Zagubieni w obcym miejscu. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 11:56   #1
Trzepotka
Zakorzenienie

Arrow

Zagubieni w obcym miejscu.

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:02
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 12:20   #2
O moj borze
BAN stały

Dot.: Zagubieni w obcym miejscu.

,

Edytowane przez O moj borze
Czas edycji: 2013-04-07 o 17:29
O moj borze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 12:21   #3
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Tak zgubiłam się pierwszy raz jechałam sama autobusem do szkoły i przegapiłam mój przystanek i wysiadałam na końcowym który był w lesie kolo szpitala. Kierowca kazał mi wysiąść, a ja wstalam wyszlam rozejrzałam się i zaczęłam płakać bo nie wiedziałam co zrobic. Miałam szczęście ze przechodzili obok dwaj wagarowicze z liceum i zapytali co się stalo, zaprowadzili mnie na przystanek i odeskortowali do domu Ale miałam uraz!
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 12:25   #4
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2016-11-20 o 21:29
Stary 2012-06-26, 13:45   #5
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja się zgubiłam z kuzynem na wycieczce rowerowej w czechach. Rodzice się oddalili, a my zostaliśmy sami, cali w panice. Dopiero gdy dojechaliśmy jakimś cudem do granicy, po ciemku, znaleźliśmy rodziców.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 15:45   #6
evela28
na drugie mam Irena

ja wiem że mam słabą orientację w terenie dlatego zawsze trzymam się mojego męża, inaczej już kilkanaście razy bym się zgubiła, ale w erze telefonii to nie taki problem

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 16:40   #7
viva91
na przekór do celu

ja dobrze orientuję się w terenie, jak dwa lata temu zaczęłam studia we Wrocławiu to uwielbiałam chodzić nieznanymi mi uliczkami - dla mnie to było oczywiste, że skoro ulica X biegnie w poprzek w kierunku wschód-zachód, to jeśli pójdę ulicą wzdłuż znajdę się na płudniu, a na południu jest to i tamto itd... tak sobie dedukowałam i zawsze wracałam bez kłopotów do mieszkania

raz tylko zgubiłam się w innym mieście na komunii kuzynki (miałam 9 lat). gdy po uroczystości wszyscy wyszli z kościoła był taki tłum, że odłączyłam się od rodziny. gdy się przerzedziło nie widziałam już bliskich. na chodniku przed kościołem dostrzegłam zardzewiałe barierki, które widziałam idąc wcześniej, więc poszłam wzdłuż nich. potem dostrzegłam sklep, w którym podobała mi się wystawa za szybą, więc też pamiętałam, że koło niego przechodziłam. kierowałam się w stronę tych budynków, które mijałam wcześniej. jedynie jak doszłam na osiedle identycznych domków jednorodzinnych to trochę mnie to skołowało przysiadłam na krawężniku i czekałam. za 5 minut przyjechał po mnie tata

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-26, 16:46   #8
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

tak, byłam na nieznanym mi osiedlu. dostałam dokładną instrukcje jak dojść do przystanku, ale i tak się zgubiłam, doszłam do zupełnie innego ale wsiadłam do autobusu jadącego do centrum i wtedy już do domu dotarłam.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 18:13   #9
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Ja w miejskim gąszczu niezbyt się odnajduję, ale podobnie jak u vivy, ratują mnie kierunki świata
Kiedyś tak sobie szłam miastem i weszłam do jednego sklepu na rogu. Pooglądałam, pooglądałam, wychodzę a tu zonk - skąd ja przyszłam?? na każdym rogu podobny sklep trochę mi skóra scierpła, bo dzielnica nieciekawa, zapada zmrok, ja też ubrana dość zwracająco uwagę. Poszłam pierwszą lepszą ulicą, mówię dojdę do którejś główniejszej to będę w domu. Dobrze, że na autobus do siebie się nie spóźniłam

A za dzieciaka nad morzem tak się wpatrzyłam w wodę, że nawet nie skumałam, że idę sobie brzegiem. I tak po jakimś czasie odwracam się w stronę plaży - gdzie jest nasz koc?!
Dobrze, że tatulo zauważył, że mu dzieciak się na wędrówkę wybiera i szedł za mną cały ten czas że też się do ostatniej chwili nie ujawnił!

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 18:22   #10
Ashaai
Zakorzenienie

Ja jak byłam malutka- może max 5 lat miałam zgubiłam się na plaży nad morzem Latał taki samolot nad plażą i zrzucał jakieś tam chorągiewki, które były kuponami do jakiejś tam pijalni czekolady itd. Tak czy siak- jakieś tam prezenciki. No więc jak leciał samolocik to wszystkie dzieci hura za chorągiewkami. Rodzice siedzieli na kocu z nami, a my nagle zerwaliśmy się z bratem na równe nogi i w tłumie dzieciaków pobiegliśmy za samolotem. Biegnę , biegnę. Po chwili nie widzę ani brata ani rodziców ani nic znajomego. Mała dziewczyna na plaży gdzie ludzi jak mrówek i tylko woda i piasek. Żadnego punktu odniesienia Więc szłam tak szłam plażą i w końcu przerażony tata mnie dopadł Rodzice o mało na zawał nie zeszli. Zapodziało im się na dobre pół godziny dwoje dzieciaków na wieeelkiej plaży pełnej ludzi

Poza tym generalnie często się gubię. Nie mam orientacji w terenie. A c wtedy? Języka za przewodnika i jakoś daję radę

Edytowane przez Ashaai
Czas edycji: 2012-06-26 o 18:23
Ashaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 18:33   #11
Nigella damascena
Raczkowanie

Ja również zgubiłam się nad morzem ( ok. 5/6 lat) . Szłam tłocznym deptakiem z rodziną, trzymałam się blisko mamy, która miała na sobie fioletowy -bardzo charakterystyczny sweter. Jako, że dostrzegłam stoiska z pamiątkami, postanowiłam trochę wyprzedzić rodzinę i przyspieszyłam tempa. Chyba za bardzo. W gąszczu ludzi przestałam widzieć kogokolwiek znajomego. Na szczęście zaraz obok mnie pojawił się charakterystyczny sweter mojej mamy, szybko się na nim jej uwiesiłam i zaczęłam nawijać z podekscytowaniem, co bym chciała sobie w tych kolorowych budkach zakupić. Grozę przeżyłam jak spojrzałam wyżej - to nie była moja mama tylko jakaś obca kobieta w identycznym swetrze. Odstąpiłam jej jak poparzona i na szczęście w tym samym czasie dostrzegłam moją prawdziwą mamę. Do dzisiaj pamiętam to zażenowanie .

Jako dziecko zgubiłam się też na wycieczce klasowej w Ojcowie ( 1 klasa)- znowu wyprzedziłam wszystkich. Szczęście w nieszczęściu - urwał mi się spód plecaka, cała jego zawartość wysypała się na środek ścieżki. Zajęłam się więc zbieraniem i wtedy klasa mnie "dogoniła".
Nigella damascena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 07:24   #12
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2012-06-27 o 07:35
Stary 2012-06-27, 07:29   #13
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja ostatnio zgubilam sie w Katowicach Mialam trafic na jakies tam osiedle, droge mniej wiecej znałam ale i tak jakas inna pojechałam ale trafilam wkoncu

Orientacje mam w miare dobrą na szczescie
Stary 2012-06-27, 08:22   #14
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2014-04-24 o 10:04
Stary 2012-06-27, 08:51   #15
effcia82
Zakorzenienie

Ja ciągle się gubię w mieście, w którym mieszkam od kilkudziesięciu lat. Zwykle w takiej sytuacji dzwonię do kogoś, żeby mi sprawdził moją lokalizację na mapie i powiedział jak iść. Chyba sobię muszę kupić GPSa
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 08:54   #16
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2012-06-27 o 09:05
Stary 2012-06-27, 08:55   #17
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
A za dzieciaka nad morzem tak się wpatrzyłam w wodę, że nawet nie skumałam, że idę sobie brzegiem. I tak po jakimś czasie odwracam się w stronę plaży - gdzie jest nasz koc?!
Dobrze, że tatulo zauważył, że mu dzieciak się na wędrówkę wybiera i szedł za mną cały ten czas że też się do ostatniej chwili nie ujawnił!
mój ojciec zrobił mi tak na cmentarzu Miałam kilka lat i wysłali mnie do studni po wodę, zadowolona z wielkiej samodzielności (z tatą za plecami) poszłam po wodę i wracam... Musiałam skręcić w złą alejkę, bo idę, idę, a tu nie ma rodziców. To było już pod wieczór, zaczęło się robić powoli ciemno, do tego płonące znicze i coraz mniej ludzi. To było straszne!

Zwykle nie mam problemów z orientacją, dość szybko zaczęłam sama jeździć autobusami, więc nawet jak wyjechałam nie wiadomo gdzie, to zawsze znajdywałam autobus, który jechał do miejsca, które chociaż trochę kojarzyłam
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 09:03   #18
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Ja ciągle się gubię w mieście, w którym mieszkam od kilkudziesięciu lat. Zwykle w takiej sytuacji dzwonię do kogoś, żeby mi sprawdził moją lokalizację na mapie i powiedział jak iść. Chyba sobię muszę kupić GPSa
To już chyba zasługuje na brawa
Stary 2012-06-27, 09:12   #19
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2014-04-24 o 10:06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 02:00   #20
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;34957979]mój ojciec zrobił mi tak na cmentarzu Miałam kilka lat i wysłali mnie do studni po wodę, zadowolona z wielkiej samodzielności (z tatą za plecami) poszłam po wodę i wracam... Musiałam skręcić w złą alejkę, bo idę, idę, a tu nie ma rodziców. To było już pod wieczór, zaczęło się robić powoli ciemno, do tego płonące znicze i coraz mniej ludzi. To było straszne!

Zwykle nie mam problemów z orientacją, dość szybko zaczęłam sama jeździć autobusami, więc nawet jak wyjechałam nie wiadomo gdzie, to zawsze znajdywałam autobus, który jechał do miejsca, które chociaż trochę kojarzyłam [/QUOTE]
O ja nie mogę
Chyba bym mu to wypominała przez lata
Taa, też mi się zdarza autobusy pomylić a jeszcze szczególnie jak stoją na rondzie i nie mam pojęcia, który w którą stronę odjeżdża

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 09:35   #21
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2014-04-24 o 10:07
Stary 2012-06-29, 15:21   #22
platekrozy
Zakorzenienie

Zgubiłam się za granicą z kumpelą.Koło godziny 2 w nocy,wracałyśmy do hotelu,ale że gówniary 16letnie to głupie byłyśmy i oddaliłyśmy się od grupy.Skręciłyśmy w miasteczku wypoczynkowym nie w tą uliczkę,a tam dosłownie każda uliczka w nocy wyglądała tak samo.Przez godzinę szukałyśmy drogi,którą zawsze wracałyśmy.Ja to po godzinie śmiałam się z rozpaczy,żywego ducha nie było,a do tego ciemne ulice.Udało się,bezpiecznie wróciłyśmy do hotelu.Jednakże gdybym była sama to bym chyba padła z rozpaczy.Okropne uczucie.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 07:34   #23
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2012-07-03 o 07:08
Stary 2012-07-02, 10:09   #24
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Nigella damascena Pokaż wiadomość
Ja również zgubiłam się nad morzem ( ok. 5/6 lat) . Szłam tłocznym deptakiem z rodziną, trzymałam się blisko mamy, która miała na sobie fioletowy -bardzo charakterystyczny sweter. Jako, że dostrzegłam stoiska z pamiątkami, postanowiłam trochę wyprzedzić rodzinę i przyspieszyłam tempa. Chyba za bardzo. W gąszczu ludzi przestałam widzieć kogokolwiek znajomego. Na szczęście zaraz obok mnie pojawił się charakterystyczny sweter mojej mamy, szybko się na nim jej uwiesiłam i zaczęłam nawijać z podekscytowaniem, co bym chciała sobie w tych kolorowych budkach zakupić. Grozę przeżyłam jak spojrzałam wyżej - to nie była moja mama tylko jakaś obca kobieta w identycznym swetrze. Odstąpiłam jej jak poparzona i na szczęście w tym samym czasie dostrzegłam moją prawdziwą mamę. Do dzisiaj pamiętam to zażenowanie .

Mnie znowu jakaś kobieta ze swoim dzieckiem pomyliła a wyglądałam zupełnieeeee inaczej.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 13:24   #25
Angel_00
Zakorzenienie

Mnie kiedyś dziecko za płaszcz ciągnie mówi mamo mamo i mi opowiada o jakiejś grze potem wzrok w górę i zwiał chyba straszna jestem...

Nigdy się nie zgubiłam mam dobrą orientację w terenie zapamiętuję charakterystyczne punkty i tyle jeśli jestem w obcym mieście i muszę gdzieś dojść to jeśli nie wiem gdzie coś jest to nie tracę czasu tylko pytam ;-)

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2012-07-02 o 13:26
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 07:23   #26
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2014-04-24 o 10:08
Stary 2012-07-03, 08:26   #27
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
O ja nie mogę
Chyba bym mu to wypominała przez lata
Taa, też mi się zdarza autobusy pomylić a jeszcze szczególnie jak stoją na rondzie i nie mam pojęcia, który w którą stronę odjeżdża
Do dziś się z tego śmiejemy
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości