Do¶c specyficzny zwi±zek. Jak rozwi±zac ten problem? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-09-01, 16:30   #1
kermitowa12
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Do¶c specyficzny zwi±zek. Jak rozwi±zac ten problem?

Witam
Trafi³am tu na wiza¿ do¶æ przypadkowo i nie spodziewa³am siê, ¿e mo¿na tu uzyskaæ pomoc tak¿e w bardziej osobistych sprawach. Mam nadziejê, ¿e mi co¶ doradzicie...
Otó¿ od jakiego¶ czasu mam problem w swoim zwi±zku. Jestem z facetem od 5 miesiêcy. Jak na razie dobrze siê nam uk³ada. Oboje jeste¶my studentami, teraz bêdziemy na 5 roku. Studiujemy w jednym mie¶cie, ale na innych uczelniach. Problem jest nastêpuj±cy... Otó¿ mój ch³opak nie jest akceptowany przez niektórych moich znajomych, oni znaj± jego przesz³o¶æ, która nie jest powodem do dumy... Chodzi o narkotyki. Ale wiem, ¿e mój facet wyszed³ z na³ogu, leczy siê, wychodzi na prost±. Oni uwa¿aj±, ¿e ¼le robiê, ¿e z nim jestem, ¿e zmarnujê sobie ¿ycie. Ale czy mo¿na tak od razu kogo¶ ca³kowicie skre¶lic? Trzeba chyba pomoc cz³owiekowi, a nie go odrzucac z takiego powodu. Kocham mojego ch³opaka, ale równie¿ dobrze dogadujê siê z moimi znajomymi ze studiów, to fajni i warto¶ciowi ludzie, nie chcê z nimi zrywaæ kontaktu. Chcia³abym móc chodziæ z moim facetem np. na prywatki czy do klubu (razem ze znajomymi), ale wiem, ¿e to niemo¿liwe, bo on bêdzie siê ¼le czu³ w ich towarzystwie i oni chyba te¿ nie za bardzo bêd± go tolerowali Nie chcê siê od nich ca³kowicie odcinaæ, z drugiej strony nie chcê te¿ raniæ ch³opaka... On jest o mnie zazdrosny i nie chce, ¿ebym wychodzi³a bez niego. Proponowa³am, ¿e np. raz czy dwa w tygodniu bêdê z nimi wychodzi³a a resztê spêdzê z nim i np. z jego znajomymi, ale on nie bardzo jest z tego powodu zadowolony... Mo¿e macie jaki¶ pomys³ jak to rozegraæ?
kermitowa12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 16:35   #2
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071
Dot.: Do¶c specyficzny zwi±zek. Jak rozwi±zac ten problem?

To zdecyduje siê: leczy siê czy "wyszed³ z na³ogu"? Od kiedy jest "czysty", od kiedy siê leczy i nie bierze?
W sumie dystansowi znajomych nie dziwiê siê zupe³nie, na si³ê do takich kontaktów nie zmusisz. Tyle ¿e poj±æ nie mogê, co znaczy "nie mogê wychodziæ bez niego"? Wypali³ ci piêtno niewolnika na czole?
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 16:50   #3
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 912

ehh nie czajê... o narkotykach wiedzia³a¶ ju¿ przy poznawaniu siê? czy jak ju¿ siê zabuja³a¶ ostro? Trochê dziwne wymagania masz co do facetów.. ale to tak na marginesie..

masz 2 opcje.
- zmieniæ znajomych na nowych
- zmieniæ faceta na innego..

ja bym wiedzia³ co zrobiæ
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 16:53   #4
mercer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 516

Wlasnie bardziej od jego problemu z narkotykami zaciekawilo mnie zdanie 'on nie chce zebym wychodzila bez niego'? I nie wychodzisz bez niego, tak? Bo nie bedzie z tego powodu zadowolony...

Swoich znajomych nie zmusisz, zeby go polubili, jednak jesli to bliscy znajomi to probowalabym wspolnych spotkan, nie musza go lubic od razu ale z czystej kultury tolerowac, a z czasem moze sie do niego przekonaja. Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz

Life isn't about finding yourself.

Life is about creating yourself.

mercer jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 16:59   #5
Iniii
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Po pierwsze nie rozumiem dlaczego znajomi oceniaj± z góry faceta. Ja bym siê zdenerwowa³a. To twoje ¿ycie, twój ch³opak, nie powinni od razu go odsuwaæ. Mogli chocia¿ zaproponowaæ jakie¶ spotkanie, poznaæ siê i dopiero pó¼niej krytykowaæ. Co do faceta, to jeszcze bardziej nie rozumiem tych zakazów. Na twoim miejscu posz³abym z ch³opakiem i znajomymi do jakiego¶ klubu, pokaza³a facetowi w jaki sposób siê bawisz, czyli nie latasz za innymi, nie pijesz du¿o itp. Zapewne bêdzie tak, ¿e bêdzie to pierwsza i ostatnia impreza z nimi, wiêc przy nastêpnych próbach ograniczania przypomniesz mu o swojej aureoli i po prostu pójdziesz.
Iniii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 17:08   #6
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 912

Cytat:
Napisane przez Iniii Poka¿ wiadomo¶æ
Po pierwsze nie rozumiem dlaczego znajomi oceniaj± z góry faceta. Ja bym siê zdenerwowa³a. To twoje ¿ycie, twój ch³opak, nie powinni od razu go odsuwaæ. Mogli chocia¿ zaproponowaæ jakie¶ spotkanie, poznaæ siê i dopiero pó¼niej krytykowaæ. Co do faceta, to jeszcze bardziej nie rozumiem tych zakazów. Na twoim miejscu posz³abym z ch³opakiem i znajomymi do jakiego¶ klubu, pokaza³a facetowi w jaki sposób siê bawisz, czyli nie latasz za innymi, nie pijesz du¿o itp. Zapewne bêdzie tak, ¿e bêdzie to pierwsza i ostatnia impreza z nimi, wiêc przy nastêpnych próbach ograniczania przypomniesz mu o swojej aureoli i po prostu pójdziesz.
Przy mrocznej przesz³o¶ci jej ch³opaka club to z³e miejsce na zapoznawanie siê ze znajomymi
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 17:39   #7
Inspire
Ku¼nia inspiracji

Wiadomo¶ci: 30 446

Ale co mu to szkodzi, ¿eby¶ wypad³a kiedy¶ sama? Trzeba uczyæ siê sztuki kompromisu.

WYMIANA
Inspire jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 17:52   #8
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 117

Cytat:
Napisane przez mercer Poka¿ wiadomo¶æ
Wlasnie bardziej od jego problemu z narkotykami zaciekawilo mnie zdanie 'on nie chce zebym wychodzila bez niego'? I nie wychodzisz bez niego, tak? Bo nie bedzie z tego powodu zadowolony...

Swoich znajomych nie zmusisz, zeby go polubili, jednak jesli to bliscy znajomi to probowalabym wspolnych spotkan, nie musza go lubic od razu ale z czystej kultury tolerowac, a z czasem moze sie do niego przekonaja. Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz

Dok³adnie. Mnie te¿ najbardziej rzuci³o siê to stwierdzenie. Jasne, Twój facet mo¿e byæ zazdrosny, ale nie ma prawa uwi±zywaæ Ciê przy sobie i odci±gaæ od znajomych. Twoi znajomi nie maj± obowi±zku go lubiæ. Zreszt± tak ju¿ jest, ze nie ka¿dy musi ka¿dego tolerowaæ, akceptowaæ.

Oczywi¶cie to ni w porz±dku, je¶li Ci ludzie skre¶lili go ze wzglêdu na jego przesz³o¶æ, ale nie s±dzê, ¿e Ty zdo³asz ich do niego przekonaæ. Podobnie jak napisa³a 'mercer' - po prostu zapraszaj go na te spotkania ze znajomymi. Je¶li nie bêdzie chcia³ i¶æ - trudno. Je¶li pójdzie to ¶wietnie, bo mo¿e sam zdo³a do siebie przekonaæ tych ludzi i pokazaæ, ¿e fajny z niego facet.

Inaczej moim zdaniem siê nie da. Nikomu nie narzucisz swojego zdania, opinii. My¶lê, ¿e by³oby lepiej, gdyby oni szczerze go polubili, a nie tolerowali, ¿eby Tobie zrobiæ przyjemno¶æ.

Poza tym, niczym siê nie martw, pogadaj z ch³opakiem co do tych wyj¶æ i na pewno dojdziecie do jakiego¶ kompromisu.
CzerwonaKokarda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 17:53   #9
Iniii
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Poka¿ wiadomo¶æ
Przy mrocznej przesz³o¶ci jej ch³opaka club to z³e miejsce na zapoznawanie siê ze znajomymi
Nie chodzi³o akurat dok³adnie o to, by siedli i gadali (o ile to w ogóle mo¿liwe) tylko raczej o to, by jako¶ wzbudziæ zaufanie u ch³opa ; )
Iniii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-01, 22:19   #10
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 383

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
To zdecyduje siê: leczy siê czy "wyszed³ z na³ogu"? Od kiedy jest "czysty", od kiedy siê leczy i nie bierze?
W sumie dystansowi znajomych nie dziwiê siê zupe³nie, na si³ê do takich kontaktów nie zmusisz. Tyle ¿e poj±æ nie mogê, co znaczy "nie mogê wychodziæ bez niego"? Wypali³ ci piêtno niewolnika na czole?
Te¿ siê zgadzam.

Poza tym pamiêtaj,ze zawsze bêdziesz na niego uzywala.To nie jest nalog typu uprawiam za duzo sportu,a narkotyki.To zabija,wiesz o tym?masz tego ¶wiadomosc? to chol*rnie wci±ga.. ja nigdy nie bralam,ale naprawdê znam taki rewir. To nie jest rzucenie sobie byle czego.Ja siê Twoim znajomym osobi¶cie nie dziwiê.. Wystarczy jaki¶ nowo napotkany diler,jemu siê zachce i dziêkujemy pañstwu.
Chcesz to prowad¼ ten zwi±zek,ale wiedz,¿e bêdziesz musia³a ciagle mieæ go na oku..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-02, 12:43   #11
kermitowa12
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
Od jakiego¶ roku leczy siê w zak³adzie, nie bierze. Ale tak jak mówi³am ma za sob± nieciekaw± przesz³o¶æ. On chce ju¿ do tego nie wracaæ, byæ "normalnym" cz³owiekiem, mówi, ¿e przy mnie jest mu du¿o ³atwiej, ¿e robi to te¿ dla mnie. A z tym wychodzeniem to nie jest tak, ¿e on mi czego¶ zabrania... Po prostu na pocz±tku znajomo¶ci ustalili¶my, ¿e ON nie wychodzi sam (sam zaproponowa³- boi siê, ¿e mo¿e znów wpasc w nieodpowiednie towarzystwo), a ja powiedzia³am, ¿e jak on nie wychodzi sam to ja te¿ nie. Jest trochê zazdrosny, ale nie jako¶ chorobliwie Ale w gruncie rzeczy chodzi mi o to, ¿e nawet jak sama wyjdê (do tych znajomych) to bêdê siê te¿ ¼le czu³a z sam± my¶l±, ¿e oni go nie akceptuj±, potêpiaj± i uwa¿aj±, ¿e ¼le robiê wi±¿±c siê z nim. Ja wiem, ¿e mo¿e nie byc ³atwo. Ale widzê, ¿e ch³opak siê stara, chcê mu pomóc.
kermitowa12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 15:40   #12
Poznanska Lasica
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 130

chyba warto pomy¶leæ nad zmaina znajomych
Poznanska Lasica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-02, 17:31   #13
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071

Cytat:
Napisane przez kermitowa12 Poka¿ wiadomo¶æ
Od jakiego¶ roku leczy siê w zak³adzie, nie bierze. Ale tak jak mówi³am ma za sob± nieciekaw± przesz³o¶æ. On chce ju¿ do tego nie wracaæ, byæ "normalnym" cz³owiekiem, mówi, ¿e przy mnie jest mu du¿o ³atwiej, ¿e robi to te¿ dla mnie. A z tym wychodzeniem to nie jest tak, ¿e on mi czego¶ zabrania... Po prostu na pocz±tku znajomo¶ci ustalili¶my, ¿e ON nie wychodzi sam (sam zaproponowa³- boi siê, ¿e mo¿e znów wpasc w nieodpowiednie towarzystwo), a ja powiedzia³am, ¿e jak on nie wychodzi sam to ja te¿ nie. Jest trochê zazdrosny, ale nie jako¶ chorobliwie Ale w gruncie rzeczy chodzi mi o to, ¿e nawet jak sama wyjdê (do tych znajomych) to bêdê siê te¿ ¼le czu³a z sam± my¶l±, ¿e oni go nie akceptuj±, potêpiaj± i uwa¿aj±, ¿e ¼le robiê wi±¿±c siê z nim. Ja wiem, ¿e mo¿e nie byc ³atwo. Ale widzê, ¿e ch³opak siê stara, chcê mu pomóc.
- tyle ze powód "nie wychodzê sam" u niego jest inny ni¿ u ciebie, Serio poj±æ nie mogê tego u niektórych "my zawsze wszystko razem"; nie ma nic z³ego w posiadaniu przyjació³, z którymi spotykasz siê od czasu do czasu bez niego; ty nie masz jego problemu?
Znajomych, je¶li wiedz± o "nieciekawej przesz³o¶ci" i s± zdystansowani do tworzenia z nim paczki nie zmusisz; ich dystans jest zrozumia³y. W sumie nie bierze dosyæ krótko, dobrze, ¿e siê stara, chcesz, pomó¿ mu, ale to tylko wasza sprawa, nie znajomych.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.