|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Do¶c specyficzny zwi±zek. Jak rozwi±zac ten problem?
Witam
![]() Trafi³am tu na wiza¿ do¶æ przypadkowo i nie spodziewa³am siê, ¿e mo¿na tu uzyskaæ pomoc tak¿e w bardziej osobistych sprawach. Mam nadziejê, ¿e mi co¶ doradzicie... Otó¿ od jakiego¶ czasu mam problem w swoim zwi±zku. Jestem z facetem od 5 miesiêcy. Jak na razie dobrze siê nam uk³ada. Oboje jeste¶my studentami, teraz bêdziemy na 5 roku. Studiujemy w jednym mie¶cie, ale na innych uczelniach. Problem jest nastêpuj±cy... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Dot.: Do¶c specyficzny zwi±zek. Jak rozwi±zac ten problem?
To zdecyduje siê: leczy siê czy "wyszed³ z na³ogu"? Od kiedy jest "czysty", od kiedy siê leczy i nie bierze?
W sumie dystansowi znajomych nie dziwiê siê zupe³nie, na si³ê do takich kontaktów nie zmusisz. Tyle ¿e poj±æ nie mogê, co znaczy "nie mogê wychodziæ bez niego"? Wypali³ ci piêtno niewolnika na czole? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
ehh nie czajê... o narkotykach wiedzia³a¶ ju¿ przy poznawaniu siê? czy jak ju¿ siê zabuja³a¶ ostro? Trochê dziwne wymagania masz co do facetów.. ale to tak na marginesie..
masz 2 opcje. - zmieniæ znajomych na nowych - zmieniæ faceta na innego.. ja bym wiedzia³ co zrobiæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 516
|
Wlasnie bardziej od jego problemu z narkotykami zaciekawilo mnie zdanie 'on nie chce zebym wychodzila bez niego'? I nie wychodzisz bez niego, tak? Bo nie bedzie z tego powodu zadowolony...
Swoich znajomych nie zmusisz, zeby go polubili, jednak jesli to bliscy znajomi to probowalabym wspolnych spotkan, nie musza go lubic od razu ale z czystej kultury tolerowac, a z czasem moze sie do niego przekonaja. Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Po pierwsze nie rozumiem dlaczego znajomi oceniaj± z góry faceta. Ja bym siê zdenerwowa³a. To twoje ¿ycie, twój ch³opak, nie powinni od razu go odsuwaæ. Mogli chocia¿ zaproponowaæ jakie¶ spotkanie, poznaæ siê i dopiero pó¼niej krytykowaæ. Co do faceta, to jeszcze bardziej nie rozumiem tych zakazów. Na twoim miejscu posz³abym z ch³opakiem i znajomymi do jakiego¶ klubu, pokaza³a facetowi w jaki sposób siê bawisz, czyli nie latasz za innymi, nie pijesz du¿o itp. Zapewne bêdzie tak, ¿e bêdzie to pierwsza i ostatnia impreza z nimi, wiêc przy nastêpnych próbach ograniczania przypomniesz mu o swojej aureoli i po prostu pójdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 117
|
Cytat:
Dok³adnie. Mnie te¿ najbardziej rzuci³o siê to stwierdzenie. Jasne, Twój facet mo¿e byæ zazdrosny, ale nie ma prawa uwi±zywaæ Ciê przy sobie i odci±gaæ od znajomych. Twoi znajomi nie maj± obowi±zku go lubiæ. Zreszt± tak ju¿ jest, ze nie ka¿dy musi ka¿dego tolerowaæ, akceptowaæ. Oczywi¶cie to ni w porz±dku, je¶li Ci ludzie skre¶lili go ze wzglêdu na jego przesz³o¶æ, ale nie s±dzê, ¿e Ty zdo³asz ich do niego przekonaæ. Podobnie jak napisa³a 'mercer' - po prostu zapraszaj go na te spotkania ze znajomymi. Je¶li nie bêdzie chcia³ i¶æ - trudno. Je¶li pójdzie to ¶wietnie, bo mo¿e sam zdo³a do siebie przekonaæ tych ludzi i pokazaæ, ¿e fajny z niego facet. Inaczej moim zdaniem siê nie da. Nikomu nie narzucisz swojego zdania, opinii. My¶lê, ¿e by³oby lepiej, gdyby oni szczerze go polubili, a nie tolerowali, ¿eby Tobie zrobiæ przyjemno¶æ. Poza tym, niczym siê nie martw, pogadaj z ch³opakiem co do tych wyj¶æ i na pewno dojdziecie do jakiego¶ kompromisu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Cytat:
Poza tym pamiêtaj,ze zawsze bêdziesz na niego uzywala.To nie jest nalog typu uprawiam za duzo sportu,a narkotyki.To zabija,wiesz o tym?masz tego ¶wiadomosc? to chol*rnie wci±ga.. ja nigdy nie bralam,ale naprawdê znam taki rewir. To nie jest rzucenie sobie byle czego.Ja siê Twoim znajomym osobi¶cie nie dziwiê.. Wystarczy jaki¶ nowo napotkany diler,jemu siê zachce i dziêkujemy pañstwu. Chcesz to prowad¼ ten zwi±zek,ale wiedz,¿e bêdziesz musia³a ciagle mieæ go na oku..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 130
|
chyba warto pomy¶leæ nad zmaina znajomych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Cytat:
Znajomych, je¶li wiedz± o "nieciekawej przesz³o¶ci" i s± zdystansowani do tworzenia z nim paczki nie zmusisz; ich dystans jest zrozumia³y. W sumie nie bierze dosyæ krótko, dobrze, ¿e siê stara, chcesz, pomó¿ mu, ale to tylko wasza sprawa, nie znajomych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.