|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dośc specyficzny związek. Jak rozwiązac ten problem?
Witam
![]() Trafiłam tu na wizaż dość przypadkowo i nie spodziewałam się, że można tu uzyskać pomoc także w bardziej osobistych sprawach. Mam nadzieję, że mi coś doradzicie... Otóż od jakiegoś czasu mam problem w swoim związku. Jestem z facetem od 5 miesięcy. Jak na razie dobrze się nam układa. Oboje jesteśmy studentami, teraz będziemy na 5 roku. Studiujemy w jednym mieście, ale na innych uczelniach. Problem jest następujący... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dośc specyficzny związek. Jak rozwiązac ten problem?
To zdecyduje się: leczy się czy "wyszedł z nałogu"? Od kiedy jest "czysty", od kiedy się leczy i nie bierze?
W sumie dystansowi znajomych nie dziwię się zupełnie, na siłę do takich kontaktów nie zmusisz. Tyle że pojąć nie mogę, co znaczy "nie mogę wychodzić bez niego"? Wypalił ci piętno niewolnika na czole? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ehh nie czaję... o narkotykach wiedziałaś już przy poznawaniu się? czy jak już się zabujałaś ostro? Trochę dziwne wymagania masz co do facetów.. ale to tak na marginesie..
masz 2 opcje. - zmienić znajomych na nowych - zmienić faceta na innego.. ja bym wiedział co zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wlasnie bardziej od jego problemu z narkotykami zaciekawilo mnie zdanie 'on nie chce zebym wychodzila bez niego'? I nie wychodzisz bez niego, tak? Bo nie bedzie z tego powodu zadowolony...
Swoich znajomych nie zmusisz, zeby go polubili, jednak jesli to bliscy znajomi to probowalabym wspolnych spotkan, nie musza go lubic od razu ale z czystej kultury tolerowac, a z czasem moze sie do niego przekonaja. Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Po pierwsze nie rozumiem dlaczego znajomi oceniają z góry faceta. Ja bym się zdenerwowała. To twoje życie, twój chłopak, nie powinni od razu go odsuwać. Mogli chociaż zaproponować jakieś spotkanie, poznać się i dopiero później krytykować. Co do faceta, to jeszcze bardziej nie rozumiem tych zakazów. Na twoim miejscu poszłabym z chłopakiem i znajomymi do jakiegoś klubu, pokazała facetowi w jaki sposób się bawisz, czyli nie latasz za innymi, nie pijesz dużo itp. Zapewne będzie tak, że będzie to pierwsza i ostatnia impreza z nimi, więc przy następnych próbach ograniczania przypomniesz mu o swojej aureoli i po prostu pójdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Mnie też najbardziej rzuciło się to stwierdzenie. Jasne, Twój facet może być zazdrosny, ale nie ma prawa uwiązywać Cię przy sobie i odciągać od znajomych. Twoi znajomi nie mają obowiązku go lubić. Zresztą tak już jest, ze nie każdy musi każdego tolerować, akceptować. Oczywiście to ni w porządku, jeśli Ci ludzie skreślili go ze względu na jego przeszłość, ale nie sądzę, że Ty zdołasz ich do niego przekonać. Podobnie jak napisała 'mercer' - po prostu zapraszaj go na te spotkania ze znajomymi. Jeśli nie będzie chciał iść - trudno. Jeśli pójdzie to świetnie, bo może sam zdoła do siebie przekonać tych ludzi i pokazać, że fajny z niego facet. Inaczej moim zdaniem się nie da. Nikomu nie narzucisz swojego zdania, opinii. Myślę, że byłoby lepiej, gdyby oni szczerze go polubili, a nie tolerowali, żeby Tobie zrobić przyjemność. Poza tym, niczym się nie martw, pogadaj z chłopakiem co do tych wyjść i na pewno dojdziecie do jakiegoś kompromisu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym pamiętaj,ze zawsze będziesz na niego uzywala.To nie jest nalog typu uprawiam za duzo sportu,a narkotyki.To zabija,wiesz o tym?masz tego świadomosc? to chol*rnie wciąga.. ja nigdy nie bralam,ale naprawdę znam taki rewir. To nie jest rzucenie sobie byle czego.Ja się Twoim znajomym osobiście nie dziwię.. Wystarczy jakiś nowo napotkany diler,jemu się zachce i dziękujemy państwu. Chcesz to prowadź ten związek,ale wiedz,że będziesz musiała ciagle mieć go na oku..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
chyba warto pomyśleć nad zmaina znajomych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomych, jeśli wiedzą o "nieciekawej przeszłości" i są zdystansowani do tworzenia z nim paczki nie zmusisz; ich dystans jest zrozumiały. W sumie nie bierze dosyć krótko, dobrze, że się stara, chcesz, pomóż mu, ale to tylko wasza sprawa, nie znajomych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.