|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Współlokatorka
Witam! Nie wiem, czy to dobry krok i, czy uda mi się osiągnąć zamierzony efekt... W tym roku szkolnym mam maturę, a po wakacjach chcę wyprowadzić się do Warszawy i zacząć tam studia. Mieszkam pod Krakowem, więc chce wynając mieszkanie w Warszawie. Czy ktoś tutaj jest w podobnej sytuacji? Nie chce wynajmowac mieszkania sama, bo za drogo mnie to wyjdzie, więc poszukuje kogoś, kto chciałby równiez od przyszłego roku, ok września wynajmowac mieszkanie w Warszawie. POMÓŻCIE DROGIE WIZAŻANKI!
Edytowane przez caroliciouss Czas edycji: 2011-09-05 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Współlokatorka
Cytat:
![]() ![]() W takiej sytuacji jak Ty będę dopiero w przyszłym roku... z racji technikum jeszcze 2 lata do matury.. Jeśli teraz bym już kończyła to byłabym pewnie zainteresowana tą propozycją. No nic, może akurat znajdziesz współlokatorkę na wizazu ![]() Powodzenia ![]()
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Spokojnie, masz jeszcze rok, na pewno kogoś znajdziesz, jak nie ze szkoły/osiedla to 'znajomego znajomego'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No tak, właściwie mam jeszcze rok, ale szybko to zleci, a ja takie rzeczy wolę mieć zaplanowane już dużo wcześniej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Autorko, masz jeszcze rok czasu. Weź pod uwagę, że matura może ci nie pójść i możesz zwyczajnie nie dostać się na studia w Warszawie. Albo np. warunki finansowe w twojej rodzinie w jakiś sposób się pogorszą tudzież cokolwiek innego, kłopoty ze zdrowiem, problemy rodzinne, nawet zakochanie w chłopaku z innego miasta/twojego miasta rodzinnego czy nagle odnalezienie idealnego kierunku dla ciebie, którego w Warszawie nie ma.
Mieszkanie powinnaś planować dopiero po zdaniu matury, a najlepiej po rekrutacji na studia, gdy masz pewność, że faktycznie się dostałaś. Po pierwsze - to logiczna kolejność, po drugie - wyobraź sobie, że przez ten rok poznajesz na Wizażu wymarzoną współlokatorkę, zaprzyjaźniacie się, organizujecie wspólne mieszkanie, po czym nie daj Boże tobie coś wypada i ze wspólnego mieszkania nici, zostawiasz dziewczę na lodzie... No i ważna rzecz - po dostaniu się na studia możesz np. na forach odpowiednich kierunków znaleźc osoby, które tak samo jak ty rozpoczną studia na tym kierunku i wraz z nimi się zorganizować i wynająć mieszkanie. Na razie skup się na maturze. Naprawdę, będziesz miała jeszcze mnóstwo czasu na to, by znaleźć współlokatorkę. To przecież cały rok - niejednej twojej koleżance mogą się jeszcze zmienić plany ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
nadgorliwosc gorsza od faszyzmu.
poczekaj chociaz do matur i po nich zacznij szukac mieszkania/wspollokatorow. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Za wcześnie na szukanie mieszkania i współlokatorki
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj sobie czas ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
spokojnie... chciałam się tylko zorientować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ło matko, dokładnie. Nie wiem skąd nagle taki najazd. Przecież dziewczyna nie chce jutro podpisywać umowy!
(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hehe dokladnie spokojnie, chce dziewczyna kogos znalexc to czemu wy odrazu tak niemilo.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Gdzie wy tutaj widzicie najazd i niemiło...?
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A niech sobie dziewczyna szuka, zastanawia się, planuje...po co od razu brac pod uwage najgorsze warianty, że się nie uda, że matura nie pójdzie, że coś się stanie? Autorko wątku, myśl pozytywnie, mieszkanie na pewno znajdziesz, teraz skup się na przygotowaniach do matury i...super wybór MSKPU
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przewidując złe wydarzenia może wcześniej przygotować ewentualny plan B i mieć wyjście z trudniejszej sytuacji ![]() A piszę to, bo sama kilka lat temu byłam maturzystką, która robiła wielkie plany, a jednak coś się wydarzyło i nagle została sama, całkowicie zagubiona i z zerowym pojęciem, co teraz zrobić, bo już od kilku lat obserwuję kolejne pokolenia maturzystów i widzę, że często zdarza się, iż z góry założone plany wezmą w łeb, a wtedy najlepiej jest mieć przygotowane wyjście awaryjne, bo nie ukrywajmy - matura, wybór studiów, szukanie mieszkania to ogromny stres i wtedy ciężko tak od razu wymyślić nagle jakieś rozwiązanie. Lepiej mieć gotowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
moje wyjście awaryjne jest takie, że jak nie MSKPU, to studium fotografii, również w Warszawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.