]() |
#9 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
złoto pięknie współgra z granatem, szafirem, jeśli koniecznie chcesz, żeby wszystko do siebie pasowało poszłabym w te dwa kolory, wyglądają ładnie razem, osobno, z bielą, pasują raczej do wszystkiego, łatwo znaleźć ozdoby w złotym kolorze, niebieskie kwiaty też da radę zorganizować, choć nie jest ich tak wiele, jak czerwonych czy żółtych, w połączeniu z herbacianą różą (tylko poszukać odcienia takiego bardziej beżowego, nie takie mocno pomarańczowe), będzie to ładnie wyglądać i już masz wystrój.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mnie się złoto i czekolada baardzo podoba, dodałabym też intensywną czerwień. Jeśli wychodzisz za mąż latem, to podaj gościom czekoladowy tort z truskawkami
![]()
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar nie przejmować się zbytnio kolorem/motywem przewodnim ![]() ![]() Mam zamiar postawić głównie na biel i neutralne beże - ten kolor bardzo kojarzy mi się z weselem i pasuje do praktycznie każdego innego koloru. Mamy salę o mocno ciepłych, pomarańczowych ścianach, więc możliwości "szalenia" mamy ograniczone ;-) Tak więc - wcale się tym nie przejmuj! Ślub i wesele to nie przedstawienie w teatrze, dekoracje nie muszą być idealnie dopasowane - jeśli następnego dnia obudzisz się jako żona swojego ukochanego, wszystko poszło dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dzieki wszystkim za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Dzieki wszystkim za odpowiedzi ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
zaproszenia sa bardzo ladne
![]() zalezy jaka masz sale i czy juz sa jakies dekoracje ( np w niektorych resto nie trzeba juz nic dodawac, bo i tak jest pieknie)... jesli chcesz jednak zrobic dekoracje, to ja bym radzila brazy, czekolade i np do tego roz, rozne odcienie? albo postaw wlasnie na zloto. oto dwa linki z inspiracjami ![]() http://www.welonimuszka.pl/index.php/galeria2-2/zloty/ http://www.welonimuszka.pl/index.php...ozowo-brazowy/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Powiem Ci szczerze, że też miałam taki problem. Ślub mam za miesiąc wiec jestem na bieżąco
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Jak mamy ci doradzić nie majac pojecia jak sala wygląda?
A kolorem zaproszeń sie nie przejmuje najwyżej beda inne ,nie bedzie idealnie no to trudno Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-11-01 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z resztą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja też bym tak kurczowo nie trzmała się koloru przewodniego tylko wybrała to co nam się podoba.
Ja miałam kolor przewodni totalnie nie pasujący do sali weselnej. Mieliśmy fiolet i pomarańcz a sala bordowo kremowa. Na początku kolor przewodni miał być bordo ale potem mi się zmieniło. To przecież nie zmienię przez to sali. I zaproszenia były koloru starego złota. Kolor przewodni został w dekoracji na auto bukiecie butach itp a na sali były tylko fioletowe winietki a kwiaty były białe goście i tak w 99% nie zwracali na takie rzeczy uwagi
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
to faketm jest, że goście kompletnie olewają takie rzeczy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.