|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Zagubieni w obcym miejscu.
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-04-24 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Zagubieni w obcym miejscu.
,
Edytowane przez O moj borze Czas edycji: 2013-04-07 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak zgubiłam się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-20 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja się zgubiłam z kuzynem na wycieczce rowerowej w czechach. Rodzice się oddalili, a my zostaliśmy sami, cali w panice. Dopiero gdy dojechaliśmy jakimś cudem do granicy, po ciemku, znaleźliśmy rodziców.
![]() |
![]() |
#6 |
na drugie mam Irena
|
ja wiem że mam słabą orientację w terenie dlatego zawsze trzymam się mojego męża, inaczej już kilkanaście razy bym się zgubiła, ale w erze telefonii to nie taki problem
![]() |
#7 |
na przekór do celu
|
ja dobrze orientuję się w terenie, jak dwa lata temu zaczęłam studia we Wrocławiu to uwielbiałam chodzić nieznanymi mi uliczkami - dla mnie to było oczywiste, że skoro ulica X biegnie w poprzek w kierunku wschód-zachód, to jeśli pójdę ulicą wzdłuż znajdę się na płudniu, a na południu jest to i tamto itd... tak sobie dedukowałam i zawsze wracałam bez kłopotów do mieszkania
![]() raz tylko zgubiłam się w innym mieście na komunii kuzynki (miałam 9 lat). gdy po uroczystości wszyscy wyszli z kościoła był taki tłum, że odłączyłam się od rodziny. gdy się przerzedziło nie widziałam już bliskich. na chodniku przed kościołem dostrzegłam zardzewiałe barierki, które widziałam idąc wcześniej, więc poszłam wzdłuż nich. potem dostrzegłam sklep, w którym podobała mi się wystawa za szybą, więc też pamiętałam, że koło niego przechodziłam. kierowałam się w stronę tych budynków, które mijałam wcześniej. jedynie jak doszłam na osiedle identycznych domków jednorodzinnych to trochę mnie to skołowało ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
tak, byłam na nieznanym mi osiedlu. dostałam dokładną instrukcje jak dojść do przystanku, ale i tak się zgubiłam, doszłam do zupełnie innego
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja w miejskim gąszczu niezbyt się odnajduję, ale podobnie jak u vivy, ratują mnie kierunki świata
![]() Kiedyś tak sobie szłam miastem i weszłam do jednego sklepu na rogu. Pooglądałam, pooglądałam, wychodzę a tu zonk - skąd ja przyszłam?? ![]() ![]() ![]() A za dzieciaka nad morzem tak się wpatrzyłam w wodę, że nawet nie skumałam, że idę sobie brzegiem. I tak po jakimś czasie odwracam się w stronę plaży - gdzie jest nasz koc?! ![]() Dobrze, że tatulo zauważył, że mu dzieciak się na wędrówkę wybiera i szedł za mną cały ten czas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja jak byłam malutka- może max 5 lat miałam zgubiłam się na plaży nad morzem
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym generalnie często się gubię. Nie mam orientacji w terenie. A c wtedy? Języka za przewodnika i jakoś daję radę ![]()
Pani inżynier ![]() ![]() [*] B. ![]() Edytowane przez Ashaai Czas edycji: 2012-06-26 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja również zgubiłam się nad morzem ( ok. 5/6 lat) . Szłam tłocznym deptakiem z rodziną, trzymałam się blisko mamy, która miała na sobie fioletowy -bardzo charakterystyczny sweter. Jako, że dostrzegłam stoiska z pamiątkami, postanowiłam trochę wyprzedzić rodzinę i przyspieszyłam tempa. Chyba za bardzo. W gąszczu ludzi przestałam widzieć kogokolwiek znajomego. Na szczęście zaraz obok mnie pojawił się charakterystyczny sweter mojej mamy, szybko się na nim jej uwiesiłam i zaczęłam nawijać z podekscytowaniem, co bym chciała sobie w tych kolorowych budkach zakupić. Grozę przeżyłam jak spojrzałam wyżej - to nie była moja mama tylko jakaś obca kobieta w identycznym swetrze. Odstąpiłam jej jak poparzona i na szczęście w tym samym czasie dostrzegłam moją prawdziwą mamę. Do dzisiaj pamiętam to zażenowanie .
Jako dziecko zgubiłam się też na wycieczce klasowej w Ojcowie ( 1 klasa)- znowu wyprzedziłam wszystkich. Szczęście w nieszczęściu - urwał mi się spód plecaka, cała jego zawartość wysypała się na środek ścieżki. Zajęłam się więc zbieraniem i wtedy klasa mnie "dogoniła". |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-06-27 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zgubilam sie w Katowicach
![]() ![]() Orientacje mam w miare dobrą na szczescie ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-04-24 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja ciągle się gubię w mieście, w którym mieszkam od kilkudziesięciu lat. Zwykle w takiej sytuacji dzwonię do kogoś, żeby mi sprawdził moją lokalizację na mapie i powiedział jak iść. Chyba sobię muszę kupić GPSa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-06-27 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zwykle nie mam problemów z orientacją, dość szybko zaczęłam sama jeździć autobusami, więc nawet jak wyjechałam nie wiadomo gdzie, to zawsze znajdywałam autobus, który jechał do miejsca, które chociaż trochę kojarzyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zagubieni w obcym miejscu.
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-04-24 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;34957979]mój ojciec zrobił mi tak na cmentarzu
![]() ![]() Zwykle nie mam problemów z orientacją, dość szybko zaczęłam sama jeździć autobusami, więc nawet jak wyjechałam nie wiadomo gdzie, to zawsze znajdywałam autobus, który jechał do miejsca, które chociaż trochę kojarzyłam ![]() O ja nie mogę ![]() Chyba bym mu to wypominała przez lata ![]() Taa, też mi się zdarza autobusy pomylić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-04-24 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Zgubiłam się za granicą z kumpelą.Koło godziny 2 w nocy,wracałyśmy do hotelu,ale że gówniary 16letnie to głupie byłyśmy i oddaliłyśmy się od grupy.Skręciłyśmy w miasteczku wypoczynkowym nie w tą uliczkę,a tam dosłownie każda uliczka w nocy wyglądała tak samo.Przez godzinę szukałyśmy drogi,którą zawsze wracałyśmy.Ja to po godzinie śmiałam się z rozpaczy,żywego ducha nie było,a do tego ciemne ulice.Udało się,bezpiecznie wróciłyśmy do hotelu.Jednakże gdybym była sama to bym chyba padła z rozpaczy.Okropne uczucie.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-07-03 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Mnie kiedyś dziecko za płaszcz ciągnie mówi mamo mamo i mi opowiada o jakiejś grze potem wzrok w górę i zwiał
![]() Nigdy się nie zgubiłam mam dobrą orientację w terenie zapamiętuję charakterystyczne punkty i tyle ![]()
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2012-07-02 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-04-24 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.